KERESÉS search-close

Emberi Erőforrások Minisztériuma

22 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Emberi Erőforrások Minisztériuma"

Bántalmazták a beteg embereket

Megvertek és megaláztak beteg embereket ápolóik egy állami fenntartású szociális otthonban. A Baranya megyei Mozsgó községben még tavaly történtek a bántalmazások. Szerdán az otthon két munkatársát elbocsátották, ők soha többé nem dolgozhatnak hasonló munkakörben, az Emberi Erőforrások Minisztériuma pedig feljelentést tett az ügyben. Az is kiderült, hogy nemrég az alapvető jogok biztosa azt állapította meg: a bántalmazás rendszerszintű problémákra vezethető vissza.

Népességfogyás: ”a kedv nő”

Folyamatosan nő a gyerekvállalási kedv - ezt válaszolta az Emberi Erőforrások Minisztériuma, amikor arról érdeklődtünk, hogy mikorra várják a születésszám emelkedését az új családtámogatások hatására. Kedden számoltunk be arról, hogy az év első hónapjában jóval nagyobb mértékben csökkent a népesség, mint egy évvel korábban. Majdnem ötszázzal kevesebb gyerek született és több mint kétezerrel többen haltak meg, mint tavaly januárban. Kevesebb volt a házasságkötés is.  

Az EMMI dönthetne a támogatásról

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma dönthetne arról a jövőben, hogy melyik kulturális intézmény mennyi TAO támogatást kap, írja az ATV.hu. A portál kérdésére Tállai András adóügyekért felelős államtitkár azt megerősítette, hogy a kormány előtt van az előterjesztés, amely változtatna a jelenlegi rendszeren. A DK szerint úgy kell átalakítani a rendszert, hogy amiatt ne kerüljenek nehéz helyzetbe valódi értéket teremtő művészek és alkotóműhelyek.

Mégsem olyan rövidek a listák

Hamis adatokat közölt a várólistákkal kapcsolatban az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára. Rétvári Bence még szeptember végén a Jobbikos képviselő Rig Lajos kérdésére válaszolva a többi közt mondta: most kevesebb, mint 28 ezren vannak a műtéti várólistákon. Az egészségbiztosító összesítője szerint azonban 36 ezren. A minisztériumnál azt írták az RTL Híradónak, hogy a számok valósak, csak 2017-esek.   

Elbocsájtottak egy elismert szívsebészt az Országos Kardiológiai Intézetből

A főigazgató közleménye szerint Székely Lászlónak azért kellett távoznia, miután szívműtét közben egy privát plasztikai műtétet is elvégeztetett a betegen. A Népszava írt arról, hogy egykori és jelenlegi betegei Facebook csoportot hoztak létre támogatására. Az Index pedig úgy tudja, az Emberi Erőforrások Minisztériuma vizsgálatot indított az ügyben.

Több mint kétezer tanár hiányzik

Már most több mint kétezer tanár hiányzik az iskolákból. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke szerint a fiatalok nem szívesen választják ezt a pályát, mert kevés a kezdőfizetés. Az Emberi Erőforrások Minisztériumától kérdésünkre azt írták: nincs országos pedagógushiány.

 

„Legyen példa a magyar kultúra”

Fontos, hogy a magyarság 1100 éves történelmének spirituális és szakrális ismereteit is fel tudja mutatni az oktatás. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának új vezetője, Kásler Miklós szerint az a fontos, hogy az ember éljen jól és éljen szépen. Hogy ő ezt, hogy képzeli el, arról egyelőre konkrétumokat nem árult el, mai miniszterjelölti meghallgatásán az ellenzéki pártok szerint.

 

Béremelésért lelkesedét vár

Kásler Miklós azt várja el a tanároktól, hogy a béremeléssel párhuzamosan újra szívvel-lélekkel tanítsanak - ezt a Mandrinernek adott interjúban mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának leendő vezetője.

 

Hiába a csúszás, újabb pénz jön a stadionra

Hiába a több hónapos csúszás, a kormány ellenőrzése mindent rendben talált a szigetszentmiklósi stadion építkezésén. Erről az Mfor.hu írt. Az elmúlt években háromszor állt meg az építkezés elszámolási viták miatt.

14 ezret kap havonta - nem mondják meg, kivizsgálják-e

Nincs válasz több mint 2 hónapja. Az Emberi Erőforrások Minisztériumánál hiába ígérték, még mindig nem válaszoltak arra a kérdésre, hogyan csökkenhetett 34 ezer forintról 14 ezerre értelmi sérült emberek fizetése, miközben ugyanazt a munkát végzik. A tárca államtitkára a Házon Kívülben vizsgálatot ígért, de ennek eredményéről több mint 2 hónapja hiába kérdezzük a minisztériumot.

Ingyenkönyvek nyolcadikig


szerző:
2017.03.02. 18:30
Ingyenkönyvek nyolcadikig

Még idén ingyenessé válhat minden általános iskolai tankönyv - jelentette be Balog Zoltán. Az emberi erőforrások minisztere azt mondta, reményei szerint minden diák ingyen hozzájut majd az első nyolc osztályban használt tankönyvekhez. Hogy pontosan hogyan, azt az Emberi Erőforrások Minisztériuma a nemzetgazdasági tárcával közösen dolgozza majd ki. Eddig a diákok kétharmada kapta ingyen a tankönyveket.

Kevesebb lehet a tornaóra?


szerző:
2016.12.15. 18:23
Kevesebb lehet a tornaóra?

Átgondolja a mindennapos testnevelés iskolai szerepét az Emberi Erőforrások Minisztériuma - írta az Index. Az oktatási államtitkár szerdán jelentette be, bár szerinte továbbra is szükség van a mindennapos testnevelésre, átgondolják a feltételeket, lazulhat a tantárgy tartalma. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint a heti öt óra sok, a diákok fáradtak, ezt a PISA-teszt siralmas eredményei is jól mutatják. Az EMMI Híradónknak is elismerte, hogy valóban változtatnának, de a heti öt óra mindenképpen marad.

Újabb 950 millió az emlékévre

Újabb 950 millió forintot csoportosít át a kormány az 1956-os emlékévre. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint a pénzt pedagógusok képzésére költik majd. Azt írták, az összeg eddig is szerepelt a költségvetésben, csak egy másik fejezetben. Az LMP szerint az emlékévhez kapcsolódó programoknál átláthatatlan, mire költik a pénzt, ezért az összes szerződést nyilvánosságra hoznák.

Farkas Flórián: Nem bujkálok!

Nem bujkál és nincs mitől félnie Farkas Flóriánnak. A miniszterelnök romaügyi megbízottja ezt maga jelentette ki. A kormánypárti Magyar Időknek nyilatkozott. Farkas Flórián 2014-ig vezette az Országos Roma Önkormányzatot, amelytől 1,6 milliárd forintot visszakövetel az Emberi Erőforrások Minisztériuma, mert a pénzt nem a romákra költötték. Farkas Flórián szerint le akarják járatni, ezért nem nyilatkozik a sajtónak. A Fidesz hisz a képviselőnek, az LMP szerint viszont mennie kell.

Felújították az iskolai mosdókat

Hátrányos helyzetű iskolákban újították fel teljesen a mosdókat. 2015 tavaszán indult az Iskolamosdó Felújítási Program, amelyet egy tisztítószereket is forgalmazó cég kezdeményezett, és az Emberi Erőforrások Minisztériuma is támogatott. 1000 gyerek iskolai körülményeit szerették volna javítani, például a Somogy megyei Gamáson is. Az akcióval nemcsak új mosdókat kapnak az iskolák, hanem tudatos higiéniára nevelik a diákokat. A program jövőre is folytatódik.

Tüntető tanárok: Megbukott a kormány

Megbukott a kormány a tanév végén a pedagógusok szerint. A Tanítanék Mozgalom a két nagy pedagógus szakszervezettel közösen szervezett szombaton demonstrációt, ahol többek között arról beszéltek, hiába kaptak ígéreteket, végül semmibe vette őket a kormány. Az országban szinte mindenhol pontban három órakor utcára vonultak tanárok, diákok, szülők és nagyszülők. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a demonstrációra úgy reagált, politikai hergelés, amit a mozgalom csinál.

Oda kell adniuk a tanulmányokat az RTL-nek

Ki kell adnia az Emberi Erőforrások Minisztériumának azokat a dokumentumokat, amelyeket Hadházy Ákos LMP-s politikus kamu tanulmányoknak nevezett. Erre az Adatvédelmi Hatóság szólította fel a tárcát. Híradónk mostanáig hiába próbált hozzájutni a 20 millióért készült iratokhoz, amelyeknek most csak a címük nyilvános. Az egyik például fiatal kutatók kiválasztásának kritériumairól szól, pedig penészgombával kapcsolatos kutatáshoz készült, uniós támogatásból.

Szinte szó szerinti fordítás a tankönyv

20 éves amerikai kiadványok szinte szó szerinti fordítását adta ki vadonatúj magyar tankönyvként az Emberi Erőforrások Minisztériumának háttérintézménye - írta meg az Index. Mindezért a háttérintézmény által megbízott luxemburgi offshore-cég 30 millió forint uniós támogatást kapott. Az LMP szerint ez egy kamuprojekt és feljelentést tesznek az ügyben. A céget hiába kerestük, nem reagáltak. Az Indexnek elismerték a fordítást.

Még zúzósabb remix készült Balog Zoltán énekléséből

Jó ebédhez szóljon az A csitári hegyek alatt című népdalklasszikus egyenesen az emberi erőforrások miniszterétől - ezúttal dubstep remixben!

Fideszes vezetésű klubok jártak jól

Három fideszes vezetésű klub kapta a sportegyesületeknek kiosztott minisztériumi pénzek kétharmadát az első félévben - derült ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának közzétett adataiból. A sportszövetségek közül a focisták kapták a legtöbbet, háromszor annyit, mint a jóval eredményesebb vívók.

Túl kevés idő volt a tankönyvrendelésre

Pert nyert egy kisebb tankönyvkiadó az Emberi Erőforrások Minisztériumával szemben. A ROMI-SULI azért indított pert, mert még 2013-ban nem engedélyezték, hogy meghosszabbítsák a tankönyvi engedélyét. A bíróság szerint ez jogszerűtlen volt. Az alapvető jogok biztosa pedig a tavalyi rohammunkában tankönyvrendelést bírálja. Jelentésében az áll, hogy a rendelésre tavaly az iskoláknak mindössze hat tanítási napjuk volt.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való