KERESÉS search-close

EU

28 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "EU"

Hidvéghi: A Fidesz döntése lesz

A Fidesz döntése lesz, hogy az Európai Néppártban marad-e - erről Hidvéghi Balázs, a Fidesz uniós képviselője beszélt az állami rádióban. Pedig a pártcsalád megbízásából jelenleg is dolgozik egy három fős bizottság azon a jelentésen, amely alapján a Néppárt dönthet, szeretnék-e, ha maradna a Fidesz. A kormánypárti politikus szerint Magyarország helyzete nem gyengülne akkor sem, ha távoznának.

Személyesen buzdít szavazásra Orbán Viktor

A miniszterelnök a Facebook oldalára feltöltött összeállításban egy headsettel a fején hívta fel telefonon a potenciális szavazókat, hogy támogassák a Fideszt. Orbán Viktor azt mondta, a választás fontosabb, mint azt az emberek gondolják. Szerinte ez nem csak egy voksolás a sorban, mert 5 évig nem lesz újra uniós választás. Arról is beszélt, hogy nehéz idők jönnek, ezért minden támogatásra szükségük van.

A menekültválság volt a fő téma

A menekültválság volt az elmúlt évek egyik legforróbb európai témája. A Uniónak azonban nem sikerült kialakítania egy mindenkinek elfogadható menekültpolitikát, de a Törökországgal kötött megállapodás után jelentősen csökkent az Európába érkező menekültek száma. Emiatt viszont több millióan várnak török menekülttáborokban, akár évekig.

Uniós jogot sérthet a babaváró támogatás?

Az Európai Bizottság szerint uniós jogszabályokat sérthet a magyar kormány babaváró támogatása, amelyet július elsejétől vezetnek be. A tízmilliós hitelt fiatal házasok kaphatják – nagyon kedvező feltételek mellett. A kormány érthetetlennek tartja Brüsszel kifogásait. Szerintük azért támadják a konstrukciót, mert nem menekülteket, hanem magyar családokat támogatnak vele.

Az orosz álhírgyártás jelenti a legnagyobb veszélyt az unió jövőjére

Az Európai Bizottság szerint az orosz álhírgyártás jelenti a legnagyobb veszélyt az unió jövőjére a májusi választás előtt. Emiatt egy közös védelmi egységet is felállítottak. Ezt Litvánia vezeti, amely állítása szerint sikeresen védi magát az oroszok félretájékoztatási kísérleteivel szemben. Magyarország nem tagja ennek az együttműködésnek.

Juncker figyelmeztette Romániát

Európa-párti és korrupcióellenes tüntetők fogadták Jean-Claude Junckert Bukarestben annak alkalmából, hogy a következő hat hónapban Románia lesz az Unió soros elnöke. Az Európai Bizottság elnöke még a nyitóünnepségen is a jogállamiság és a demokratikus szabályok betartására figyelmeztette a román kormányt.

BREXIT: aláírták a megállapodást

Jövő év március 29-én kilép Nagy-Britannia az unióból - erről állapodtak meg a rendkívül csúcson a tagállamok vezetői. Orbán Viktor úgy fogalmazott: a britek kilépésével Magyarország veszít. A jelenleg kint élő magyaroknak viszont nem kell aggódniuk: ők maradhatnak, de 2020 végégtől a britek szigorúbb bevándorlási szabályokat léptetnek életbe. A kilépésről szóló megállapodást még a brit parlamentnek is el kell fogadnia.

Szinte sehol sem drágult ennyire az élelmiszer

Párját ritkítja az élelmiszerek magyarországi drágulása az Európai Unióban - a G7 gazdasági portál szerint. Majdnem 25 százalékkal emelkedtek az árak az elmúlt 8 évben átlagosan, ami a negyedik legnagyobb drágulás a 28 tagállam rangsorában.

ÁFA: legfeljebb 25%

Akár 300 milliárd forint is kieshet a magyar költségvetésből, ha az Európai Unió egységesíti a tagállamok ÁFA-szabályait. A másokkal együtt a szocialista EP képviselő, Szanyi Tibor által készített javaslatot szerdán fogadta el az Európai Parlament…

Uniós zászló Orbán házánál

Uniós zászlót vitt Orbán Viktor felcsúti házához a DK. Az ellenzéki párt ezzel azt üzente a miniszterelnöknek, hogy Magyarországnak az unióban a helye, miközben ő gyakran az unió ellen beszél. Szijjártó Péter külügyminiszter a Híradó kérdésére úgy reagált: a kormány nem akarja kiléptetni az országot.

280 milliárd már megérkezett

Újra utal az Európai Unió. 280 milliárd forintot küldtek abból a csaknem 1400 milliárdból, amit a magyarországi fejlesztések után igényelt a kormány. Az elmúlt hetekben 1600 milliárd forint fölé duzzadt a hiány, mert a kabinet megelőlegezte az uniós fejlesztéseket, miközben az uniós támogatás nem ilyen ütemben érkezett.

Informális EU-csúcs


szerző:
2018.09.20. 18:41
Informális EU-csúcs

Egyelőre az Európai Néppárt tagja marad a Fidesz. Ezt a salzburgi uniós csúcstalálkozó előestéjén jelentették be a kormánypárt uniós pártcsaládjának vezetői. A néppárt elnöke szerint a Fideszt addig semmiképp sem zárják ki, amíg tart a magyar jogállamiság helyzete miatt indított hetes cikk szerinti eljárás.

Nem jön a pénz Brüsszelből

Már az 1600 milliárd forintot is meghaladja a költségvetés hiánya, mert az uniótól az igényelt 1388 milliárd forint helyett csak 183 milliárd forint érkezett. Az Európai Bizottság azt vizsgálja, hogy megfelelően használják-e fel a pénzt. A beruházások elindultak, mert a kormány előre kifizeti a támogatást, de emiatt megugrott a hiány. A kormány szerint az eddig ki nem fizetett pénz jár Magyarországnak.

 

Elindult az újabb kormányzati tájékoztatási kampány

A közeljövőben plakátokon, tévében, rádióban, interneten hirdetik majd, hogy az Európai Parlament azért támadja Magyarországot, mert kerítéssel védi a déli határt. A kampányra reagálva a Momentum szórólapokat kezdett el osztani országszerte, hogy felhívják az emberek figyelmét: a Sargentini-jelentés szerintük a kormány bűneiről és nem a bevándorláspolitikáról szól.

 

Uniós jelentés: Magyarországon veszélyben van a jogállamiság

Magyarországon veszélyben van a jogállamiság, a demokrácia és az alapvető jogok. Ez áll abban az uniós jelentésben, amelyet hétfőn fogadott el az Európai Parlament szakbizottsága. Ezzel Magyarország egy lépésre került attól, hogy megindítsák ellene a legsúlyosabb uniós eljárást.

 

Európai baloldal: zuhanórepülés

Történelmi mélyponton a Német Szociáldemokrata Párt és a francia Szocialista Párt is, a választásokat rendre jobboldali pártok nyerik és erősödik a szélsőjobb. Képes a megújulásra az európai baloldal? Létrejöhet új baloldal? Keressük a választ!

Összeszólalkozott Szijjártóval

Megvonhatják Magyarország szavazati jogát az Európai Tanácsban - erről kezdődött vita a testületben. Ilyen eljárás soha, egyetlen tagállam ellen sem indult. Most azt vizsgálják, hogy a magyar kormány intézkedési megsértik-e az unió alapelveit.

Utolértek minket a románok

Kétszer olyan gyorsan nőtt a román gazdaság az elmúlt 10 évben, mint a magyar - ezért érték utol mostanra az életszínvonalunkat a GKI szerint. Tegnap derült ki, hogy fogyasztás alapján holtverseny alakult ki Magyarország és Románia között az Európai Unió statisztikai hivatala szerint. A kormány viszont azt mondja, csak a megtakarításokkal együtt ítélhető meg az életszínvonal, amelyek történelmi szintre emelkedtek nálunk.

 Példátlan eljárás indult Magyarország ellen

Példátlan, más ország ellen még soha nem alkalmazott büntetést kezdeményezett Magyarország ellen az Európai Parlament. Arról döntöttek, hogy az illetékes parlamenti bizottságok készítsenek elő egy eljárást, amelynek végén megvonhatják a magyar kormány uniós szavazati jogát. Ez az első eset, amikor felmerül, hogy egy tagország ellen alkalmazzák az úgynevezett 7-es cikkelyt.

18 milliárdot kell visszafizetni

18 milliárd forintot követel vissza a magyar kormánytól az Európai Unió, mert az Európai Bizottság vizsgálata szerint szabálytalanul bízták az uniós pénzek elosztását felügyelő rendszer működtetését egy magáncégre. Mindez még Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége alatt történt, ezért Budai Gyula, volt elszámoltatási kormánybiztos szerint a Gyurcsány házaspárnak is felelőssége lehet az ügyben. Dobrev Klára ugyanis az uniós pénzek elosztását felügyelő hivatal elnökhelyettese volt. Dobrev Klára szerint mindent szabályosan csináltak, és a vizsgálat nem is az ő hivatali idejét érinti. 

Mit kezdjen az Unió Erdogannal?

A keményhangú elnök szíriai menekültekkel fenyegeti az uniót, amely egyelőre a török vízumkényszer eltörlését is halogatja. Erről és a török kérdésekről beszélgetett Baló György vendégeivel.

EU kontra Törökország


szerző:
2017.04.19. 12:07
EU kontra Törökország

Törökországnak aduász a szíriai menekült tömeg - mondta Egeresi Zoltán, a Stratégiai Védelmi Kutatóközpont kutatója Baló György műsorában.

Törökország: Egyszemélyes állam?

A Szíriával is szomszédos és menekültek millióit befogadó Törökország Európa egészét érintő egyre vaskosabb kérdőjel. Tavaly nyáron volt egy mindmáig tisztázatlan eredetű és hátterű dilettáns puccskísérlet, amelyet éppen most meghosszabbított rendkívüli állapot és egyáltalán nem dilettáns, alighanem gondosan megtervezett brutális intézkedések követtek, majd Erdogan elnök népszavazást hirdetett annak érdekében, hogy kizárólagos hatalma lehessen – elnök és miniszterelnök egy személyben. A népszavazást alig több mint 1 millió szavazattal nyerte az elnök, megfigyelők ennél meglehet több szavazatot érintő visszaélésekről beszélnek. Az elnök győzött, de egységről szó sincs.

Még Orbán is Varsó ellen voksolt

Haragra gerjedt az Európai Unió ellen a lengyel kormányfő, és a kormányzópárt vezetője, miután ismét Donald Tusk lett az Európai Tanács elnöke. Egyedül a lengyel miniszterelnök nem szavazott honfitársára, mivel ellenséges a viszony Tusk és a varsói vezetés közt. A lengyel kormány szerint Európa rossz irányba halad, azt pedig nagy csalódásnak nevezték, hogy még Orbán Viktor is ellenük szavazott.

Nem kerülhetik meg a parlamentet

Nem kezdeményezheti a Brexitet a brit kormány parlamenti döntés nélkül. Így döntött Nagy-Britannia Legfelső Bírósága, amely elutasította a londoni kabinet fellebbezését. A miniszterelnök szóvivője közölte: a tavaly nyári népszavazásnak megfelelően mindenképp kiléptetik a szigetországot az Európai Unióból, és ezt március végéig kezdeményezni fogják. A kérdés most az, hogy a londoni parlament alsó és felsőháza szembemegy-e a népakarattal.

Ki járna jobban a 9%-os adóval?

Magyarországon lesz a legalacsonyabb a társasági adó az egész Európai Unióban, ha elfogadják Orbán Viktor javaslatát az egységes 9 százalékos adókulcsra. Az elemző szerint ezzel főleg a külföldi nagyvállalatoknak segít a kormány és hasznot akar húzni abból, hogy a britek az uniós kilépésre szavaztak. A munkaadók szerint a kisebb adó a hazai vállalatok nagy részének szinte alig jelent könnyítést. Az MSZP szerint a kormány megint nem a magyar dolgozóknak segít.

Orbán: Új európai védelmi vonal kell

Egy új európai védelmi vonal létrehozását javasolta a bécsi menekültügyi csúcson Orbán Viktor. Szerinte fel kell készülni arra az eshetőségre is, hogy Törökország nem tudja betartani a menekültekről kötött megállapodást. A magyar miniszterelnök Líbiába, egy tengerparti városba telepítené át a menekülteket, de a tanácskozás résztvevői nem hoztak döntést erről. Az Együtt szerint épp a magyar kormány intézkedései miatt nincs közös uniós megoldást.

Merkel: Nem szedhetik ki a kalácsból a mazsolát

Magyarország elsősorban a Nagy-Britanniában élő magyarok érdekeit akarja majd megvédeni a szigetországgal folytatott kilépési tárgyalásokon - mondta Orbán Viktor az esti uniós csúcstalálkozó előtt. A német kancellár úgy fogalmazott: nem hagyják, hogy a britek kiszedjék a kalácsból a mazsolát. Az RTL tudósítójának magasrangú brüsszeli források azt mondták: Nagy-Britannia kemény csatákra számíthat, és csak úgy, nem kap majd kedvezményeket. Így akarják elrettenteni a többi kilépéssel kacérkodó országot, elsősorban Hollandiát.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való