KERESÉS search-close

CBA

18 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "CBA"

Coop, CBA, Reál – boltbezárások

Több mint 300 boltot zárt be tavaly a három magyar kiskereskedelmi lánc - ez most derült ki, miután a COOP és a CBA elárulta, a Trade Magazin pedig felmérte a Reál hiányzó adatait. Kistelepülések maradtak üzlet nélkül, mert a Kereskedelmi Szövetség szerint a kormány kisvállalkozókat hagyott magára, akik nem tudták kigazdálkodni a béremeléseket.

Multiknak adja bérbe a boltjait

Magyar cégek vegyék át a szerinte kivonuló multik üzleteit - erre buzdít a CBA tiszteletbeli elnöke, miközben 7 üzletét a német diszkontláncnak, a Lidl-nek adta bérbe. Baldauf László a Magyar Időkben kérte a választókat, szavazzanak a jelenlegi kormányra, hogy a boltok többsége magyar tulajdonba kerüljön.

Fizetés nélkül a volt CBA dolgozók

Csődeljárást kért maga ellen a Nógrád megyei CBA üzleteket üzemeltető Palóc Nagykereskedelmi Kft. A cég 1300 embert foglalkoztatott, és 80 bolt tartozott hozzá. A kft. legalább egy havi bérrel tartozik dolgozóinak, és beszállítóit sem fizette ki. A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének Nógrád megyei székházában ma megpróbálták biztatni az elkeseredett dolgozókat, de többen már minden tartalékukat felélték, a csődeljárás pedig leghamarabb 5 nap múlva kezdődhet meg.

CBA, Príma: Üres polcok Nógrádban

Üres boltok fogadják a vásárlókat Nógrád megye több településén. Alapvető élelmiszerek hiányoznak: nincs kenyér, húsáru és zöldség. A vásárlók panaszkodnak, és veszélyben érzik munkahelyüket a dolgozók is. Bár az üzletek a CBA és a Príma üzletlánchoz tartoznak, franchise-partnerként a Palóc Nagyker Kft. üzemelteti azokat. Hogy az ezerháromszáz főt foglalkoztató cégnél mi lehet a probléma, nem tudjuk, ugyanis többszöri keresésünk ellenére sem nyilatkoztak.

Nem marad el a karácsony a CBA-ban

Nem marad el a karácsony Zsámbékon. A 888.hu még múlt héten írt arról. hogy az egyik a helyi CBA dolgozóinak vissza kellett szedniük a díszeket, az egyik arab tulajdonos miatt. A Facebookon rengetegen megosztották a cikket és kommentálták is. Sokan gyűlölködtek. A CBA kommunikációs igazgatója elmondta, csak annyi történt, hogy új dizájnt kaptak a fák. Arab tulajdonos pedig nincsen. Sík Endre szociológus szerint az ilyen hírek az idegenellenességet erősíthetik az emberekben.

Már nem akar piac lenni a CBA


szerző:
2015.07.10. 18:40
Már nem akar piac lenni a CBA

Visszaadta piacnyitási engedélyét a balatonfenyvesi CBA. Kedden a gazdaságszabályozási államtitkár kezdeményezett ellenük hatósági vizsgálatot, miután egyetlen málna árusra hivatkozva vasárnap is nyitva tartottak. Glattfelder Béla azt mondta, győzött az igazság, mert a Somogy Megyei Kormányhivatal pénteken megsemmisítette az engedélyt, és precedenst teremtő határozatot hozott. A kormányhivatal viszont arról tájékoztatta híradónkat, hogy le sem folytatták az eljárást, miután a boltos saját maga mondott le a piac üzemletetésről.

Piacnak minősítették, kinyithat a CBA-üzlet

Kiskaput talált a vasárnapi boltzár szabályozásán egy Balaton parti CBA. A bolt piacnak minősíttette magát, így vasárnap is nyitva lehet. Közben a CBA elnöke a Heti Válasznak adott interjújában a vasárnapi munka rossz hatásairól beszélt. A KDNP továbbra is azt mondja: a vasárnapi zárva tartás az egész társadalomnak jó. Az MSZP szerint a kormánypártok szembe mennek az emberek akaratával.

Vita a CBA-s keresetekről


szerző:
2015.02.13. 18:35
Vita a CBA-s keresetekről

A kiskereskedelmi láncok közül a CBA-nál keresnek a legrosszabbul a dolgozók, legalábbis a Figyelő elemzése szerint. A lap szerint átlagosan bruttó 134 ezer forintot visznek haza havonta, míg az Aldi ennek a duplájánál is többet, csaknem bruttó 300 ezer forintot ad az alkalmazottaknak. A CBA perel jó hírnevének megsértése miatt, míg a lapnál Híradónknak azt mondták: ők átlagértéket közöltek.

CBA: Akkor vásárolunk, ha megéri

Alapos vizsgálat előzi meg bármilyen újabb üzlet megvásárlását - ezt közölte szerdán a CBA kommunikációs igazgatója. A magyar üzletlánc vezetője Baldauf László egy lapinterjújában tavaly azt mondta, hogy a CBA-nak készen kell állnia egy Magyarországról esetlegesen kivonuló bolthálózat egységeinek megvásárlására.

A CBA átvenné a bezáró üzleteket

Még nem tudni, hogy mi lesz azoknak az üzleteknek a helyén, amelyeket a Tesco bezár február 4-én. A vállalat hétfőn jelentette be, hogy 13 boltját nem működteti tovább. Mindenesetre a CBA már jelezte, hogy ők szívesen átvennék a bezáró üzleteket.

A CBA-nak nem kellett, más húz hasznot belőle

Nyolcszor annyiért árulnak most egy budapesti üzlethelyiséget a belvárosban, mint amennyiért az önkormányzat eladta 2011-ben - ezt derítette ki az ötödik kerület LMP-s képviselője. A 300 négyzetméteres ingatlanra bérlőként a CBA-nak volt elővásárlási joga, ám a bolthálózat ezt átruházta egy olyan KFT-re, amelyet a vásárlás előtt egy héttel alapítottak.

Nem gyújtogatás okozta a áruháztüzet

Valószínűleg elektromos hiba miatt gyulladt ki hétfőn hajnalban Pesterzsébeten a CBA áruházlánc egyik üzlete.

Ezer négyzetméteren égett az áruház

Az Erzsébet Áruház földszintje borult lángba, a kár becslések szerint legalább 100 millió forint.

Új recepttel a chipsadó ellen


szerző:
2011.10.03. 17:09
Új recepttel a chipsadó ellen

A legtöbb gyártó most azon dolgozik, hogy újfajta technológiával állítsa elő termékeit, hogy ne kelljen plusz adót fizetniük.

Sörben és ásványvízben keresünk enyhülést

A közelmúlt kánikulai napjain jelentősen nőtt az értékesített ásványvíz és sör mennyisége a hazai nagyáruházakban.

„Lejárt a szezonja” az olcsó cukornak

Feltehetően már nem is kerül a boltokba a korábban ígért olcsóbb cukor, hiszen az állami kristálycukor árára csökkent.

Levették a polcokról a mérgező uborkákat

Megsemmisítették azt az 1100 kiló, vegyszerrel szennyezett uborkát, amelyet a CBA üzletekben találtak.

Újabb áruházat húznak fel ártéri területen

A telek közelében van az a két nagyáruház is, amelyek napokig víz alatt álltak.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való