KERESÉS search-close

Budapest

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Budapest"

Több, mint százszor riasztották a tűzoltókat a viharos szél miatt

Templomot rongált, fákat döntött a hatalmas szél. Egy nap alatt több mint 100-szor riasztották a viharos erejű szél miatt a tűzoltókat országszerte, csak a fővárosban mintegy kilencvenszer. Budapesten a több mint 50 éves, napi szélrekord is megdőlt.

BKV busz sodort el egy kerékpárost a Boráros térnél

Biciklist sodort el egy BKV busz Budapesten. A kerékpáros kamerája vette fel, ahogy a megállóba soroló 23-as járat felborította őt a Boráros térnél.

ÉLETVESZÉLYES: biciklist sodort el egy busz Budapesten

Biciklist sodort el egy BKV busz Budapesten. A kerékpáros sisakjára rögzített kamera vette fel, ahogy a megállóba soroló 23-as járat fellökte őt a Boráros térnél. A biciklis azt mondta, akár be is eshetett volna a busz alá.

Budapesten drágultak legjobban a lakások

Budapesten drágultak a legjobban a lakások Európában, egyetlen év alatt 19 százalékkal - az egyik nemzetközi tanácsadócég összesítése szerint. A GKI Gazdaságkutató a következő 2-3 évre is áremelkedéssel számol, szerintük csak idén újabb 15 százalékkal drágulhatnak az ingatlanok a magyar fővárosban.

8 kilót fogyott Rakonczay

Csaknem 8 kilót fogyott, az arcán és a kezén fagyási sérülések lettek, de az expedíció minden perce megérte - ezt mondta Rakonczay Gábor, miután hazaérkezett. Az extrémsportoló hétfőn érte el a Déli-sarkot. Ő az első magyar, akinek ez gyalog, külső segítség nélkül sikerült. Sörrel ünnepelt, majd két napig csak aludt és evett, hogy visszaszerezze erejét.

Kitört ablakkal szállított utasokat a busz

Kirobbant a helyéről egy busz ablaküvege menet közben, miután sószóróval ütközött Budapesten az Erzsébet-hídnál – ezt állítják az utasok. Többen videót készítettek arról, hogy a járat tovább megy a kitört üveggel. Az utasok szerint hiába szóltak a sofőrnek, hogy álljon meg. A járatot a BKK egy alvállalkozója üzemelteti, ott belső vizsgálatot indítanak. Úgy tudjuk: a sofőr elismerte felelősségét.

Füstbomba miatt nyomoz az ügyészség

Hivatalos személy elleni erőszak miatt nyomoz az ügyészség, amiért december közepén egy tüntetésen füstbombát dobtak a parlamentet védő rendőrök felé. Kormányközeli lapok úgy tudják, hogy a Momentum elnöke, Fekete-Győr András ellen is nyomoznak, ám ő még nem kapott értesítést arról, hogy meggyanúsították volna. Korábban, szintén füstbombázás miatt a párt alelnökét, Donáth Annát is előállították.

Nem volt letakarítva a járda, többsávos útra sétált a látássérült férfi

Kis híján elgázoltak egy látássérült férfit csütörtökön reggel a fővárosban, mert kisétált a többsávos Hungária körútra. Az RTL Híradónak a férfi azt mondta, nem volt letakarítva a havas járda, ezért nem tudott tájékozódni a fehér botjával. Végül egy autós szállt ki és segítette át az úton. A takarítás az FKF Zrt. feladata. Miután megkerestük őket, hogy miért maradt el a tisztítás, fél órával később munkások jelentek meg a helyszínen és letakarították a járdát.

Tagad a budapesti órabolti rablási kísérlet gyanúsítottja

A férfit egyébként a térfigyelő kamera vette fel, és a DNS-ét is megtalálták a helyszínen. Ezek alapján azonosították. A bíróság pénteken letartóztatta. A döntés ellen fellebbeztek, ezért nem jogerős. A gyanú szerint egy hónapja akart kirabolni egy még meg sem nyílt budapesti óraüzletet. A bolt munkatársa azonban nem ijedt meg tőle.

 

Rakonczay Gábor Budapesten!

Búcsút intett az Antarktisznak, ahol első magyarként, saját erőből, gyalogosan, közel 1000 km-t megtéve elérte a Déli sarkpontot hétfő délután. 44 nap és 4 órányi erőltetett menet után ma már Budapesten landolt a gépe. Mutatjuk a Fókuszban! Hamarosan kezdünk!

Karácsony: közteret a parkolóból!

Köztérré alakítaná a Városháza parkolóját Karácsony Gergely, a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje. Azt tervezi, hogy száz napon keresztül minden nap ismertet egy pontot főpolgármester-jelölti programjából.

Nem láttak még havat a bangladesi sziámi ikrek

Jól vannak és egy fővárosi lakásban várakoznak a vizsgálatokra a szombaton Budapestre hozott bangladesi sziámi ikrek. Orvosuk arról beszélt, a fejüknél összenőtt gyerekek még sosem láttak havat és nem éreztek olyan hideget, mint, ami most Magyarországon van. A beavatkozást legkorábban jövő héten kezdik el rajtuk.

Távhő lesz a karácsonyfákból

Áram és távhő lesz a karácsonyfákból Pécsen. Hétfőtől indulnak a kidobott fenyőket összegyűjtő járatok, hogy a helyi biomassza-erőműbe szállítsák a fákat. Budapesten is hasonló módon hasznosítják újra a kidobott fenyőket, amelyeket a kommunális hulladékhoz kevernek és a rákospalotai égetőben tüzelnek el. A falvakban jellemzően a vegyes tüzelésű kazánokban égetik el a fenyőket, ami veszélyes is lehet.

Az eladó teperte le az ékszertolvajt

Az alkalmazott kapta el a tolvajt, aki nyakláncot akart lopni. Szerdán fényes nappal sétált be egy férfi egy IX. kerületi ékszerüzletbe, majd amikor az egyik ékszerrel futni kezdett, az üzlet eladója átugrott a pulton, és még az üzlet előtt a földre teperte…

Szöggel és gombostűvel átszúrt ételeket szór szét valaki Újlipótvárosban

Szöggel és gombostűvel átszúrt virslit, kolbászt, sonkát és fasírtot szór szét hetek óta valaki Újlipótvárosban az utcákon, és az egyik parkban. Már több kutya is evett belőlük, egyikük csaknem elpusztult, végül több óra alatt sikerült eltávolítani gyomrából egy gombostűt. A helyiek azt mondták az RTL Híradónak, lincshangulat van kutyások között. A rendőrség állatkínzás miatt nyomoz.
Az ügyről ide kattintva még többet tudhat meg.

Majdnem gyerekre esett egy faág

Kis híján egy másfél éves kisgyerekre zuhant egy faág egy szegedi játszótéren. Akkora volt, hogy kettétörte a padot. A szélvihar Győrben is fákat csavart ki, táblákat borogatott fel, a Balatonnál pedig jégcsapokat ragasztott a korlátokra. Budapesten a napi szélrekord is megdőlt. A Híradó meteorológusa szerint a szelet havazás váltja.

Februárig bárkit, bárhol indoklás nélkül igazoltathat a rendőrség Budapesten

Februárig bárkit, bárhol indoklás nélkül igazoltathat a rendőrség Budapesten.

Elhagyta gyerekeit szórakozás közben egy anya szilveszterkor

Elhagyta gyerekeit szórakozás közben egy anya a budapesti Vörösmarty téren szilveszterkor. Erről most számolt be a rendőrség. A nő ismerősével ivott, és későn vették észre, hogy a négyéves kisfiú és a hatéves kislány elkeveredett mellőlük a tömegben. Később mindkét gyereket megtalálták a rendőrök, akiket a nagymamájukhoz vittek. Az anya és az ismerőse ellen eljárást indítottak.

 

VESZÉLYES: Vigyázzatok kutyasétáltatók!

Budapesten Újlipótvárosban szöggel és gömböstűvel átszúrt virslit, sonkát és fasírtot szór szét hetek óta valaki. A kutyák veszélyben vannak, egy gazdi mesélt nekünk arról, mire kell nagyon odafigyeljenek.

BRUTÁLIS: Szögekkel és gombostűkkel etetik a kutyákat

Szöggel és gombostűvel átszúrt virslit, sonkát és fasírtot szór szét hetek óta valaki Újlipótvárosban a kutyáknak. Mutatjuk az erről készült felvételeket! És beszél az állatorvos és egy gazdi is arról, mire kell nagyon vigyázni!

Másfél éve nem működik a nyilvános WC

Másfél éve zárva van és még mindig nem tudni mikor lehet majd használni azt a nyilvános illemhelyet, amelyet a felújított Carl Lutz rakparton építettek. A vizes vb alatt mindössze 2 hetet működött, 2017 nyara óta pedig zárva az új mosdó. Fél éve az üzemeltető Fővárosi Csatornázási művek azt mondta, automatizálják az illemhelyet. Ez még mindig nem készült el. Most azt írták, ha lesz rá pénz, megcsinálják.

Tömeg és tűzijáték Budapesten

Megtelt bulizókkal Budapest belvárosa szilveszter éjjel. Volt olyan utca, ahol mozdulni is alig lehetett. A Szent István Bazilika falán fényfestéssel számoltak vissza éjfélig, a Vörösmarty téren pedig szokás szerint tűzijátékokkal köszöntötték az újévet.

Mélygarázsokban törtek fel kocsikat

Több mint tíz autót tört fel Budapesten az a társaság, amelynek a tagjai ellen a napokban emeltek vádat. Az ügyészség szerint társasházi mélygarázsokban álló kocsikat törtek fel. Az egyik tolvajt, valamint azt a férfit, aki beengedte őket az egyik házba, sikerült elfogni, harmadik társukat még keresik.

Kis híján levágta a sofőr fejét egy kifeszített drótkötél

Kis híján levágta a sofőr fejét egy kifeszített drótkötél Budapesten, az M0-ás közelében. A baleset még tavaly májusban történt, de máig nem tudni, hogy ki a felelős érte, az ügyészség megszüntette a nyomozást. Az önkormányzatnál azt mondták, ők nem hibásak, használtak külön jelzést a dróton. Azt egyébként azért feszítették ki, hogy ne tudják a szemetet a közeli területre vinni.

 

Ételosztás a Blaha Lujza téren


szerző:
2018.12.24. 15:57
Ételosztás a Blaha Lujza téren

Tömeg volt a karácsonyi ételosztáson a budapesti Blaha Lujza téren.

Tömeg várta az ételosztást a budapesti Blaha Lujza téren

Tömeg volt a karácsonyi ételosztáson a budapesti Blaha Lujza téren. Több olyan hajléktalan és kisgyerekes család is eljött, akik nélkülöznek az ünnepek alatt.

Sérülése buktatta le a támadót

Két helyre is verekedés miatt hívták a rendőröket pénteken a főváros X. kerületében. Reggel két kalauzt támadott meg egy jegy nélküli utas, aki aztán elfutott. Később egy aluljáróban egy késelés miatt is intézkedniük kellett a járőröknek. Itt ismerte fel az egyik rendőr a vasutasok korábbi támadóját. A kalauzok szerint ugyanis jellegzetes sérülés volt a férfi kezén. Pont ilyen sérülése volt az aluljáróban megszúrt férfinak is, akit ellátása után őrizetbe vettek.

Összefoglaló cikk a pénteki túlóraszabály elleni tiltakozásról

Éjszakába nyúlóan tüntettek pénteken is Budapesten a túlóraszabályok megváltoztatása ellen.

Páraelszívó okozott tüzet egy budapesti család otthonában

Menekülnie kellett egy négytagú családnak a házukból, valószínűleg a páraelszívó okozott tüzet Budapesten. A konyhában csaptak fel a lángok: a két kisgyerek és szüleik még időben kijutottak, az ijedtségen kívül nem esett bajuk.

Keresik, aki látta a balesetet

Két héttel a balesete után is szédül, és rosszullétekkel is küzd az a férfi, aki megsérült Budapesten. Már hazafelé tartott, amikor megállt a piros lámpánál Újpesten. Ekkor azonban – állítása szerint – hátulról nekihajtott egy nagy sebességgel érkező autós. Kocsijának hátulja teljesen összetört, ő pedig agyrázkódást szenvedett. Napokig kórházban volt. Soltész Richárd azt állítja: a vétkes sofőr nem segített neki, elhajtott a helyszínről. A rendőrök azóta is keresik az autóst.

Ismerősét rabolta ki a két tini

Ismerősüket rabolta ki egy 15 és egy 16 éves fiú Budapesten, még a nyáron. Most emeltek vádat ellenük. Az ügyészség szerint a két fiatal egy társasággal italozott az Erzsébet téren, ott szemelték ki áldozatukat. A 22 éves fiatalt követni kezdték, majd egy késsel megfenyegették és elvették tőle telefonját, amit néhány ezer forintért eladtak. Ha elítélik őket, akár öt évet is kaphatnak

Kund és Nimród a fővárosba költözik

Néhány nap telt csak el azóta, hogy a USNK megnyerte a 2018-as X-Faktort, Kund és Nimród viszont már eldöntötte, hogy mire fogja költeni a havi 1 millió forintot 12 hónapon át. Az erdélyi fiatalok felezik a pénzt, és együtt vágnak neki a fővárosnak.

Az állami média Kunigunda úti székházához mennek a tüntetők

Országszerte tüntettek a rabszolgatörvénynek nevezett jogszabály és a különbíróságok ellen. Budapesten a Hősök terén gyülekezett a tömeg délután, majd a Kossuth térhez vonultak a tüntetők. Időközben a demonstrálók az állami média Kunigunda úti székházához mentek, azt szeretnék elérni, hogy beolvassák a követeléseiket az állami tévében.

Székely Tamás: Mi nem vagyunk Soros-bérencek, mi dolgozók vagyunk!

A Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke is beszédet mondott a negyedik túlóra elleni tüntetésen, Budapesten az Alkotmány utcában. Arról is beszélt, hogy Orbán Viktornak soha életében nem volt főnöke, vagy szabott munkaideje, mégis ő akarja megmondani, mennyit kell dolgoznunk.

Ismét tüntető tömeg vonult Budapesten

Újra tüntetnek Budapesten. Ismét a túlóratörvény és a közigazgatási bíróságok felállítása miatt vonultak utcára. Ez már a negyedik demonstráció ezen a héten. A szakszervezeti szövetség alelnöke arról beszélt, olyanok döntenek az emberek sorsáról, akiknek sosem volt szabott munkaideje és túlórája.

Újra tüntetnek Budapesten: füstgránátot is használtak a tüntetők

Ismét a Parlament főlépcsőjén néznek farkaszemet a rendőrökkel, füstgránátot is használtak a tüntetők. Folyamatosan kormányellenes jelszavakat skandálnak és demokráciát követelnek. A túlóratörvény ellen demonstrálók este először a Margit hídon, majd a Lánchídon bénították meg a közlekedést. Most is nagy a rendőri készültség. Még délután kordonokat is szállítottak a parlamenthez.

Füstgránátok a Parlamentnél


szerző:
2018.12.13. 20:57
Füstgránátok a Parlamentnél

Újra tüntetnek Budapesten. Jelenleg a Kossuth téren vannak a tiltakozók. Ismét a Parlament főlépcsőjén néznek farkaszemet a rendőrökkel, füstgránátot is használtak a tüntetők. 

A világon is különlegesnek számít az épülő budapesti biodóm

Valósághű ökoszisztéma, mesterséges kupola alatt. A világon is különlegesnek számít a Fővárosi Állatkert még épülő, új létesítménye az úgynevezett Biodóm. Az építmény a Pannon park részeként készül el a régi Vidámpark helyén. A hatalmas acélszerkezetet speciális fóliával borítják. Ez alatt hozzák létre az élőlényeknek megfelelő körülményeket. A Biodómban megépül az ország legnagyobb akváriuma is. Az ide kerülő kis cápákat, már nevelik az állatkert Cápasulijában.

Rózsadombi étteremben ebédelt Nikola Gruevszki

Rózsadombi étteremben ebédelt a menekültként Budapesten élő Nikola Gruevszki. A korrupció miatt börtönre ítélt volt macedón kormányfő - az egyik helyi hírügynökség szerint - egy erőszakos bűncselekménnyel gyanúsított macedón vámügyi tisztviselővel találkozott a vendéglátóhelyen. A volt kormányfőt a 24.hu stábja filmezte le. Gruevszki kiadatását hivatalosan is kérte a macedón kormány. Gulyás Gergely ma nem tudta megmondani, hol áll az ügy.

 

Engedély nélkül rakták le a veszélyes olajiszapot, most vádat emelt az ügyészség

Engedély nélkül rakták le a veszélyes olajiszapot, most vádat emelt az ügyészség az önkormányzati cég egykori vezetője ellen is. Kedden számoltunk be arról, hogy a Greenpeace rákkeltő anyagokat talált a lakóházaknál lévő kutak vizében, a XVIII. kerületben, a Cséry-telep mellett. Az egykori hulladéklerakóba 2013 előtt évekig engedély nélkül engedték a földbe a veszélyes olajiszapot. Az ügyben 5 év után, most 8 ember ellen emeltek vádat.

Hajnalig tiltakoztak Budapest utcáin a túlóratörvény ellen tüntetők

Barikádépítés, gyújtogatás és könnygáz kísérte a túlóratörvény elleni tiltakozást szerda éjjel Budapest több pontján. A tüntetők egy csoportja a Fidesz-székház erkélyére és a parlament épületének közvetlen közelébe is bejutott. A rendőröknek csak hajnalra sikerült feloszlatniuk a tömeget. 34 ember ellen indult eljárás és öten sérültek meg. 12-en még őrizetben vannak. A DK azonnali vizsgálatot követel a rendőri fellépés miatt, a kormány szerint azonban a rendfenntartók közbelépése arányos és jogszerű volt.
A tüntetésről ide kattintva láthat még több felvételt.

Több méteres lángokkal égett egy faház Budapesten

Több méteres lángokkal égett egy faház Budapesten. A bent lakó férfi próbált kimenekülni, de már nem tudott – a tűzoltók hozták ki. Súlyos égési sérüléseket szenvedett, kórházba vitték. De ha felépül, már nem költözhet vissza, mert a faház lakhatatlanná vált. Hogy mi okozta a tüzet, még vizsgálják.

 

Ütötte rúgta, amíg csak bírta a jegykiadó automatát

Ütötte rúgta, amíg csak bírta. Rongálás miatt keresnek a rendőrök egy férfit, aki nekiesett egy jegykiadó automatának Budapesten. Az eset még november végén történt, térfigyelő kamera rögzítette, ahogy a férfi elveszti a fejét.

A LEGDURVÁBB PILLANATOK: Könnygázzal fújták a rendőrök a tüntetőket

Barikádépítés, gyújtogatás és könnygáz kísérte a túlóratörvény elleni tiltakozást szerda éjjel Budapest több pontján. A rendőröknek csak hajnalra sikerült feloszlatniuk a tömeget. 34 ember ellen indult eljárás és öten sérültek meg.

Szén-monoxid érzékelő riasztott egy budapesti óvodában

A polgármester szerint a szél miatt lehetett szén-monoxid az egyik budapesti óvodában. A szén-monoxid riasztó jelzett, negyvenkét óvódást kellett kikísérni az épületből. A gyerekek egy melegedőbuszban várták meg szüleiket. Mindenkit megvizsgáltak, senkit sem kellett kórházba vinni. A polgármester szerint a szél fújt bele valamit a kéménybe.

Zebrán gázoltak halálra egy budapesti asszonyt

Zebrán gázoltak halálra egy nőt kedd este Budapesten. Az asszony a Szabadföldi úton akart átmenni a gyalogátkelő helyen, de egy autós későn vette észre és szinte fékezés nélkül elgázolta. Olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A rendőrök a gázoló ellen eljárást indítottak és még az éjjel kihallgatták, szabadlábon védekezhet.

Elkísértük az Audi-gyár munkásait, akik a rabszolgatörvény ellen tüntettek

Győrből három busznyi ember indult szombat hajnalban Budapestre, hogy odaérjenek a 10-kor kezdődő demonstrációra a Parlament elé. A győri Audi gyár melósai izgatottak voltak, sokan először mentek tüntetni, most érezték először azt, hogy az ő bőrükre megy a játék. Ők és még sok ezer ember az úgynevezett rabszolgatörvény ellen jött tüntetni, azzal a reménnyel, hogy még tudnak tenni valamit a törvénymódosítás ellen.

Több, mint 45 milliós kárt okozott a betörőbanda

Harminc helyre tört be, több mint negyvenöt millió forintos kárt okozott a vád szerint egy betörőbanda. Elsősorban budapesti dohányboltokat fosztottak ki. Alaposan felkészültek és részletesen kiterveltek mindent. A lopott pénzt elosztották, a cigiket egy orgazda féláron adta tovább. A bandatagokat öt és hét év közötti börtönbüntetésre ítélték. Mindenki fellebbezett.

Rákkeltő anyagot találtak több XVIII. kerületi kútban

Rákkeltő anyag a kutakban – ez derült ki a Greenpeace által vizsgált mintákból. A környezetvédők a 18. kerületben, az egykori hulladéklerakó, a Cséry-telep mellett vizsgálták a talajvizet. A Greenpeace szerint mihamarabb kármentesíteni kellene a területet. Ez a Fővárosi Önkormányzat feladata. Ők azt írták, keresik erre a pénzt. Addig is folyamatosan ellenőrzik a talajvízben a szennyezőanyagok mennyiségét. Ma egyedüli tévéstábként az RTL Híradó bemehetett a lezárt Cséry-telepre.

Puzsér Róbert: Autómentes belvárost!

Főpolgármesterként egyetlen célkitűzése lenne, autómentessé tenni Budapest belvárosát - jelentette be Puzsér Róbert. A műsorvezető a Jobbikkal és a Momentummal is megegyezne, miután az LMP hétvégén döntött a támogatásáról. Az MSZP szerint előválasztással kellene kiválasztani Tarlós István kihívóját. A Fidesz ugyanis újra őt indítja jövőre. A főpolgármester a hvg-nek adott interjújában például új Duna-hidakat ígért, és a rakpartok felújítását.

Villamos síneken akadnak fenn a figyelmetlen autósok

Volt, hogy a tűzoltók, máskor a közelben dolgozók húzták le a villamos síneken fennakadt figyelmetlen autóst. Helyiek szerint rendszeresen előfordul Budapesten a Mexikói úton, hogy a sofőrök rossz irányba kanyarodnak, így ráhajtanak a zárt villamos pályára. Erről a Budapesti Autósok Közössége számolt be. Az út kezelője az RTL Híradó megkeresésére most azt ígérte, soron kívül megvizsgálják a kereszteződést.

A rakpartról zuhant a kövekre a fiatal nő

Lezuhant egy fiatal nő a budai alsó rakpartról hajnalban. Úgy tudjuk, a barátjával sétált, amikor megcsúszott és leesett. Több métert zuhant, a tűzoltóknak kellett felhozniuk a part menti kövek közül. Ehhez egy speciális hordágyra fektették, majd kötelek segítségével óvatosan felhúzták. A 25 év körüli nőnek több csontja is eltört és a feje is megsérült.

Leszakadt a budapesti társasházban egy férfi alatt a lépcső

Leszakadt alatta a lépcső, három métert zuhant egy férfi Budapesten egy VIII. kerületi társasházban. A szerencsétlenül járt lakó súlyosan megsérült. A tűzoltók speciális hordágyon hozták ki a pincéből. A Nagy Fuvaros utcai társasházban egy hátsó lépcsőt használt a férfi, amikor több lépcsőfok is leszakadt alatta.

Nem tudni, mennyibe kerül majd a vb

2023. augusztusában atlétikai világbajnokság lesz Budapesten, de még senki nem tudja megmondani, hogy mennyibe kerül majd Magyarországnak. Az viszont biztos, hogy épül egy új Nemzeti Atlétikai Központ, igaz, a kivitelezési tervek még nem készültek el. A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja szerint ezért nem lehet felelősen nyilatkozni az építési költségekről. A szocialistákat felháborítja, hogy a kormány nem mondja meg, hogy mennyi közpénzt tervez elkölteni.

Valószínűleg gördeszka miatt siklott ki egy villamos Budapesten

Valószínűleg gördeszka miatt siklott ki egy villamos Budapesten, a Széll Kálmán téren. A rendőrök egy fiatalt keresnek a megálló kamerafelvétele alapján. A gyanú szerint a fiú volt az, aki csütörtökön este az épp induló 59-es villamos alá tett egy gördeszkát, amitől a szerelvény második kocsija kisiklott. A balesetben senki nem sérült meg. A rendőrség nyomoz, és tanúkat keresnek, akik láthatták: mi történt.

18-an kaptak szén-monoxid mérgezést egy áramfejlesztő miatt

18-an kaptak szén-monoxid mérgezést egy budapesti házban egy áramfejlesztő miatt. Közülük hetet kórházba kellett vinni. A benzines aggregátor a pincében üzemelt, a mérgező gáz onnan szivárgott a lakásokba. A pincében pékséget alakítanak ki, a berendezést azért használták, mert a helyiségben átmenetileg nincs áram a vezetékek cseréje miatt. Az épületben már reggel is szivárgott a gáz, de akkor még nem lehetett tudni, hogy honnan.

Videón az életveszélyesen előző autós

A türelmetlen sofőr a fővárosban a repülőtéri gyorsforgalmi úton záróvonalon át, beláthatatlan kanyarban előzött. Egy taxi jött szembe, pár centiméteren múlt a karambol. A felvételt a Budapesti Autósok közösségének küldték el. Az internetre került képeket a rendőrök is figyelik, és már büntetnek is ezek alapján.

 

Visszafoglalta az általa üzemeltetett éttermet

Visszafoglalta az általa üzemeltetett éttermet az a vállalkozó, akivel egy elszámolási vita miatt szerződést bontott a vendéglátóhely tulajdonosa, az ELMŰ. Hadnagy Csaba több mint egy éven át működtette az egyik fővárosi sporttelepen található éttermet, aztán szerződést bontottak vele és a hely üzemeltetését másra bízták. A bíróság azonban másodfokon a vállalkozónak adott igazat, így kedden este a munkatársaival elbarikádozta magát az étteremben. Az ELMŰ perre megy, mert az üzemeltető szerintük nem tartotta be a szerződését.

Évek múlva lehet csak e-jegy Budapesten

Még éveket kell várni az elektronikus jegyrendszer bevezetésére Budapesten. Bagdy Gábor főpolgármester helyettes szerint nem érte kár a fővárost, annak ellenére sem, hogy két hete felmondták a megállapodást a szállítócéggel. 2014-ben még azt ígérték, hogy 2017-re kész lesz a rendszer. A szocialisták óriási kudarcról beszélnek, rendkívüli közgyűlés összehívását, és a főpolgármester lemondását követelik.

 

A térfigyelő kamerán nem látszik erőszak

Szabadlábon védekezhet a kislány feltételezett támadója. Vasárnap fogtak el egy 19 éves fiatalt, akiről egy 12 éves kislány azt állította, hogy erőszakoskodott vele az utcán. A nyomozók átnézték a környék térfigyelő kameráinak felvételeit. Azon azt látták, hogy a férfi ugyan beszélgetett a kislánnyal az utcán, de aztán az útjaik szétváltak.

Dr. Alban Budapesten!


szerző:
2018.12.05. 16:20
Dr. Alban Budapesten!

A nigériai származású svéd fogorvos budapesti koncertje előtt válaszolt a kérdéseinkre.

12 éves kislánnyal erőszakoskodott a budapesti férfi

12 éves kislányt akart megerőszakolni egy férfi Budapesten, elfogták a rendőrök. A gyerek szombat reggel iskolába tartott, amikor a támadó a 8. kerületben berántotta egy kapualjba és erőszakoskodott vele. A halálra rémült kislánynak sikerült kiszabadítania magát és elmenekült.

E-JEGY: elküldik a BKK vezetőjét

A főpolgármester kezdeményezte a vezérigazgató felmentését a sikertelen budapesti elektronikus jegyrendszer miatt. A projektnek már 2017-re el kellett volna készülnie, de a rendszer még mindig nem működik. A BKK múlt héten már a szállítóval is szerződést bontott. A Városháza állítja, elhallgatták előlük, hogy baj van a fejlesztéssel. A szocialisták szerint milliárdos kár érte a fővárost.

Nehezen viselik a sok repülőt a XVIII. kerületben

Vizsgálták, de nincs mindenkinek megfelelő megoldás a megváltoztatott légifolyosók ügyében - erre jutott a HungaroControl. Az RTL Híradóban is beszámoltunk arról, hogy sok lakó panaszkodik arra, nem bírják a zajt, mióta más irányban szállnak fel a repülőgépek a Liszt Ferenc repülőtérről. Az útvonalat még augusztusban módosították. A XVIII. kerületi polgármester szerint elfogadhatatlan a mostani helyzet.

 

Elindult a fényvillamos


szerző:
2018.11.29. 18:00
Elindult a fényvillamos

November 29-től ismét közlekedik a Fényvillamos Budapesten. Már hetedik éve indul el a karácsonyi időszakban. A nosztalgiavillamosra 3500 méternyi fényfüzért akasztottak, ezen 39 ezer 200 hidegfehér és kék színű LED világít. Utasterében szintén ünnepi a díszítés. A 2-es villamos vonalán kívül most már a 14-es, 42-es, 50-es, 19-es, 49-es, 59-es és a 69-es vonalán is közlekedik, és normál díjat kell fizetni azért, hogy bárki utazhasson rajta év végéig.

Fotók A FAL mindkét oldaláról


szerző:
2018.11.29. 15:20
Fotók A FAL mindkét oldaláról

Először látható Magyarországon a világhírű fotós, Philip Pocock berlini fényképsorozata.

 

Mosatlan keverőgép és omladozó falak egy budapesti üzemben

Mosatlan keverőgép és omladozó falak - ilyen körülmények között készítettek és szállítottak különböző üzletekbe rétest egy üzemből Budapesten. A Nemzeti Élelmiszerbiztonsági Hivatal több mint 300 kiló alapanyagot vont ki a forgalomból, az üzemet egy időre bezáratták.
A teljes NÉBIH videót ide kattintva nézheti meg.

 

Gusztustalan körülmények egy budapesti cukrászüzemben

November 22-én egy budapesti cukrászüzemben tartottak ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. A hatóság a helyszínenen elborzasztó higiéniai és műszaki körülményekkel szembesült, ezért  azonnali hatállyal felfüggesztette a hely működését.

Chuck Norris több titkot is elárult magáról Budapesten!

Chuck Norris a napokban hazánkba látogatott, hogy egy jótékonysági eseményen jelenjen meg, ahol több titkot is elárult magáról!

Chuck Norris és felesége szombat óta Budapesten

A Baptista Szeretetszolgálat Adventi Cipősdoboz akciójára érkezett, de arról is szívesen mesélt, hogy mit szól a róla szóló elképesztő viccekhez. Chuck Norris és felesége szombat óta vannak Budapesten. Ma pedig egy sajtótájékoztatón minden kérdésre feleltek. Így az is kiderült, hogy a 78 éves sztár hogyan formálta saját karakterére egykori szerepeit.

 

A felvonó, ami többször állt, mint működött

20 év után befalazták a szinte állandóan rossz liftet a Nyugati pályaudvaron – írta meg az Index. A felvonó, ami többször állt, mint működött, még 1998-ban épült. A vasútállomás és az aluljáró között lehetne vele akadálymentesen közlekedni. A MÁV szerint a lift balesetveszélyes, ezért falazták be.

 

Luxuslakásokat vett Tiborcz cége

13 budapesti luxuslakást vásárolt Tiborcz István egyik cégének leányvállalata áprilisban. A társaság összesen 1118 négyzetméternyi ingatlant vett meg a belváros legdrágább részein. Hogy mindezt miből és mennyiért, azt nem árulták el. Annyit tudni, hogy 670 millió forint hitelt kaptak hozzá a Gránitbanktól.

 

Felvágott aszfalt: sávváltás közben későn vette észre

Nem mindennapi balesetről készült videó a budapesti soroksári úton. Egy autós sávváltás közben későn vette észre, hogy az út közepén felvágták az aszfaltot. Felborította a lyuk előtti táblát, majd az egyik kerekével a lyukba csapódott. Az autója tönkrement, de nem sérült meg senki. Azt állítja, hogy a Soroksári úton nem jelezték előre, hogy felbontották az utat. Ilyen táblát stábunk sem látott a helyszínen.

Dénes diszpécser segítségével vezette le kisfia születését a budapesti dugóban

Székely Gergely tündéri, életerős kisbaba, 2890 grammal és 50 centivel született csütörtökön, Budapesten. De nem a kórházban, hanem a fővárosi dugó kellős közepén. A szülést pedig édesapja, Dénes vezette le. Gyorsan hívta a 112-t, el kellett döntenie, hogy mentőt vagy rendőrt kér.

Paprikasprayt fújtak a metróba

Paprikasprayt fújt szét valaki a 2-es metró egyik szerelvényén, többen rosszul lettek. Ezután az egyik utas meghúzta a vészféket, így a szerelvény két megálló között állt meg, ezért az utasok gyalog jutottak ki az alagútból. A Stadionok állomásnál 20 köhögő, könnyező utast láttak el a mentők. Kórházba senkit sem kellett szállítani. A rendőrség garázdaság miatt indított nyomozást.

TÜNTETÉS: az oktatás és a tudomány szabadságáért

Rengetegen vonultak az utcára Budapesten. A tudomány és az oktatás szabadságáért szervezett tüntetésen diákok, szülők és nagyszülők is azt követelték, hogy a kormány írja alá a CEU szerződést és, hogy mindenki szabadon választhassa meg, milyen szakon szeretne tanulni és milyen témában szeretne kutatni. A Híradó riportja a helyszínről!

Rossz hírét keltik Budapest egyik legizgalmasabb utcájának

Miért keltik rossz hírét Budapest egyik legizgalmasabb, és legszínesebb utcájának? Ahol indiai a fűszeres, nigériai a fodrász, kínai, török és pakisztáni az étterem?  A Népszínház utca egykor a kultúra központjának számított Pesten, színházzal, sörfőzdével és itt éltek először kínai bevándorlók.

Nem csak orvoshoz, kávézni is járt a házi őrizetében M. Richárd

Nemcsak orvoshoz, kávézni is ment. Letartóztatták a tavaly májusi Dózsa György úti baleset egyik gyanúsítottját. A férfi eddig házi őrizetben volt, otthonról csak orvoshoz mehetett volna, de ezt a szabályt már többször is megszegte. Februárban még csak pénzbüntetést kapott emiatt, most azonban letartóztatták.

Budapesten, az utcán lőtték agyon a nőt

Gyilkosság Budapesten! Az utcán lőttek agyon egy nőt hajnalban a 3. kerületben. A környéken élők hangos durranásokat hallottak, azonnal riasztották a rendőröket. Az áldozat egy 56 éves asszony, a gyanú szerint egy ismerőse lőtte agyon. A férfit később, néhány utcával arrébb találták meg a rendőrök. A kocsijában ült, úgy tudjuk, megpróbált öngyilkos lenni.

GYILKOSSÁG: Lelőttek egy nőt a nyílt utcán Békásmegyeren!

Ott voltunk a helyszíneléskor Budapesten, Békásmegyeren, ahol hajnalban történt a gyilkosság, a Virág utcában. A nőt több lövés érte, és olyan súlyosan megsérült, hogy meghalt. Az elkövetőt néhány utcával arrébb elfogták.

Gyalogos gázolások országszerte

Alig két óra leforgása alatt három halálos gázolás is történt hétfő este. Budapesten a 19. kerületben gázoltak halálra egy nőt, aki át akart szaladni az úton. A Heves megyei Vámosgyörkön egy 59 éves, úton fekvő asszonyt ütött el egy kocsi, ő is azonnal meghalt. A Borsod megyei Szerencsen pedig egy 85 éves idős nőt gázolt halálra egy furgon sofőrje.

Balesetek a csúszós utakon

Országszerte sok volt a baleset a csúszós utakon. Budapesten gyalogost gázolt, majd busznak ütközött egy autó, ami megcsúszott fékezés közben. A Csongrád megyei Domaszéken felborult egy kocsi, mert a sofőr már nem tudta irányítani a vizes úton. A Pest megyei Dánynál két autó ütközött össze, amikor az egyik kisodródott a kanyarban. A vezetéstechnikai szakértő elárulta, hogy mire kell odafigyelnünk a téli utakon.

A DK irodája leégett, a Játékszín díszleteit menekíteni kellett

Menekíteni kellett a Játékszín díszleteit, ugyanis a színház abban az irodaházban bérel raktárhelyiséget, ami szombaton kigyulladt a Teréz körúton. A díszletek nem égtek el, viszont ázni kezdtek a tűzoltás miatt. A színház igazgatója szerint, ha ezek eláznak, akkor nincs tovább. A Teréz körúti épületben bérel irodát a DK is. Nekik mindenük elégett.

A kormány és a főváros együtt döntenek Budapestről

Aláírták a megállapodást, amely Tarlós István feltétele volt ahhoz, hogy újra induljon a főpolgármesteri címért. Ennek értelmében például plusz 80 milliárd forintot ad a kormány a hármas metró felújítására, és a későbbi fővárosi beruházásokról a kormány és a főváros együtt döntenek majd. Az ellenzék szerint ezzel Tarlós István kiárusította Budapestet.

Egész Budapesten látni lehetett a fekete füstöt

Az egész fővárosban látni lehetett a Teréz körút fellett gomolygó sűrű, fekete füstöt. A lángok 400 négyzetméteren pusztítottak, a tetőszerkezet teljesen megsemmisült. A tűzben senki sem sérült meg, az irodaházban csak a recepciós volt bent, ő riasztotta a tűzoltókat. A legfelső szinten voltak a Demokratikus Koalíció irodái is, a károkról egyelőre még nem lehet tudni biztosat.

Egyetlen éjszaka alatt két autót is megpróbáltak ellopni

Egyetlen éjszaka alatt két autót is megpróbált ellopni Budapesten az a páros, amelynek tagjait a napokban kapták el a rendőrök. Az egyik kocsit azért nem tudták elvinni, mert járókelők megzavarták egyiküket, miközben a zárat törte fel. A másik autót már éppen beindították volna, de a nyomozók lecsaptak rájuk. Mindkét férfit őrizetbe vették.

 

Budapesten forgatta legújabb videóklipjét Ellie Goulding

A klipet két napja töltötték fel a You Tube-ra, és máris másfél milliós nézettséget produkált. Budapest képei varázslatosak benne!

Kamerákkal fékeznék meg a száguldozókat

Kamerákkal fékeznék meg a száguldozókat a Szentendrei úton – erről döntött szerdán a Fővárosi Közgyűlés. Az elmúlt években több halálos baleset is történt Óbudán - főleg gyorshajtás miatt. Ezért jövőre több, kamerával ellátott ellenőrzési pontot is kiépítenek a III. és a XIII. kerületben, összesen 400 millió forintért.

 

Robbie Williams privát felvételeket hozott nyilvánosságra

Egy évvel ezelőtt számoltunk be arról, hogy soha nem látott videófelvételeket rakott ki Robbie Williams a videóblogjába budapesti fellépéséről. Hogy, mit? Kiderül a videóból!

Budapest a főszereplője Ellie Goulding új klipjének!

A Close To Me című dalhoz készített klippet Budapest legszebb helyszínein forgatták - Te mennyit ismersz fel közülük?

Terence Hill a maláj tigrissel tér vissza hazánkba!

És már azt is tudjuk, mikor!

Féltékenységből ölhetett a 17 éves fiú

Féltékenységből ölhette meg volt barátnőjét egy 17 éves fiú januárban Budapesten. A most lezárult nyomozás adatai szerint felajánlotta, hogy hazakíséri a 19 éves lányt, útközben azonban összevesztek. A fiú ezután kést rántott elő a hátizsákjából, és a lépcsőházban leszúrta áldozatát. Ügyvédje szerint megbánta, amit tett.

Majdnem százmillió forintnyi valutát rabolt el két férfi Budapesten

Majdnem százmillió forintnyi valutát rabolt el két férfi hétfő délelőtt Budapesten egy pénzváltó alkalmazottjától. A pénz egy bőröndben volt, amit éppen elvittek volna a Régi posta utcán keresztül. A sötét ruhás, kapucnis támadó egy gázpisztollyal ütötte-verte a pénzszállítót és sikerült megszereznie a bőröndöt. A rablót társa egy robogóval várta, amivel együtt menekültek el. A pisztolyt még az utcában eldobták. A rendőrség egyelőre keresi a támadókat.

Újabb világsztárral találkozhatsz Budapest utcáin!

Ezúttal nem egy filmcsillagról, hanem egy szupermodellről van szó!

Tovább drágul a Liget-projekt


szerző:
2018.11.11. 18:40
Tovább drágul a Liget-projekt

A Városliget Zrt. vezetőjének legújabb számítása szerint 250 milliárd forintba kerülhetnek a budapesti Városligetben tervezett beruházások. Erről a K-monitor írt. 2012-ben még 50-60 milliárdra becsülték a múzeumi negyed költségeit. Az LMP szerint az építkezést nagyrészt kormányközeli cégek végzik - ezért kerül egyre többe. 

Átalakulhat Budapest közlekedése

Teljesen átalakulhat Budapest közlekedése, ha megvalósítja a kormány a terveit. Egy határozatból derült ki, hogy valóra válhat a HÉV-ek összekötése, és az elővárosi közlekedés közvetlenül csatlakozhat majd a metrókhoz, sőt alagúttal kötnék össze a Déli és Nyugati pályaudvart is. A kormány szerint ezzel megkezdik a főpolgármester javaslatainak teljesítését. Az MSZP szerint viszont még csak sejteni sem lehet, mikor lesz mindebből valóság.

Valóra vált álom: a rendőrökkel együtt léphetett a jégre Alex

Valóra váltották egy beteg kisfiú álmát a rendőrök. A 6 éves Molnár Alex fejlődési zavarral, Asperger-szindrómával küzd. Megszállott hoki-rajongóként az volt a vágya, hogy együtt játszhasson a Rendőr Jégkorong Válogatottal. A csapat pedig ezt megszervezte, és fél órán át játszottak az Újpesti Jégcsarnokban.

Egy hónapig biztosan börtönben lesz az afgán erőszaktevő

Letartóztatták azt az afgán férfit, aki a gyanú szerint szexre kényszerített egy nőt még két hónapja Budapesten. Ausztriában fogták el, pénteken került Magyarországra. A bíróság szerint bármikor megszökhet, ezért tartóztatták le, egy hónapig biztosan börtönben lesz.

Balesetveszélyes volt a jég, elmaradt a hokimeccs

Elmaradt a jégkorong válogatott tegnap esti meccse. Pedig csaknem teltház volt a Tüskecsarnokban. A kezdés előtt vették észre, hogy balesetveszélyes a jég. A pályamunkások több, mint másfél órán át próbálták kijavítani, de sehogy sem sikerült. A bírók úgy döntöttek lefújják a meccset, ami végül el sem kezdődött.

Európa legnagyobb kézilabda csarnoka épülhet Budapesten

Budapesten épülhet meg Európa legnagyobb, 20 ezer főt befogadni képes kézilabda csarnoka, jelentette be Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke.

 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való