KERESÉS search-close

Bicske

34 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Bicske"

Tragédia az 1-es főúton, esélyük sem volt a túlélésre

Egymást érték a halálos balesetek az országban. Kora reggel az 1-es főúton, Bicskén történt tragédia. Két autó frontálisan rohant egymásba. Mindkét kocsi sofőrje meghalt, esélyük sem volt a túlélésre. Az RTL Híradó úgy tudja: egy szabálytalan manőver okozhatta a tragédiát. Az egyik jármű vezetője a záróvonal ellenére próbált előzni, eközben ütközött neki a szemből érkező autónak.

8 évet kapott molesztálásért a bicskei gyermekotthon egykori igazgatója

Első fokon nyolc év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóját. A férfit szexuális erőszak, szexuális erőszak kísérlete és szexuális visszaélés bűntettében is bűnösnek találták, az ügyet a Házon kívül hozta nyilvánosságra két évvel ezelőtt.

ÍTÉLET: 8 évet kapott a bicskei molesztáló tanár

Nem jogerősen 8 év fegyházat kapott V. János, a bicskei gyermekotthon volt igazgatója, akinek szexuális zaklatási ügyeit a Házon kívül tárta fel 2016-ban.

Újabb vád a bicskei-ügyben

Újabb bűncselekményekkel vádolták meg a bicskei gyermekotthon volt igazgatóját. A szexuális zaklatáson és erőszakon kívül vesztegetés és kényszerítés miatt is felelnie kell. A vád szerint helyettesével több érintett gyereket próbáltak rávenni arra, hogy vonják vissza terhelő vallomásukat. Ezt az ügyet szeptemberben tárgyalja majd a Fehérvári Törvényszék.

Teljesen lezárták az M1-est

A munkagépek mellett nem fértek volna el az autók, akkora kátyúkat kellett kijavítani a Győr felé tartó oldalon. Bicske térségében péntek délelőtt több kilométeres torlódás alakult ki, volt olyan autós, aki fél órát vesztegelt a sorban.

Bicskei gyermekbántalmazás: az egyik nevelő is gyanúsított

Lezárult a nyomozás a bicskei gyermekbántalmazás ügyében. Szexuális erőszak, és visszaélés, valamint kiskorú veszélyeztetése miatt összesen 17 sértett esetében kér vádemelést a Komárom Esztergom megyei rendőrség. A gyermekotthon egykori igazgatóján kívül az egyik nevelő is szexuálisan bántotta a rá bízott gyerek egy részét, a rendőrség szerint.

 

Szigorítás a bicskei molesztálás miatt

Szigorítottak a gyerekotthonok vezetőinek kiválasztásán - ezt közölte az emberi erőforrások minisztere. Balog Zoltán azt mondta, hálás az RTL-nek, amiért segített feltárni a bicskei molesztálási ügyet. Tavaly ősszel a Házon kívül műsorban a bicskei otthon két korábbi lakója beszélt arról, hogy éveken át szexuálisan zaklatta őket az igazgató, aki jelenleg is előzetes letartóztatásban van. A miniszter most bejelentette, hogy 2020-ig megszüntetik a bicskeihez hasonló otthonokat. Még több részlet itt!

Szigorítottak a gyerekotthonok vezetőinek kiválasztásán

Szigorítottak a gyerekotthonok vezetőinek kiválasztásán - ezt közölte az emberi erőforrások minisztere. Balog Zoltán azt mondta, hálás az RTL-nek, amiért segített feltárni a bicskei molesztálási ügyet. Tavaly ősszel a Házon kívül műsorban a bicskei otthon két korábbi lakója beszélt arról, hogy éveken át szexuálisan zaklatta őket az igazgató, aki jelenleg is előzetes letartóztatásban van. A miniszter most bejelentette, hogy 2020-ig megszűntetik a bicskeihez hasonló, monstre otthonokat.

Megszűntetik az összes bicskeihez hasonló gyerekotthont

Balog Zoltán miniszter bejelentette, hogy 2020-ig megszűntetik az összes bicskeihez hasonló, 200-300 férőhelyes gyerekotthont. Azt mondta, a gyerekek nevelőszülőket kapnak, vagy legfeljebb 12 személyes lakásotthonba költöztetik majd őket, ahol Balog Zoltán szerint családias környezetet vár majd rájuk. A kormány csaknem 6 milliárd forintot különített el a fejlesztésre - európai uniós forrásból.

Nincs meg a kellő bizalom

Sem társaik bántalmazásáról, sem az őket ért szexuális zaklatásról nem mertek nyíltan beszélni a gyerekek még a gyermekjogi képviselőjükkel sem. Erre jutott az ombudsman, miután a bicskei gyermekotthonban vizsgálódott. Az alapvető jogok biztosa szerint a feladatra nem megfelelően felkészített munkatársak miatt is előfordulhat, hogy sokáig következmény nélkül maradhatnak visszásságok az intézményekben. A Házon kívül című műsorban beszélt arról néhány egykori lakó, hogy a bicskei otthon igazgatója szexuálisan zaklatta őket - a férfi azóta előzetesbe került.

Egymást érik a balesetek

Összesen 16 autó karambolozott reggel az M1-es autópályán. Lébény közelében ketten rohantak egymásba, majd néhány kilométerrel arrébb, alig húsz perccel később még öt autó karambolozott. Bicskénél, szintén a Budapest felé vezető oldalon történt baleset, három autó koccant.

Élesen bírálta Orbánt az osztrák kancellár

A 20. század legsötétebb korszakára emlékeztette az osztrák kancellárt, hogy korábban Bicskén megállították a magyar hatóságok az eredetileg Sopronba indult, menekültekkel teli vonatot, hogy bevigyék őket a menekülttáborba. Werner Faymann a német Spiegelnek adott interjújában beszélt erről.

Rossz ellátásra panaszkodnak a táborokban

Nincs ennivaló, nem kapnak elég vizet, és sokan sátrakban a folyosón kénytelenek aludni - leginkább erre panaszkodnak azok a menekültek, akik elmennek a számukra kijelölt táborok egyikébe. Az őket segítő civil szervezetek szerint a debreceni menekülttáborban a legrosszabb a helyzet, de Bicskén és Nagyfán is sokszor áldatlan állapotok vannak a túlterheltség miatt. A Bevándorlási Hivatal szerint jelenleg 3300 ember van a táborokban 2000 férőhelyre, és szerintük mindenki megfelelő ellátást kap.

Megszólalt a videó főszereplője

Azt éreztem, jobb lenne, ha meghalnék. Ezt mondta a Sky News riporterének az a szír férfi, aki még csütörtökön rántotta le magával a sínekre feleségét és nyolc hónapos kisfiát. Az apa nem akarta, hogy elvigyék őket a bicskei menekülttáborba, mindenképpen Németországba szeretett volna eljutni. Pénteken már a táborban volt, amikor interjút adott a Sky News-nak. Elmesélte, hogy amikor kiderült, hogy a vonat, amire a Keleti pályaudvaron felszálltak csak Bicskéig vitte őket, egyszerűen összeomlott.

Egész nap patthelyzet volt Bicskén

Egész nap tartott a patthelyzet a bicskei vasútállomáson. Az egyik Sopronba tartó vonat 4-500 menekülttel lassan másfél napja vesztegel a pályaudvaron. A többségében szírekből és irakiakból álló menekültek nem merték elhagyni a peront, a rendőrök pedig nem lépnek közbe.

MÁV: A rendőrség állította meg a vonatot

A MÁV szerint a rendőrség utasítására vitték a bicskei menekülttáborba a menekültek egy részét, de ezt az ORFK nem erősítette meg. Lázár János, a miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, a kormány nem is tudott az intézkedésről. A Belügyminisztérium államtitkára pedig nem válaszolt kérdésünkre. Az osztrák hatóságok bejelentették: ha a jelenleg Bicskén veszteglő vonatot továbbengedik Sopronig, külön szerelvényt küldenek a menekültekért, és Bécsbe viszik őket, ahol szabadon átszállhatnak a Münchenbe tartó vonatokra.

Még mindig Bicskén vesztegel a vonat

Még kora este is feszült várakozás volt jellemző a bicskei pályaudvaron, ahol délután patt helyzet alakult ki. Rendőrök körbefogták a vonatot, a menekültek pedig nem akartak elmenni a peronról. Attól tartottak, hogy ha elhagynák az állomás területét, akkor a menekült táborba vinnék őket.

Drámai képek - elindultak a vonatok a Keletiből, de a menekültek nem jutottak el a határig

Drámai képek járják be a teljes világsajtót, napok óta minden nagyobb hírtelevízió a magyar menekülthelyzetről tudósít. A külföldi műsorvezetők csütörtökön már Bicske nevét próbálták helyesen kiejteni: itt állt meg ugyanis az a vonat, amelyre a háborúk elől menekülők felszálltak a Keleti pályaudvarnál. Miután nemzetközi járatra nem engedték fel őket, jobb híján Győrbe igyekeztek, hogy onnan gyalog induljanak Ausztria felé.

Élő adásban tudósítottak Bicskéről a külföldi tévék

Több tíz millióan látták a világon élő egyenes adásban a brit Sky News televízió Bicskén készült drámai tudósítását, amelyben a magyar rendőrök leszállították a vonatról a menekülteket, akik abban a hitben voltak, hogy végre Németországba mehetnek. Az egyik kétségbeesett menekült a családját magával rántva a sínekre feküdt, az erről készült fotó a világ legtöbb híradásában címlapon szerepelt.  A pillanatnyi történésekről a CNN és a BBC is élőben tudósított.

Családját átölelve vetette magát a sínekre

A szír család a bicskei vasútállomáson így tiltakozott az ellen, hogy a rendőrök a helyi menekülttáborba vigyék őket. Hiába indult el délelőtt a vonat a Keleti pályaudvarról, 20 kilométerre Budapesttől már meg is állt.

Előzetes: Menekült férfi családjával a síneken Bicskénél

A Sopronba tartó, menekültekkel teli vonat reggel indult a Keleti pályaudvarról, miután a rendőrök megengedték nekik, hogy felszálljanak. Alig 35 kilométer után azonban megállították a vonatot, leszállították őket és közölték velük, hogy a bicskei táborba kell menniük. Ezután szabadultak el az indulatok. Részletek este hatkor az RTL Híradóban.

BICSKE: Nem sokáig örülhettek a vonaton utazó menekültek

A zsúfolt vonat nem sokkal dél előtt indult el Sopron felé Budapestről. A vonaton utazó menekültek megnyugodtak, azt hitték, győztek. De nem sokáig örülhettek. A vonat ugyanis megállt Bicskénél, pedig a menetrend szerint nem kellett volna. Itt a rendőrök leterelték a menekülteket a vonatról. Az összegyűlt tömeg erre azt kezdte skandálni, hogy nem akarnak táborba menni.

VÁGATLAN: Végső elkeseredésében feküdt a sínekre családjával

Megállt Bicskén az a menekültekkel teli vonat, ami csütörtök délelőtt indult el a budapesti Keleti pályaudvarról több órás várakozás után. A remény Bicskén, 20 kilométerre Budapesttől egy perc alatt foszlott szét. Egy szír család fekszik hat hónapos gyermekével a vágányon. Végső elkeseredésében vetették magukat a sínek közé.

Menekült-dráma: az elkeseredettség egyre nagyobb indulatokat szül

Drámai képek járják be a teljes világsajtót, napok óta minden nagyobb hírtelevízió a magyar menekülthelyzetről tudósít. A külföldi műsorvezetők csütörtökön már Bicske nevét próbálták helyesen kiejteni: itt állt meg ugyanis az a vonat, amelyre a háborúk elől menekülők felszálltak a Keleti pályaudvarnál. Miután nemzetközi járatra nem engedték fel őket, jobb híján Győrbe igyekeztek, hogy onnan gyalog induljanak Ausztria felé.

A menekültekre panaszkodik a képviselő

Közbiztonsági és köztisztasági problémát okoznak a menekültek Bicskén - ezt mondta két napja a város fideszes országgyűlési képviselője. Tessely Zoltán szerint a menekültek szemetelnek, csoportosan sétálnak és néhány besurranásos lopást is nekik tulajdonítanak. A Helsinki Bizottság jogásza szerint azonban a képviselő panaszainak többsége nem bűncselekmény, és a magyarok is csinálják ezeket.

Patkányoktól hemzseg a bicskei sintértelep

A kerítésen rendszeresen átbújó kóbor kutyák és elszaporodó patkányokra panaszkodnak a bicskei sintértelep mellett élők. A lakók márciusban petíciót írtak a város polgármesterének. Az általunk megkérdezett állatvédő egyesület szerint állattartó telep csak akkor üzemelhet házak közelében, ha abba a szomszédok belegyeznek.

A kilátástalanság és a félelem a menekültek állandó útitársai

Talán csak azok tudják elképzelni, milyen traumától szenvednek a menekültek, akik túléltek Magyarországon háborút, vagy élve hazatértek halál, vagy munkatáborból. Több ezren élnek most közöttünk, akik ebben a pillanatban semmit nem tudnak a családjukról, és arról sem, egyáltalán hol és hogyan kezdhetik majd el teljesen nulláról újra felépíteni az életüket. A Fókusz a bicskei menekülttáborban összeomlott sorsok százaival szembesült. Czakó József riportja.

Kigyulladt egy mozdony hajnalban


szerző:
2014.09.22. 17:00
Kigyulladt egy mozdony hajnalban

A bicskei vasútállomáson kapott lángra a vonat. Menet közben gyulladt ki. Úgy tudjuk, a mozdony vezetője porral oltóval próbálta megfékezni a lángokat, de esélye sem volt.

Gyilkosság áldozata lett az édesapa

Január közepén, munkahelyéről tűnt el a férfi, egyik pillanatról a másikra, kabátját, telefonját és pénztárcáját is hátrahagyva. Önkéntes és hivatásos keresőcsapatok is csatlakoztak a kutatáshoz.

Repülős Gizi Bicskén akciózott


szerző:
2011.02.09. 16:53
Repülős Gizi Bicskén akciózott

Egy bicskei házba surrant be a 85 éves asszony, ahonnan 14500 Ft-ot emelt el.

Kényszerszünet a bicskei gimnáziumban

A bicskei Vajda János Gimnáziumban három napig nem volt tanítás, mert nem volt fűtés az épületben.

Látták a vámosok a pénzszállító-rablókat?

A razziázó pénzügyőrök olyan fekete kombi autót láttak a közelben, amilyennel a nyomozók szerint a rablást elkövették az M1-esen.

Öten sérültek a karambolban


szerző:
2009.09.17. 08:48
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való