KERESÉS search-close

Baptista SZeretetszolgálat

15 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Baptista SZeretetszolgálat"

Rászorulók haját vágja a sztárok fodrásza

Akár Cristiano Ronaldo frizuráját is kérhették a fodrászoktól azok a hátrányos helyzetű gyerekek, akiknek ingyen vágták csütörtökön a haját. A jótékonysági napot a Baptista Szeretetszolgálat szervezte Kőbányán, a frizurákat pedig egy Amerikában élő magyar mesterfodrász és barátai készítették. A szolgáltató központ nemrég nyílt, ahol enni, fürdeni, és mosni is tudnak a rászorulók, és mostantól fodrász is lesz.

Sokan a karácsonyi ételért álltak sorba

Háromszáz adag meleg ételt osztott ki a kőbányai rászorulóknak a Baptista Szeretetszolgálat. Sokaknak ez a karácsonyi menüt jelentette. A tapasztalatok szerint egyre többen érkeznek az ételosztásra, köztük olyanok is, akiknek bár van hol lakniuk, ételre nem mindig jut.

Nem csak hajléktalanok állnak sorba

Ezer adag meleg ételt osztottak a rászorulóknak a Baptista és a Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei. Tapasztalataik szerint egyre többen jönnek a környező lakótelepekről is az ételosztásaikra, mert hiába van hol lakniuk, ételre már nem mindig jut.

Fellebbeznek a baptisták


szerző:
2015.08.24. 18:40
Fellebbeznek a baptisták

Fellebbez a Baptista Szeretetszolgálat az Államkincstár döntése ellen, ami alapján leállították a szolgálat állami támogatását. A kincstár azért döntött így, mert az adóhatóság költségvetési csalás gyanúja miatt nyomoz.

Baptisták: akadozik a házi segítségnyújtás

Felbontotta vele a házi segítségnyújtási szerződést a Baptista Szeretetszolgálat - ezzel kereste meg híradónkat egy debreceni idős asszonny. A nő szerint ezzel nehéz helyzetbe került, mert nem lesz, aki bevásároljon, vagy gyógyszert hozzon neki, ő pedig alig tud járni. Mint mondta, a szeretetszolgálat ezt azzal indokolta neki, hogy nem kapnak több állami támogatást. Megkerestük az Államkincstárt, ahol azt közölték: azért állították le a támogatást, mert a NAV nyomozást indított költségvetési csalás gyanúja miatt. A szeretetszolgálatnál nem nyilatkoztak híradónknak.

 

Hajléktalanok jutottak új szemüveghez

200 hajléktalan jutott új szemüveghez - ez a legnagyobb hiánycikk az életükben, a munkavállaláshoz és a mindennapi életükhöz is nagyon fontos lenne, de nem tudják kifizetni. A Baptista Szeretetszolgálat egy pályázaton nyert, így 1,8 millió forintot tudtak erre költeni – a szemüvegek mára készültek el.

Töretlen rajongás övezi a brit királyi családot

A szombaton megszületett Charlotte hercegnő érkezésének kapcsán a brit királyi családot övező mérhetetlen rajongásról beszélgettünk. Vendégünk volt a Nepálból hazaérkező mentőcsapat egyik tagja és azt is kiderítettük, hogy mit tehetünk, ha gyerekünk verekszik az óvodában, iskolában. S, hogy milyen témáink voltak még, az tovább olvasva kiderül!

Hazatért a mentőcsapat a földrengés sújtotta Nepálból

Hazaérkezett Nepálból hétfőn a Baptista Szeretetszolgálat Rescue 24 nevű mentőcsapata, amelynek tagjai csaknem egy héten keresztül segítettek a földrengés áldozatainak orvosi ellátásában. Pavelcze László, vészhelyzet kezelési igazgatótól megtudtuk, hogy milyen állapotok uralkodnak most kint, és mi a helyzet a kinti magyarokkal.

Tóth Andi bomba formára hajt

Telefonon kapcsoltuk Katmanduból a Baptista Szeretetszolgálat vészhelyzet kezelési igazgatóját, majd megtudhattuk, mit tegyünk, ha már megkaptuk a devizahiteles elszámolásról szóló levelünket. Később pedig Tóth Andi, valamint Domokos László és felesége érkezett hozzánk. S, hogy milyen témáink voltak még, az tovább olvasva kiderül.

Katmandut méterekkel eltolhatta a földrengés

 A katmandui földrengés kapcsán telefonon kapcsoltuk a helyszínről a Baptista Szeretetszolgálat vészhelyzet kezelési igazgatóját, Pavelcze Lászlót, majd Timár Gábort, az ELTE, Geofizikai és Űrtudományi Tanszékének vezetőjét kérdeztük a földrengésről.
 

Hazaérkezett Tóásó Előd

Hazaérkezett bolíviai fogva tartásából a majdnem hat évig a világ egyik legkeményebb börtönében raboskodó Tóásó Előd, akinek kimenekítésében a magyar Baptista Szeretetszolgálat segédkezett. Az ügyről a szervezet alelnökét, dr. Szilágyi Bélát és egy, az ügyet évek óta figyelemmel kísérő riportert, Fürge Anettet kérdeztük.
 

Kimenekítették Tóásó Elődöt Bolíviából

Kalandos körülmények között hagyta el Bolíviát Tóásó Előd. Ki kellett menekíteni az országból, ahol csaknem 6 évet raboskodott, mert az ottani hatóságok szerint merényletre készült az elnök ellen. Vádalkuval idén februárban szabadult, de azóta sem kapta vissza az útlevelét. Így nem tudta elhagyni Bolíviát, ahol azt mondta, folyamatosan veszélyben érezte magát.  A külügyminisztérium segítségével végül a Baptista Szeretetszolgálat menekítette ki.

TÓÁSÓ: A kimenekítés utáni első mondatok

Akár egy kémfilmben. Egy kisbuszból filmezték a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai Tóásó Elődöt, ahogy megérkezett a titkos találkozóra. Holmijait egy hátizsákba pakolta, így vágtak neki a kalandos útnak. A csaknem hat évet Bolíviában raboskodó Tóásó és a mentőcsapat ezután a chilei határ felé indult, ahonnan Brazíliába mentek tovább. Innen repülővel utaznak Európába, majd haza.

50 ezer gyerek számíthat ajándékra

50 ezer rászoruló gyermek karácsonyát tennék boldoggá. A Baptista Szeretetszolgálat reméli, hogy idén a tavalyinál is több ajándékkal teli cipősdobozt sikerül összegyűjteniük. Az akció péntekig tart. Arra kérik az adományozókat, hogy a fiúkra és a nagyobb gyerekekre is gondoljanak, az eddigi tapasztalatok szerint ugyanis a legtöbben kislányoknak dobozolnak.


 

Sok cipősdoboznyi jótékonyság sokra megy

Már meg is van az első ajándék, melyet egy idős hölgy egy négyéves kislánynak készített.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való