KERESÉS search-close

Bankszövetség

24 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Bankszövetség"

Bankelnök lakását használja Matolcsy

Budapest egyik legdrágább társasházában használ lakást Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke. A Népszabadság úgy tudja, hogy Patai Mihálynak, az Unicredit Bank elnök-vezérigazgatójának és a Bankszövetség elnökének budai luxuslakását használja. Több ellenzéki párt szerint a jegybankelnöknek összeférhetetlenség miatt le kell mondania, ám a kormány szerint kizárt, hogy Matolcsy elfogultan végezné a munkáját.

Forintosítják az autóhiteleket


szerző:
2015.08.19. 18:30
Forintosítják az autóhiteleket

Eldőlt, forintosítják a deviza alapú autóhiteleket és személyi kölcsönöket is. Végső soron olyan árfolyamon, mint amilyenen korábban a lakáshiteleket. Ezt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter jelentette be, miután megállapodást írt alá a Bankszövetséggel.

Forintosíthatnák a bankok az autóhiteleket

Ugyanazon az árfolyamon forintosítanák az autóhiteleket, személyi kölcsönöket, mint a lakáshiteleket - értesült az RTL Híradó. A kormány akár adókedvezményt is adna a bankoknak a kedvező árfolyamért cserébe. Az adó és pénzügyi államtitkár azt mondta, nem tenné kötelezővé a forintosítást, mégis a maradék devizahitelek tömeges kivezetésére számítanak év végéig. A Bankszövetség megerősítette, hogy az autóhitelek átváltásról tárgyalnak.

Forintosítás – kinek és mire volt elég?

A devizahitelek forintosítása megtörtént, mégis sok a váratlan bonyodalom, az elégedetlenség és a csalódottság. Hangsúlyozva, hogy ahány hitel, annyi történet, annyit talán mégis meg lehet kockáztatni, hogy a hitelesek több könnyítésre és tartozásaik erősebb csökkentésére számítottak. Már csak azért is, mert a kormányzati kommunikáció hosszú ideig a terhek 30-40%-os csökkenését ígérte. Az adósok ezt nem tapasztalják.

Sokan csak májusban kapnak elszámolást

Még mindig csak a devizahitelesek fele kapta meg az elszámolásról szóló értesítést, pedig már csak egy hetük van a bankoknak, hogy mindenkihez eljuttassák leveleiket. A Bankszövetségnél pénteken azt mondták, hogy sok bank azért vár az utolsó pillanatig, mert ez egy európai szinten is példátlan mértékű elszámolási folyamat, ami rengeteg időt vesz igénybe. A Magyar Posta nem számít káoszra, de arra igen, hogy jóval nagyobb sorok lehetnek a postákon jövő héten, mint átlagosan.

5-40 százalékkal csökkenhet a törlesztő

Lesz olyan korábbi devizahiteles, akinek csak 5 százalékkal csökken a törlesztőrészlete az elszámolás után, de olyan is, akinek 40 százalékkal kell kevesebbet fizetnie - így számol a Bankszövetség. A pénzintézetek április végéig 1,7 millió ügyfélnek küldenek elszámoló levelet, ebből derül ki pontosan, hogy kinek hány forint jár vissza, vagy hogy pontosan mennyivel csökken a törlesztőrészlete. Ha az elszámolásban hibát talál az ügyfél, 30 napon belül panaszt tehet.

Pontos menetrend az elszámolásról

Átlagban 25%-kal csökkenhetnek a devizahitelesek terhei, derült ki kedden a Magyar Nemzeti Bank és a Magyar Bankszövetség közös sajtótájékoztatóján, amit a forintosításról és elszámolásról tartottak. Elhangzott, hogy az érintetteknek egyelőre annyi a teendőjük, hogy bejelentsék, ha megváltozott a nevük vagy a lakcímük, hogy biztosan megkapják a tájékoztató levelet.
 

Alkotmánybírósághoz fordul a Bankszövetség

A frissen hatályba lépett végtörlesztésről szóló törvény megsemmisítését szeretné elérni a szövetség.

Össztűz a Fidesz hiteleseket mentő javaslatára

A Bankszövetség, a Magyar Nemzeti Bank, és az ellenzéki pártok is bírálják a Fidesz tervét.

Tényleg fellélegezhetnek a rossz adósok?

Mi van azzal, akinek már vinnék a lakását, vagy aki időközben áthidaló kölcsönt vett fel? Vajon mindenkinek jó a rögzített árfolyam? A javaslat elsőre szebbnek tűnik, mint amilyen valójában.

Ötpontos akcióterv a lakáshitelesekért

A törlesztőrészletek rövidtávon 10-15 százalékkal csökkennek. De a különbséget 2015 januárjától vissza kell majd fizetni.

Lakásvásárlás az állam segítségével

Az államilag támogatott lakásvásárlási hitel konstrukciója is szerepel a kormány és a Bankszövetség megállapodás közeli tervezetében.

Nem lesz tömeges árverezés!


szerző:
2011.04.02. 18:00
Nem lesz tömeges árverezés!

Várhatóan csak akkor lesz árverezés, ha a lakás tulajdonosa sem a bankkal, sem az önkormányzattal nem hajlandó megállapodni.

Mesterséges árfolyammal a hitelesekért

Ne a napi árfolyamot használják a bankok a devizahitelek törlesztőrészleteinek kiszámolásánál.

Így mentenék meg a devizahiteleseket

Április végére megszülethet a devizahiteleseket segítő program, jelentette be Gyuris Dániel.

Trükkös csalók csapolhatják bankszámlánkat

Többszázezer ügyfél kaphatott olyan levelet, melyben a Bankszövetség nevében bankkártyájuk adatait kérik.

Végső formában a hiteles mentőöv

Már hétfőn benyújtják a parlamentnek a devizahitelesek megsegítésére szánt csomagot.

Lejárt a bankadó befizetési határideje

Még nem tudni, mennyi pénz érkezett a számlára. A másik 100 milliárdot december 10-ig fizetik be.

A hitelt annak kell visszafizetnie, aki felvette

Ebben egyetért a Fidesz és a bankszövetség, megállapodás a devizahiteleseket segítő nyolcpontos csomagról azonban nem született.

Segítség a jelzáloghiteles árvízkárosultaknak

Ötven árvízkárosult családon segít a friss megállapodás.

Orbán: oroszlánszerződések vannak!

Kiszolgáltatottak a hitelesek a bankoknak, ezért változásra lesz szükség - mondta Orbán Viktor.

Válság miatt árverésstop?


szerző:
2009.09.14. 17:56
Válság miatt árverésstop?

Néhány napon belül aláírhatják azt a magatartási kódexet, amely a bankok hitelezési gyakorlatát szabályozná.

Önszabályozó bankok


szerző:
2009.09.14. 12:38
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való