KERESÉS search-close

BKK

79 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "BKK"

Semmibe vezető sínek az Etele téren

Lesz olyan sínpár, ami a semmibe vezet majd az újonnan épülő 1–es villamos végállomásán az Etele téren. A vágányt azért nem használják majd, mert nem épült hozzá összekötő sínpár, amelyen a villamosok ráhajthatnának. Eredetileg a 19-es és 49-es villamosok érkeztek volna ide. Végül lakók tiltakozása miatt nem épült meg a kapcsolat. A BKK szerint, ha adottak lesznek a feltételek, megépítik az összekötést, de azt nem írták, hogy mikor.

A MÁV, a BKK és az önkormányzat egymásra mutogat

Évek óta mindenki a másikra mutogat, kinek kellene elbontania egy sor használaton kívüli telefonfülkét Újpesten. A felújított 3-as metró kijáratától néhány méterre állnak a rozsdásodó, szétvert fülkék. Az elmúlt években a járókelő.hu oldalnak küldött válaszokban a telefontársaság, a MÁV, a BKK és az önkormányzat is azt írta, a másik az illetékes.

Milliókat fizet havonta a főváros tanácsadóknak

Milliókat fizet havonta a főváros olyan tanácsadóknak, akiknek tudniuk kellett a BKK elektronikus jegyrendszere körüli problémákról – állítja a Liberálisok főpolgármester-jelöltje, miután kikérte a szerződésket. Tarlós István főpolgármester korábban tagadta, hogy tudott volna a novemberben leállított fejlesztés körüli problémákról. Hivatala most azt közölte: a jegyrendszer konkrét felügyelete egyik tanácsadónak sem volt a feladata.

 

Leváltották a BKK vezetőjét

Leváltotta a Fővárosi Közgyűlés a BKK vezérigazgatóját. Dabóczi Kálmánnak azért kellett távoznia, mert csúszik az eredetileg 2017-re ígért elektronikus jegyrendszer bevezetése. Tarlós István azt mondta, még az sem biztos, hogy megmarad a BKK. Az új vezérigazgató szerint viszont szó sincs megszüntetésről. Az MSZP-nél azt mondják, egy átalakított BKK-ra szükség volna.

Újabb beléptető kapuk a metróba

Újabb beléptető kapukat telepít a BKK a 4-es metróhoz. Ezekre a már 2 éves csúszásban lévő elektronikus jegyrendszer bevezetéséhez van szükség. Bár egyelőre nem tudni, mindez mikor lesz működőképes. Másfél éve a Deák téri állomásra már építettek ilyen kapukat, de azok sem működnek még.

Évek múlva lehet csak e-jegy Budapesten

Még éveket kell várni az elektronikus jegyrendszer bevezetésére Budapesten. Bagdy Gábor főpolgármester helyettes szerint nem érte kár a fővárost, annak ellenére sem, hogy két hete felmondták a megállapodást a szállítócéggel. 2014-ben még azt ígérték, hogy 2017-re kész lesz a rendszer. A szocialisták óriási kudarcról beszélnek, rendkívüli közgyűlés összehívását, és a főpolgármester lemondását követelik.

 

Menet közben telefonált a budapesti buszsofőr

Menet közben telefonált egy budapesti busz vezetője, az egyik utas erről felvételt is készített. Hiába szóltak többen is a sofőrnek, folytatta a mobilozást. A szakértő szerint ez nem csak tilos, de életveszélyes is, mert hosszabb a reakcióidő, ez pedig balesethez vezethet.

Óriási felelőtlenség: vezetés közben mobilozó buszsofőrök

Menet közben telefonált egy BKK-busz sofőrje Budapesten. A 103-as busz vezetője beszélt a mobilján, majd nyomkodni kezdte a telefont.

Alvó utastól lopta el a mobilt, a busz kamerája felvette

Telefontolvajt keresnek a budapesti rendőrök. A tolvaj július másodikán egy nagytétényi BKV járaton használta ki a helyzetet.

Telefontolvajt keresnek a budapesti rendőrök

A tolvaj július másodikán egy nagytétényi BKV járaton használta ki a helyzetet. A szunyókáló utas kezei közül előbb kipiszkálta a mobilt, majd a busz padlójáról felvette és leszállt.

Rosszul lett, mert sokan voltak?

Gyakoriak a rosszullétek a BKK reptéri járatain vélhetően a zsúfoltság miatt. Erről a Közelekedő Tömeg egyesület blogján írt. A busz a belvárosból indul, és bő fél óra alatt ér a reptérre. A BKK egyelőre nem válaszolt arra, hogy tervezi-e a reptéri járat sűrítését.

 

Biztonsági őr vert meg egy utast

Megrázó felvételeket készített egy utas az egyik budapesti villamoson szombat hajnalban. A BKK egyik biztonsági őre ököllel ütött, majd amikor a földre esett, lábbal taposott egy férfit. A történtekről egy szemtanú készített felvételt.

 

Nem fér be a villamos a remízbe

Nem férnek be a villamosok a 6 milliárd forintból épült új Budafoki Kocsiszín egyik részére. Egy oszlop van útban, ami túl közel épült az egyik sínpárhoz.

A megállónál gázolták halálra

Halálra gázolt egy férfit a BKK egyik megkülönböztető jelzést használó forgalomirányító kocsija egy Róbert Károly körúti villamosmegállónál péntek délután. A balesetben két nő is megsérült, őket az elütött áldozat sodorta el. Az RTL Híradó információi szerint a férfi át akart menni a síneken, amikor elütötték. Jobbra nézett, de a BKK-s kocsi a másik irányból, a forgalommal szemben jött.

Jogerős: tisztességtelen pótdíj

Jogerős, hogy tisztességtelen a BKK pótdíja. Nem nyújtott be fellebbezést az első fokú bírósági döntés ellen a Budapesti Közlekedési Központ, tudta meg az RTL Híradó. Még tavasszal mondta ki a bíróság, hogy alaptalan a bliccelőn a jegy árának 93-szorosát, több mint 30 ezer forintot követelni. A törvényszék szóvivője a híradónak azt mondta, az ítéletnek nincs kötelező hatása a többi hasonló ügyre.

Sav égette meg az utast a BKV-n?

Először égető fájdalmat érzett a buszon. Otthon vette észre, hogy a combja egy tenyérnyi felületen megégett. Ezt mondta az RTL Híradónak az a nő, aki valamilyen maró anyagba ülhetett néhány napja a 31-es buszon. Sebe azóta sem gyógyult meg. Azt mondja: fontolgatja, hogy perelni fog. A sebe miatt napokig nem tudott dolgozni. A mai napig nem tud lehajolni, leguggolni. Az ügyben megkerestük a rendőrséget. Kiderült, hogy a napokban máshol is történt hasonló eset.

SAV VOLT AZ ÜLÉSEN: Még mindig fájdalmas a mozgás

Azt mondja, sosem szokott leülni a buszon, most viszont megtette. Néhány perc múlva égető fájdalmat érzett a combján, ott, ahol az üléssel érintkezett a lába. Mikor leszállt a buszról, lépni is alig bírt.

A nyomozást is megszüntethetik a hekker fiú ügyében

Rengeteg támogató üzenetet kap közösségi oldalán az a fiatalember, akit nyolc év börtön fenyegetett, miután felhívta a figyelmet a BKK online jegyrendszerének hibáira. Hétfő számoltunk be arról, hogy a 18 éves fiatal már nem gyanúsított, és Híradónk úgy tudja, napokon belül a nyomozást is megszüntethetik az ügyben. A közlekedési vállalat webshopja azóta sem működik, bár július közepén még azt mondták róla, hogy kijavították a hibákat és teljesen biztonságos.

Már nem gyanúsítják bűncselekménnyel az „etikus hekkert”

Már nem gyanúsítják bűncselekménnyel azt a fiatalembert, aki 50 forintért tudott bérletet venni a BKK online jegyrendszerében. Másfél hónapja, amikor a rendszer elindult, maga jelentette a hibát a Budapesti Közlekedési Központnak, mégis ellene indult nyomozás. Kihallgatták és rabosították. A Társaság a Szabadságjogokért ügyvédje panaszt tett az intézkedés ellen, amit az ügyészség elfogadott. Határozatuk szerint a 18 éves fiatalember már nem gyanúsított.

BKK: Változtatnak-e a pótdíjon?

A Budapesti Közlekedési központnak változtatni kellene bírságolási szokásain a Demokratikus koalíció szerint, miután kiderült, hogy a második és harmadik kerületi bíróság kimondta: aránytalanul magas pótdíjat szab ki a cég a bliccelőkre. A döntésről az Index számolt be először. Egy 350 forintos buszjegy miatt 32 ezer forintot követelnek a bliccelőtől, ami 92-szeres pótdíjat jelent.

BUBI-s adatokat is lophattak?

Ismét több ezer felhasználó adatai szivároghattak ki a BKK-tól a 24.hu szerint. Az internetes oldal olyan adatbázist kapott, amelyben állítólag a Bubi, vagyis a budapesti közbicikli rendszer több mint ötezer felhasználójának az adatai szerepelnek. Az Adatvédelmi Hatóság elnöke bejelentette, vizsgálatot indítanak az ügyben, valamint az online jegyértékesítéssel kapcsolatban is, hogy kiderüljön, a BKK és a T-Systems betartották-e az adatbiztonsági előírásokat.

BKK: Feljelentés a fakocka miatt


szerző:
2017.07.27. 18:39
BKK: Feljelentés a fakocka miatt

Nem menti fel a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatóját Tarlós István főpolgármester, annak ellenére, hogy az ellenzéki pártok az utóbbi napok botrányai miatt ezt követelik. A főpolgármester azt mondta, egy forintot se fizettek ki az online jegyrendszerért az üzemeltető cégnek, a vizsgálat tart, addig pedig nem akar felelősöket megnevezni. A szerdai metróüzemzavarért felelős fakockát viszont bemutatta a sajtónak.

A Telekom hálózatát is feltörték

A BKK után újabb cégről derült ki, hogy sebezhető az informatikai rendszere. A Magyar Telekom hálózatát egy huszonéves fiatalember törte fel. Jelezte a hibát, állítása szerint segíteni akart, de az eset után néhány héttel házkutatást tartottak nála a rendőrök, és rabosították. A Telekom szerint az előfizetők személyes adatai teljes biztonságban voltak és a hibát kijavították.

Kik az etikus hackerek és mi választja el őket a rosszindulatú támadóktól?

Nagy port kavart fel a múlt héten, hogy egy 18 éves fiú úgy manipulálta a BKK új jegyrendszerét, hogy 50 forintért tudott egy havi bérletet megvenni több ezer helyett. A hibára felhívta a BKK figyelmét, mégis elvitték a rendőrök. Most szabadlábon védekezik, tegnap este szimpatizánsok tüntettek mellette. Az etikus hackerként dolgozó Frász Ferenc szerint a BKK rendszerét manipuláló fiatal nem nevezhető etikus hackernek, hiszen nem volt szerződése a megbízóval.

A teljes adást ITT nézheti meg!

BKK: adatok szivároghattak ki

Nevek, e-mailcímek és személyiigazolvány-számok is szerepelnek abban az adatbázisban, amit ismeretlenek juttattak el a 24.hu internetes oldalnak. A szivárogtatók szerint az adatok a BKK jegyértékesítő rendszeréből származnak. Kerestük a közlekedési céget, de nem reagáltak.

Nem mindenki jelentette fel a fiatal hekkert!

A MÁV és a Szerencsejáték Zrt. is megköszönte korábban a hibák bejelentését annak a fiatalembernek, aki 50 forintért tudott bérletet venni a BKK új online jegyáruházában. A rendszert fejlesztő cég viszont feljelentést tett, korábban azt nyilatkozták, a belső szabályaik miatt ez kötelességük volt.

RTL II: Tüntettek a BKK ellen

Tüntetés volt a meghurcolt fiatal hekker mellett este Budapesten a Budapesti Közlekedési Központ épületénél. A tiltakozók igazságtalannak tartják, hogy feljelentették a 18 éves fiút, aki az online jegyrendszer hibáira akartí felhívni a figyelmet. Szerintük ez az eset megmutatta, hogyan működik a magyar állam. A történtekért a hétvégén bocsánatot kért a rendszer kifejlesztésével megbízott T-Systems és a BKK is. 

Leállították az e-jegyrendszert

Leállította a Budapesti Közlekedési Központ az elektronikus jegyértékesítést. A shop.bkk.hu oldalon már nem regisztrálhatnak új vásárlók, azt írják azért, mert továbbra is folyamatos támadás alatt áll az oldal. Az már korábban kiderült, hogy a rendszer nem biztonságos, a felhasználók adatai is veszélyben lehetnek. Most már a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság is foglalkozik az üggyel. Egyelőre adatokat kértek a BKK-től, az heteken belül eldől, hogy hivatalos eljárást is indítanak-e.

Bocsánatkérésekkel folytatódott a BKK új jegyrendszerének története

Elnézést kért a budapestiektől a közlekedési vállalat vezérigazgatója, amiért problémás az új rendszerük, sőt, kárpótlást is ígért az utasoknak. Bocsánatot kért az informatikai rendszert működtető T-Systems vezérigazgatója is, sőt már együtt is működnének azzal a fiúval, akit pár napja még ők jelentettek fel. A fiatalembert, aki feltárta, milyen sérülékeny az új rendszer, két napja rabosították. Hétfőre tüntetést szerveznek a BKK ellen.

Leváltanák a BKK vezetőjét

A BKK vezérigazgatójának leváltását követelik ellenzéki pártok, amiért meghurcolták az informatikust és mert továbbra sem hibátlan a havi 25 millió forintba kerülő rendszer. Az online jegyrendszer ma is órákon át nem működött, és a támadások miatt a honlap is elérhetetlen volt napközben. A buszvezetőkkel napközben azt közölték, hogy aki online bérlettel utazik, annak azt nem kell bemutatnia. Azóta ezt az utasítást visszavonták.

Köszöni, hogy sokan támogatják

Megviselte a rendőrségi kihallgatás, ezt mondja az a fiatal, aki felhívta a figyelmet a Budapesti Közlekedési Központ online jegyrendszerének hibáira, majd feljelentették. Csak az RTL Híradónak nyilatkozott. A feljelentés és a kihallgatás miatt óriási a felháborodás, az interneten több ezren tiltakoznak. A fiatalember köszöni a támogatást, azt mondja: ez megerősíti abban, hogy nem sértett törvényt. Nevét továbbra sem hozzuk nyilvánosságra, a telefonos beszélgetést eltorzítottuk.

EXKLUZÍV: Interjút adott az RTL Híradónak a BKK-botrány kirobbantója

Exkluzív interjút adott Híradónknak az a fiatalember, akit pénteken rendőrök vittek el otthonról, amiért át tudta írni a Budapesti Közlekedési Központjának online jegyrendszerében a bérlet árát 50 forintra. Azt kérte nevét ne hozzuk nyilvánosságra, a telefonos beszélgetést is eltorzítottuk. Hogy mit mondott még, megtudhatják a RTL Híradóból 18:00-kor!

Jelezte a hibát - elvitték a rendőrök

A BKK új, sokak által kritizált internetes jegyrendszerének sebezhetőségét akarta szemléltetni az a fiatalember, aki különleges számítógépes tudás nélkül úgy manipulálta a rendszert, hogy 50 forintért jutott bérlethez. El is küldte észrevételeit a közlekedési vállalatnak, ám pénteken mégis ezért a vásárlásért állították elő a rendőrök. A BKK és a T-Systems oldalát ellepték a felháborodott hozzászólások, sőt, tüntetést is szerveznek.

Felfedte a hibát, feljelentették

Interjút adott Híradónknak az a fiatalember, aki képes volt manipulálni a BKK online jegyrendszerét úgy, hogy 50 forintét vehetett bérletet. A hibára fel is hívta a figyelmet, ráadásul a bérlettel sosem utazott, mégis feljelentést tettek ellene. A Budapesti Közlekedési Központ szerint mindezek ellenére a rendszer jól működik és biztonságos.

Még mindig van hiba a Széll Kálmán téren

Nem működik a mosdó, a díszburkolat LED-csíkjai vagy világítanak, vagy nem a felújított Széll Kálmán téren. Erről Vitézy Dávid, a BKK volt vezérigazgatója írt egy posztjában a Facebookon. A legtöbb hiányosság már az átadás óta problémát okoz, így például a mosdó is. Amit a Budapesti Közlekedési Központ közlése szerint egyszerűen azért nem lehet használni, mert a Fővárosi Önkormányzat épp bérlőt keres.

Divat a BKK üléshuzataiból készült ruha?

Magyar diákok alapítottak sikeres Startup céget! Mára a fiatalok körében trendivé vált a startupok indítása. Ennek a hullámnak az egyik jeles bizonyítéka, hogy már van olyan iskola Magyarországon, ahol tanítják is ezt, ennek köszönhetően pedig  megszülettek a BKK üléshuzataiból készült divatos ruhadarabok is!

Újra járnak az új metrókocsik

Egy nap működés után, egy nap leállás, 24 órával azután hogy átadták az utasoknak, kivonták a forgalomból a frissen felújított orosz metrókocsikat egy műszaki hiba miatt. A hibát azóta kijavították, a metrók délután újraindultak.

Régi jegy miatt kapott büntetést

Volt jegye, mégis megbüntették, ezért bíróságra vitte az ügyet a BKV egyik utasa. A bűne, hogy a jegyet évekkel korábban vette és már nem használhatta volna. Erről viszont a jegyen semmilyen információ nem volt, ezért nem hajlandó kifizetni a büntetést. A közlekedési cég azt mondja: ilyen esetben még utazás előtt ki kell cserélni a jegyet.

Ellenőr és utas verekedett össze

Újabb verekedés utas és ellenőr között - ezúttal a négyes-hatos villamos megállójában Budapesten. Egy szemtanú felvette, ahogy egy BKV ellenőr lenyomja a földre, majd ököllel ütni kezd egy feltehetőn részeg utast a járdán. Az utas ezután többször is az ellenőrök felé rúgott. A rendőrség az utas ellen indított eljárást, mert a gyanú szerint az jegy nélkül utazott és az ellenőrökre támadt még a felvétel előtt. A BKK szerint csak a munkájukat végezték az ellenőrök.

Vitézy: A BKK hazudik a járatritkításról

Szemérmetlenül hazudnak, ez a véleménye a Budapesti Közlekedési Központ volt vezérigazgatójának, Vitézy Dávidnak arról, hogy a mostani vezetés nem ismeri be, járatrikítás lesz a fővárosi tömegközlekedésben. Az Index írta meg először, hogy több troli és villamos is ritkábban jár majd Budapesten, ami a Budapesti Közlekedési Központ jelenlegi vezetője szerint nem járatrikítás, csak ésszerűsítés.

Cáfolja a BKK a járatritkításokat

Változik a budapesti tömegközlekedés menetrendje. Szeptember elsejétől visszaáll az őszi, de sajtóhírek szerint közben több vonalon is jelentős járatritkítások lesznek. Az index.hu írta meg, hogy a változások hatvan járatot érinthetnek és ezzel évente százmillió forintot spórolhatnak. A BKK vezetése cáfolja a járatritkítást. Azt mondják, technikai átszervezések lesznek és előre tervezett vágányzár.

Kiszáradtak a Széll Kálmán téri fák

Több fa is kiszáradt az alig egy hónapja átadott Széll Kálmán téren. Ezt elsőként a 444.hu írta meg. A Budapesti Közlekedési Központ azt ígérte, hogy a fákat kicserélik. A Híradónknak nyilatkozó kertész szerint a tér fekvése és a zöldfelületek kialakítása olyan, hogy minden nap ellenőrizni kellene a növényeket és az öntözőrendszert. Arra a kérdésünkre viszont, hogy ezt milyen gyakran teszik, a BKK adásunkig nem válaszolt.

Viszketnek és izzadnak az új formaruhában

Viszketnek tőle és beleizzadnak a BKV dolgozók az új formaruhába, amelyet korábban másfél milliárd forintért vásárolt a cég - erről a 444.hu írt. A dolgozók fél éve tiltakoznak a kényelmetlen viselet miatt, egyelőre azt sikerült elérni, hogy nem kötelező hordani az új ruhákat. A kollekciót divattervező álmodta meg, és egy állami tulajdonban lévő cég gyártja. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerint a megfelelő minőségben.

Metrófelújítás: káoszra számítanak

Még a metrópótlás tervezői is közlekedési káoszra számítanak a hármas metró felújítása alatt. A pótlóbuszoknak a kiskörúti villamosok leállításával szerettek volna helyet csinálni, de a BKK ezt nem engedte. A buszok és villamosok összeengedése pedig a forgalmi szimulációk alapján működésképtelen. A BKK-t egyelőre hiába kerestük. Az egyik metrós szakszervezet szerint a hármas metrót is kisebb szakaszokban kellene felújítani, ahogy korábban a kettes vonalat.

Tarlós Vitézyről: Sértődött, mert kirúgták

Mindenhonnan elcsapott, sértődött közgazdásznak nevezte Vitézy Dávidot Tarlós István. A főpolgármester arra reagált, hogy a BKK volt vezérigazgatója a kerékpár-közlekedés korlátozásával kapcsolatos fővárosi terveket bírálta. Tarlós szerint a néhány napja kiszivárgott dokumentumot ellopták a városházáról.
 

Nem vitte el a busz a mopedes mozgássérültet

Otthagyta a buszsofőr a megállóban, állítja egy mozgáskorlátozott budapesti férfi. Botos Imre azt mondja, elektromos mopedjével szeretett volna felszállni a buszra, de a sofőr nem segített neki. Azt mondja, hasonló eset már többször is előfordult. A BKK-nál azt közölték, a buszsofőr feladata eldönteni, hogy biztonságosan el tudja-e szállítani az ilyen mopeddel közlekedő embereket.

Buszjáratok szűnnek meg a 4-es metró miatt

Változik a főváros buszközlekedése. Néhány járat teljesen megszűnik, sok pedig változik. A Budapesti Közlekedési Központ a honlapján hirdette meg a tervezett módosításokat, amelyekről két hétig bárki elmondhatja a véleményét. A BKK szerint így jobb lesz a buszközlekedés, de a legnagyobb buszos szakszervezet szerint lehetnek gondok.

Döntsék el önök, ki legyen az év ellenőre!

Ildikó szereti a kutyákat és mindenkivel megtalálja a hangot. Csaba fociőrült és alázattal végzi a munkáját. Dániel a szakdolgozatát írja, és napi 15 ezer lépést tesz meg. Kedves, jól kinéző, szimpatikus jegyellenőrök tűnnek fel a BKK kisfilmjeiben: közülük kerül majd ki az év ellenőre. De vajon mindegyikük ilyen? Serdült Szilvia kiment az utcára, hogy az utasokat is megkérdezze, vajon ők is ilyen kedves, jól kinéző és szimpatikus ellenőrökkel szoktak-e találkozni. Nem állítanám, hogy nagyon eltérő válaszokat kaptunk.

Megverte egy utas, még a munkahelyéről is kirúgták

Vannak emberek, akik úgy gondolják, hogy a BKV ingyen jár nekik. És egyre többen vannak olyanok is, akiknek a havi bérlet ára, 9500 forint kifizethetetlen. De az, hogy egy jogos büntetés miatt emberek verekedni kezdenek megdöbbentő, ahogy az a cinizmus is, amellyel egyes vállalatok olykor kiszolgáltatott alkalmazottaikkal bánnak.

Lehetetlen küldetés a fővárosban jegyet venni?

Nyakunkba vettük Budapestet, hogy megnézzük, tényleg nehézkes-e a jegyvásárlás a kihelyezett automatákból a villamosokra, buszokra, metrókra.

Rendőrségi fogdán kötött ki a gyanútlanul metrózó doktornő

Egy doktornő, ahogy szokta, megvette a havi BKV-bérletét, és utazni akart, ahogy szokott, de a Kálvin téren abszurd fordulatot vett az élete. Ellenőrök azzal vádolták meg, hogy hamis bérlettel utazik, rendőrök jöttek, és a doktornő fogdán kötött ki, rabosították, mint egy bűnözőt. A történet ezek után is bővelkedett a váratlan fordulatokban, például egy váratlanul beállító rendőrkapitány képében. Vajon mi történt? És vajon várhat-e ugyanez bárkire, aki BKV-zik? Serdült Szilvia riportja.

Rabosították, mert hamisnak hitték a bérletét

Hat órára fogdába zárták, ujjlenyomatot vettek tőle és lefényképeztek egy doktornőt a IX. kerületi Rendőrkapitányságon. A BKK ellenőrei azért tartóztatták fel, mert szerintük hamis bérlet volt nála. A rendőröket a nő édesanyja hívta ki, hogy segítsenek, ők azonban okirathamisítás gyanúja miatt rabosították és hat órán fogva tartották. Pedig a család szerint áfás számla is van a bérletről, amit jegypénztárban vettek. A Budapesti Közlekedési Központ belső vizsgálatot indított, a rendőrség megerősítette, hogy a doktornő ellen eljárás indult.

Káosz Budapest útjain

a Széll Kálmán tér, a 4-es 6-os vonala, a Clark Ádám tér és még sokáig sorolhatnánk azokat a területeket, amelyek jelenleg járhatatlanok a felújítások és átépítések miatt. Hogy meddig tartanak a munkálatok és milyen alternatívák vannak az említett útvonalak helyett, arról a BKK stratégiai igazgatóját, Nyúl Zoltánt kérdeztük.

600 millió forintról mondhatott le a főváros

600 millió forint kötbérről mondott le a BKK a Széll Kálmán tér átépítésének csúszása kapcsán - állítja az Együtt. Az ellenzéki párt belenézhetett a szerződésbe, és feljelentést tett. A közlekedési központnál a kötbér összegéről nem beszélnek, de szerintük nem a mostani vezetés ideje alatt csúszott meg a felújítás, ettől függetlenül nem keresik a felelősöket.

Engedélyhez kötnék a babakocsizást?

Egy kikerült munkaanyag szerint a budapesti metrókon csak különleges feltételekkel használhatják majd a mozgólépcsőket a babakocsisok. Az elképzelés szerint csak akkor szállhatnak fel gyerekkocsival, ha azt legalább két felnőtt kíséri. Az egyiknek a gyereket kell vinni, a másiknak az összecsukott babakocsit.

Hamis BKV-jegyeket árultak az V. kerületben

Hamis vonaljegyeket adtak el egy budapesti üzletben. A forgalmas helyen lévő, V. kerületi éjjel-nappaliban már egy éve árulták az eredetire nagyon hasonlító BKV-jegyeket. Valószínűleg még a vásárlóknak sem tűnt fel a különbség.

Csalás - Ezért nem adja vissza a pénzt a BKK-automata

Naponta 10-15 utas jár pórul a BKK jegyvásárló automatáinál, akik hiába várják a visszajáró papírpénzt. Elterjedt módszer, hogy betömik a nyílást, és miután az utas elment, a papírgalacsinnal együtt kiszedik a beragadt pénzt.

Ismeri ezt a embert? Ha igen, vigyázzon, mert buszsofőrökre támad!

Az utas még márciusban lökdöste az egyik fővárosi járat vezetőjét. Eddig sikertelenül keresték a rendőrök, most viszont arra számítanak, hogy a fotó alapján valaki felismeri.

Eddig a garázsban álltak a klímás buszok

Hiába a kánikula, eddig garázsban állt a klimatizált buszok egy része Budapesten, ugyanis a BKK költségtakarékossági okokból nem rendelte meg a forgalomba állításukat az alvállalkozójától. Miután erről az Index írt, a főpolgármester arra utasította a közlekedési vállalatot, hogy a hőségriadóra tekintettel állítsanak forgalomba 29 ilyen buszt.

Felfüggesztették az „utasverő” közterületeseket

Felfüggesztették azt a két közterület-felügyelőt, akik a hírek szerint lerángattak egy fiatal fiút a villamosról. Nem ez volt az első eset, hogy túlkapásról számoltak be utasok. Mihez van joguk az ellenőröknek és a velük együtt dolgozó közterület-felügyelőknek?

Kamera a Combinon: meddig kell még várni rá?

A félelem érthető, hisz a villamosban nincsenek kamerák, pedig ezeket a Combinok beszerzési kiírásánál belekalkulálták a végösszegbe. Az utasokat semmi nem védi meg ilyen helyzetben és felvételek híján a rendőrök sem tudták, hogy ki után nyomozzanak. Természetesen megkerestük a BKK-t, akik nem kívántak nyilatkozni. Újvári Mihály riportja.

15 méteren keresztül húzta maga után a busz

15 méteren keresztül húzta maga után a busz, miközben kétségbeesetten kiabált és szabadulni próbált Erzsébet, amikor odacsukta az ajtóval az éjszakai járat vezetője múlt szerdán. Mint mondja, nagyon megrémült. Újvári Mihály riportja.

Eszi a rozsda a Lánchidat


szerző:
2015.05.19. 18:30
Eszi a rozsda a Lánchidat

Eszi a rozsda a főváros egyik legfontosabb jelképének számító Lánchidat, hétfő délután egy autó alatt még az útpadka is beszakadt. A lyukat kedden befedték, ám ez csak átmeneti megoldás. Teljes körű pályafelújításra és felújításra lenne szükség, ezt már egy 2011-es műszaki felülvizsgálat is megállapította. A Budapesti Közlekedési Központ szerint a híd biztonságos, a felújítás kezdetét azonban egyelőre nem tudták megmondani. Csak annyi biztos, hogy a kiviteli tervek jövő tavaszra készülnek el.

A turisták miatt zárják le a Lánchidat

Nem a zaj, hanem a turistaszezon miatt zárják le a nyári hétvégéken a Lánchíd utcát, pontosította közleményét a BKK. A közlekedési társaság két napja jelentette be, hogy május és szeptember között hétvégén zaj- és forgalomcsökkentési okok miatt csak a buszok és az engedéllyel rendelkezők hajthatnak be az utcába.

Újabb nehezítés a fővárosban közlekedőknek

Nem jár a szentendrei HÉV sem, mert omlik az alagút egy szakaszon. A budai fonódó villamoshálózat kivitelezője csütörtökön vette észre, hogy berepedt a mennyezet, és kisebb darabok leváltak róla. Ezért a BKK leállíttatta a HÉV közlekedést az érintett szakaszon és ott pótlóbuszok járnak, várhatóan egy hétig. Nem kis bosszúságot okozva ezzel a tömegközlekedőknek. A BKK azt mondja, ezeket az elemeket egyébként is cserélni akarták.

Fókusz 15-04-03


szerző:
2015.04.03. 19:20
Fókusz 15-04-03

Fókusz: Quaestor botrány - Van esély, hogy visszakapják pénzüket a károsultak? És mi a jobb, ha perelnek, vagy ölbe tett kézzel várják a megoldást? Fülsüketítő zaj - Elviselhetetlen nyikorgás a Szerémi úti villamos miatt. A lakók aludni sem tudnak. De mit lehet tenni? Ellopták a koporsót - A holttestet visszadobták a sírba. Az elhunyt asszony fia a legborzalmasabb rémálommal nézett szembe.

Wellnes hotelben tanácskozott az új BKK vezetés

Koktél a medencéből, romantikázás a jacuzziban – ezzel a rövidfilmmel hirdeti magát az a négycsillagos szálloda a Börzsönyben, ahol néhány napot eltölthettek a BKK felsővezetői a héten. A Blikk szerint a Budapesti Közlekedési Központ egész menedzsmentje elutazott a szállodába, hogy ott tárgyaljanak a fővárosi közlekedés jövőjéről.

BKK tanácskozás wellness hotelben

Romantikus erdei luxus wellness hotelben, a Börzsönyben tanácskoztak a BKK felső vezetői a héten – írta meg a Blikk. Tarlós István, Budapest főpolgármestere erről nem tudott, és vizsgálatot rendelt el, hogy kiderítse miért nem Budapesten tartották meg a tanácskozást.

Vasbetondarabok hullottak a metróra

Vasbetondarabok hullottak a hármas metróra hétfő délelőtt a Kőbánya-Kispesti Metróvégállomáson. A felújítás alatt lévő Sibrik Miklós felüljáróról estek a pályára. A BKK közleménye szerint senki sem sérült meg, mivel a szerelvény fordulni készült és nem szállított utasokat. A Metróért Egyesület elnöke szerint meg lehetett volna előzni a bajt.

Minden utat lezár a BKK?

Felújításokra, útlezárásokra, megváltozott útvonalakra és tömegközlekedésre, illetve óriási dugókra kell számítani hétfőtől Budapesten. Mi vár ránk a következő hónapokban?

Spórolni kell a 3-as metró felújításán?

Az RTL Híradó úgy tudja, hogy a korábban ígért 125 milliárd forintos uniós támogatás nem fedezi az északi-déli metró újjá építését, ezért most azt számolják a Budapesti Közlekedési Központban, mit lehetne elhalasztani vagy kihagyni a felújításból. Információink szerint például nem épülne minden megállóhoz lift.

Leváltották Vitézy Dávidot


szerző:
2014.12.03. 18:40
Leváltották Vitézy Dávidot

A civil tiltakozás ellenére leváltották Vitézy Dávidot a Budapesti Közlekedési Központ éléről, csütörtökön már nem is kell bemennie a munkahelyére. Annak ellenére, hogy az új vezérigazgató csak januárban kezd el dolgozni. Vitézy volt az egyik legfiatalabb vezérigazgató, az MSZP éppen ezért kritizálta.
 

Beolvasztják a BKK-t, a civilek Vitézy  mellett vannak

Civil szervezetek tiltakoztak Vitézy Dávid vezérigazgató leváltása és a Budapesti Közlekedési Központ átalakítása ellen. Hiába. A fővárosi közgyűlés döntésével megszűnt a BKK önállósága

Utassal üvöltözött az ellenőr


szerző:
2014.11.15. 18:10
Utassal üvöltözött az ellenőr

Üvöltve kiabált egymással egy ellenőr és egy utas a villamoson. Az eset még szeptember végén történt. A vitáról készült felvételt azonban csak pénteken hozták nyilvánosságra. A felvételen jól hallani, hogy az ellenőr provokálta a villamos utasát és arra kérte, hogy üsse meg, mert erre vár.

Három év múlva már e-jeggyel utazhatunk

A 10 éve húzódó ügy végére most tett pontot aláírásával a BKK és a fejlesztést végző német cég vezetője. A körülbelül 28 milliárd forintos beruházás bejelentésének időzítését az ellenzék kampányfogásnak tartja.

Dugó az Autómentes Napon


szerző:
2014.09.21. 18:20
Dugó az Autómentes Napon

Sokan még vasárnap is autóba ültek. Akik pedig inkább tömegközlekedtek, azok közül sokaknak a 3-as metró felújítási munkái miatt pótlóbuszokra kellett szállniuk. A BKK-nál ma senki nem kívánt nyilatkozni arról, hogy szerencsés volt-e az időzítés.
 

Használt Mercedes buszokat vesz a BKV

Harminc használt Mercedes Citaro buszt vesz a BKV, az első néhány jármű az év végén már forgalomba is állhat.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való