KERESÉS search-close

Atomerőmű

61 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Atomerőmű"

Veszélyes turizmus: miért pont Csernobilt szemelik ki az emberek?

Turistacélponttá vált a világ egyik legveszélyesebb helye. A csernobili atomerőmű szellemvárosába özönlenek a turisták az új sorozat óta, pedig még mindig nem teljesen biztonságos a környék.

Befedik a katasztrófa-reaktort

Befejeződött az egykori csernobili atomerőmű új burkolatának építése. Az acélból készült szerkezetet rátolják a sérült reaktorra. A 110 méter hosszú, 257 méter széles, 105 méter magas, 36 ezer tonnás szerkezet a világ legnagyobb, mozgatható hangárja. Nemzetközi segítséggel másfélmilliárd euróba került, és várhatóan száz éven át ad védelmet a sugárzás ellen.

Föld alatti jégfalat húznak az erőmű köré

Földa latti jégfalat húznak a fukusimai atomerőmű köré, hogy megakadályozzák a további környezet-szennyezést. A talajvíz ugyanis bejut a sugárszennyezett létesítménybe, onnan pedig továbbszivárog a tenger felé. A Tokiótól 300 kilométerre, a Csendes-óceán partján fekvő atomerőmű öt évvel ezelőtt, egy pusztító földrengés és szökőár idején sérült meg, azóta próbálják a radioaktív szivárgást megállítani.

Nukleáris készültség Belgiumban

Megerősítették az atomerőművek védelmét Belgiumban. Nem sokkal korábban kiderült, hogy kutyasétáltatás közben lelőtték az egyik atomerőmű biztonsági őrét. Az első sajtóhírek szerint ellopták a belépőkártyáját, de ezt később a belga ügyészség cáfolta. Azt viszont megerősítették, hogy a brüsszeli öngyilkos merénylők titokban hónapokig figyelték a belga atomprogram vezetőjét.

Megtámadta a paksi bővítést Ausztria

Megtámadta az osztrák kormány az új paksi atomerőmű építését Brüsszelben. Szerintük az uniós piacot torzíthatja, hogy az erőmű részben állami finanszírozással épülne és működne, és ez versenyhátrányt jelenthet a zöldenergiát előállítóknak. A magyar kormány szerint viszont az osztrákok tévednek, nem lesz tiltott állami támogatás.

Paksi bővítés: Brüsszel súlyos kifogásai

Súlyos kifogásai vannak a Paksi Atomerőmű bővítésével az Európai Bizottságnak. Az uniós testület szerint a magyar kormány alábecsülte a beruházás költségeit és túlzottan derűlátó a várható bevételekkel, és az is elképzelhető, hogy finanszírozása állami támogatásnak minősül. A megvalósításért felelős kormánybiztos szerint alaptalanok a brüsszeli aggályok. A Párbeszéd Magyarországért viszont azt mondja: Brüsszel akár el is kaszálhatja a bővítést.

Brüsszel eljárást indított Paks miatt

Kötelezettségszegési eljárást indított az Európai Bizottság Magyarország ellen, mert szerintük a paksi bővítés nem felel meg az uniós közbeszerzési szabályoknak. Azt kifogásolják, hogy az oroszok pályázat nélkül kaphatták meg a megbízást. Lázár János szerint tovább halad a munka, és ha kell, a bíróságon is megvédik a magyar álláspontot. A tét hatalmas: a gigaberuházás értéke 3 ezer milliárd forint.

Paks II: mi és miért titok?

Magyarország 14 hónapja szerződést kötött Oroszországgal a Paksi Atomerőmű második blokkjának megépítéséről. Ez a Paks II. Lázár János miniszter akkor azt mondta, „ez a világ legjobb és legátláthatóbb szerződése”. Lehet. De a szerződés tartalma és részletei a mai napig nem ismertek.

Magyarul Balóval 15-03-05

Magyarul Balóval: Egy magyar bíróság elnapol egy tárgyalást. Tárgy: a Paks II atomerőmű szerződéseinek nyilvánossága. Történetesen másnap az Országgyűlés 30 évre titkosítja ezeket a szerződéseket. Ezzel a jogi út bezárul. Vagy mégsem? – kérdezzük a sokadik Paks-perét indító Szél Bernadettet és Ligeti Miklós szakjogászt.

Terítéken a Paks II-ügy

Egy magyar bíróság elnapol egy tárgyalást. Tárgy: a Paks II atomerőmű szerződéseinek nyilvánossága. Történetesen másnap az országgyűlés 30 évre titkosítja ezeket a szerződéseket. Ezzel a jogi út bezárul. Vagy mégsem? – kérdezzük a sokadik Paks-perét indító Szél Bernadettet és Ligeti Miklós szakjogászt.

A miniszter ügyvédi irodája képviseli az államot

Az igazságügyi miniszter is tulajdonos abban az ügyvédi irodában, amelyik az államot képviseli a paksi atomerőmű bővítése miatt indult perben. Az irodát a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium bízta meg, hogy mennyiért, nem mondják meg.

Illés Bős-Nagymaroshoz hasonlította Paksot

Illés Zoltán szerint most ugyanúgy erőszakkal akarják keresztül vinni az atomerőmű bővítésének ügyét, mint a 80-as években a vízlépcsőét. Azt mondja, a több ezermilliárd forintos beruházásra nincs szükség.

A kormány szerint nincs veszély


szerző:
2014.12.03. 18:15
A kormány szerint nincs veszély

Műszaki baleset történt az egyik ukrán atomerőműben, ami Európa legnagyobb ilyen létesítménye. Az energiaügyi miniszter azt közölte, hogy semmiféle veszély nincs, a baj nem komoly, áramszünet történt, ezért az automatika lekapcsolta a 3-as blokkot, ami ígérete szerint péntekre megint üzemelni fog.


 

Fókusz Plusz 13-09-14


szerző:
2013.09.14. 20:00
Fókusz Plusz 13-09-14

Fókusz Plusz: Páros játszma - Elkísértük egy napjára az X-Faktor két műsorvezetőjét. Hogyan találja meg a hangot egymással Lilu és Istenes Bence? Kísértetváros - Horrortúra Csernobilban. A felrobbant atomerőmű környékén még mindig hatalmas a sugárzás. Svédasztal - Vendégségben az egyetlen magyar svédországi szigettulajdonosnál, aki főállásban a hadszíntereket járja.

Robbanás egy francia atomlétesítményben

Egy ember meghalt, amikor robbanás történt egy dél-franciaországi atomlétesítményben.

Vészhelyzeti atomgyakorlat Brazíliában

Evakuálták a két atomerőművet Brazíliában, és a környékről is kitelepítettek mindenkit.

Csúcsot döntött a sugárzás Fukusimában

Rekordszintű sugárzást mértek a fukusimai atomerőmű két megrongálódott reaktora között.

Nem fordul el a világ az atomenergiától?

Az atomkatasztrófa ellenére nőni fog az atomenergia-termelés a világon a nemzetközi atomenergia ügynökség vezetője szerint.

Tilos a turistaút Csernobilba


szerző:
2011.06.28. 21:58
Tilos a turistaút Csernobilba

Leállította egy ukrán bíróság a turistautakat a csernobili zónába.

Megy el a világ kedve az atomtól


szerző:
2011.06.20. 13:39
Megy el a világ kedve az atomtól

Világszerte erőteljesen csökkent az atomenergia támogatottsága.

Lassú német búcsú az atomerőművektől

Németországban bejelentették, hogy fokozatosan állítják le az atomerőműveket.

Súlyos sugárfertőzést szenvedett két fukusimai

Radioaktív jód került a munkások szervezetébe, ami félő, hogy hatással lesz egészségi állapotukra.

Németország éveken belül bezárja atomerőműveit

Németország legkésőbb 2022-ig bezárja atomerőműveit. Ezt határozta el hétfő hajnalig tartó ülésén a német kormány.

Tesztelik a Paksi Atomerűvet


szerző:
2011.05.27. 12:03
Tesztelik a Paksi Atomerűvet

Haladéktalanul megkezdik a Paksi Atomerőmű stressz tesztjét – ezt Fellegi Tamás, nemzeti fejlesztési miniszter jelentette be pénteken.

Újabb reaktorok olvadnak Fukushimában

Két újabb reaktor fűtőelemei indultak olvadásnak a katasztrófa sújtotta Fukushima erőműben, Japánban.

Japán: mit rejt az erőmű belseje?

Robotra szerelt kamerával először mutattak be felvételeket a megsérült japán atomerőmű belsejéről.

Elegük lett a fukusimai gazdáknak

Az atomerőmű székházánál demonstráltak azért, hogy a cég fizessen teljes kártérítést, amiért nem tudnak dolgozni és termékeiket eladni.

Segítő Sárkánnyal tüntetik el a romokat

Mentőrobotot vetnek be a romok eltakarítására a természeti katasztrófában megsérült fukushimai atomerőműben.

Tiltott övezet lett Fukusima környéke

Belépési tilalmat vezettek be Japánban a március 11-ei földrengésben megsérült fukusimai atomerőmű húsz kilométeres körzetébe.

Japán: Zárt övezet az erőmű körül

A japán hatóságok megtiltották a belépést a fukusimai erőmű húsz kilométeres körzetébe.

A csernobili mentésben dolgozók tüntettek

A 25 évvel ezelőtti csernobili atomkatasztrófa utáni mentésben dolgozók juttatásait megnyirbálja a kormány.

Leállt egy reaktor a dukovany-i atomerőműben

A hütőrendszerben bekövetkezett üzemzavar miatt kellett leállítani a négy reaktor egyikét.

Folyamatosan reng a föld Japánban

Legutóbb csütörtök reggel egy, a Richter skála szerinti 6 egész 1 tizedes utórengés rázta meg Japán északkeleti részét.

Fukusima: Holtan találtak két munkást

A dolgozóknak még a bő három héttel ezelőtti földrengés és szökőár idején veszett nyomuk.

Kiszámíthatatlan a helyzet Japánban

Maximális készültségben a japán kormány a fukusimai atomerőmű miatt, amelynek területén radioaktív plutóniumot találták a földben.

Japán: Tüntetés és evakuálás


szerző:
2011.03.27. 18:50
Japán: Tüntetés és evakuálás

Tüntetést tartottak Tokióban az atomerőművek ellen. Ezalatt a sérült fukusimai nukleáris létesítményben vasárnap ismét evakuálták a dolgozókat.

Fókusz Plusz 11-03-26


szerző:
2011.03.26. 19:30
Fókusz Plusz 11-03-26

Fókusz Plusz: Atomhelyzet - Kirándulás Pakson és Budapest láthatatlan reaktorainál. Veszélyesek-e az erőművek? Tények és tévhitek. Van kiút - Hittek magukban és felépültek. Egykori és jelenlegi daganatos betegek meséltek arról, hogyan kell küzdeni a rák ellen.

Tények és tévhitek a nukleáris katasztrófáról

Bunkerben, egy reaktor fölött állva, esővizet gyűjtve és egy sugárzásmérővel a kézben indult útnak a Fókusz Plusz, hogy kiderítse milyen hatással van a japán nukleáris katasztrófa ránk.

Stressz-tesztet végeznek a paksi atomerőműben

Fellegi Tamás fejlesztési miniszter szerint Paks biztonsága megkérdőjelezhetetlen, de a japán katasztrófa miatt felülvizsgálatot kell tartani.

Öt évbe telhet a japán megújulás

Minden idők legköltségesebb természeti katasztrófája lehet a Japánban történt földrengés és szökőár, az Economist című brit gazdasági hetilap szerint.

Japán: Sok a sugárszennyezett termék

A Hitacsi városban vizsgált spenótokon talált radioaktív jód mennyisége majdnem harmincszorosa volt a megengedett értéknek.

Egyre csak fogy a remény Japánban

A szigetország északkeleti részén a sűrű hóesés miatt egyre fogyatkozik az esély arra, hogy további túlélőket találjanak a romok közt.

Nem kell tartanunk a japán sugárzástól

A szakértő szerint akkor sincs hatással Magyarországra a japán atomerőmű balesete, ha az súlyosabbra fordulna.

Bizonytalanság és kétségbeesés Japánban

A Vöröskereszt szerint egyre több a beteg. Élelmiszer- és orvoshiány miatt már a menekültszállásokon is haltak meg emberek.

Fókusz 11-03-16


szerző:
2011.03.16. 20:45
Fókusz 11-03-16

Fókusz: Jól benézte - Szandika egy nő miatt csinált botrányt, azt hitte, hogy barátja megcsalta vele. Katasztrófa küszöbén - Szakértők szerint irányíthatatlanná vált a japán atomerőműnél kialakult helyzet. Mi jöhet még? Trendi rocksztár - Új frizura, stílus és zene. Bodnárék hatalmas dobásra készülnek.

Hét atomerőművét leállítja Németország

Minden olyan atomerőművet leállítanak, amelyek 1980 előtt léptek működésbe, amíg felülvizsgálják az atombiztonsági rendszereket.

Atomerőmű pánik lett úrrá a világon

A világ több országa is rendkívüli biztonsági ellenőrzésekkel reagált hétfőn a japán atomerőműben történt katasztrófára.

6,5-ös rengést is kibírna az atomerőművünk

Az RTL Híradójának megmutatták, hogy mik azok a technikai eszközök, amelyeket a biztonságos működés növelése miatt építettek be a paksi atomerőműbe.

Itthon is folyamatosan mérik a sugárzást

A japán atomerőművekben történt hibák és sérülések ellenére az itthon mért háttérsugárzás az elmúlt napokban is a sokévi átlagnak megfelelő volt.

Földrengésbiztos a paksi atomerőmű

A paksi atomerőmű megerősítéséhez a ’90-es évek közepén fogtak hozzá, így most már átvészelne egy földrengést.

„Ez nem Csernobil”


szerző:
2011.03.12. 17:54
„Ez nem Csernobil”

Semmiféle veszély nem fenyegeti Magyarországot, miután szombaton reggel robbanás történt egy japán atomerőműben.

meneTrend Itthon: Paks


szerző:
2010.10.02. 00:55
meneTrend Itthon: Paks

meneTrend Itthon: Ezúttal Paksra látogatunk, amely nem csupán az atomerőmű miatt érdekes, számos egyéb látnivaló található itt.

Töltik az atomerőművet


szerző:
2010.08.21. 12:57
Elvágták az atomerőmű kimenekítő útvonalát?

A közlekedési minisztérium leállította a közlekedést a paksi atomerőmű kimenekítő vasútvonalán.

Atomerőműveket építene Obama


szerző:
2010.02.15. 20:48
Atomerőműveket építene Obama

Az amerikai elnök korábban fontosnak nevezte, hogy Amerika külföldi energiától való függősége csökkenjen.

Jégtörő hajó vigyáz a paksi atomerőműre

Megelőzik az összefüggő jégréteg kialakulását, ami problémákat okozhat a létesítmény vízhasználatában.

Tűz egy brit atomerőműben


szerző:
2009.11.25. 07:02
Radioaktív mérőlánc szabadult el Pakson

Kettes fokozatú üzemzavart rendeltek el. Senki nem sérült meg.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való