KERESÉS search-close

Alkotmánybíróság

93 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Alkotmánybíróság"

Elutasította az Alkotmánybíróság Habony Árpád panaszát

Elutasította az Alkotmánybíróság Habony Árpád panaszát, erről az Index írt. A miniszterelnök korábbi tanácsadója az összes olyan sajtóterméket beperelte, amely közölte a róla, egy ibizai luxusklubban készült felvételeket. Habony Árpád szerint ezzel megsértették a képmáshoz való jogát, az Alkotmánybíróság viszont kimondta, Habony Árpád kormányzati tanácsadóként ismert, ezért a közvéleményt érdekelheti az életmódja.

 

Tüntetés az Alkotmánybíróság épületnél

Az ellenzéki főpolgármester-jelöltekkel közösen tüntetést szervezett a Város Mindenkié mozgalom az alkotmánybírók döntése ellen az Alkotmánybíróság épülete elé.Karácsony Gergely szerint a tilalom csak még több életet fog veszélybe sodorni, Kálmán Olga szerint szégyenteljes a döntés. Kerpel-Fronius Gábor azt mondta, nem a hajléktalanok számával, hanem az emberi sorsokkal kellene foglalkozni.

Kiemelhetik a családból azt a gyereket, aki nem kapta meg a kötelező védőoltásokat

Kiemelheti az állam a családból azt a gyereket, aki nem kapja meg a szükséges, kötelező védőoltásokat. Az Alkotmánybíróság döntése alapján nem örökre vennék el a szülőktől a gyermeküket, csak amíg nem hajlandóak az együttműködésre. A Facebook már betiltotta ki az oltásellenes tartalmakat az oldalról. A szakemberek szerint ugyanis az oltásellenes tévhitek legalább olyan gyorsan terjednek, mint a járványok.

Hiába jár le a határidő, nem rendezte a kormány a rokkantnyugdíjakat!

Az Alkotmánybíróság tavaly év végén mondta ki, hogy 2012-től törvényellenesen csökkentették a rokkantnyugdíjasok juttatásait. Ezután a kabinet megígérte, változtatnak a szabályokon, ez azonban nem történt meg. Az MSZP most a rokkantnyugdíjasok visszamenőleges kártalanításáról nyújtott be saját javaslatot. A kormány azt közölte: még vizsgálják az Alkotmánybíróság döntését.

Alkotmánybíróság: törvényellenesen vették el a rokkantnyugdíjakat

Törvényellenesen csökkentette a kormány a rokkantnyugdíjasok juttatásait 2012-től. Ezt mondja ki a legfrissebb alkotmánybírósági határozat. A döntés értelmében a 2012 januárjától bevezetett új felülvizsgálati rendszerben sokszor papírok alapján mondták ki, hogy a betegek állapota javult. Nem vizsgálták, hogy valóban jobban lettek-e. Az Alkotmánybíróság szerint ez sérti a strasbourgi emberi jogi egyezményt, ezért az Országgyűlést módosításra szólították fel.

Elhagyatott fekvőhelyek, aluljárókban cirkáló rendőrök

Hétfőtől tilos közterületen élni, hatályba lépett ugyanis a szabálysértési törvény módosítása, amely szerint akár börtönbe is kerülhetnek a hajléktalanok. Az RTL Híradó által megkérdezettek nem szívesen mennek szállóba, egyikük azt mondja azért, mert többször is kirabolták ott. Civil szervezetek a Magyar Alkotmánybírósághoz fordulnak a jogszabály módosítás miatt.

Nem volt Alaptörvény-ellenes az iskolák államosítása

Az Alkotmánybíróság szerint nincs gond az iskolák államosításával, mivel az állam nem csak az épületeket, a feladatokat is elvette az önkormányzatoktól tavaly januárban. Az iskolaátvétel miatt a csömöri önkormányzat indított pert másfél éve, a Fővárosi Bíróság pedig mivel elfogadhatónak találta az érveiket, ezért az Alkotmánybírósághoz fordult jogorvoslatért. Úgy tűnik hiába.

Iskolák: az állam mindent visz vagy mégsem?

Nem minden önkormányzat fogadja lelkesen, hogy iskoláját államosítják. A Budapesttől egy kilométerre észak-keletre fekvő, tízezres Csömör nagyközség például olyannyira nem lelkes, hogy iskoláiért pert indított az Emberi Erőforrások Minisztériuma ellen.

RTLII Híradó 2018-01-22


szerző:
2018.01.22. 21:30
 Alaptörvénybe ütközhet az iskolák államosítása

Több ponton is az alaptörvénybe ütközhet az iskolák államosítása, ezért Alkotmánybírósághoz fordult a Fővárosi Közigazgatási Bíróság. Az ügyben a Csömöri Önkormányzat indított pert az EMMI ellen, az eljárást azonban a bíróság felfüggesztette, és állásfoglalást kér az Alkotmánybíróságtól.

„Régi probléma oldódott meg”

Nem az újságíró a hibás, ha közzéteszi egy politikus sajtótájékoztatón elhangzott hazugságát. Ez szerepel az Alkotmánybíróság friss döntésében.

 

Szerdán meglehetnek az aláírások

Akár már szerdán megkaphatja az LMP a szükséges aláírásokat az MSZP-től és a Jobbiktól, hogy az Alkotmánybírósághoz fordulhasson a felsőoktatási törvény módosítása ügyében. Az alkotmánybírókat ugyanakkor semmilyen határidő nem köti majd, hogy megvizsgálják a CEU-t nehéz helyzetbe hozó törvényt. Sólyom László, az Alkotmánybíróság korábbi elnöke, volt köztársasági elnök szerint egyértelműen alkotmányellenes a jogszabály. A Fidesz szerint viszont nem az.

Áder Jánost kérik, ne írja alá!

Kedden a köztársasági elnökhöz fordul a CEU vezetősége, hogy Áder János ne írja alá a törvényt, és forduljon az Alkotmánybírósághoz. Erről beszélt a szavazás utáni sajtótájékoztatóján az egyetem vezetése. Reagáltak arra is, hogy a kormány szerint külön lehet választani a Közép-Európai Egyetemet és a CEU-t, és az előbbit nem fenyegeti semmi veszély. Az egyetem szerint azonban a diákok legtöbbje éppen azért jelentkezik ide, hogy amerikai diplomát is kapjon.

 

RTLII: Megvannak az új alkotmánybírák

Megválasztotta az Országgyűlés az Alkotmánybíróság négy új tagját és új elnökét is. A testületet Sulyok Tamás, az eddigi alelnök vezeti. Mivel a kormánypártok megállapodtak az LMP-vel, így meglett a szükséges kétharmados támogatás. A szavazás után is egymásnak esett a DK és az LMP több politikusa.

Még nehezebb lesz közérdekű adathoz jutni

Szinte lehetetlen lesz megtudni, mire költi az állam az adófizetők pénzét - ezt állítja több civil szervezet és ellenzéki párt. Megjelent ugyanis az a kormányrendelet, amely szabályozza, hogy mennyit kérhetnek a közérdekű adatok kiadásáért a minisztériumok, állami cégek és önkormányzatok. A Fidesz szerint, aki jól kérdez, ezután is ingyen juthat adatokhoz. A szocialisták az Alkotmánybírósághoz fordulnak.

 

AB: Jogos volt a rendőrségi tiltás

Nem hibáztak a hatóságok, amikor megtiltották a tüntetést a miniszterelnök háza előtt 2014-ben - ezt állapította meg ma az Alkotmánybíróság. A rendőrségi tiltást megerősítő bírósági döntést is érvényben hagyták. Kötelezték viszont az Országgyűlést, hogy az év végéig törvényben szabályozza, pontosan mikor kell megtiltani egy politikus háza előtt a tüntetést, és mikor nem.

Döntés a jogsértő kommentekről

Nem vonható automatikusan felelősségre egy online újság a cikkei alá érkező sértő kommentek miatt, ha azokat kérésre eltávolítja – így döntött a strasbourgi bíróság. Az Index azután fordult a nemzetközi testülethez, hogy az Alkotmánybíróság kimondta: felelősségre vonhatják a lapokat azokért a kommentekért, amelyekhez valójában semmi közük. A magyar döntés után sok újság inkább letiltotta a kommentelést.

Kiderült: 5 csillagos hotelben lakott

Kiderült, egy ötcsillagos hotelben töltött két éjszakát Londonban Lázár János még államtitkárként. Kísérőjével együtt 920 ezer forintba került a szállás 2012 novemberében. A hotel nevét két év pereskedés után adta ki a Miniszterelnökség a Direkt36 oknyomozó portál újságírójának. Lázár János szerint tárgyalópartnere kérte, hogy a drága hotelben találkozzanak, de nem mondta meg ki volt az. A Kúria szerint nem is kell, mert ez nem közérdekű adat. Az újságíró az Alkotmánybírósághoz fordulna.

Van, aki szavazhat levélben, van, aki nem

Nem alkotmányellenes, hogy a külföldön élő magyarok egy része szavazhat levélben, míg mások csak személyesen, a külképviseleten adhatják le voksukat- így döntött az Alkotmánybíróság. A testülethez két és fél évvel ezelőtt fordult panasszal egy külföldön élő magyar. Azt kifogásolta, akinek magyarországi lakcíme van, nem szavazhat levélben, míg például a kettős állampolgárok igen.

MNB alelnök: kiadják az alapítványok költéseit

Kiadja a Magyar Nemzeti Bank az alapítványai gazdálkodási adatait. Ezt a jegybank alelnöke jelentette be az állami rádióban. Nagy Márton azt nem árulta el, hogy pontosan mikor tesznek eleget a bírósági ítéleteknek. A héten a Kúria és az Alkotmánybíróság is kimondta: az alapítványok közpénzből gazdálkodnak, így nem titkolhatják el, mire költik a jegybanktól kapott több mint 250 milliárd forintot. Az LMP szerint fel kellene számolni az alapítványokat.

 

Döntött az AB: a közpénz közpénz marad

Nem veszíti el a közpénz jellegét a Magyar Nemzeti Bank alapítványainak adott pénz, így döntött az Alkotmánybíróság. Az Országgyűlés a hónap elején döntött arról, hogy több mint 250 milliárd forintot titkosítanának, azt az összeget, amit az alapítványok működésére adott a jegybank. A miniszterelnökséget vezető miniszter abban bízik, hogy módosítható a törvény úgy, hogy kiállja az alkotmányosság próbáját. Az MSZP szerint az alapítványoknak azonnal nyilvánosságra kellene hozniuk a gazdálkodásukat.

„Nagyobb hozam, nagyobb kockázat”

A kisbefektetőknek tudomásul kell venniük, hogy a nagyobb hozam, nagyobb kockázattal jár - ezt mondta az Alkotmánybíróság elnöke, a testület Quaestor-törvényt megsemmisítő döntése kapcsán. A Fidesz vizsgálja, hogyan módosíthatná az elbukott jogszabályt, amely a teljes kártalanítást biztosította volna. Az Együtt szerint a kormánypártok szándékosan hoztak olyan törvényt, amely nem léphet életbe.

Csak a titokgazda kérhet vizsgálatot

Senki sem vizsgálhatja, hogy a Századvég 2010 és 2013 között hozzájutott-e titkos adatokhoz, ha éppen azok nem tesznek feljelentést, akik az adatokat adták - ez derült ki a Nemzetbiztonsági Bizottság mai ülésén. A Liberálisok szerint alkotmányellenes, hogy államtitok sértés gyanújakor nem tehet bárki feljelentést, csak a titokgazda. Fodor Gábor az Alkotmánybírósággal töröltetné el a jogszabályt.

Quaestor-ügy: már hat hónapja követelik pénzüket

Többen március óta várnak a pénzükre, aminek csak egy részét kapták meg. Az Együtt szerint a Fidesz csak az időt húzza, a kormányszóvivői iroda szerint azonban 6 millió forintos befektetés alatt mindenkit kártalanítottak, a többi ügyben pedig az Alkotmánybíróság határozatára várnak.

Alkotmánybírósághoz fordul az ellenzék

Az Alkotmánybíróságon támadják meg az ellenzéki pártok az állami földek eladását. A beadványt az összes ellenzéki frakcióból aláírták. Szerintük ugyanis a kormány végleg a saját holdudvarának akar átjátszani 380 ezer hektárnyi állami földterületet. A Fidesz szerint elég lehetősége volt az ellenzéknek a kifogásaik ismertetésére.

Nem lehet népszavazás a férfiak nyugdíjáról

Mégsem lehet népszavazást tartani arról, hogy a férfiak 40 év munka után nyugdíjba mehessenek. Így döntött az Alkotmánybíróság. A testület egyelőre csak a döntést hozta nyilvánosságra, az indoklást nem. A népszavazáshoz aláírásokat gyűjtő szakszervezetek megdöbbentek a döntésen. Az MSZP szerint politikai döntés született, a Fidesznél azt mondják, a kedvezményes nyugdíjazás nyugdíjcsökkentéshez vezetett volna.

Quaestor-ügy: elkezdődött a kártalanítás

Megkezdődött a Quaestor-kötvényesek kártalanítása. Sokan meglepődtek, hogy egyelőre csak 6 millió forintig kapják vissza a megtakarításaikat. A bankok megvárják, hogy az Alkotmánybíróság mit szól a 30 millióig történő kártalanításhoz, vagyis a Fidesz áprilisban elfogadott törvényéhez. A Demokratikus Koalíció szerint elfogadhatatlan, hogy a kisbefektetők nem jutnak hozzá a teljes vagyonukhoz, miután a kormány az összes pénzét visszakapta a Quaestor bedőlése előtt.

AB: Alaptörvényt sért a földtörvény

Nem hirdethető ki ebben a formában a földtörvény, így döntött az Alkotmánybíróság. A jogszabály egy részéről a köztársasági elnök kért előzetes normakontrollt. A módosítás központosította volna a nemzeti parkokhoz tartozó földterületek kezelését. Az MSZP szerint a törvény fideszes kifizetőhelyekké silányította volna a természetvédelmi területeket. A kormány és a Fidesz tiszteletben tartja az Alkotmánybíróság döntését.

Alkotmánybírósághoz fordulnak a zárva tartás miatt

Az Alkotmánybírósághoz fordul a vasárnapi zárva tartás miatt a Liga Szakszervezetek és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége. Szerintük nem készült előzetes hatásvizsgálat és nem volt elegendő idő a felkészülésre; ez pedig, ahogy mondják: ellentétes az alaptörvénnyel.

Alkotmánybíróság elé vinnék


szerző:
2015.03.27. 18:50
Alkotmánybíróság elé vinnék

Az Alkotmánybírósághoz fordul a vasárnapi zárva tartás miatt a Liga Szakszervezetek és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége. Szerintük nem készült előzetes hatásvizsgálat és nem volt elegendő idő a felkészülésre; ez pedig, ahogy mondják: ellentétes az alaptörvénnyel. Szathmáry Kristóf miniszteri biztos az RTL Híradónak azt mondta: nagy, átfogó módosítások már nem lesznek a törvényben.

Eljárás indul az autósok ellen


szerző:
2015.03.19. 18:35
Eljárás indul az autósok ellen

Az útdíj januári kiterjesztése, és az Alkotmánybíróság működésének ellehetetlenítése ellen tüntettek azok az autósok, akik szerda este egy órára lezárták a Lánchidat. A testületről ugyanis három civil szervezet elemzése megállapította, hogy a fideszes parlamenti többség által választott új tagok szinte kizárólag a kormánynak kedvező döntéseket hoznak. A Fidesz szerint az elemzés hiteltelen. Az Alkotmánybíróság nem nyilatkozik.

Visszaszerezné az elvett jogköröket

Vissza szeretné szerezni az Alkotmánybíróság korábban elvett jogköreinek egy részét a testület hétfőn megválasztott új elnöke. Lenkovics Barnabás szerint személye lehet a garancia arra, hogy a testület ne legyen gátja a kormány munkájának.


 

Alkotmánybírósághoz fordul a Bankszövetség

A frissen hatályba lépett végtörlesztésről szóló törvény megsemmisítését szeretné elérni a szövetség.

Mégis segítenek a németek is a görögökön

Marad a német részvétel a görög mentőcsomagban, de bonyolultabb lesz az euróövezeti országok megsegítése Berlin részéről.

Jogszabályváltozásokat hozott szeptember 1-je

Többek közt hatályba lép a népegészségügyi termékdíj, a sporthuliganizmussal kapcsolatos jogszabály, és 15 tagúra bővül az Alkotmánybíróság.

A főbíró az Alkotmánybírósághoz fordult

Megtámadta a büntetőeljárási törvényt az Alkotmánybíróságon a Legfelsőbb Bíróság elnöke.

Sólyom bánja, hogy nem mondatta le Gyurcsányt

Gyógyíthatatlan sebnek nevezte a volt köztársasági elnök az alkotmánybíróság hatáskörének csorbítását.

A magán-nyugdíjpénztárak az Ab asztalán

Kedden kezdi tárgyalni az Alkotmánybíróság a magán-nyugdíjpénztári rendszer átalakításával kapcsolatos beadványokat.

Pénz még nincs az új alkotmánybírókra

Harmadával nő az Alkotmánybíróság létszáma szeptembertől - tegnap megválasztották a képviselők az új alkománybírókat.

A MSZP is Paczolay Pétert akarja az Ab élére

Az MSZP megszavazza a Fidesz által jelölt Paczolay Pétert az Alkotmánybíróság elnökének.

Időkorláttal köteleznék az Alkotmánybíróságot

Törvényben szabna határidőt a kormány az Alkotmánybíróságnak, hogy az ítéletekre ne kelljen évekig várni.

Kikből áll majd az Alkotmánybíróság?

Balsai István, Pokol Béla, Szalay Péter, Szívós Mária a Fidesz, Dienes-Oehm Egon a KDNP alkotmánybíró-jelöltje lehet.

Ősztől bővül az Alkotmánybíróság

Szeptember elsejétől 15 tagja lesz az Alkotmánybíróságnak, és hivatalba lép a testület parlament által megválasztott elnöke.

Különadó: Tanárok kifogásolják

Alkotmányossági kifogást emelt a 98 százalékos különadó ellen a Pedagógusok Szakszervezete.

Különadó: megszavazták a törvénymódosítást

Az indítványt Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője nyújtotta be.

Kamatostól kapják vissza a különadót

Az adóhatóságnak kamatostul vissza kell fizetnie összesen több mint 1 milliárd forintot és kamatait azok részére, akik már befizették a különadót.

Nem a visszamenőleges különadóra

Megsemmisítette az Alkotmánybíróság a 98 százalékos különadóról szóló törvénynek azt a szabályát, amely szerint azt 2005-től kell alkalmazni.

Tanácstalan alkotmánybírák nyugdíj-ügyben

A közeljövőben nem várható alkotmánybírósági döntés arról, vizsgálhatják-e a hazai magán-nyugdíjpénztári rendszer átalakítása miatti törvénymódosítások alkotmányellenességét

Alkotmányellenes az indoklás nélküli kirúgás

A döntés nem visszamenőleges hatályú, így a már elbocsátott köztisztviselőknek nem tudnak mit mondani.

Az AB napirendjén a magánpénztárak ügye

A Napi Gazdaság cikke szerint első körben csak azt vizsgálhatják, hogy hatáskörükbe tartozik-e egyáltalán a beadvány elbírálása.

Már senkit nem lehet csak úgy kirúgni

Az alkotmányellenes szabályozás szerint a kormánytisztviselőket indoklás nélkül lehetett elbocsátani.

Az AB-hez fordult a Népszabadság


szerző:
2011.02.09. 09:05
Az AB-hez fordult a Népszabadság

A médiatörvény és a médiaalkotmány írott sajtót hátrányosan érintő rendelkezései miatt fordultak az Alkotmánybírósághoz.

Magánnyugdíj: 90 ezernél többen maradnak

Hétfőn lehetett utoljára nyilatkozni a magánnyugdíjpénztári tagoknak, hogy maradnak-e a rendszerben.

Nyugdíj: hétfőn lejár a határidő

Eddig több mint 67 ezren nyilatkoztak, hogy maradnak a magánkasszában.

Soron kívül dönthetnek


szerző:
2011.01.09. 13:02
Soron kívül dönthetnek

A médiatörvényről és a nyugdíjrendszer átalakításáról szóló jogszabályról hozhat döntést az Alkotmánybíróság.

Schmitt aláírta a vitatott törvényeket

Az államfő aláírta az alkotmánymódosítást és a különadóról szóló törvényt.

Döntések özöne a Parlamentben


szerző:
2010.11.16. 11:31
Döntések özöne a Parlamentben

Több fontos, az utóbbi időben nagy port kavart kérdésben is dönt kedden a Parlament.

„Ezen a lejtőn nehéz megállni”

Élesen bírálta a Parlamentet Sólyom László az Alkotmánybírósággal kapcsolatos döntés miatt.

Különadó 5 évre visszamenően, 3.5 millió felett

A szakszervezetek szerint a javaslat változatlanul alkotmánysértő, megbélyegző és diszkriminatív.

Eldőlhet a különadó sorsa


szerző:
2010.11.08. 08:50
Eldőlhet a különadó sorsa

Elképzelhető, hogy a képviselők még a zárószavazást is meg fogják tartani a két témában.

Kevesebb hatáskört vonnának meg az AB-től?

A kormányoldal az Alkotmánybíróság hatásköreit szabályozó törvénymódosítás megváltoztatását tervezi.

Schiffer: Kettős mércével mér a kormány

Szükség van az Alkotmánybíróságra, mikor a hatalom a gazdag kevesek érdekeit akarja érvényesíteni.

Kemény szavak az Országgyűlésben

Általános vita az alkotmány módosításáról, az Alkotmánybíróság hatáskörének megváltoztatásáról.

Gyurcsány szerint tolvaj a kormány

„Orbán Viktor hazudott, csalt, most pedig lop; a miniszterelnök megcsalja Magyarország alkotmányosságát.”

Demonstrációra hív az LMP is


szerző:
2010.11.02. 13:54
Demonstrációra hív az LMP is

A párt szóvivője azt mondta, a szerdai megmozdulásra mindenkit várnak, még a Fidesz szavazóit is.

Mozgalmas napok elé néznek a honatyák

Kedden kezdődik a parlamenti vitája a 98 százalékos különadóról szóló törvénynek és az Alkotmánybíróságról szóló törvény módosításának is.

Orbán is lefaragna az Ab hatásköreiből

Kiállt pártja frakcióvezetőjének alkotmánymódosító tervei mellett a miniszterelnök.

„Kontroll híján teret nyerhet a zsarnokság”

A Magyar Helsinki Bizottság szerint nem jogszerű az Alkotmánybíróság jogkörének megcsorbítása a jó erkölcsbe ütköző szerződések elleni fellépés kapcsán.

Bírálat az alkotmánybíráktól


szerző:
2010.10.29. 12:09
Bírálat az alkotmánybíráktól

Mindenkire kötelezőek az Alkotmánybíróság döntései. Ezt írja közleményében az Alkotmánybíróság.

Kiakadtak a szakszervezetek is


szerző:
2010.10.27. 17:12
Kiakadtak a szakszervezetek is

Tiltakoznak a legnagyobb szakszervezetek a 98%-os különadóról szóló javaslat ellen. Van, amelyik utcai demonstrációt szervez, a másik a strassbourgi emberi jogi bíróságra menne.

Civilek az AB korlátozása ellen


szerző:
2010.10.27. 13:05
Civilek az AB korlátozása ellen

Arra szólítják fel a beterjesztő frakcióvezetőt, hogy vonja vissza az Alkotmánybíróság hatáskörét csorbító indítványait.

Mentse meg az államfő az Alkotmánybíróságot!

Az MSZP és az LMP frakcióvezetője közös levélben fordult Schmitt Pálhoz, amelyben azt kérik, hogy vesse latba tekintélyét a jogállamiság védelmében.

Adok-kapok a nyugdíj-ügyben


szerző:
2010.10.26. 19:24
Adok-kapok a nyugdíj-ügyben

A Fidesz tervei szerint nem lehetne népszavazást tartani a nyugdíjpénztári rendszer átalakításáról sem.

Felhördült az ellenzék a Fidesz tervei miatt

Az MSZP, a Jobbik és az LMP is ellenzi a kormány azon szándékát, amely korlátozná az Alkotmánybíróság hatáskörét az egyes törvények elbírálásával kapcsolatban.

Leszűkíti az AB mozgásterét a Fidesz

A jövőben az Alkotmánybíróság nem rendelkezne döntéshozatali hatáskörrel az országos adókat és járulékokat érintő törvényekkel kapcsolatban.

Támadják az új parkolási törvényt

Körülbelül két hét múlva készül el az Emberibb Parkolásért Mozgalom alkotmánybírósági beadványa a parkolási törvénnyel szemben.

Vihart kavart a Nyilatkozat


szerző:
2010.07.07. 18:23
Vihart kavart a Nyilatkozat

Alkotmánybíróság előtt a politikai Nyilatkozat a Nemzeti Együttműködésről.

A bíróságokon nem lesz falidísz

Nem teszik ki a bíróságokon a Nemzeti Együttműködésről szóló politikai nyilatkozatot.

Sólyom ismét kifogást emelt


szerző:
2010.06.21. 12:38
Sólyom ismét kifogást emelt

Visszaküldte az Országgyűlésnek az Alkotmánynak az alkotmánybírákat jelölő bizottság összetételére vonatkozó módosításait.

Újabb ponton módosul az alkotmány

Elegendő a kormánypárti képviselők javaslata az alkotmánybírák jelöléséhez. Így változtatta meg a parlament a jelenlegi szabályt.

Alkotmányos a bejegyzett élettársi kapcsolat

Az Alkotmánybíróság indoklása szerint ez az emberi méltósághoz való jogból levezethető.

Parkolási anomáliák


szerző:
2010.03.11. 23:58
Parkolási anomáliák

Háromszázszoros büntetést is kaphat az az autós, aki egy kopott útburkolati jelet nem vesz észre vagy lejár parkolási engedélye.

Eltörölte az Alkotmánybíróság a vagyonadót

Visszamenőleges hatállyal megsemmisítette a lakóingatlanok adójára vonatkozó törvényi rendelkezéseket a testület.

Semmissé válhat az ingatlanadó?


szerző:
2010.01.11. 17:24
Semmissé válhat az ingatlanadó?

Az Alkotmánybíróság vizsgálja, a Fidesz eltörölné a törvényt, de a kormány szerint szükség van a pénzre.

A vagyonadóval kezd az Alkotmánybíróság

Az AB elnöke ígéretet tett, hogy az első adóbevallás dátumáig döntést hoznak ebben az ügyben.

Ingyenes lehet a parkolás jövőre?

Jövő év június 30-ig meg kell alkotni a parlamentnek az új jogszabályokat.

Megbukhat Berlusconi?


szerző:
2009.10.07. 20:31
Megbukhat Berlusconi?

Megsemmisítették azt a törvényt, amely védettséget ad a bírósági eljárásoktól a négy legfontosabb közjogi szereplőnek.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való