KERESÉS search-close

ANTSZ

57 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "ANTSZ"

Perelnek a kórházi fertőzés-adatokért

Beperli az ANTSZ-t a Társaság a Szabadságjogokért nevű jogvédő szervezet, mert nem adják ki a kórházi fertőzésekről szóló részletes adatokat.

Zsírosan, sósan főznek – menzákat büntettek

Továbbra is bő disznózsírban sütnek, még mindig sok sót használnak, kevés halat szolgálnak fel, és nem adnak elegendő tojást. Ilyen és ehhez hasonló szabálytalanságokat találtak az ÁNTSZ ellenőrök a közétkeztető cégeknél. A hatóság a menzareform szabályainak betartását ellenőrizte. A vizsgált 1141 főzőkonyhából 300-nál találtak valamilyen szabálytalanságot.

Influenza: többször takarítanak a buszokon

Tombol az influenzajárvány. A buszokon, a vonatokon a szokásosnál többet takarítanak. Speciális fertőtlenítőszert használnak, hogy megfékezzék a vírus terjedését. Az ÁNTSZ a megbetegedés elkerülése érdekében azt javasolja, hogy lehetőleg mindenki zsebkendőbe tüsszentsen és gyakran mosson szappannal kezet. A MÁV szóvivője Híradónknak azt mondta, jó, ha mindenki visz magával az útra alkoholos kézfertőtlenítőt, mert a kézmosót és a papírtörlőt gyakran kilopják a mellékhelységekből.
 

Még most érdemes oltatni influenza ellen

Egyelőre nincs influenzajárvány az országban, azonban a betegség elleni védőoltást érdemes még decemberben beadatni, mivel így biztosan van elegendő idő a védettség kialakulására a járvány kezdetéig. Erre hívja fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ). Mit kell tudni magáról a betegségről és az oltásról? Vendégünk volt, dr. Dánielisz Ágnes, az ÁNTSz, Járványügyi főosztályvezetője.

Betegségek melegágya lehet, ha a lakásban szárítjuk a ruhákat

Komoly betegségek melegágya lehet, ha a lakásban szárítjuk a ruhákat, ez ugyanis kedvező táptalaja lehet a penészgombák kialakulásának a lakásban, csak hogy télen felmerül a kérdés: ha nem a lakásban, akkor hol szárítsam a ruháimat? Mi lehet a megoldás és pontosan milyen kórokozókkal kell ilyenkor felvennünk a harcot, azt most az ÁNTSZ képviselőjétől, Dr. Magyar Donáttól megtudtuk.

Kevesen tudják, hogyan kell kezet mosni

10-ből 9 ember nem tudja, hogyan kell jól kezet mosni, pedig mindössze 30 másodpercet vesz igénybe. Tiszta kézzel az ÁNTSZ szerint a légúti betegségek egy része is megelőzhető, különösen az őszi, járványos időszakban.

Érvényben a legmagasabb fokú hőségriadó

Életbe lépett a legmagasabb, harmadfokú hőségriadó. Idén ez a negyedik alkalom, hogy az ÁNTSZ mindenkit óvatosságra int. Adataik alapján ugyanis a hőség olyan megterhelő a szervezet számára, hogy akár 20-25 százalékkal is megemelkedhet a halálesetek száma.

Nem büntetik a fürdőzőket a Velencei-tónál

Most még lehet fürödni a gárdonyi szabad partszakaszokon - a polgármester azt mondta, hogy fellebbeztek az ÁNTSZ határozata ellen, miszerint ezeken a szakaszokon tilos a fürdés. Az árusok arra panaszkodnak, töredékére csökkent a vendégek száma a határozat óta.

Velencei-tó: hatalmas a felháborodás a strandzár miatt

Hatalmas a felháborodás a strandzár miatt a Velencei-tónál. Az ÁNTSZ az engedélyek hiánya miatt megtiltotta a fürdést a tó összes, úgynevezett szabad partszakaszán.

Teljes a strandzár a Velencei-tónál

Az ÁNTSZ az engedélyek hiánya miatt megtiltotta a fürdést a tó összes, úgynevezett szabad partszakaszán. Ezeken a helyeken ki kellene venni a lépcsőket a vízből, és fürdést tiltó táblákat kellene kirakni, különben büntethet a hatóság. A most betiltott partszakaszok üzemeltetői nem értik, az illetékes kormányhivatal pedig nem árulja el, miért a nyár közepén tiltották be a fürdést. Részletek az RTL Híradóban!

Illegálisan jött hibás sperma Dániából

Genetikailag hibás spermiumok kerültek Magyarországra az ÁNTSZ szerint, ráadásul illegálisan. A Tisztiorvosi Szolgálat azonnali hatállyal megtiltotta a spermiumok behozatalát, ugyanis szerintük ez az egészségügyi törvénybe ütközik. A KRIO Intézet elismeri, hogy Dániából kaptak mintákat, de szerintük ezt az uniós szabályok lehetővé teszik.

Előzetes: Még mindig tombol a kánikula

Ma is tombol a kánikula, az előrejelzések szerint holnap még melegebb, akár 36 fok is lehet. Másodfokú hőségriasztás van érvényben, az ÁNTSZ és a katasztrófavédelem azt javasolja, aki csak teheti, tartózkodjon hűvös helyen, menjen például klimatizált plázában. Csakhogy holnap vasárnap lesz, amikor a bevásárlóközpontok csaknem fele zárva van. Főként azok nyitnak ki, amelyekben van mozi. A kötelező vasárnapi zárva tartás miatt ugyanis a többinek nem éri meg kinyitni. Részletek hat órakor az RTL-Híradóban.

Most a pázsitfűfélék miatt sok az allergiás

Már egyre több allergén növény keseríti a szénanáthások életét. Az ÁNTSZ jelentése szerint ezen a hétvégén a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja több helyen is elérheti a nagyon magas szintet. A kellemetlen tüneteket éjszakai szellőztetéssel, gyakori hajmosással enyhíteni lehet, de az allergiás panaszokkal mindenképpen tanácsos orvoshoz menni.

Hiányzik a veszélyes betegség oltóanyaga

Veszélyes gyerekbetegségek oltóanyaga hiányzik a rendelőkből. A gyártó ugyanis nem tudja a szerződés szerinti határidőre szállítani a torokgyík, a szamárköhögés, a merevgörcs, a járványos gyermekbénulás, valamint a hemofilusz influenza elleni ötkomponensű védőoltást. Ezt az oltóanyagot a gyerekek 6 hónapos korig kapják meg, kétszer ismételve. Az ANTSZ most megváltoztatta az oltási rendet, hogy spórolni tudjanak az oltóanyaggal.

Gennyes agyhártyagyulladásba halt bele egy óvodás

A kislány szerda óta nem járt óvodába, magas láza volt. Szombat reggelre lett rosszul, az orvos azonnal kórházba küldte, de már nem tudták megmenteni az életét.

Ebola: Feljelentés rémhírterjesztés miatt

Rémhírterjesztés és pánikkeltés miatt feljelentést tesz az ÁNTSZ, mert egy hírportál azt állította, hogy ebola gyanúval kezelnek egy beteget Pécsett. Az egészségügyi világszervezet iránymutatása szerint csak akkor kell az ebola-fertőzést feltételezni egy lázas betegnél, ha bizonyíthatóan érintkezett egy ebolással.

Reggeli - Csak csajok 12-05-29

Reggeli - Csak csajok: Minden, amely egy női társaságban napjainkban szóba kerülhet.

Reggeli - Csak csajok 12-02-06

Reggeli - Csak csajok: Minden, amely egy női társaságban napjainkban szóba kerülhet.

Kétszer is fizethet, aki rágyújt a vonaton

Rendszeresen ellenőrizi a tisztiorvosi szolgálat, hogy betartják-e a dohányzási tilalmat a vonatokon.

Mérgező a csapvíz Szántódon?


szerző:
2011.09.02. 18:16
Mérgező a csapvíz Szántódon?

Egy házaspár szerint a víz az oka annak, hogy egyikük keze tele lett sebbel, és kislányuk szalmonella-fertőzést kapott. Az ÁNTSZ szerint a víznek semmi baja.

Markológép szelte az „élményfürdőzők” habjait

Veszélyes fürdőzés: markológép kanaláról ugráltak a tűzoltáshoz kialakított medencébe felnőttek és gyerekek.

Hőségriadóval indul a hétvége


szerző:
2011.06.17. 17:36
Hőségriadóval indul a hétvége

A várható hőség miatt figyelmeztető jelzést adott ki szombatra az országos tiszti főorvos.

A legtöbb influenzás beteg fiatal felnőtt volt

Körülbelül 300 ezren fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz a 2010/11-es járvány idején, leginkább 15-34 éves korosztályból.

ÁNTSZ: Biztonságosak a strandok


szerző:
2011.05.20. 20:12
ÁNTSZ: Biztonságosak a strandok

Az idei strand és fürdő vizsgálatoknál eddig nem találtak súlyos szabálysértéseket

Napokig tartott a halott férfi elszállítása

Több napig hevert a halálos ágyán, mire elszállították a dunaújvárosi férfi holttestét.

Agyhártyagyulladás ellen oltanak Körmenden

A védőoltásokat csütörtökön kezdték beadni két középiskolában, mivel nemrég két diák is agyhártyagyulladás miatt került kórházba.

Távozóban az influenza


szerző:
2011.03.02. 18:43
Távozóban az influenza

Az utóbbi két hétben csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma Magyarországon.

Már most tüsszöghetnek az allergiások

Évről évre egyre több az allergiás Magyarországon. A most induló pollenszezon 200 ezer embert érint.

Ismét ölt a H1N1


szerző:
2011.02.08. 19:36
Ismét ölt a H1N1

Kimutatták a H1N1 vírust annak a 44 éves férfinak a szervezetében, aki még múlt szerdán hunyt el a Zala Megyei Kórházban.

H1N1: szülészeten bukkant fel ismét a kór

A vírus miatt látogatási tilalom lépett életbe szerdától a fővárosi I. Szülészeti- és Nőgyógyászati Klinikán.

Gyógyszer, amitől rosszabbul leszünk

Hasi görcsöt, hányást okozhat az a szer, amelyet lúgosításra ajánlanak több weboldalon is.

„Nem kiugróan veszélyes a vörösiszap”

Az ÁNTSZ legfrissebb jelentése szerint a kolontári vörösiszapban mért szennyező anyagok nem jelentenek kiugró mértékű veszélyt a környezetre.

Nehezebb lesz reklamálni a betegeknek

Ezentúl nem egy helyen, hanem hét másik intézményben tehetnek a betegek panaszt az egészségügyi ellátásra.

Kanyarójárvány a görögöknél és a franciáknál!

Az ÁNTSZ azt tanácsolja, hogy a még oltatlan, 15 hónaposnál kisebb gyerekekkel ne tervezzenek a szülők utazást ezekbe az országokba.

Ráfázhatunk a légkondizásra


szerző:
2010.07.17. 16:35
Ráfázhatunk a légkondizásra

Felső légúti hurutra, nyak és térd fájásra számíthatnak azok, akik túlzottan lehűtik a lakásukat.

Fertőzést okozhat a szökőkút


szerző:
2010.07.12. 18:52
Fertőzést okozhat a szökőkút

Közfürdő lett a győri Széchenyi térből, állítják a helyiek.

Mit ne tegyünk árvíz idején


szerző:
2010.06.08. 20:52
Mit ne tegyünk árvíz idején

A szennyezett vízben fertőzést okozó baktériumok, vírusok, paraziták, bélféreg-peték lehetnek.

Tilos fürdeni a megáradt folyókban!

Nagyon veszélyes a fürdés a megáradt folyókban, patakokban. A tisztiorvosi szolgálat szerint a megáradt folyók tele vannak kemikáliákkal és vegyszerekkel.

Arzénes az ivóvíz több településen

Jász-Nagykun-Szolnok megye 25 településén haladja meg jelenleg az ivóvíz arzéntartalma a vonatkozó határértéket.

Lakat a csornai kardiológián


szerző:
2010.04.20. 17:25
Lakat a csornai kardiológián

Egy ÁNTSZ ellenőrzés során kiderült, hogy nincs főállású szakorvos a részlegen, így öt napja bezáratták az osztályt.

Látogatási tilalom járványveszély miatt

Tíz kórházban van látogatási tilalom az influenza, a calici, a rota és a norovírus miatt.

Több kórházban még tilos a látogatás

Még 15 városban van részleges vagy teljes látogatási tilalom az infleunza megelőzés miatt.

Nincsenek busás jutalmak az ÁNTSZ-nél

A szolgálat hibás számításai alapján több százezres jutalmakat kaptak volna a dolgozók 2010-ben.

Új partidrog a piacon


szerző:
2010.02.10. 19:06
Új partidrog a piacon

A mephedrone-t árulják porszívó-illatosítóként vagy növényi növekedést serkentő tablettaként is.

TBC-pánik Faddon


szerző:
2010.02.04. 17:46
TBC-pánik Faddon

Egy asszony betegedett meg, gyermekeit eltiltották az iskolától, ötven embert pedig kivizsgáltak.

Oltassák be magukat a mikulások!


szerző:
2009.11.22. 09:29
Oltassák be magukat a mikulások!

Kerüljék a puszit, a kézfogást és a szoros kontaktust a gyerekekkel!

17 intézményben van látogatási tilalom

Újabb 2 kórházban rendeltek el látogatási tilalmat az influenza járvány miatt.

Iskolaorvosok nélkül maradnak a falvak?

Egy jogszabály-változás miatt új működési engedélyt kellene kérniük.

Mérgező filctollak a boltokban


szerző:
2009.09.05. 12:45
Mérgező filctollak a boltokban

A megengedett 0,1 százaléknyi benzol többszörösét tartalmazza az a filctollkészlet, amelynek forgalmazását most tiltotta meg az ÁNTSZ.

Egészségkárosító tetováló festék

Súlyos egészségkárosodást okoz az Eternal ink nevű tetováló festék - közölte az ÁNTSZ.

Újabb négy "sürgős kórház"


szerző:
2009.08.14. 06:50
Újabb négy

Ezentúl összesen 13 kórház nem utasíthatja vissza a sürgős kezelésre szoruló pácienst.

Álellenőr garázdálkodik Budapesten

A szélhámos az ÁNTSZ ellenőrének adja ki magát és pénzt kér "szolgáltatásaiért".

Influenza: újabb eset Magyarországon

A férfi szombaton érkezett haza New Yorkból, tünetei már Magyarországon jelentkeztek.

Bezárták a kalocsai kórház gyerekosztályát

A beteg gyerekeket a bajai és a kecskeméti kórház fogadja majd.

Mérgezett ásványvizet kapott a vonaton?

Feltehetően valamivel szennyezett ásványvizet ivott, majd kórházba került egy nő.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való