KERESÉS search-close

30 éve

5 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "30 éve"

30 éve ezen a napon mondta el legendás beszédét George Bush

30 éve éppen ezen a napon jött Magyarországra először amerikai elnök. Folytatjuk a rendszerváltás 30. évfordulója alkalmából indított sorozatunkat. Idősebb George Bush látogatása nemcsak a magyarok, hanem az amerikaiak számára is meghatározó élmény volt. A szakadó esőben elmondott Kossuth téri beszédje máig emlékezetes.

30 éve halt meg Kádár János

30 éve éppen ezen a napon halt meg Kádár János, aki több évtizeden át határozta meg Magyarország sorsának alakulását. Az 56-os forradalom elfojtása után került hatalomra és egészen a rendszerváltásig tartott a róla elnevezett korszak, amire sokan nosztalgiával, mások utálattal tekintenek vissza. Egy biztos: ellentmondásos személyiség volt.

Éppen 30 éve indultak haza a szovjet hadsereg első egységei Kiskunhalasról

Éppen 30 éve, 1989 április 25-én indultak haza a szovjet hadsereg első egységei Kiskunhalasról, ami az egyik legfontosabb feltétele volt annak, hogy Magyarország független legyen. Hiszen évtizedek óta állomásoztak úgymond ideiglenesen magyarországi laktanyákban. A kivonulás előkészítésének körülményeiről Németh Miklós volt miniszterelnök beszélt a XXI. századnak adott exkluzív interjúban.

Csernobil még mindig szedi áldozatait

30 évvel az emberiség történetének legsúlyosabb nukleáris katasztrófája után biztonságban vagyunk-e? Mi történt a sugárzás miatt meghalt magyarok hozzátartozóival? Miközben a németek egymás után zárják be az atomerőműveket, Csernobil óta Japánban, Angliában és Szerbiában is történt baleset. Előfordulhat-e hasonló a magyar határhoz közeli atomerőműben, vagy Pakson?

Iskolapadba ültettük Szulák Andreát

Szulák Andrea meghatottan sétálta végig egykori általános iskolájának falait. Van mentség a könnycseppekre is: hiszen 33 éve nem járt ott. De nemcsak az idő, hirtelen a tér is összezsugorodott, vagy az mindig is sokkal kisebb volt?

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való