KERESÉS search-close

úszószövetség

29 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "úszószövetség"

Vádat emelt az ügyészség Gyárfás Tamás ellen a Fenyő-ügyben

Vádat emelt az ügyészség Gyárfás Tamás, korábbi médiavállalkozó és Magyar Úszó Szövetségi elnök ellen. A hatóság szerint Gyárfás felbujtóként, előre kitervelten vett részt Fenyő János meggyilkolásában. Kerestük Gyárfást, aki néhány napja még a Dél-Koreai vizes világbajnokságon tűnt fel. Nem akart nyilatkozni, azt kérte, keressük ügyvédjét.

Új elnök az úszószövetségnél

Véget ért a Gyárfás-korszak az úszószövetségben. Bienerth Gusztáv, a turizmus ügyeivel foglalkozó kormánybiztos lett az új elnök. Titkos szavazással, nagy fölénnyel választották a testület élére a szövetség rendkívüli közgyűlésén. Gyàrfás Tamás 24 évig vezette az úszókat, és azután mondott le, hogy elmérgesedett a viszonya Hosszú Katinkával, a magyar úszás jelenlegi legnagyobb csillagával.

Úszóelnök-választás: ígéretek Bienerth Gusztávtól

Ha vasárnap egy jelölt megkapja a szavazatok több mint felét, elnökjelölt lehet, ha utána megint többséget szerez, új elnöke lesz a Magyar Úszó Szövetségnek. Magyar sikersportágról van szó, 28 olimpiai arannyal. De: az Úszó Szövetség honlapján nem lehet megtalálni, mire költöttek 2015-ben jóval több mint egymilliárd forint közpénzt. Most meghallgatjuk a vasárnap fellépő három jelöltet, akik nem fogják hallani egymást. A harmadik lehetséges elnökjelölt Bienerth Gusztáv, turizmusért felelős kormánybiztos, a Budapest 2024 olimpiai pályázat alelnöke.

Úszóelnök-választás: ígéretek Hornyák Viktortól

Ha vasárnap egy jelölt megkapja a szavazatok több mint felét, elnökjelölt lehet, ha utána megint többséget szerez, új elnöke lesz a Magyar Úszó Szövetségnek. Magyar sikersportágról van szó, 28 olimpiai arannyal. De: az Úszó Szövetség honlapján nem lehet megtalálni, mire költöttek 2015-ben jóval több mint egymilliárd forint közpénzt. Az viszont tudható, hogy ez a pénz tavaly több mint másfél milliárd forint volt. Nyáron vizes világbajnokságot rendez Budapest. Ennek jelenlegi költségvetése 100 milliárd forint.  Közben a VB-re készülő úszóknak elemi edzés-gondjaik vannak: Budapesten egyetlen 50 méteres versenyuszoda használható. Most meghallgatjuk a vasárnap fellépő három jelöltet, akik nem fogják hallani egymást. Hornyák Viktor Debrecenből, a Hajdúszoboszlón működő Széles Sándor Úszó Nevelő Műhely igazgatója.

Úszóelnök-választás: ígéretek Tóth Istvántól

Ha vasárnap egy jelölt megkapja a szavazatok több mint felét, elnökjelölt lehet, ha utána megint többséget szerez, új elnöke lesz a Magyar Úszó Szövetségnek. Magyar sikersportágról van szó, 28 olimpiai arannyal. De: az Úszó Szövetség honlapján nem lehet megtalálni, mire költöttek 2015-ben jóval több mint egymilliárd forint közpénzt. Most meghallgatjuk a vasárnap fellépő három jelöltet, akik nem fogják hallani egymást. Ugyancsak elnökjelölt lehet Tóth István a szentendrei Honvéd Kossuth Lajos Sportegyesület elnöke.

Fókusz 2016-12-30


szerző:
2016.12.30. 18:45
Gyárfás még marad egy kicsit

Hivatalosan is benyújtotta lemondását a Magyar Úszószövetség elnöki posztjáról Gyárfás Tamás. Az elnökség döntése alapján Gyárfás Tamás nem azonnal távozik, hanem a szövetség január 8-i rendkívüli elnökválasztó közgyűléséig hivatalban marad. A szövetséget 23 évig irányító sportvezető azután mondott le, hogy összetűzésbe került Hosszú Katinka, olimpiai bajnok úszóval, aki mellett több sporttársa is kiállt. Gyárfás Tamás azt még nem döntötte el, újraindul-e a posztért.

Újabb milliárdok a vizes vb-re

Alig mondott le az úszószövetség elnöke, újabb 7 egész 2 tized milliárd forinttal emelték a 2017-es vizes vb rendezési költségét, így már majdnem 100 milliárdot költ az állam a versenyre. Lázár János miniszter szerint szigorúan ellenőrzik a kiadásokat, amik nagyjából összhangban vannak a tervezett bevételekkel. Az Együtt viszont gátat szabna a költekezésnek.

Lemondott posztjáról Gyárfás Tamás

Lemondott Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke. A döntést ma reggel jelentette be, amikor a magyar úszócsapat elindult a kanadai rövidpályás világbajnokságra. Gyárfás Tamás 23 éven át irányította a magyar úszósportot. Körülbelül egy éve került konfliktusba a legsikeresebb magyar úszóval, Hosszú Katinkával, ami odáig fajult, hogy Hosszú lemondásra szólította fel. A háromszoros olimpiai bajnokhoz több neves magyar úszó is csatlakozott.

 

Lemondott Gyárfás Tamás


szerző:
2016.11.30. 11:34
Lemondott Gyárfás Tamás

„Lemondok, mert úgy érzem, hogy most ezzel segíthetek a legjobban.” Így indokolta Gyárfás Tamás az Úszószövetség régóta támadott elnöke lemondását. Döntését ma reggel hozta nyilvánosságra.

Hosszú: Hét pontos követelés


szerző:
2016.11.21. 18:41
Hosszú: Hét pontos követelés

Hét pontos követelést tett közzé Facebook-oldalán saját és úszótársai nevében Hosszú Katinka. Ebben egyebek között azt követelik, hogy álljon fel egy új, az úszók egészét maga mögött tudó, megbízható vezetőség, fektessenek le objektív támogatási elveket, szüntessék meg a kiszolgáltatott rendszert.

Fókusz 2016-11-16


szerző:
2016.11.16. 18:55
Békülne az úszószövetség Hosszúval

Békülne Gyárfás Tamás - az úszószövetség elnöke - Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnokkal. Minden idők egyik legsikeresebb olimpiai szereplése után a sportvezető azt mondta stábunknak, most az a legfontosabb, hogy nyugodt légkörben készüljenek a jövő évi vizes világbajnokságra. Hosszú Katinka már el is kezdett edzeni.

Fókusz Plusz 2016-05-07


szerző:
2016.05.07. 18:55
Gyárfás maradt az úszóelnök

Elsöprő többséggel szavazott bizalmat Gyárfás Tamásnak az úszószövetség közgyűlése, így továbbra is ő az úszóelnök. 118-an szavaztak mellette, egyvalaki voksolt ellene, egy szövetségi tag pedig tartózkodott. Az elmúlt hetekben, hónapokban több botrány is történt a szövetség körül, emiatt döntött úgy Gyárfás, hogy bizalmi szavazást kér maga ellen.

A Kiss László-ügy és következményei

Adás elején érkezett a hír, hogy lemondott úszószövetségi kapitányi tisztségéről Kiss László. Két nap telt el azóta, hogy kiderült róla, még fiatalon három év börtönre ítélték, amiért két társával megerőszakoltak egy nőt. Egészen mostanáig az úszószövetség megvédte az edzőt és bizalmáról biztosította. Amióta a botrány kirobbant rengeteg kérdés és vélemény hangzott el.

Kiáll az úszószövetség Kiss László mellett

Az edzők és a Magyar Úszó Szövetség kiállnak Kiss László mellett. Mai ülésükön ellenszavazat nélkül támogatták, hogy a hatvanas években csoportos nemi erőszak miatt börtönbe került edző maradjon a válogatott szövetségi kapitánya. Kiss László azt mondta, hogy nem mond le és örül, hogy a szakma kiállt mellette.

Fókusz 2016-04-06


szerző:
2016.04.06. 17:25
Nem a kecskeméti tv forgatta az imázsfilmet

Másodpercenként több mint kétmillió forintba került a 2017-es úszó világbajnokság imázsfilmje. A Magyar Úszószövetség helyett az összeget a kecskeméti önkormányzat fizette. A város fideszes polgármestere korábban ezt azzal indokolta, hogy a film elkészítése jó reklám a helyi önkormányzati tévé számára. Az átlátszó.hu és az LMP azonban megtudta: a kecskeméti televízió helyett egy budapesti magáncég gyártotta a filmet. A kecskeméti televízió ügyvezetője rendelte meg tőlük a munkát. Echardt Balázs azt mondta: az önkormányzati cégnek nem is lett volna erre kapacitása.

Úszóháború: egy különleges pár különleges harca

Ember legyen a talpán, aki tisztán lát a Hosszú Katinka-ügyben. Sokan elvesznek a részletekben, mondjuk egy öltözőkulcs vagy egy fel nem vett telefon, meg nem válaszolt e-mail miatt. Mások hajlamosak jó és rossz harcának látni, ami Katinkáék és az úszószövetség között történik, megint mások politikát sejtenek a háttérben. Ekkora botrány már régen tört ki a magyar sportvilágban, és ebben személyes ellenszenvek és eltérő világképek is benne lehetnek. De kik a szereplői ennek a harcnak? És mik a motivációik?

Dagad az úszóbotrány, a kormány közvetítene

90 úszóedző nyílt levélben áll ki Kiss László szövetségi kapitány mellett. Felháborítónak tartják Hosszú Katinka edzője és férje, Shane Tusup viselkedését.

Tovább dagad a botrány: most már az úszóedzők is kifakadtak

Míg Hosszú Katinka kirohanása, Kiss László szövetségi kapitány lemondása most már táborokra osztotta az országot, történelmi mélyponton az olimpiára indulók száma. Ki szállítja majd az aranyakat? Mikorra ér be a sok sportba ölt milliárd? Mi lesz a csapatokkal? Kik lehetnek a meglepetések?

PÁSZTORY DÓRA: Kiáll Hosszú Katinka mellett

Pásztory Dóra parasportoló szerint a fejlődésnek nincs alkalmatlan ideje. Ezért egyetért és támogatja Hosszú Katinkát abban, hogy kiálljon a véleménye mellett.

Hosszú Katinka teljes beszéde


szerző:
2016.01.07. 21:09
Hosszú Katinka teljes beszéde

Betelt a pohár, és széttépte a szövetség 12 milliós ajánlatát Hosszú Katinka. A világ- és Európa bajnok úszó azt mondta, el akarták hallgattatni a pénzzel. Szerinte a Magyar Úszó Szövetség nem végzi a munkáját.

Dagad a botrány, lemondott a kapitány

„Ne engedd, hogy a félelmeid határozzák meg a jövődet.” Ezt üzente csütörtökön Hosszú Katinka az interneten, egy nappal azután, hogy a sajtó előtt, nyilvánosan tépte össze az Úszószövetség neki kínált szerződését.

Katinka széttépte a 12 milliós szerződést

Betelt a pohár, és széttépte a szövetség 12 milliós ajánlatát Hosszú Katinka. A világ- és Európa-bajnok úszó azt mondta, el akarták hallgattatni a pénzzel. Szerinte a Magyar Úszó Szövetség nem végzi a munkáját. A jövőben magánzóként készül, és továbbra is magyar színekben versenyez.

Széttépte szerződését Hosszú Katinka

Robbant a bomba! A világ legjobb úszónője azt mondja: nem pénzt akar, hanem azt, hogy fejlődjön a magyar úszósport.

HOSSZÚ KATINKA: Betelt a pohár


szerző:
2015.12.22. 16:44
HOSSZÚ KATINKA: Betelt a pohár

Mosolyogva érkezett a sajtótájékoztatóra Hosszú Katinka, de amikor elkezdte több oldalnyi, előre megírt szövegét, nagyon komollyá vált. A teljes beszédet hallhatják most.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való