KERESÉS search-close

önkormányzat

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "önkormányzat"

Debrecenben nem várnak az állami segítségre, megkezdik a szúnyogirtás

Annyi a vérszívó, hogy 825 millió forintot csoportosított át a költségvetésből a kormány az irtásukra. Debrecenben már nem várnak tovább az állami segítségre. Az önkormányzat 25 millió forintból 5 ezer hektáron megkezdi az irtást, amit vegyszerrel végeznek mindenhol.

Mi lett a devizahiteleseknek épített ócsai házakkal?

2013-ban, amikor elképesztő mennyiségű devizahiteles volt bajban, a kormány segítségként felépített Ócsára egy lakóparknak is nevezett telepet. Azoknak, akik elvesztették az otthonukat, és nem volt hová menniük. Azóta eltelt 6 év, megnéztük, mi lett az itt élőkkel. Kiderült az is, hogy már nem az eszközkezelő, hanem az ócsai önkormányzat válogat azok között, akik itt szeretnének élni.

A Kétfarkú Kutya Párt kátyúzásba kezdett

Kátyú, kátyút követ - szinte járhatatlan a Szentendrét Pomázzal összekötő út. A Kétfarkú Kutya Párt - ahogy ők mondják passzivistái - kátyúzásba kezdtek. Azt állítják, az önkormányzatra hiába vártak, ezért inkább úgy döntöttek, maguk teszik rendbe az utat. Kerestük a szentendrei önkormányzatot, hogy tervezik-e az utak felújítását, jövő hétre ígértek választ.

Ösztöndíjjal csábítják az elsősöket Magyarbólyba

A baranyai település önkormányzata egy évig havi tízezer forintot kínál azoknak a családoknak, akik a helyi iskolába íratják iskolakezdő gyermeküket. Így akarják elérni, hogy jövőre is induljon első osztály az intézményben. 180 év után ugyanis most fennáll a veszélye, hogy ősztől egyetlen elsőst se íratnak be az iskolába.

Fizetni kell Lázáréknak a vadászkastélyukhoz vezető útért

Fizetni kell a Lázár János résztulajdonában álló cégnek azért az eddig engedély nélkül használt batidai útért, amely a vadászkastélyukhoz vezet. Az utat később meg is vehetik. Erről döntött a hódmezővásárhelyi képviselőtestület, miután a cég vételi ajánlattal kereste meg az önkormányzatot.

70 éves fák is az építkezés áldozatai

Sokkolta a lakókat, hogy reggel láncfűrésszel estek neki a munkások az egyik IX. kerületi utca fáinak. Egy társasház építése miatt több mint egy tucat fát vágnak ki közterületről. A lakók azt mondják, őket senki nem értesítette. Az önkormányzat szerint nem is kellett. A hivatal állítja, a beruházó háromszor több fát ültet majd a régiek helyett.

Hatalmas lángokkal égett az asztalosműhely

Porig égett az önkormányzati asztalosműhely Beregdarócon szombaton. A polgármester szerint a kár több millió forint. A műhelyben közmunkások dolgoztak, ők készítették a településre a kerítéseket, virágos ládákat, kukákat, de a helyieknek is segítettek. Ha kellett ablak vagy ajtókeretet, gyártottak. A gépek nagy része és az alapanyagok is elégtek.

ÉRTHETETLEN: Csak az utca közepét aszfaltozták le

Nézőnktől kaptunk felvételt arról, hogy egy lábodi utca kb. 250 méteres szakaszát aszfaltozta le az önkormányzat. Előtte és utána viszont felháborítóan rossz, kátyús az út. Mi is megnéztük, mi a helyzet Lábodon!

A MÁV, a BKK és az önkormányzat egymásra mutogat

Évek óta mindenki a másikra mutogat, kinek kellene elbontania egy sor használaton kívüli telefonfülkét Újpesten. A felújított 3-as metró kijáratától néhány méterre állnak a rozsdásodó, szétvert fülkék. Az elmúlt években a járókelő.hu oldalnak küldött válaszokban a telefontársaság, a MÁV, a BKK és az önkormányzat is azt írta, a másik az illetékes.

Átvette a hatalmat az ellenzék a szombathelyi közgyűlésében

Visszahívták az önkormányzati cégek Fidesz által kinevezett vezetőit Szombathelyen – teljesen átvette a hatalmat az ellenzék a vasi megyeszékhely közgyűlésében. Az ellenzék azt ígéri, hamarosan átvilágítják a cégek eddigi működését is. A kormánypárti képviselők szerint „posztbolsevik puccskísérlet” zajlik.

Önkormányzati sztrájk kezdődik csütörtök reggel

Országos önkormányzati sztrájk kezdődik holnap reggel nyolckor. Több mint hétezer önkormányzati dolgozó nem veszi fel a munkát, hozzájuk pedig szolidaritásból csatlakozik több száz tanár is. Egyebek között magasabb bért és kevesebb túlórát szeretnének. Nem sztrájkolnak viszont a szociális dolgozók, akik a mai egyeztetésen eredményt értek el a kormánynál.

Anyósáékhoz akart közelebb költözni Palkovics László

A Várban bérel önkormányzati lakást Palkovics László miniszter- ezt a 24.hu tudta meg. Az innovációs és technológiai tárca vezetője 55 ezer forintot fizet havonta egy 63 négyzetméteres lakásért. A miniszter azt mondta az RTL Híradónak, hogy az anyósáékhoz akart közelebb költözni, ezért cseréltek el egy másik bérlakást a Várban lévőre. A Párbeszéd helyi képviselője szerint az önkormányzat lakáspolitikájának csődjét mutatja, hogy milliós fizetéssel pár tízezer forintért lakáshoz lehet jutni a várban.  

Lemosatják Simicska mondatát a garázssor faláról

Orbán Viktort minősítő graffiti került fel egy soproni garázssor falára, ezért a helyi fideszes vezetésű önkormányzat arra kötelezte a tulajdonosokat, hogy távolítsák el a falfirkát. Ha nem teszik, akkor majd a város eltakarítja azt, de a költséget kifizetteti a tulajdonosokkal. Az önkormányzat szerint azért, mert a grafiti közfelháborodást kelt.

Otthon nélkül maradt a 3 gyerekes család

Leégett a házuk, 3 gyerekes család maradt otthon nélkül a Győr-Moson-Sopron megyei Láziban. Még ki tudtak menekülni, de a ház lakhatatlanná vált. A fiait egyedül nevelő anya egyelőre nem tudja, miből építik újjá, mert nem volt biztosításuk. A tervek szerint az önkormányzat számlát nyit nekik, hogy segíthessenek.

Csak az iskola felét újítják fel

Egy budapesti iskola két homlokzata megújul, a harmadik viszont romosan marad – mert nem adott rá pénzt az állam. Az intézmény 57 százaléka önkormányzati, 43 százaléka pedig állami vagyonkezelésben van.

Gyakrabban kellene ellenőrizni az önkormányzati bérlakásokat

Gyakrabban kellene ellenőrizni az önkormányzati bérlakásokat, hogy ne legyen köztük lakatlan - ezt mondta Kispest önkormányzati képviselője, miután kedden a Házon kívül bemutatta, igenis vannak olyan ingatlanok, melyeknek csak papíron van bérlője.

Nem kap szociális lakást a rákos fiú

Nem kap szociális lakást az önkormányzattól az az asszony, aki egyedül ápolja 18 éves, autista, epilepsziás, vastagbélrákos fiát. A kerület szocialista polgármestere azt írta Híradónknak, nincs elérhető lakás a kerületben. Gajda Péter és több önkormányzati tag is adományt ajánlott nőnek, összesen 100 ezer forintot. Az RTL Híradó korábbi riportjai után pedig több mint két millió forintot gyűjtött össze Homonnay Gergely újságíró.

 

Nem segített az önkormányzat

Becsületkasszás boltot nyitna a kapott adományokból egy pécsi, mélyszegényeket segítő egyesület. A boltban ruhát, műszaki cikkeket, bútort vehetnének a rászorulók, a bevételből tartós élelmiszert vásárolnának, amit később adományként osztanának ki. Ehhez ingyenes használatra kértek egy helyiséget az önkormányzattól – ám azt nem kapják meg.

 

Furábbnál furább parkolók Kőbányán

Kuka, kiskert és néhány fa is belóg Kőbányán a frissen kijelölt parkolóhelyekre, sőt van, ahol még a fűre is fehér csíkot húztak. A környékbeliek attól tartanak, hogy az önkormányzat fizetőssé akarja tenni a parkolást.

Spóroltak, így többe kerül majd a híd

Spórolni akartak, de a munka olyan rossz lett, hogy most újra ki kell fizetni a hídfelújítást. Az Index írt arról, hogy Piliscsabán az önkormányzat nemrég felújíttatta egy gyaloghíd betonburkolatát. A helyeik szerint az eredmény borzasztó lett. A burkolat máris reped és omlik.

RTLII Híradó 2018-01-12


szerző:
2018.01.12. 21:30
Csak kilátóra lehetett pályázni

Buszmegálló és kilátó, kettő az egyben! Ezt mondták Híradónknak a nyugotszenterzsébetiek a faluban lévő építményről. A megállóról a hvg közölt képet. A településen élők buszmegállót szerettek volna, de arra nem volt pályázat, így az önkormányzat egy kilátót építtetett, amire kaptak állami támogatást. Ide kattintva kívül-belül megnézheti a különös kilátót.

Újabb stadion üzemeltető nélkül

Hamarosan átadják, de üzemeltetője nincs. A 444.hu vette észre, hogy a legfrissebb Közbeszerzési Értesítő szerint senki sem jelentkezett a 13 milliárd forintért felújított diósgyőri stadion üzemeltetésére. Ugyanez történt Szombathelyen is: ott hónapok óta nem találnak végleges üzemeltetőt, így a fenntartási költségek az önkormányzatot terhelik.

 

Nem vártak tovább, zebrát festettek

Nem vártak tovább az önkormányzatra, zebrát festettek az egyik szegedi utcára. A kamu átkelő a tízemeletesek közé került, de azt az önkormányzat gyorsan eltávolíttatta.

Megosztó önkormányzati naptár

Megosztja a helyieket a szentendrei önkormányzat által készíttetett jövő évi naptár. A 800 ezer forintból készült kiadványban egy kortárs helyi művész képei láthatóak. Az egyik képen egy nadrág nélküli kisfiú, egy másikon pedig egy összevarrt szájú férfi szerepel. Az RTL Híradó által megkérdezett emberek közül valaki úgy vélte, ijesztőek a képek, más szerint vidámak. Az önkormányzattól azt a választ kaptuk, hogy művészeti alkotásnak tekintik a kiadványt.

Új élet a kilakoltatás után

Önkormányzati bérlakásba költözhetett beteg fiával a kilakoltatott asszony. Átmenetileg egy ismerősénél laktak, de most a pécsi önkormányzat segített nekik. Egy két szobás lakásba költözhettek, az édesanya szerint új életet kezdhetnek.

Ingyen mehetnek CT és MR vizsgálatra a 13. kerületiek

Az önkormányzat megunta, hogy a betegeknek sokszor vidékre kell menniük egy vizsgálatért, amire gyakran hónapokat várnak és még fizetniük is kell érte. Saját gépeket vettek, a működtetéshez kétszer is kértek állami támogatást, de azt mondják, nem kaptak.

100 településen sztrájkoltak a köztisztviselők

Hosszú évtizedek óta nem nőtt az alapbérük, a fizetésük is megalázóan alacsony, és közben túlhajszoltak. Ezért sztrájkolt hétfőn legalább ötezer önkormányzati köztisztviselő. Ötven százalékos béremelést akarnak három év alatt. A munkabeszüntetés két órán át tartott száz település polgármesteri hivatalában. Ez idő alatt csak a halaszthatatlan ügyeket lehetett elintézni, más egyéb miatt türelmet kértek az emberektől.

 

100 hivatalban lesz sztrájk hétfőn

Mielőtt holnap reggel elindulna ügyet intézni, nézzen utána, hogy meg tudja-e tenni. Kétórás figyelmeztető sztrájkot tartanak csaknem 100 önkormányzati hivatalban. Emiatt főleg vidéken lehetnek fennakadások az ügyintézésben. A polgármesteri hivatalok dolgozói 50 százalékkal magasabb fizetést követelnek, mert mint mondják 9 éve nem nőtt az alapbérük. A munkabeszüntetés reggel nyolctól délelőtt tíz óráig tart. 

Ellepi a szemét a bulinegyedet

Több zsáknyi szemetet szedtek össze civilek pár óra alatt a budapesti bulinegyedben. A felháborodott környékbeliek az önkormányzat elé vitték a zsákokat. Így akarták felhívni a figyelmet arra, hogy a bulizók katasztrofális állapotokat hagynak maguk után. A lakók állítják: a 7. kerület nem tesz semmit. Kerestük az önkormányzatot is, de adásunkig nem válaszoltak.

Játszótér: nagyoknak tilos a bemenet!?

 

Akár kétszázezer forintos büntetést is kaphat az a 14 évesnél idősebb gyerek, aki használja a játszótereket a nyolcadik kerületben. Ez áll abban a javaslatban, amit csütörtökön tárgyal az önkormányzat.

40 milliót kereshetett a rokon

A fideszes polgármester titkárnőjének rokona kereshetett 40 milliót egy önkormányzati lakás adásvételén a IX. kerületben. A Magyar Nemzet információja szerint, négy éve, bérlőként 120 ezer forintos négyzetméter áron jutott hozzá az ingatlanhoz, amit nemrég 700 ezer forintos négyzetméterenkénti áron adott el. Az önkormányzat szerint a szabályok szerint váltak meg a lakástól. Az LMP-nél viszont azt mondják, áron alul.

Nem várt, maga kezdett kátyúzni

Aszfaltot vásárolt, lapátot ragadott, majd kátyúzni kezdett az utcájában egy ráckeresztúri férfi. Mindezt élőben közvetítette közösségi oldalán – írta a 444.hu. Az RTL Híradónak azt mondta, eddig hiába kérték az önkormányzatot, hogy csináltasson járható utat, nem történt semmi. Ezért döntött úgy, nem vár tovább és nekilát maga az útjavításnak, a saját két kezével. A polgármestert hiába kerestük az utak állapota miatt, nem akart nyilatkozni.

Miből lesz arculati kézikönyv?

Rohamtempóban kell elkészíteni az arculati kézikönyvet azokon a településeken, ahol erre csak kormányzati segítséggel lesz pénz. Az önkormányzatoknak tavaly írták elő a kézikönyv összeállítását, a határidő idén október. Több településnek erre nincs pénze, az ígért kormányzati segítség pedig még nem érkezett meg. Az egyik érintett település polgármestere szerint sürget az idő, mert ha nem végeznek időben, az mulasztásos törvénysértés.

Nincs áram a községházán

Milliós tartozást halmoztak fel, kikapcsolták az áramot a tiszabői önkormányzatnál. A hírt a szoljon.hu írta meg először. A lapnak a község jegyzője azzal indokolta a hátralékot, hogy az előző vezetés évekkel ezelőtti tartozását is törleszteniük kell.

Falun nincs pénz béremelésre

Nincs fedezete a megemelt minimálbérnek a kistelepüléseken, és emiatt ezer falu mehet tönkre az Önkormányzatok Szövetsége szerint. A nagyvárosokat a bérfeszültség állítja kihívás elé, némelyek a cafetéria egy részének készpénzesítéséből remélhetnek alapbéremelést. Az Önkormányzatok Szövetsége szerint, minden felelősség a kormányt terheli. A munkaerőpiaci államtitkár azt ígéri, kivizsgálják a helyzetet, és ha szükséges, lépni fognak.

Fókusz 2017-01-10


szerző:
2017.01.10. 18:55
Épp a polgármester kapta meg az egyik legolcsóbb önkormányzati bérlakást

Biztos sokan álmodnak arról, hogy a budai Várban éljenek. Gyönyörű régi házak, nevezetességek, igazi kiváltság itt lakni. És logikusnak tűnik, hogy a kerület első embere is itt éljen. A fideszes Nagy Gábor Tamás tényleg itt él, egy önkormányzati bérlakásban, ami, és most nem túlzunk, nagyon-nagyon olcsó. Pedig a polgármesternek van saját lakása Budaptesen, és a nevén még egy lakás is szerepel, az is itt, a Várban. Vajon hogy jutott ehhez a kivételes lehetőséghez? És vajon hogy lehet az, hogy másnál nagyon is számít a piaci ár, ha bérel valamit? Rédli Balázs riportja.

 

Terveztessék át, ha nem tetszik

Saját zsebből kell kifizetnie az etyeki önkormányzatnak a kisvasút új nyomvonalának megtervezését, ha azt akarja, hogy elkerülje a tiltakozók telkeit. Ezt a felcsúti kisvasút meghosszabbításáért felelős miniszterelnöki megbízott írta meg levélben a Magyar Nemzet szerint. Etyeken sokan felháborodtak, amikor kiderült: a kisvasút telkeket szel ketté, és van, akinek a háza mellett állomás épülne. A település polgármestere szerint azonban nincs pénzük vasúti pályát tervezni, és ez nem is az ő feladatuk.

Az uszodát megtartanák


szerző:
2016.10.30. 18:34
Az uszodát megtartanák

Kiskaput keresett a XIII. kerület, hogy ne kelljen visszaadnia az iskoláit az államnak. Társasházzá minősítenék át az épületeket, hogy azokat továbbra is az önkormányzat működtethesse. Azt mondják, az elmúlt években sokat költöttek az épületekre. Az Oktatási Államtitkárság szerint, ha az adott épületrész köznevelési feladatot lát el, akkor át kell adni.

Saját felelősségre visszaköltöznek

Nincs hova menni annak a debreceni családnak, amelynek az otthona egy mélygarázs építése miatt vált lakhatatlanná. A héttagú család helyzete egyelőre kilátástalan, mert váratlanul az ideiglenes szállásukat is el kellett hagyniuk. Most a romos házban vannak, ahol se gáz, se villany nincs. Hétfőn derül ki, hogy tud-e segíteni rajtuk a debreceni önkormányzat.

Nem kérdezték meg a lakókat az útról

A lakók megkérdezése nélkül bontottak el egy lépcsősort egy miskolctapolcai utcában – a helyére autóutat építtetett az egyik önkormányzati cég vezetőjének családja, a saját költségén. Az utcában élők szerint a domboldal nagyon meredek, lépcső nélkül csak nehezen lehet közlekedni rajta. A panaszok miatt a miskolci önkormányzat úgy döntött, hogy visszaépíti a lépcsők egy részét az új út szélére.

Véget ért egy korszak: bezárt a Józsefvárosi piac

Két éve már annak, hogy óriási vihar kavart a Józsefvárosi piac bezárása. A Fókusz stábja kilátogatott a helyszínre azon a szomorú hétfőn. 

Nem lesz ingyen a strandolás a Balatonnál

Vége az ingyenes strandolásnak és parkolásnak a Balatonon - a Pénzcentrum szerint. Harmadára csökken az önkormányzatok turizmusfejlesztési támogatása a jövő évi költségvetésben, amelyet hétfőn készül elfogadni az Országgyűlés. Balatonszárszón már a jövő héttől belépőt szednek a szabadstrandért, Fonyódon pedig egy hete díjkötelesé tették a parkolást. Egy átlagos négytagú család egyelőre több mint 2 ezer forintot spórol naponta az ingyenes strandokkal.

Az állam ellen tüntetnek a budaörsi iskolák

Tüntetnek kedden este a budaörsi iskolák, nem akarják, hogy az önkormányzat helyett az állam legyen a működtetőjük. Azt mondják, az önkormányzat nélkül még szalagavatót sem tudnának tartani. Ezért vonulnak a városháza elé.  Az oktatási államtitkár az RTL-Híradónak azt mondta, egyeztetnek az ügyben önkormányzatokkal.

Olcsóbban is jöhettek volna buszok?

700 millió forinttal drágábban vett buszokat a pécsi önkormányzat tavaly, mint amennyiért hozzájuthatott volna, ha nem egy közvetítőcégen keresztül vásárol – írta meg a Népszabadság. Pedig a vásárlást bonyolító önkormányzati cég vezetője tudott az olcsóbb ajánlatról. A szakszervezet szerint a buszok ráadásul nem is felelnek meg a kiírt feltételeknek. A cégnél azonban úgy látják: sikeres volt a buszbeszerzés. Az LMP elfogadhatatlannak tartja az önkormányzat eljárásait.

Fizettetnének az önkormányzatokkal

Hiába veszi át az összes iskola működtetését is az állam, mégis pénzt kérne az önkormányzatoktól – erről a Világgazdaság értesült. Szolidaritási hozzájárulást kérnek majd a településektől, ennek mértéke az adóbevételüktől függhet. A kormány szerint csak arról van szó, elveszik az iskoláktól azt a pénzt, amit eddig kaptak az iskolák működtetésére. Az önkormányzatok szövetsége szerint ez nem igaz és felháborítónak tartják a kormány tervét.

Több helyen leállhat a szemétszállítás

Néhány hónapon belül több településen is leállhat a szemétszállítás. Ezt mondták Híradónknak  önkormányzati vezetők. A kormány ugyanis április elsejével államosította az eddigi önkormányzati szemétszállítást. Csakhogy a rendszer nem működik, az állami cég a számlákat sem tudja kiküldeni. Az MSZP szerint elfogadhatatlan a kormány esztelen központosítása. A fejlesztési minisztérium szerint ha beindul a rendszer, hatékonyabb lesz az eddiginél.

Barna Illés: „Nem csináltam semmi rosszat”

Csak gratulálni lehet annak az ismeretlen bejelentőnek, aki szóvá tette a gödöllői cukrászdában lévő állapotokat. Ezt mondták a Nemzeti Élelmiszerbiztonsági Hivatalnál Híradónknak.

Pünkösdhétfőn is kellett dolgozniuk

Pünkösdhétfőn dolgoztatott közmunkásokat a diósviszlói önkormányzat – ezt állítja egy faluban lakó férfi. Felvételt is készített a munkásokról, amint épp az önkormányzat által bérelt borsóföldön dolgoztak. Az általunk megkérdezett munkajogász szerint ez jogszabályellenes. A polgármester írásban reagált, szerinte a cukorborsót akkor kell leszedni, amikor az a legfrissebb.

Tiltakoznak az újabb államosítás ellen

Átvenné az állam az iskolák működtetését is az önkormányzatoktól - ezt mondta a miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón. A tanárok úgy érzik, pofon vágta őket a kormány, ugyanis többek között éppen az államosítás ellen vonultak többször is utcára az elmúlt hónapokban. A kormányinfón az is elhangzott, hogy nem szükséges mindenkinek az egész napos iskola, pedig ez a kormány tette kötelezővé azt. Kerestük az Emberi Erőforrások Minisztériumát, de adásunkig nem érkezett válasz.

Van, aki kiáll a KLIK mellett

Március végén dől el, hogyan alakul át az iskolákat fenntartó KLIK. A Kerekasztal tárgyalásokon a Nemzeti Pedagóguskar azt javasolta, továbbra is az intézményfenntartó alá tartozzanak az iskolák. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint viszont az intézményeknek vissza kellene kerülniük az önkormányzatokhoz. A KLIK-nél annyit közöltek, a 2010 előtti, önkormányzati fenntartású rendszerhez biztosan nem térnek vissza.

Már nem felel a közbiztonságért

Felfüggesztették a gyilkossággal gyanúsított dunaújvárosi fideszes képviselő bizottsági tagságait és közbiztonsági tanácsnoki pozícióját a város közgyűlésének hétfői, rendkívüli ülésén. Azt az ellenzéki javaslatot ugyanakkor nem szavazta meg a fideszes többség, hogy a képviselőt kérjék meg, mondjon le közgyűlési mandátumáról. A polgármester azt mondta, Az önkormányzat részéről lezártnak tekinti az ügyet.

Gyilkosságért ült az újabb gyanúsított

Újabb gyanúsított került előzetes letartóztatásba a dunaújvárosi emberölés ügyében. A férfit tegnap fogták el a Liszt Ferenc Repülőtéren, a bíróság már ma döntött, hogy 30 napra rács mögé kerül. Úgy tudjuk, hogy már korábban is volt büntetve, méghozzá gyilkosság miatt. Az ügyben így már három embert gyanúsítanak emberöléssel, köztük egy dunaújvárosi önkormányzati képviselőt. Az áldozat egy dunaföldvári vállalkozó, aki még 2013-ban tűnt el.

Újra felbecsülik az önkormányzati lakást

A fővárosi önkormányzatnak többet ér egy lakás a belvárosban, mint az ötödik kerületnek. Háromszoros négyzetméteráron adott el egy ingatlant a budapesti önkormányzat, mint amennyiért a szomszéd házban a kerület értékesítene egy lakást egy ügyvédi irodának. Már korábban kiderült, hogy még a 3 évvel ezelőtti értékbecslésnél is olcsóbban adná el az ingatlant az 5. kerület. Most új értékbecslés készül, miközben a szocialisták ügyészségi vizsgálatot követelnek.

Befalazták az ajtókat, hátha elmennek

Befalazzák az ajtókat, így próbálnak megszabadulni a lakóktól egy 9. kerületi önkormányzati tulajdonú házban. Áram sincs, ezért a ház lakhatatlan. Akinek van bérleti szerződése az önkormányzattal, az másik lakást kap, 20 embernek azonban nincs, ők attól félnek, hogy az utcára kerülnek. Az önkormányzat azt írta, hogy a házat régóta el akarják adni, és nem tudnak lakást adni az önkényes lakásfoglalóknak.

Elegük lett a KLIK-ből, visszaveszik iskolájukat

Több önkormányzat visszakérte iskolái működtetését a KLIK-től - erről a HVG számolt be először. Azt állítják, azért, mert rosszabbul járnak, ha a Klebersberg Intézményfenntartónak fizetnek a működtetésért, mintha ők maguk költenek az iskoláikra.

Önkormányzat brókercégnél befektet

Meglehet éves költségvetésének felét. Brókercég összeomlik. Önkormányzat pénzének nagyobb része eltűnik. A befektetett pénz másik része elvben megvan, kifizetését törvény írja elő, de önkormányzat mégsem jut hozzá. Tehát türelmetlen. Vendégeink közül ketten érintettek.

Bréking! Rendőri beavatkozással kilakoltatták az agytumoros asszonyt és családját!

Csütörtökön délelőtt kilakoltatták VIII. kerületi otthonából az agytumoros asszonyt, vesebeteg férjét és műtét előtt álló 12 éves kisfiúkat.

Kitette a netre az önkormányzati hirdetést

Az egyik internetes ingatlanértékesítő oldalon hirdetett meg egy V. kerületi önkormányzati üzlethelyiséget az LMP ottani képviselője. Az önkormányzat ugyanis kizárólag a honlapján, a hirdetőfalán és a kerületi lapban hozta nyilvánosságra, hogy eladó az ingatlan.

Nincs pénz plusz segélyekre


szerző:
2015.07.10. 18:40
Nincs pénz plusz segélyekre

Több önkormányzat sem tud annyi támogatást adni a rászorulóknak, mint amennyire szükség lenne. A települések ezért rendkívüli támogatásra pályázhatnak a Belügyminisztériumnál. Az önkormányzatok szövetségénél azt mondják, lesz olyan település, amelynek nem jut pénz.

Sok diák nem jut el táborba


szerző:
2015.06.21. 18:23
Sok diák nem jut el táborba

Vannak olyan települések, ahol csupán egy-két hét tábort tud biztosítani az önkormányzat az iskolásoknak, vagy még annyit sem. A nyári felügyelet biztosítása az önkormányzatok dolga. Azonban ahol kevesebb a pénz, ott kevesebb a lehetőség is.

Dupla pénzért vállalták a takarítást

Egy volt fideszes önkormányzati képviselő érdekeltségébe tartozó cég nyerte a szekszárdi önkormányzati épületekre kiírt közbeszerzést. A vállalatot most az egykori képviselő testvére vezeti. A cég csaknem dupla annyiért takarítja az intézményeket idén, mint tavaly. Az önkormányzat szerint ezzel nincs baj, mert hosszabb időre és nagyobb területre szerződtek. Az LMP-s Hadházy Ákos szerint, egyáltalán nem kellene volt képviselők cégével szerződni.

Down-kóros gyerekével tették az utcára

Down-kóros gyermekével költöztettek ki önkormányzati lakásából egy anyát Ózdon – az asszony szerint 68 ezer forint bérleti díj- és közműtartozás miatt. Az esetről a Magyar Narancs számolt be elsőként. Ózdon májustól szigorúbb feltételekkel lehet önkormányzati lakást bérelni. Rendszeres jövedelem kell hozzá, és a bérlőknek nem lehet díjhátralékuk.

Posztháború Karácsony és a Fidesz között

Több luxusautó áll most a zuglói önkormányzat parkolójában, mint az előző polgármester idején, ezt írta Karácsony Gergelynek a kerületi Fidesz, miután a polgármester egy képen elődjének luxusautóját állítja szembe a mostani kerékpártárolóval, jelezve, hogy ő biciklivel jár dolgozni. A fideszes fotón látható autók közül szerdán kettő is bent állt az udvarban, ezekkel jár az alpolgármester és a polgármesteri tanácsadó. A polgármester azt mondta, igazából nem is a luxusautóra, hanem a parkolóra akarta felhívni a figyelmet.

„Parkolóháború” Zuglóban


szerző:
2015.05.13. 18:40
„Parkolóháború” Zuglóban

Több luxusautó áll most a zuglói önkormányzat parkolójában, mint az előző polgármester idején, ezt írta Karácsony Gergelynek a kerületi Fidesz, miután a polgármester egy képen elődjének luxusautóját állítja szembe a mostani kerékpártárolóval, jelezve, hogy ő biciklivel jár dolgozni. A fideszes fotón látható autók közül szerdán kettő is bent állt az udvarban, ezekkel jár az alpolgármester, és a polgármesteri tanácsadó. A polgármester azt mondta, igazából nem is a luxusautóra, hanem a parkolóra akarta felhívni a figyelmet.

Rendet tesznek a káoszos utcanevek között

88 utca nevét vagy számozását változtatja meg a Pest megyei Őrbottyán önkormányzata, erről már döntés is született. A polgármester szerint kaotikus az utcarend a városban, rengeteg rosszul számozott ház áll egymás mellett, sokszor a mentők is eltévednek. A hétezres kisvárosban viszont sokan nem akarnak új utcaneveket és tartanak a lakcím változás miatt költségektől is.

Élőlánccal és lufikkal tiltakoztak a szülők

Élőlánccal demonstráltak a szülők a 11. kerületben, vasárnap délelőtt. Lufikkal és transzparensekkel akarták felhívni az önkormányzat figyelmét arra, hogy továbbra is tartanak attól, hogy az óvodaösszevonásokkal megváltozik az óvodák egyéni képzése. Kedden már tartottak egy villámdemonstrációt. Kérdéseikre pedig pénteken az önkormányzat közleményben reagált.  Eszerint módosítanák az eddigi tervezetet.

Luxusautót vásároltak Páva Zsoltnak

12 milliót fizet a pécsi önkormányzat egy luxusautóért, amit a polgármester használhat majd, és a két alpolgármester is új szolgálati kocsival járhat mostantól. Mindhárom autót egy volt fideszes képviselő cégétől vásárolják. A három kocsi együtt majdnem nettó 25 millió forint, de mivel az értékük valamivel alatta marad ennek a határnak, nem kellett nyílt közbeszerzési eljárást kiírni. Az LMP szerint a város jelenlegi helyzetében a vezetésnek szerényebbnek kellene lennie.

A Fidesz nem támogatja képviselője javaslatát

Másfélszeresére emelné a kistelepülések polgármestereinek fizetését egy fideszes képviselő, pedig épp a kormánypárt csökkentette drasztikusan a települések vezetőinek bérét tavaly ősszel az önkormányzati választások előtt. A Demokratikus Koalíció szerint helyes irány a polgármesteri fizetések rendezése, csak tudni kellene, hogy honnan lenne pénz az emelésre. A Fidesz ugyanakkor már most jelezte: nem támogatja saját képviselőjének javaslatát.

Az önkormányzatok pénze is veszélyben a csaló brókercégek miatt

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete is jóváhagyta, hogy 700 millió forintot helyezzen ez az almásfüzitői önkormányzat a Buda-Cash Brókerháznál. A polgármester azt mondja: bár lett volna lehetőségük arra, hogy máshová tegyék a pénzüket, bíztak a pénzügyi felügyeletben. Az Együtt szerint a PSZÁF szerepvállalása miatt az államnak is felelőssége van a brókerbotrányban.

Az önkormányzatok 11 milliárdja is veszélyben

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete is jóváhagyta, hogy 700 millió forintot helyezzen ez az almásfüzitői önkormányzat a Buda-Cash Brókerháznál. A polgármester azt mondja: bár lett volna lehetőségük arra, hogy máshová tegyék a pénzüket, bíztak a pénzügyi felügyeletben. Az Együtt szerint a PSZÁF szerepvállalása miatt az államnak is felelőssége van a brókerbotrányban.

Győr egymilliárdja ragadt a Quaestornál

Önkormányzatok is érintettek a Quaestor-botrányban. Győr egymilliárd, Vecsés 200 millió forint értékű, a Quaestoron keresztül vásárolt államkötvényéhez nem fér hozzá a brókercég csődje miatt. A HVG kiderítette: a Külügyminisztérium Orbán Viktor utasítására nemcsak 3,8 milliárd forintnyi államkötvényt, de 72 milliárd forint értékű részvényt is kivett a cégből a Quaestor bedőlése előtt. A kormány azt ígéri: csütörtökön mondja meg, összesen mennyi közpénz van még a brókercégeknél.

Önkormányzatok is érintettek a Quaestor-botrányban

Győr egymilliárd, Vecsés 200 millió forint értékű, a Quaestoron keresztül vásárolt államkötvényéhez nem fér hozzá a brókercég csődje miatt. A HVG kiderítette: a Külügyminisztérium Orbán Viktor utasítására nemcsak 3,8 milliárd forintnyi államkötvényt, de 72 milliárd forint értékű részvényt is kivett a cégből a Quaestor bedőlése előtt. A kormány azt ígéri: csütörtökön mondja meg, összesen mennyi közpénz van még a brókercégeknél.

Közpénzt a legszegényebbeknek

A kormány azt mondja, segélyt csak munkáért ad. Zugló önkormányzata ezzel szemben eldöntötte, nincstelenek márpedig nem lesznek. Mindenkinek jár legalább 26 ezer forintnyi havi jövedelem, amit az önkormányzat - új adók nélkül - a saját költségvetéséből fizet. Modell lehet? Megbeszéljük Zugló és Gödöllő polgármesterével.

Nem sértette meg az önkormányzatot

Felmentette a bíróság azt a nyugdíjas tárnoki asszonyt, akit jó hírnév megsértése miatt perelt be a helyi önkormányzat. Az asszony a helyi csatornaberuházásról kért közérdekű adatot, miután nem kapott, egy internetes oldalon azt írta, valaki hazudik a tárnokiaknak. A bíróság szerint az asszony csak véleményt nyilvánított, amit az önkormányzatnak tűrnie kell.

Mégsem adnak szóban tanácsot hétmillióért

Szerződést bontott a nagykanizsai önkormányzat a Strategopolisszal. A cég egy év alatt 7,2 millió forintot kapott volna szóbeli tanácsadásért, de a helyi ellenzék hevesen támadta a szerződést.

Házon kívül 15-03-11


szerző:
2015.03.11. 23:35
Házon kívül 15-03-11

Házon kívül: Hatalmas összegek a dúsgazdag miniszter városának. Több százmillió focira és egymilliárdos stadion az NB 3-as csapatnak. Új székház 200 millióért, autóbérlés 30 millióért. Sokan kérdezik, hogy mire megy el a romáknak szánt 5 milliárdos támogatás.

Jól fizetnek a belvárosi önkormányzat cégei

Kifizetőhelynek használja az ötödik kerületi önkormányzat a kerületi cégek felügyelőbizottságait Juhász Péter szerint. Az Együtt alelnöke - aki a helyi képviselőtestületnek is tagja - azt mondja: kétszer annyi pénzt adnak a kerületi cégek felügyelőbizottságában, mint a nagyobb fővárosi cégeknél.

Kevesebben kaphatnak segélyt vasárnaptól

Vasárnaptól még nehezebbé válik a lakhatási szegénységben élő emberek helyzete. Szombaton lejár a téli kilakoltatási moratórium, és megszűnik a lakhatási támogatás és emellett más segélyek is. Márciustól az állam kivonul bizonyos segélyek mögül, és az önkormányzatokra bízza, hogy kinek és mennyi támogatást adnak.

Segélyezés: brutális átalakítás

Legalább minden huszadik állampolgárt, a családokkal együtt milliónyi embert érint a szociális segélyek rendszerének márciustól esedékes változása. És minden egyes önkormányzatot. A jövőben az önkormányzatoktól a járási hivatalokhoz kerül az állami forrásból fizetett foglalkoztatást helyettesítő illetve az eddigi szociális segély helyett fizetendő egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatás. A többi támogatás állami forrásai megszűnnek. Ezeket majd az önkormányzatok adhatják. Még egyszer: adhatják – ha van rá pénzük vagy teremtenek hozzá pénzt, például adókivetéssel.

Robbanásszerű változás a szociális segélyek bonyolult rendszerében márciustól

Legalább félmillió, meglehet sokkal több embert érint. Az állam jobban, tízezrek rosszabbul járhatnak. A legfontosabb változás, hogy egyes segélyeket, amelyeket eddig az önkormányzatok adtak, mostantól adhatnak. Szakértők, majd az illetékes államtitkár a műsorban.
 

Pécs perelne az étkezési díjakért

Lehet, hogy beperli a pécsi önkormányzat a dombóvárit, hogy fizessen étkezési térítési díjat – amit eddig nem tett meg – a pécsi iskolákba járó dombóvári tanulók után. Furcsa módon egy ilyen pernek a dombóváriak is örülnének.

Segélyezés – az önkormányzatok döntenek

Több százezer ember eshet el az eddig rendszeresen kapott segélytől a rendszer márciusi átalakítása után - ezt mondta Híradónknak a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke. A változást áprilistól érezhetik az emberek, akkortól a helyi önkormányzatok döntik el, hogy kik számítanak rászorulónak, és hogy mennyi pénzzel segítik őket.

Földadó: mégsem vonja vissza a Fidesz

Maradhat a földadó. Mást akar a földművelésügyi miniszter és mást a Fidesz. Fazekas Sándor azt kéri az érintett önkormányzatoktól, hogy vonják vissza a földadóról szóló rendeletet, a fideszes képviselők ma úgy döntöttek, hogy ne tárgyalja a parlament a földadó ügyét.

Kocsis Máté szerint az újságírók rosszindulatúak, lusták és kíváncsiak

Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester eléggé kiakadt egy testületi ülésen. Azon, hogy sokan nem átallanak adatokat kérni az önkormányzattól. Újságírók és civilek, akiket Kocsis szerint semmi más nem vezet, mint rosszindulat, kíváncsiság és lustaság. Szerinte így van, mások szerint meg úgy, hogy ha az önkormányzat közpénzekből gazdálkodik, az adófizetőknek joguk van tudni, hogy mire költik a pénzüket. Serdült Szilvia riportja.

Bevezetnék a minimum-jövedelmet Zuglóban

Az országban egyedülálló módon minimum-jövedelmet adna a Zuglóban élőknek az önkormányzat. A tervezet szerint minden zuglói háztartás egy főre jutó jövedelmét nagyjából 26 ezer forintra egészítenék ki.

Ápolási díj: sokan kerülnek nehéz helyzetbe

Egyelőre fogalmuk sincs az önkormányzatoknak, miből segítik majd azokat, akik most méltányossági ápolási díjat kapnak. Az ápolási díjat ugyanis március 1-től megszüntette a kormány. Korábban Magyarországon nagyjából 10 ezer ember döntött úgy, hogy szakápoló helyett maga látja el beteg családtagját. Ezért havonta 23 600 forintot kap, az ápolást szolgálati időként beszámítják a nyugdíjba és egészségbiztosítás is jár utána.

Politikust és újságírókat kergetett a feldühödött markolós

A kamera azt veszi, hogy az újságírókat és a politikust szállító autót egy markoló veszi üldözőbe. Felemeli a kanalát, rátapad a kocsira, amit a benne ülők nem tudtak máshogy értelmezni, mint fenyegetést. Mindez a cikói hulladéklerakó telepen történt tavaly ősszel. A politikus és az újságírók egy állítólagos környezetszennyezési ügyben kutattak. Az önkormányzati cég telepén azonban nem voltak szívesen látott vendégek. A történet szereplőivel Moskovics Judit találkozott.

Közérdekből adták bérbe az üzlethelyiséget

Közérdekre hivatkozva adott bérbe egy belvárosi üzlethelyiséget az ötödik kerületi önkormányzat 2011-ben. A miniszterelnök tanácsadójaként emlegetett Habony Árpád unokatestvéreinek érdekeltségébe tartozó cég pályázat nélkül vehette bérbe, két hónap múlva pedig kedvezményesen vehette meg az üzlethelyiséget, majd 50 milliós haszonnal el is adta.

Rogán: „Miattam támadják az V. kerületet”

Majdnem négymilliárd forinttal olcsóbban adott el 150 üzlethelyiséget a belvárosi önkormányzat Rogán Antal polgármestersége idején. Ezt írta a Népszabadság szombati cikkében. Az Együtt szerint többféle módszerrel károsította a Rogán Antal vezette testület a kerületet. Az önkormányzat azt állítja: jogszerűen jártak el. Rogán Antal szerint pedig csak miatta támadják a városrészt.


 

50 milliót nyerhettek az üzleten Portikék

Ötvenmillió forintot keresett egy év alatt Portik Tamás élettársa azon az üzlethelyiségen, amelyet még a Rogán Antal vezette önkormányzattól vásárolt meg. Az eredeti ár duplájáért, 102 millió forintért adott tovább a Károly körúti ingatlanon.

Zárt ülésen tárgyaltak a botrányokról

Csütörtökön minden botrány terítékre került az V. kerület képviselőtestületében. Ingatlaneladások, a City tv körüli kinevezések és Juhász Péter vagyonnyilatkozata is téma volt a belvárosi önkormányzatnál.


 

Hiába várják az önkormányzat segítségét a bérlők

Elkeseredésükben fordultak hozzánk egy óbudai társasház lakói. A lakásukban alig tudnak már megmaradni, mert minden dohos és penészes, van, aki csak aludni jár haza, inkább egész nap császkál, csak hogy ne kelljen a rossz levegőt szívnia. A gond csak az, hogy az érintettek bérlők, méghozzá szociális bérlők, és a tulajdonostól, az önkormányzattól eddig hiába kértek segítséget. A bérlők nem értik, hogy azért, mert szociális alapon kaptak lakást, miért nincs joguk egészségesen élni. Kálváriájukat Wagner Bea mutatja be.


 

Házon kívül 14-12-03


szerző:
2014.12.03. 23:50
Házon kívül 14-12-03

Házon kívül: Jó party – Értékes lakás és szőlők a miniszter gyerekeinek nevén. Elviselhetetlen – Hiába várják az önkormányzat segítségét a bérlők. Magántulajdon – Hatvanezer ember 200 milliárdját vonná magához az állam.

Tanfolyamra küldik az összes képviselőt

Egy napos kötelező képzésen kell részt venniük az önkormányzati képviselőknek, akik öt éven át a települések pénzeiről és helyi rendeleteiről döntenek.

Titokzatos bérház, illusztris lakókkal

Van egy szép épület Budapest belvárosában, ami nagyon régi, műemlék, és nemrég jó sok pénzből felújíttatta az önkormányzat. Mondhatni, gyönyörű lett, kívül is, belül is. A 22 lakásból 20 önkormányzati, csak 2 magántulajdon, az egyik az V. kerület polgármesteréé. Egy másik lakáshoz pedig kulcsa van a miniszterelnök titokzatos és rejtőzködő tanácsadójának, Habony Árpádnak. És a házat magát is titkok lengik körül: például hogy kik és milyen alapon laknak benne, és aki megvehette, az milyen alapon vehette meg. Rengeteg kérdésünk volt a házzal és a lakókkal kapcsolatban.
 

Biztos, hogy gyújtogatás történt

Felgyújtották a püspökladányi önkormányzat épületét. Az első vizsgálatok szerint feltehetően benzint locsoltak szét az előtérben.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való