KERESÉS search-close

önbíráskodás

9 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "önbíráskodás"

Elkapta és megverte a tolvajt a gazda, őt ítélte el a bíróság

Gyenes Zoltán nyárlőrinci gazdaságát az utóbbi években többször is kifosztották. Több mázsa dinnyéjét vitték el a tolvajok, ezért volt, hogy kint aludt a földeken, hátha tetten éri őket. Később pedig mozgásérzékelős vadkamerákat szereltetett fel. Ezek jeleztek be, amikor tavaly nyáron egy éjjel épp egy lopott barackkal teletömött autóval akartak távozni a tolvajok. Zoltán azonban elkapta egyiküket, dühében többször is megütötte, amivel súlyos sérülést okozott. Emiatt ellene emeltek vádat.

Nem kerülhet szabadlábra az olaszliszkai lincselés harmadrendű vádlottja

Kifogástalan viselkedése ellenére sem szabadulhat feltételesen az olaszliszkai lincselés harmadrendű vádlottja, így döntött a bíróság. 2006-ban ő is tagja volt annak a csoportnak, amely gyerekei előtt vert agyon egy tanárt a Borsod megyei faluban. Azt hitték, hogy a tanár elütött egy kislányt, aki átszaladt az úton. A lány elesett, de nem sérült meg. A rokonok viszont rátámadtak a sofőrre.

Magyarul Balóval 2015-12-02

Hét évet kapott első fokon emberölésért egy borosgazda, aki, mivel korábban folyamatosan meglopták, fagyállót kevert a borába, amitől a bortolvaj meghalt. A gazda nem érzi bűnösnek magát, az ügyészség meglepetésre enyhítésért fellebbez. Hol vannak a jogos védelem határai, mit tehetünk, ha a rendőrség tehetetlen, de nem akarunk börtönbe menni?

Vakmerően szembeszálltak a rablókkal

Egy rablótámadás, majd a rablókkal szembeni ellentámadás képeit rögzítette egy benzinkút biztonsági kamerája, Chilében. Az internetre feltett videót több százezren nézték meg az első pár órában, és a kommentek nagy többsége egyetértett az önbíráskodással.

Felakasztották a juhászt, elítélték az őröket

Önbíráskodásért ítéltek el két egyori börtönőrt. A kecskeméti bíróság 4 év 4 hónapra illetve 3 év 2 hónapra ítélte őket. 2012 augusztusában felakasztottak és megvertek egy juhászt, aki egy hónapig kómában volt és csak a csodával határos módon élte túl a verést. A két férfi azért kínozta meg a juhászt, mert azt hitték, ő lopta el egyikük traktorát. Az ítélet nem, jogerős, mindket vádlott fellebezett.

Több joga van az albérlőnek, mint a tulajnak?

Akár börtönbe is kerülhet az a lakástulajdonos, aki maga próbálja megoldani, ha nem fizet az albérlője.

Tasnádi már nincs előzetesben


szerző:
2011.09.21. 20:30
Tasnádi már nincs előzetesben

Megszüntette Tasnádi előzetes letartóztatását és lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a bíróság.

Életébe került az önbíráskodás

Egy helybeli férfi megelégelte, hogy egy család - véleménye szerint - évek óta büntetlenül fosztogatja a környéket, és elégtételt akart venni rajtuk.

Több letartóztatás önbíráskodás miatt

Sok helyen még mindig nem nyugodtak meg a kedélyek a romák elleni támadások miatt.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való