KERESÉS search-close

óvoda

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "óvoda"

Fanny Hongkong egyik legszegényebb negyedébe érkezett – most egy óvodában tanít angolt

Lipták Fanny angol szakos tanárként végzett Magyarországon. Debrecenből költözött Hongkongba, most 33 éves és angolt tanít egy óvodában. Persze bevándorlóként nem egyből a belvárosi luxusba vezetett útja, hanem ez egyik legszegényebb negyedbe. Először ez csak egy kaland volt számára, majd szép lassan beleszeretett a városba és letelepedett itt.

Bevándorlás-ellenes program támogatására gyűjtöttek aláírást óvodákban

Orbán Viktor bevándorlás-ellenes programjának támogatására gyűjtöttek aláírásokat Budapesten, a fideszes vezetésű Józsefváros önkormányzati óvodáiban. Erről a hvg írt először. A lap szerint több óvónő azért írta alá az ívet, mert félt, hogy különben elveszíti az állását. A Társaság a Szabadságjogokért szakértője szerint az aláírásgyűjtés jogellenes volt. Az önkormányzatnál tagadják, hogy utasították volna a dolgozókat, de az alpolgármestertől végleg megvonták az oktatási jogkörét. Tőle jutottak az aláírásgyűjtő ívek a kerület óvodáiba.

Politikus ment az óvodába

Újabb fideszes politikus posztolt olyan képet a közösségi oldalára, amelyen óvodások társaságában szerepel – írta meg a 444.hu. Az egyik érintett szülő azt mondta az RTL Híradónak: nem kérték a beleegyezésüket. Pedig az ombudsman a kampány előtt kifejezetten kérte a pártokat, hogy ne használjanak gyerekeket díszletnek. Az ovisoknak almát osztó Szentgyörgyvölgyi Péter azt közölte: helyteleníti a gyerekek szerepeltetését a kampányban, de szerinte az almaosztás nem is a kampány része.

Azonnali béremelést követelnek a budaörsi iskolák és óvodák dolgozói

A miniszterelnöknek címzett nyílt levélben követelnek azonnali béremelést és érdemi egyeztetéseket az oktatás jövőjéről budaörsi iskolák és óvodák dolgozói. Azt írják, Orbán Viktor nem tartotta be hat évvel ezelőtti ígéretét: a pedagógusbérek jelenleg is megalázóan alacsonyak. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kampányakciónak minősítette a nyílt levelet, az MSZP szerint viszont jogosak az abban foglalt követelések.

Egy kislány sokkoló látvánnyal rémítette halálra Solti Ádámot...

A színész egyik ovistársa mindenkinek szívesen megmutatta legintimebb testrészét. Ádám alig várta, hogy ő is sorra kerüljön, ám mikor megpillantotta, teljesen váratlan dolog történt...

A Céllövölde játékot itt tudod megnézni. Ha pedig a teljes adásra vagy kíváncsi, kattints ide!

Nézd meg a többi Céllövölde játékot is!

Második világháborús aknák miatt kellett kiüríteni két óvodát

Második világháborús harckocsi aknák miatt kellett kiüríteni két óvodát, a környező házakat és a kormányhivatalt is Kiskunmajsán. Az önkormányzati óvoda udvarán, építkezés közben fordított ki öt robbanószerkezetet a földből egy munkagép. A tűzszerészek még többet is találtak, összesen 11-et.

180 gyerek betegedett meg Lábatlanban

180 gyerek betegedett meg Lábatlanban hányással-hasmenéssel a Komárom-Esztergom megyei Lábatlan két óvodájában és az általános iskolában is. Ők és a helyi idősek klubja is ugyanattól a közétkeztetőtől kapják az ételt, ott is többen megbetegedtek.

Három pitbull támadt egy 13 éves fiúra

Brutális kutyatámadás Ötvöskónyiban! Súlyosan megsérült egy 13 éves fiú, miután három pitbull támadt rá és testvérére a Somogy megyei településen. A gyerek éppen az óvodába kísérte húgát, amikor rájuk rontottak a kutyák. A fiú testével védte húgát, így őt a kezén, a lábán és a fején harapták meg a pitbullok.

Szarvasok pusztítottak az óvodánál

Szétszaggatták a kerítést, letarolták a tujákat a szarvasok a Heves megyei Sirokon. A karácsonyi szünet után vették észre a helyiek a pusztítást az óvodánál. Az állatok másféle nyomot is hagytak maguk után. Vödörszám szedték össze az ürüléküket az óvoda udvaráról. A polgármester azt mondja, tehetetlenek.

Szén-monoxid érzékelő riasztott egy budapesti óvodában

A polgármester szerint a szél miatt lehetett szén-monoxid az egyik budapesti óvodában. A szén-monoxid riasztó jelzett, negyvenkét óvódást kellett kikísérni az épületből. A gyerekek egy melegedőbuszban várták meg szüleiket. Mindenkit megvizsgáltak, senkit sem kellett kórházba vinni. A polgármester szerint a szél fújt bele valamit a kéménybe.

Halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek, akikért egy falu küzd

A horvát határ menti Gilvánfán jártunk. A Baranya megyei kis község évek óta a legszegényebb magyar települések közé tartozik. Szinte embert sem látni az utcán. Pedig 380-an laknak itt, ennek a fele gyerek. Ugyanúgy vannak álmaik és vágyaik, de nekik szinte esélyük sincs megvalósítani azokat. Mindannyian halmozottan hátrányos helyzetűek, nagyon nehéz körülmények között élnek.

VV Cintike:

Cintike egy örök tinédszer, aki sosem akar felnőni. Állítása szerint mindig hiperaktív, és be nem áll a szája. Nézzétek csak!

Ha kíváncsi vagy VV Cintike cenzúrázatlan bemutatkozó kisfilmjére, kattints ide! A vele készült castingvideót pedig itt nézheted meg.  

MAGÁNISKOLA: a francia oktatási rendszer Magyarországon

A budapesti Gustave Eiffel francia intézmény nem csak általános iskolaként, hanem óvodaként és gimnáziumként is működik. Közel 720 diák jár ide, a hosszú várólista miatt azonban nem könnyű bekerülni. Az oktatás egynyelvű, tehát mindent franciául tanítanak, így a diákok akár három felsőfokú nyelvvizsgával a zsebükben hagyhatják el az intézményt.

Romlott kolbász ebédre az ovisoknak

Romlott kolbász, fekete végű sültkrumpli és kukac az ételben – ilyen ebédet is kaptak az óvodások a Békés megyei Muronyban. Az egyik szülő jelezte Híradónknak, hogy baj van a gyerekek ebédjével, az önkormányzat szerint az óvodavezető felelőssége, hogy az ételt visszaküldje.

Botrányos fizetések a bölcsődékben, óvodákban és iskolákban

Zsúfolt bölcsődék, túlterhelt óvónők, óriási pedagógushiány és külföldre települt gyermekorvosok. Ilyen körülmények között nőnek fel a magyar gyerekek, akiket életük legfontosabb szakaszában olyan szakemberek nevelnek, akiket alig becsülnek meg... Annak jártunk utána, hogy mennyi az ő fizetésük, és hogy ez a helyzet miként befolyásolja a jövő generációjának az életét.

Sün óvoda Kőszegen


szerző:
2018.09.09. 18:50
Sün óvoda Kőszegen

Sün óvoda nyílt Kőszegen. Elárvult sün kölyköket nevelnek az Őrségi Nemzeti Park munkatársai. Arra törekszenek, hogy ne szokják meg nagyon az ember jelenlétét, hiszen a kis állatokat még ősszel szabadon engedik. A tapasztalatok szerint ezután egyedül is képesek életben maradni.

Óvónők mentették a gyerekeket

Óvónők mentették ki az óvodásokat a lezuhanó álmennyezet alól – még pénteken szakadt le a frissen felújított óvoda több száz kilós álmennyezete a Békés megyei Csorváson – erről a beol.hu írt először. A település polgármestere szerint a kivitelező alvállalkozója hibázhatott, az előírtnál gyengébb rögzítő elemet használt. Most statikus vizsgálja az épületet.

 

Nemzeti nevelés jön az óvodában

Szeptembertől az óvodákban is elkezdődik a nemzeti nevelés. Másfél hete módosította a kormány az óvodai nevelésről szóló rendeletét. Az óvónőknek nagyobb hangsúlyt kell majd helyezniük például a "nemzeti identitástudat", és a "keresztény értékek" megismertetésére.

Napvédelem – ovisok szakértenek!

Bőrünk védelmét nem lehet elég korán elkezdeni. Adával egy óvodába látogattunk, ahol a gyerekek meglepően felkészülten vártak minket.

Szétverték az óvoda udvarát

Vandálok tették tönkre egy óvoda udvari játékait Miskolcon. Hétfőn reggel szembesültek az óvodások azzal, hogy a játszótéren összetörték a padokat, a kis asztalokat, az óvodások által készített díszeket és köveket dobáltak a kerti tóba.

Nem vár az államra az anya

Nem vár tovább az államra egy édesanya. Úgy döntött, létrehoz egy családi napközit halmozottan fogyatékos gyerekeknek. 8 éves fia napi 24 órás gondozást igényel, de azt mondja, évek óta nem kapja meg azt a fejlesztést, ami hivatalosan járna. Se hely, se elég gyógypedagógus nincs - ezt a választ kapja mindig.

Óvodában osztogatták a levelét

Az óvodában osztogatták a fideszes polgármester-jelölt szülőknek szánt levelét a 8. kerületben. A levélben Sára Botond arról ír, hogy az önkormányzat ingyen tisztasági csomagot és gyümölcsöt ad a gyerekeknek. Az RTL Híradónak az egyik szülő azt mondta, egy külön papíron alá kellett írniuk, hogy átvették a levelet. A kerületi óvodák vezetője ezt tagadja.

 

Nincs pénz gyerekjátékokra az oviban

Játékokat, csúszdát és mászókát szeretne, hogy hasznosan tudja foglalkoztatni az óvodásokat. Erről írt a Facebookon egy kiscsécsi óvónő, aki arról panaszkodott, hogy az óvoda udvarán füvön és betonon kívül nincs más.

Újra elment az óvodásokhoz Orbán

Újra ellátogatott Orbán Viktor abba az óvodába, amelybe a kampány alatt. Akkor 350 ezer forintra bírságolta a választási bizottság, mert megsértette a választási törvényt. A miniszterelnök azt mondta: a kampány véget ért, úgyhogy akart egy törvényes fotót is a gyerekekkel. A Jobbik szerint nem helyes, hogy politikai célokra használ fel gyerekeket a miniszterelnök.

Darázsfészek az óvoda padlásán

Negyven- ötvenezer darázs is megbújhatott egy dömösi óvoda padlásán. Az óvodavezető vette észre a fészkeket, azonnal szakembert hívott, mielőtt még a kicsikre támadtak volna.

Veszélyes aligátorteknőst fogtak be Budakeszin

Nagy bajt is okozhatott volna az az aligátorteknős, amit Budakeszin fogott be Both Zoltán. Az utóbbi években ez már a tízedik példány volt, ezeknek a veszélyes, nagyon erős álkapcsú állatoknak semmi keresni valójuk óvodák vagy játszóterek közelében.

Szabad-e rászólni más gyermekére?

Sokszor a legkézenfekvőbb megoldás a gyerek kimozdítására és lemozgatására egy közeli játszótér. Ahhoz azonban, hogy felhőtlen legyen a szórakozás, és se a gyerekek, se a szülők ne keveredjenek konfliktusba, érdemes néhány íratlan játszótéri szabályt betartani. Skultéti-Szabó Katalin klinikai szakpszichológussal végigvettük a "játszótéri etikett" főbb pontjait!

Kinőtték az óvodát a Vas megyei faluban

Három wc-n osztozik majdnem 60 óvodás Náraiban – kinőtték az óvodát a Vas megyei faluban. Az utóbbi években egyre több a gyerek a környéken ezért bővítenék az épületet, csakhogy erre nincs pénze a településnek és eddig hiába pályáztak. Most gyűjtést indítottak.

 

Miniszteri beszéd az ovisoknak

Budapesti óvodásoknak tartott avatóbeszédet Simicskó István, és erről több fényképet is nyilvánosságra hozott közösségi oldalán. A honvédelmi miniszter a 11. kerület országgyűlési képviselője, ahol legutóbb a Napsugár Óvodát újították fel az Európai Unió pénzéből.

Iskolaérett már a gyermekem?


szerző:
2018.01.23. 08:38
Iskolaérett már a gyermekem?

Ha egy gyermek az adott évben augusztus 31-ig betölti a 6. életévét, a törvény szerint tanköteles. Viszont a szülők és az óvoda pedagógusok közösen megegyezhetnek arról, hogy valóban készen áll-e gyermek az iskolára. Barkóczi Mariann, óvoda pedagógus és Tolonics Júlia, gyógypedagógus beavatták a nézőket a részletekbe.

Honvédelmi intézkedési terv

Az iskoláknak és az óvodáknak ki kell dolgozni egy úgynevezett Honvédelmi Intézkedési Tervet, ezt a kormány írja elő, határidő július, a hivatkozási alap egy általános NATO-rendelkezés a terrorveszélyről. A Civil Közoktatási Platform, amelyet ötven szakmai szervezet hozott lére, azt mondja az érintetteknek, ne hajtsák végre ezt a kormányutasítást.

Rosszul volt, megszökött az ovis

Azt mondta, rosszul volt, ezért szökött meg az óvodából egy hatéves kisfiú még a múlt héten Tiszatarjánban. Az utcán kabát nélkül kóborló gyerekre egy helyi asszony talált rá, aki azonnal hazakísérte.

Dominik, a 6 éves Don Juan


szerző:
2017.12.06. 18:00
Dominik, a 6 éves Don Juan

A nagycsoportos Dominik két kislány, Niki és Eszter szívét is megdobogtatja. A 6 éves kisfiú most két kis szerelmével érkezett Anikóhoz, és még a Télapóhoz is volt szerencséjük.   

Elállta a munkagépek útját

Autójával állta el a munkagépek útját tegnap egy sofőr Szombathelyen, így tiltakozott a városban épülő új lakópark ellen. Megnyitottak ugyanis egy zsákutcát, ahol egy óvoda is van. A helyiek most attól félnek, hogy a társasház miatt nőne a környéken a forgalom, és így a gyerekek veszélybe kerülnének.

Tudj meg többet a remény óvodájáról

Napok óta köröz egy jótékonysági felhívás a Facebookon, amely adományokat kér a hajléktalan gyermekek óvodájának. A főváros Dankó utcai óvodájába - amely tévesen Hajléktalan gyerekek óvodájaként vonult be a köztudatba - olyan hátrányos helyzetű gyerekek járnak, akik azonban nem hajléktalanok.

Az ovisok szerelme beteljesült


szerző:
2017.11.17. 18:00
Az ovisok szerelme beteljesült

Betti a Mókus csoport büszke képviselőjeként érkezett, és ovis szerelmének, Zalánnak készült egy kis meglepetéssel, méghozzá az „esős dalocskával”. Viszont a szerelmes fiú sem érkezett üres kézzel…

Amira: „Mindig szép, amikor kedves a szíve”

Amira egy borítékkal érkezett Anikóhoz, ami egy születésnapi meghívót rejtett az egyik óvodás társa, Ákos számára. A kislány mindig is szerette a fiú „kedves szívét”, így nem is volt kérdés, hogy ő is hivatalos a zsúrra. Mivel a picik még nem tudnak olvasni, így Anikó gyorsan segített a betűk ismeretében: „Kedves Ákos! Szeretettel meghívlak szülinapi partimra. A helyszín: nálunk lesz a szobámban.”

Mire képes egy szerelmes ninja?

A 6 éves Bence az óvodástársát, Mendit szeretné elkápráztatni a nem mindennapi ninja harcmozdulatával. Ráadásul a hírhedt „kígyócsapás” mellett más ajándékkal is készült szerelmének…

A falu, ahol 2 éve nincs óvónő

Tornanádaska egy pici falu Borsod megyében, a szlovák határ mellett. Meglepő, hogy éppen ez a hátrányos helyzetű település hirdetett meg egy nagyon is jól fizető állást: óvónőt keresnek, és a megszokott fizetésnél jóval többet ajánlanak. A polgármester Serdült Szilviának mesélte el, miért áldozna a falu akár erőn felül is az új óvónőre.

Nem lehet parkolni az óvodánál

Nem lehet parkolni az ország egyik legnagyobb óvodája előtt. Budapesten a ferencvárosi Kerekerdő óvodába több mint 300 gyerek jár, többen érkeznek a város más kerületeiből. Aki kocsival hordja a gyerekét, az eddig az épület előtt parkolhatott. Ám most egy építkezés miatt a parkolósávba terelték a forgalmat, ezért reggelente hatalmas a dugó, a gyerekekkel gyakran 15 percet kell gyalogolni az óvodáig a környező utcákból. A szülők arra panaszkodnak, hogy se az óvodának, se nekik nem szólt senki a forgalmi változásról.

Darázsfészek az óvoda falában

Több tízezer darázs fészkelt be a pusztazámori óvoda falába. Szinte minden nap megcsíptek valakit, már az udvarra sem engedték a kicsiket az óvónők. Méhbefogó szakembert hívtak, aki az RTL kamerái előtt pusztította el a hatalmas fészket. A szakember szerint ezeknek a darazsaknak sokkal veszélyesebb a mérgük, mint korábban.

Kamion tarolta le egy óvoda kerítését

Kamion tarolta le egy óvoda kerítését hajnalban Kocsordon. Az ütközés közben egy villanyoszlopot is kidöntött. Az áramkimaradás miatt pedig szinte megállt az élet a faluban: az óvodások otthon maradtak, a nem tudtak főzni a helyi konyhán, és 300 ember nem kapta meg a munkabérét. A polgármester szerint katasztrofális a helyzet Kocsordon.

Az óvodai beszoktatás nemcsak a gyereknek, a szülőnek is nagy próbatétel

Mikor gyermekünk bölcsibe vagy oviba megy, rengeteg kérdés merül fel bennünk. Hogyan kell felkészíteni egy gyermeket erre az időszakra? Hogyan kell elbúcsúzni tőle? Íme néhány jó tanács Farkas Edittől, aki óvoda- és gyógypedagógusként tudja, hogy kell áthidalni a felmerülő problémákat. 

Bréking: Szavazati joguk van az ovisoknak

Egy németországi óvoda szokatlan módszerrel működik, ugyanis komolyan veszik a gyerekek szempontjait. Hat éves és akár fiatalabb gyerekekkel vitatják meg a reggeli menüt és a pelenkacserét is.

„Rugalmas átmenet a 9. osztály”

Ha lesz 9 osztályos általános iskola, az azért lesz, hogy rugalmassá tegyék az óvodásból iskolába való átmenetet - erről is beszélt az emberi erőforrások minisztere a bölcsőderendszer átalakításról szóló záró konferencián. Balog Zoltán azt mondta, a plusz egy évet nem az általános iskola folytatásaként képzelik el. A cél szerinte ugyanis nem az, hogy amit nyolc év alatt nem sikerült megtanulni azt a plusz egy évben bepótolják.

 

Terrorizálhatták a gyerekeket

Fizikailag és lelkileg is bántalmazhattak gyerekeket egy XVI. kerületi óvodában. Szülők beszéltek arról stábunknak, hogy egyikük gyerekének a kezét kötözték meg, és a száját is beragasztották, míg a másik kisfiút üvöltve küldték ki a mosdóba, mert nem tudott szépen rajzolni. A szülők feljelentést tettek, a rendőrség kiskorú veszélyeztetése miatt nyomoz. Az óvodavezető szerint a vádak nem igazak.

Volt, hogy leragasztották a gyerekek száját

Két édesapa is azzal kereste meg az RTL Híradót, hogy fizikailag és lelkileg is bántalmazhatták gyereküket egy XVI. kerületi óvodában. 

Azért büntették meg, mert nem tudott fenyőfát rajzolni

Fizikailag és lelkileg is bántalmazhattak gyerekeket egy XVI. kerületi óvodában. Szülők beszéltek arról stábunknak, hogy egyikük gyerekének a kezét kötözték meg, és a száját is beragasztották, míg a másik kisfiút üvöltve küldték ki a mosdóba, mert nem tudott szépen rajzolni.

Nem feküdt le aludni az oviban, ezért megkötözték a kezét

Fizikailag és lelkileg is bántalmazhattak gyerekeket egy XVI. kerületi óvodában. Szülők beszéltek arról stábunknak, hogy egyikük gyerekének a kezét kötözték meg, és a száját is beragasztották, míg a másik kisfiút üvöltve küldték ki a mosdóba, mert nem tudott szépen rajzolni.

Robbantás az óvodánál


szerző:
2017.06.16. 18:15
Robbantás az óvodánál

Nyolcan meghaltak, hatvanöten megsérültek, amikor egy öngyilkos merénylő robbantotta fel magát egy óvoda előtt Kínában. A gyerekek éppen mentek volna ki a kapun, amikor a detonáció történt. A robbantót sikerült azonosítani, albérletében robbanóanyagokat találtak. Gyerekek és óvónők nincsenek az áldozatok között. Megrázó felvételek!

Kovácsovics Fruzsina az ovisok tablethasználatáról

Az énekesnő saját tapasztalatairól mesélt Annának és Mikinek, így derült ki, hogy az ovisok életét mennyire befolyásolják a technikai kütyük. Sőt, Fruzsi azt is elárulta, hogy a gyerekek évről évre egyre agresszívabbak a meséknek köszönhetően. Vajon mi a megoldás?

Igazolhasson 15 nap iskolai és óvodai hiányzást a szülő?

Igazolhasson 15 nap iskolai és óvodai hiányzást a szülő a gyereknek. Ezt szeretné a Házi Gyermekorvosok Egyesülete. Szerintük erre azért van szükség, mert a szülők az esetek harmadában csak az igazolás miatt mennek a gyerekorvoshoz. Gyakran egy-egy utazást, vagy családi eseményt is az orvossal igazoltatnának. Rétvári Bence parlamenti államtitkár azt mondta az RTL Híradónak, hogy jó a régi rendszer.

 

A világ legjobb óvodája

A kitüntető címet a New York Times amerikai lap adta egy hamburgi ovinak. Az intézmény egy helyi focicsapat stadionjában van. A kicsik minden meccset a saját erkélyükről nézhetnek végig.

Felújították, mégis beázik

Két éve felújították, most beázik az egyik pécsi óvoda teteje, ezért a gyerekek a tornateremben alszanak, hogy ne csöpögjön a fejükre a víz. A problémáról elsőként a független Szabad Pécs portál írt.  A szülők szerint a csoportszoba nem tud kiszáradni, ezért büdös is van. A tulajdonos önkormányzat úgy reagált, hamarosan modernizálják a tetőt.

47. rész - Nem értem, mi bajotok a gyerekemmel!

Erika és Sándor fiát eltanácsolják az óvodából. A fiatal anyuka nem tudja, hogy mit tegyen, mivel ő nem lát semmilyen megváltozott viselkedést a kisfiánál. A szülők kapcsolata rámegy a történtekre, az édesanya pedig mindent megtesz, hogy bebizonyítsa igazát, mert biztos benne, hogy kisfiának semmi baja nincsen. Vajon hogyan alakul a család sorsa?

Az ország legNyerőbb Párosának Annabellája óvodába készül

Lukács Mikikét és Peller Annát már az egész ország ismeri, sokan csak Nyerő Párosként emlegetik őket. Nemrég Pimaszúr is átcuccolt hozzájuk, így még közelebbről megismerhettük őket, hamarosan pedig teljesen mgváltozik a kis család élete.

„Robbanásszerű a járvány”

Robbanásszerű influenzajárvány van az óvodákban és bölcsődékben. Ezt mondta a Híradónknak nyilatkozó gyerekorvos. Az RTL Híradó hétfőn egy olyan óvodában forgatott, ahol a kiscsoportosok fele hiányzott a vírus miatt. Az óvodapedagógus szerint az idei járvány jóval több gyereket betegít meg, mint a korábbiak.

Kigyulladt az óvoda Üllőn

Zárlatos villanyóra miatt gyulladt ki egy üllői óvoda teteje, hajnalban. A tüzet hamar eloltották, de a tető egy része megsemmisült. Az óvodát bezárták, a gyerekek szerdán otthon maradtak. A kár az első becslés szerint több tízmilliós.

Kicsit több sót engednek


szerző:
2016.11.16. 18:27
Kicsit több sót engednek

Többet lehet majd sózni az bölcsődei és óvodai menzákon. Visszavesz a kormány a szigorításból, 3 pontban módosították a közétkeztetési törvényt. A család- és ifjúságügyi államtitkár szerint azt szeretnék elérni, hogy könnyebben hozzászokjanak a gyerekek az újfajta ízekhez. Az LMP szerint a kormány ezzel beismerte, hogy reformétkezésre ilyen hirtelen nem lehet senkit sem kényszeríteni.

Váratlan bejelentést tett a Barátok közt egykori sztárja!

A csinos híresség örömhírrel lepte meg követőit. Som-Balogh Edinának ugyanis régi vágya teljesült. Mi lehet ez a nagy hír? Eláruljuk!

Egyre több a beteg bölcsődés, óvodás

Kétszer annyi beteg van a gyerekorvosi rendelőkben szeptemberben, mint az év többi időszakában. Ezt mondta Híradónknak a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke. Ennek oka, hogy ahogy elkezdődik a bölcsőde és az óvoda a kicsik a közösségben egymásnak adják át a fertőzéseket. A háziorvos szerint a magas betegszámnak lelki okai is vannak, sokuknak nehéz az elválás a szülőktől, ez pedig hatással lehet az immunrendszerükre.

Hipós vizet ittak az oviban


szerző:
2016.08.01. 18:25
Hipós vizet ittak az oviban

Hipós vizet ivott és rosszul lett egy testvérpár a bősárkányi óvodában. Egy olvasó írt a Kisalföldnek, hogy a gyerekek a konyháról kihozott víztől émelyegni kezdtek. Egyikük arra panaszkodott, hogy ég a torka, a másik gyerek pedig hányt is, az óvónők mégsem hívtak orvost a kicsikhez. A polgármester azt mondta a lapnak, hogy a konyhán rosszul öblítették ki a vizes kancsót, így maradt benne tisztítószer. Az óvodában kamerán kívül letagadták, hogy rosszul lettek volna a gyerekek. A mulasztásért írásbeli figyelmeztetést kapott az egyik dolgozó.

Nincs hely az óvodában a CSOK miatt

Feleannyi gyereknek van hely a péceli óvodákba, mint kellene - a CSOK miatt. A független polgármester az RTL Híradónak azt mondta, a kormány hibázott, mert nem számolt a lakásépítési támogatás következményeivel, hogy hirtelen túlnépesedhetnek az agglomerációs települések. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter szerint Pécel a bizonyíték, hogy működik a kormány otthonteremtési programja. Rogán Antal támogatást ígért a városnak.

Aggódnak az önkormányzati alkalmazottak

Kétségbeestek az önkormányzati óvodáknál dolgozó dajkák, attól félnek, nem kapnak abból a kétszer 35 ezer forintos pluszjuttatásból, amit a nevelést-oktatást segítőknek szánt a kormány. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közölte, ők csak az állami dolgozók béréről dönthetnek. Az Önkormányzatok Szövetségénél viszont azt mondják, ez megkülönböztetés, helyi szinten pedig egyre kevésbé van erre pénz.

Óvodákba is került a romlott húsból

Óvodákba és idősek otthonába is kerülhetett abból a több tonnányi lejárt húsból, amit Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében foglalt le a NÉBIH.  A hatóság ugyanannak a tulajdonosnak két vállalkozását is ellenőrizte, az ellenőröket is meglepte, amit a raktárban találtak: nemcsak a padló, még a mennyezet is koszos volt, a füstölt húsokat pedig vastag penész borította.

Penészes húsok óvodáknak


szerző:
2016.05.17. 10:01
Penészes húsok óvodáknak

13 tonna jelöletlen és lejárt terméket zároltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) munkatársai Szabolcs-Szatmár Bereg megyében. Két cégnél is tartott ellenőrzést a hatóság, az egyik közintézményeknek – többek között idősek otthonába, éttermekbe, kis üzletekbe és óvodákba - is szállított a termékeiből. A két vállalkozás több millió forintos bírságra számíthat.

Amikor minden Showderes egy ovis csoportba járt (Kőhalmi Zoltán)

Részlet a 17. évad 4. részéből:

Kőhalmi Zoltán leleplezte, hogy a humorista világban kissé felülreprezentált a katica csoport, lévén Janklovics Péter és Mogács Dániel is ugyanabba az óvodába, ráadásul csoportba is jártak. Gondolnánk, erre nincs bizonyíték. Dehogynem!

Ha lemaradtál az adásról, kattints ide!

A TBC-s óvodai dolgozó miatt kapnak oltást

Hétfőn és kedden 123 debreceni óvodás kap TBC elleni védőoltást. Az egyik óvodai dolgozóról ugyanis kiderült, hogy TBC-s. Az óvodában azonnal mindent fertőtlenítettek és rendkívüli szülői értekezletet hívtak össze.

Palkovics László: csődgondnok vagy béketeremtő?

A magyar közoktatás totális központosítása nyomán, évek folyamatos – és eredménytelen – pedagógus tiltakozásai után egy miskolci gimnázium nyílt leveléhez több száz iskola csatlakozott. A közoktatásért felelős államtitkárt felmentették és helyére kinevezték Palkovics Lászlót, aki eddig a felsőoktatásért felelt, most már a teljes magyar oktatásért az óvodától az egyetemig. Magyarul: feladatát tekintve oktatási miniszter, beosztása államtitkár. Szombaton tömegtüntetés volt Budapesten. Most, egy sztrájkbizottság tárgyal a minisztérium egy másik államtitkárával egy 25 pontos követelésrendszerről, az oktatási kerekasztal vagy folytatódik, vagy nem, a tanárok viszont saját kerekasztalt szerveznek.

Egy óvoda kettő árából?


szerző:
2016.01.28. 18:35
Egy óvoda kettő árából?

Egy szekszárdi óvodaépítés példáján keresztül mutatta be az LMP korrupcióellenes szóvivője, hogyan működik ma Magyarországon a közbeszerzések rendszere. Hadházy Ákos egy hangfelvételt hozott nyilvánosságra, amelyből szerinte az derül ki, hogyan kereskednek előre megbeszélt projektekkel önkormányzatoknál jó kormányzati kapcsolatokkal rendelkező cégek.

Az ügyészség szerint nincs bűncselekmény

Nem volt megalázó vagy megszégyenítő az, hogy az egyik óvőnő pamutfonállal kötözte össze egy óvodás kisfiú kezeit - ezt állítja az ügyészség, és erre hivatkozva elutasították a szülők panaszát. A négyéves gyerek állítólag rosszul viselkedett, ezért akarta megrendszabályozni az óvónő. A szülők azt mondják, nem nyugszanak bele a döntésbe.

Az óvodában verte meg a dajkát


szerző:
2016.01.12. 18:11
Az óvodában verte meg a dajkát

Leköpte, és arcul csapta az óvodai dajkát egy férfi Sályon. Az eset alig egy hete történt, a férfi azóta előzetes letartóztatásban van. A gyerekéért ment az óvodába, és azon dühödött fel, hogy a dadus még nem öltöztette fel a gyereket, mire ő odaért. A segítségére siető többi óvodai dolgozót, köztük az óvodavezetőt is megfenyegette. A rendőrök rövid időn belül elfogták.

Reflektor 2015-12-22


szerző:
2015.12.23. 01:25
Reflektor 2015-12-22

A 2014-es X-Faktor győztese, Tóth Andi életében először a családja nélkül karácsonyozik, idén ugyanis nem utazik haza Nagyváradra. A Budapest Bár tagjai úgy döntöttek, idén ahelyett, hogy egymást ajándékoznák meg, egy óvodát lepnek meg az egymásra szánt összegből.

Oviba megy György herceg


szerző:
2015.12.18. 19:00
Oviba megy György herceg

Óvodába megy januártól György herceg. A hírt Vilmos herceg és felesége, Katalin jelentették be. György a második brit trónörökös, aki óvodába járhat. Az első édesapja, Vilmos herceg volt, ugyanis korábban a brit trón várományosait mindig valamelyik királyi rezidencián készítették fel az iskolára. A brit királyi család hivatalos közösségi oldalára ma a család egy fotót is posztolt: boldog karácsonyt kívánnak mindenkinek.

Több gyereket is bánthattak az óvodában

Ragasztószalagot tettek kisfia szájára - ezt mondta Híradónknak egy apuka, akinek gyereke ugyanabba a Bács-Kiskun megyei óvodába jár, ahol megkötöztek egy kisfiút, mert rossz volt.

Megkötözte az óvónő a hároméves ovist

Megkötöztek egy három és fél éves kisfiút a Bács-Kiskun megyei köz­ség óvodájában, mert rossz­ volt. A szülők állítják, Józsikának másfél órán keresztül kellett így ülnie és ennie. A család feljelentést tett kiskorú veszélyeztetése miatt. A vezető óvónő elismerte, hogy összekötötte a gyerek kezét, de szerinte csak két percre egy vékony fonállal. A történteket pedig rögtön megbánta. A kisfiú szülei azt mondják, a gyereket és őket is megviselték a történtek. Az ügy kapcsán meghívtuk Dr. Gőbel Orsolya, óvodapszichológust.

Rosszalkodott, ezért összekötözték a kezét az óvodásnak

A szülők több óvodai dolgozóra hivatkozva azt állítják: gyermeküket vastag madzaggal kötözte meg a Bács-kiskun megyei Kaskantyú óvoda vezetője, ezért feljelentették a rendőrségen.

Balul sült el a menzareform?


szerző:
2015.12.02. 19:05
Balul sült el a menzareform?

Sokkoló fotók az új menüről, éhes gyerekek és felháborodott szülők. Felemás a fogadtatása  a szeptemberben bevezetett menzareformnak. A gyermekek és az óvónők egy része az ételeket ehetetlennek, a változást pedig radikálisnak tartja, mások szerint változatosabb lett a kínálat.

Csődöt vallott a menza megreformálása?

Sokkoló fotók az új menüről, éhes gyerekek és felháborodott szülők. Felemás a fogadtatása a szeptemberben bevezetett menzareformnak. A gyermekek és az óvónők egy része az ételeket ehetetlennek, a változást pedig radikálisnak tartja, mások szerint változatosabb lett a kínálat.

Kirekesztik, mert túl okos


szerző:
2015.11.13. 18:35
Kirekesztik, mert túl okos

Nagyon magas, 120-as az IQ- ja, mégsem tudnak vele mit kezdeni vele az iskolában - ezt állítja egy 6 éves miskolci kisfiú anyukája. Benjáminnál már kiskorában észrevették, hogy gyorsabban fejlődik a kortársainál, de időközben az is kiderült, hogy figyelemzavara van.

Bölcsődék lesznek a családi napközik

A kormány a bölcsődei férőhelyek hiánya miatt változtatna a mostani szabályozáson 2017-től. A családi bölcsik mellett bevezetnék a mini bölcsődéket és a munkahelyi bölcsődéket is.

Előny vagy hátrány, ha évvesztes a gyerek?

Már korán döntés előtt állnak a szülők, ugyanis nagyon fontos és meghatározó kérdés az ovis korban: menni vagy maradni, mármint az általánosba. Az évvesztesség sok kérdést, aggály és aggodalmat felvet ilyenkor. Egyet kell szem előtt tartani: mi jó a gyereknek. Vendégünk votl Juhász Dániel, pszichológus.

Nem kötnék feltételhez a családi pótlékot

Január elsejétől megvonhatják a családi pótlékot, ha a gyerek nem jár óvodába, pontosabban, ha húsz napnál több igazolatlan hiányzása van. Az óvodapedagógiai egyesületnél azt mondják, a szülők és a gyerekek egyaránt szeretik az óvodákat, a családi pótlék pedig alanyi jogon jár minden családnak. A kormány szerint a szigorítás a gyerekek biztonsága miatt fontos.

Megvonják a támogatást, ha a gyerek nem jár óvodába?

Január 1-től óriási szigorítás várható a családi pótlékkal kapcsolatban. 2016-tól ugyanis megvonhatják a támogatást, ha a gyerek nem jár óvodába. A szabályozás ugyanakkor azt is kimondja, hogy már ősztől kötelező a három évesnél idősebb gyermekeknek óvodába járnia, de büntetés csak hónapok múlva lesz. Milyen következménye lehet a hiányzásoknak, hogyan és mivel büntetik, ha a gyerek nem megy oviba és vannak-e kiskapuk, erről beszélgettünk Gulyás Lucával.

Sekély patakba fulladt az óvoda mellett

25-30 centiméter mély vízbe fulladt bele egy 39 éves férfi Kazincbarcikán. A holttestét egy patakban találták meg egy lakótelep mellett, néhány méternyire a helyi óvoda kerítésétől. A rendőrségnél azt mondták, nem találtak arra utaló nyomokat, hogy a férfit megölték volna, de azt, hogy pontosan mi okozta a halálát még vizsgálják.

Napi Doktor: Beteg a gyerek, mit tegyek?

Elkezdődött az ovi, suli, bölcsi és ilyenkor általában egy betegséghullám egyből végig is söpör a gyerkőcökön, ahogy ismét közösségbe kerülnek: végigfertőzik egymást. Éppen ezért lenne fontos, hogy a szülő megfelelően tudja mérlegelni a gyerek állapotát, mert ezáltal elkerülhető lenne, hogy a gyerek betegen fertőzi a többieket, sokszor azokat, akik már éppen meggyógyultak. Emellett persze, főleg, ha kisebb egyerekekről, vagy csecsemőkről van szó, sok szülő nem tudja, hogy hova kapjon, kihez rohanjon a gyerekkel, ha baj van, és egyáltalán azt sem könnyű eldönteni, hogy pl. egy hasfájás elmúlik, vagy orovosi beavatkozásra van szükség. Ezekről a helyzetekről beszélgettünk Dr. Tausz István gyermekorvossal.

Ki kaphat étkezési támogatást?

A bölcsődések és az óvodások 90 százalékának ingyenes étkezést biztosítanak az intézményekben szeptember elsejétől. Eddig a kicsiknek mindössze 27 százaléka kapott ingyen enni az óvodákban és bölcsődékben. Ez azt jelenti, hogy 321 ezer gyermek után nem kell étkezési díjat fizetni szeptembertől a bölcsődékben és az óvodákban. Hogy pontosan ki, mikor és hogyan részesülhet az étkezési támogatások valamelyikében, erről beszélgettünk Gulyás Lucával, a Pénzcentrum szerkesztőjével.

Dajkák üldözték a lúzer betörőt

Papucsát hátrahagyva menekült a dajkák elől egy besurranó tolvaj szerda reggel Győrben. A 34 éves férfi bement egy óvodába, ahonnan pénzt lopott, de megzavarták az ott dolgozók és elfutott.

Leégett az óvoda, mi lesz a gyerekekkel?

Csaknem 30 gyermek ellátását kellene megoldani szeptembertől Sikósnagyfaluban, miután szerdán kigyulladt a falu óvodája. Egyelőre azonban senki nem tudja, hogyan lesz új épület. A településen többnyire hátrányos helyzetű, szegény családok élnek.

Drágának tartják az óvodafelújítást

Két óvoda is épülhetett volna abból a pénzből, amiből egy óvodát újítottak fel Szekszárdon - állítja az LMP. A párt megszerezte a beruházás tervdokumentációját, amit átvizsgáltak. Szerintük több fölösleges munkát is elszámoltak, papíron. Ezért feljelentést tesznek. Az önkormányzat szerint viszont rosszul számol az LMP, a felújítás valóban annyiba került, mint amennyit fizettek érte. 

Balesete óta először látta óvodásait

Viszontláthatta óvodásait az a komlóskai óvónő, aki még február elején sérült meg súlyosan egy karambolban. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a 27 éves lány hetekig életveszélyben volt, több műtéten esett át. Akkor egész Komlóska összefogott érte.

Óvodások között a jobbikos pártelnök

Politikai célra használta az ózdi gyerekeket Vona Gábor, a Jobbik elnöke az Együtt szerint, ezért az Emberi Erőforrások Minisztériumához fordulnak, és vizsgálatot követelnek. Vona Gábor fél napot dolgozott óvóbácsiként egy ózdi óvodában, erről több fotó is készült, amelyek felkerültek a politikus közösségi oldalára. Vona Gábor azt mondta, évek óta önkénteskedik, az óvodai látogatás is ennek volt része. Szerinte nem használta a gyerekeket politikai reklámra.

A VIII. kerületben sem értik az átszervezést

Csepel és Újbuda után a VIII. kerületben is tiltakoznak a szülők az ellen, hogy egy csúcsintézmény alá vonják a kerület óvodáit. Ezt tervezi ugyanis a józsefvárosi önkormányzat. Híradónknak két szülő is nyilatkozott, azt mondták, nem értik, miért kell az egyébként jól működő óvodákon változtani. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint: "az iskolák után az óvodákat is klikkesíteni akarják". Az önkormányzat ugyanakkor azt ígéri: az átalakításból semmit nem fognak megérezni a gyerekek.

Élőlánccal és lufikkal tiltakoztak a szülők

Élőlánccal demonstráltak a szülők a 11. kerületben, vasárnap délelőtt. Lufikkal és transzparensekkel akarták felhívni az önkormányzat figyelmét arra, hogy továbbra is tartanak attól, hogy az óvodaösszevonásokkal megváltozik az óvodák egyéni képzése. Kedden már tartottak egy villámdemonstrációt. Kérdéseikre pedig pénteken az önkormányzat közleményben reagált.  Eszerint módosítanák az eddigi tervezetet.

Az óvodaösszevonások ellen tiltakoztak

Demonstráció Újbudán és Csepelen az óvodaösszevonások ellen. Sok szülő aggódik, hogy az átalakítást a gyerekek fogják bánni. És nem értik, hogy miért van szükség az új rendszerre. A tervezet szerint Újbudán hármasával vonják majd össze az intézményeket. A szülők úgy tudják anyagi okok miatt, az alpolgármester azt mondja csak azért, hogy hatékonyabban végezhessék a munkájukat az óvodapedagógusok.

Nyilatkozatban kell kérni az ingyenességet

Önbevallás alapján járna az ingyen étkezés az óvodákban és a bölcsődékben szeptembertől – ezt mondta a család és ifjúságügyért felelős államtitkár. Lázár János csütörtökön jelentette be, hogy erre 12 milliárd forintot szán az állam. Az ingyenes étkezésnek egyik feltétele, hogy az egy főre jutó jövedelem 90.000 forint alatt legyen, ám ezt nem fogja az állam ellenőrizni. Az óvodapedagógiai egyesületnek és a szocialista pártnak is kétségei vannak, mert a részletekről egyelőre nagyon keveset lehet tudni.

Óvodát nyitott volna, de erős ellenfélre akadt

Egy budaörsi lelkész gondolt egy nagyot: olyan gyerekeken szeretett volna segíteni, akikkel nem tud mit kezdeni az állami oktatási rendszer. Az úgynevezett sajátos nevelési igényű gyerekek számára több 10 millió forintért óvodát hozott létre. Felépült egy vadonatúj és drága épület, és április elején el is indultak volna. De váratlanul kiderült, hogy nagyon erős ellenféllel kerültek szembe. Az óvodanyitás így kútba esett. És szerintük az ellenfelük nem más, mint a város polgármestere, aki épp szemben lakik. Serdült Szilvia riportja.

Házon kívül 15-04-08


szerző:
2015.04.08. 23:35
Házon kívül 15-04-08

Házon kívül: Kiküldetés - Drága utak, titkok és furcsa magyarázatok. Legelő nélkül - Hazugságok az állami földpályázatokon. Jót akart - Óvodát nyitott volna, de erős ellenfele akadt.

Nem szívesen látják az oviban, mert túl okos

Számol, ír, olvas, ismeri a térképet és az abc-t, pedig még csak két és fél éves. Gorant igazi csodagyereknek tartják Etyeken. Édesanyja azért kereste meg híradónkat kétségbe esve, mert kisfiát nem szívesen látják egyik óvodában sem, mondván, túl okos. Az asszony nem tudja, hová fordulhatna segítségért.

Hogyan válasszunk óvodát?

Jó, ha tudja a szülő, hogy nagyban befolyásolja az iskolaérettséget is a gyerek igényeinek megfelelő intézmény kiválasztása. De pontosan milyen szempontokat mérlegeljen a szülő, ha a legjobbat akarja csemetéjének?

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való