KERESÉS search-close

évforduló

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "évforduló"

Hűha! Dobó Ági édeshármassal lepte meg a párját

A Konyhafőnök VIP második évadának nyertese egy nem mindennapi ajándékkal készült Csabinak. Vajon hogyan sült el a dolog?

A Céllövölde játékot itt tudod megnézni. Ha pedig a teljes adásra vagy kíváncsi, kattints ide!

Nézd meg a többi Céllövölde játékot is!

Emlékezetes riportokkal ünnepeljük az 500. adást

14 évvel ezelőtt indult  el az RTL-en a Házon kívül. A mostani műsor éppen az 500. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy több riporttunkkal sikerült változást elérnünk. Íme: néhány emlék az elmúlt 500 adásból! Ha pedig arra kíváncsi, milyen volt az első adás, kattintson ide!

Emlékmű készül a trianoni békeszerződés 100. évfordulójára

Száz méter hosszan, a föld alá süllyesztett emlékművet készítenek a trianoni békeszerződés 100. évfordulójára, azaz 2020. június 4-ére a Kossuth térre.

 

100 napos nemzeti gyász Ruandában

Minden idők egyik legkegyetlenebb eseményére emlékezik a világ: 25 éve ezen a napon kezdődött a ruandai népirtás. Három hónap alatt legalább 800 ezer, egyes becslések szerint 1 millió embert, főként tuszi származásúakat és mérsékelt hutukat gyilkoltak le a kis kelet-afrikai országban. A térség a mai napig szenved a következményektől.

Így azonosították ’56 miniszterelnökének földi maradványait

Nagy Imrét, az 1956-os forradalom miniszterelnökét halálos ítélete után kivégezték, titokban a börtön udvarán temették el, majd 3 évvel később jeltelen sírba tették, a 301-es parcellában. Újratemetésének közelgő évfordulója alkalmából az RTL hírműsorai is többször foglalkoznak a 89-ben történt rendszerváltó eseményekkel!

A maláj gép rejtélye


szerző:
2019.03.08. 19:55
A maláj gép rejtélye

Éppen 5 éve, hogy az Indiai-óceán felett eltűnt egy maláj gép. A kapitány szándékosan vitte halálba utasait? Vagy valaki eltérítette a gépet? A repülés történetének még mindig ez az egyik legnagyobb rejtélye.

Nádai Anikó szexi bikiniben ünnepelt

A csinos műsorvezető és barátja nem akármilyen apropóból utazott el együtt!

„Miért mi? – a deutschlandsbergi buszbaleset túlélői

Túlélők, akiket Deutschlandsberg óta senki sem kérdezett. A tizennyolc halálos áldozatot követelő buszbaleset már húsz éve történt, az először nálunk emlékező túlélők máig keresik a válaszokat, hogy miért ők maradtak itt.

2 év után sem tudni, ki a felelős a veronai buszbalesetért

Vasárnap lesz pontosan két éve, hogy a veronai buszbalesetben a sítáborból hazafelé tartó gimnazisták meghaltak. Továbbra is sok a kérdés: például, hogy miért és hogyan vezethetett egy olyan sofőr, aki súlyos alvászavarral küzd és nem is ülhetett volna volán mögé?

Nyári Dia és párja így ünnepelték az évfordulójukat!

A színésznő és kedvese a napokban kettesben ünnepeltek, melyről egy igen humoros, és közben megható poszt készült.

Lukács Miki elfelejtette a házassági évfordulójukat?

Nagy napok vannak Peller Annáék mögött: mondhatni, végig ünnepelték a hetet. Habár lehetséges, hogy ha a férjére hallgatott volna, pár nappal minden elcsúszott volna.

60 éves lenne Michael Jackson

Az egykori popkirály minden idők egyik legsikeresebb énekese volt, karrierjét viszont 2005-ben állítólagos molesztálási ügye törte ketté. 2009-ben halt meg, miután túladagolta magát az orvosa által felírt erős altatóból.Michael Jackson születésének évfordulójára világszerte különleges eseményekkel készülnek.

KÖSZÖNTÉS: Szőke Zoltán 50 éves!

A fiai mellett a Barátok közt egész stábja köszöntötte Szőke Zoltánt, aki – mint mondja – nagyon meglepődött.

EXKLUZÍV: Ilyen meglepetésben még nem volt része Szőke Zoltánnak!

A színész 20 éve alakítja a Barátok közt rosszfiúját, Berényi Miklóst. Ennyi idő után a sorozat készítőivel, és a kollégákkal Zoli szinte családi viszonyban van, akik most először ki is használták ezt a helyzetet. Zoli idén töltötte be 50. életévét, emiatt egy olyan születésnapi köszöntést találtak ki, amire a színész álmában sem gondolt volna. Nézd meg a megható pillanatokat!

Ryan közlegény megmentése - 20 év, 20 érdekesség!

A mai napig az egyik legerősebb II. világháborús film idén ünnepli 20. évfordulóját - ennek örömére összegyűjtöttünk róla 20 érdekességet!

Molnár Andiék már tervezik első babájukat?

Andi és férje nemrég ünnepelték első házassági évfordulójukat, így cseppet sem meglepő, hogy mindenki a babáról kérdezi őket. A műsorvezető nemcsak erről, de kedvenc közös hobbijaikról is mesélt.

19 éve szerelmes egymásba a Beckham házaspár

Mindig számíthatunk rá, hogy a Beckham család valamilyen cukisággal tesz minket boldogabbá, így volt ez most is, amikor David és Victoria megünnepelték az évfordulójukat.

15 éves a Punnany Massif!


szerző:
2018.06.22. 16:50
15 éves a Punnany Massif!

Kerek évfordulós születésnapot ünnepel a Punnany Massif zenekar. A Story Extra rendhagyó módon teszi tiszteletét a fiúk előtt. Felcser Mátéval, Wolfie-val és Meszivel a zenekar elmúlt tizenöt évét öleljük fel.

 

Öt éve maradt örökre a hegyen - Kiss Péterre emlékezünk

Életét adta a példaképéért, már öt éve, hogy Erős Zsoltért visszafordult a hegyen, a halálzónában. A huszonhat éves Kiss Péter a bajtársiasság és önzetlenség szimbólumává lett. 2013. május 20-án ért fel az akkor már hegymászó legendának tartott Erőss Zsolttal a Kancsendzönga csúcsára. Másnap, a visszaúton, az ereszkedéskor maradtak örökre a hegyen.

Ernyeiék kiosztották a kétkedőket

A napokban ünnepelte 10. évfordulóját Ernyei Béla és szerelme - a meghitt pillanatban azonban megemlékeztek rosszakaróikról is, akik korábban nem jósoltak nagy jövőt kapcsolatuknak.

10 éves a Showder klub!


szerző:
2018.05.22. 17:02
10 éves a Showder klub!

A kerek évforduló alkalmából Fábry Sándor és Puzsér Róbert is visszatért a műsorba.

 

Ilyen szerelmes fotót nem láttál még Varga Izáról!

A Barátok közt gyönyörű színésznője egy igen romantikus képet posztolt magáról és férjéről a minap...

Évfordulóra emlékezett Varga Iza

Varga Izabella férjével, közös képpel emlékezett meg Instagramján házassági évfordulójáról. A Barátok közt színésznője 6 éve volt már kapcsolatban a színházi rendező Lendvai Zoltánnal, mikor összeházasodtak - Iza egyszer úgy fogalmazott, ők onnan számítják a nagybetűs, beteljesült, mély szerelmüket.

 

Boldog születésnapot, Éjjel-Nappal Budapest!

Egy évvel ezelőtt, ezen a napon ünnepelte a híres sorozat a negyedik évfordulóját. Idén viszont már pontosan öt éve annak, hogy beköltöztek a nappalinkba az Éjjel-Nappal Budapest szereplői. Az akkori közel ezer epizód történéseit maguk a szereplők sem tudták már számon tartani: megszámlálhatatlan vita, életre szóló emlék és még több szerelmi szál. Nézd meg, hogyan ünnepeltek a sorozat sztárjai!

Hűha! Egy anyuka száz gyerekkel?

Bár Katika alig néhány hónapja kezdett el porcelánbabákat gyűjteni, mára már közel 100 babára tett szert. A család kezdetben furcsállta a családanya újdonsült hobbiját, de jelenleg teljes a béke. Vagy mégsem?

10 éve, hogy nincs velünk Heath Ledger

Ma 10 éve találták meg az akkor 28 éves Heath Ledgert holtan New York-i otthonában. Ma sem lehet tudni, hogy pontosan mi történt, a hírek arról szóltak, hogy gyógyszer túladagolás okozta a színész halálát.

Vajon mi a Jimmy jelenség titka?

Ő volt az első magyar előadó, akinek voltak testőrei, és szüksége is volt rá.17 évvel halála után még mindig hihetetlenül népszerű, címlapokon szerepel, neve egyfajta védjeggyé vált, a Zámbó nevet az egész ország ismeri. Annak idején a rajongás nem ismert határokat.

JIMMY 60: Így képzelné el édesapját Zámbó Krisztián

Zámbó Imre január 20-án lenne 60 éves. A jeles évfordulón Jimmy fiával emlékeztünk az édesapjára és az általa hátrahagyott életműre. Krisztián beszélt arról, hogy apja még mindig zenélne, és arról is, hogy 17 évvel a halála után még mindig tud tanulni tőle.

80 éve kapott Nobel-díjat


szerző:
2017.12.11. 19:00
80 éve kapott Nobel-díjat

Nyolcvan éve kapott Nobel-díjat Szent-Györgyi Albert a C-vitaminnal és a biológiai égés folyamatával kapcsolatos felfedezéseiért. Szent-Györgyi emberi nagyságát mutatja, hogy a legnagyobb orvos-szakmai elismerésnek számító díjjal járó érmet az akkoriban kitört úgynevezett „téli háború” finnországi szenvedőinek ajánlotta fel.

25 éve küldték az első sms-t

Huszonöt éve, pont ezen a napon küldte el egy brit férfi a világ első SMS-ét kollégájának - akkor még egy számítógépről. A rövid szöveges üzenet két szóból állt, az volt, hogy Boldog Karácsonyt!

Jubilálnak Douglasék


szerző:
2017.11.22. 16:10
Jubilálnak Douglasék

17 éve él boldog házasságban Cathrine Zeta Jones és Michael Douglas. A színésznő instagramján is megemlékezett élete legboldogabb pillanatáról, amikor mindketten kimondták az igent a templomban is. Jones azt írta posztjában, hogy nem hitte volna, de a nagy nap óta csak egyre boldogabb párja mellett.

Milyen hatással volt a világra 1917 és mindaz, ami utána történt?

Aki 1988-ban már legalább általános iskolás volt, annak még kötelező volt megünnepelnie az úgynevezett Nagy Októberi Szocialista Forradalom évfordulóját november 7-én. Ezért kénytelen tudni róla valamit. Azóta – semmi. Pedig ez a nyilvánvalóan világtörténelmi hatású 100 év megérne némi emlékezést és elemzést.

Kodály év:

Ötven éve, 1967. március 6-án halt meg Kodály Zoltánm háromszoros Kossuth-díjas zeneszerző, népzenekutató, akadémikus, aki azt vallotta: "Legyen a zene mindenkié!" Halálának ötvenedik és születésének 135. évfordulója alkalmából 2017-ben Kodály-emlékévet tartanak.

Reggeli 2017-09-25


szerző:
2017.09.25. 07:15

100. születésnap


szerző:
2017.09.19. 17:20
100. születésnap

Kerek évfordulót ünnepelt a MAFILM. A nagyszabású party-n rengeteg filmművész idézte fel kedvenc emlékét a filmgyárról.

Megható videót osztottak meg rajongóikkal Peller Annáék!

A Reggeli egyik házigazda párosa immár 8 éve alkot boldog házaspárt. A tegnapi házassági évforduló alkalmából egy gyönyörű esküvői videót tettek nyilvánossá közösségi oldalukon.

Itt az ideje, hogy teszteld, mennyire ismered a dörgést!

A filmtörténet egyik legromantikusabb klasszikusa már a harmadik X-et tapossa, mi pedig ismét elővettük a szögre akasztott tánccipellőket, hogy felelevenítsük azt a bizonyos piszkos táncot!

Fókusz 2017-08-16


szerző:
2017.08.16. 19:00
Tom Hanks-nek olyan Forrest Gump, mint a borsónak a héja!?

A kétszeres Oscar-díjas színészt egyszerűen nem lehet nem imádni, ebben pedig nagy szerepet játszott a nem túl okos, de csupaszív karakter eljátszása is. Így hát úgy döntöttünk, a születésnapos sztárt egyik leghíresebb szerepéről összeszedett érdekességekkel köszöntjük!

Meghitt fotót posztolt Sebestyén Balázs!

A műsorvezető jó ideig távol tartotta magát a közösségi médiától, ám miután regisztrált a Facebookra, már többször meglepte követőit különböző posztjaival! Egy jeles alkalomnak köszönhetően, a csodálkozást kiváltó bejegyzés ezúttal sem maradhatott el!

Story Extra 2017-06-23


szerző:
2017.06.23. 17:25
Exkluzív fotók – Ian Somerhalder így köszöntötte fel kedvesét!

A Vámpírnaplók sztárjának az élete is filmbe illő, hiszen van egy gyönyörű felesége, Nikki Reed, akivel nem csak, hogy boldog házasságban élnek, de hamarosan gyermekük is születik! Most pedig a színésznő születésnapját is romantikázva ünnepelték!

10 éves a Vámpírok bálja!


szerző:
2017.05.11. 07:29
 10 éves a Vámpírok bálja!

A Vámpírok bálja tizedik születésnapját ünnepli! Sári Évi színésznő, énekesnő és Egyházi Géza színész, énekes mesélt a sikeres musicalről, a szerepikről, valamint arról, milyen plusz meglepetéssel készülnek a jeles alkalomból!

Ma 130 éve ünnepljük a mentőket!

Molnár Péter harmadik generációs mentőápoló beszélt hivatása szépségeiről, legextrémebb tapasztalatairól és arról, mitől lesz valaki jó mentős.

Az egyik nagy kedvencünk, a Keresztapa már a 45. évfordulóját ünnepelte!

Bizony, Francis Ford Coppola klasszikusa, filmtörténetet írt, ahogyan a benne szereplők nevét is örökre megjegyeztük, most pedig ismét találkozott a nagy csapat, és néhány titkot is elárultak!

Portré 2017-01-22


szerző:
2017.01.23. 00:15
100 éve volt az utolsó koronázás

100 éve pontosan ezen a napon koronázták meg az utolsó magyar királyt, IV. Károlyt. 1916. december 30-a filmtörténeti szempontból is különleges, mivel 8 operatőr forgatott az eseményen. Az évfordulóra a Nemzeti Múzeum és a Filmarchívum felújította a felvételeket, sőt azonosítottak rajtuk olyan embereket is, akikről eddig senki tudta, hogy van róluk mozgókép.

75 éve csaptak le Pearl Harborra

A Pearl Harbor elleni támadás 75-ik évfordulójára emlékeztek az amerikai hadiflotta egykori bázisán. Az Egyesült Államok a meglepetésszerű japán légicsapás után lépett be a második világháborúba. A megemlékezés a japán-amerikai megbékülés jegyében telt: a japán miniszterelnök még idén ellátogat Pearl Harborra, hogy így viszonozza Obama elnök hirosimai útját.

60 éve bojkottálták az olimpiát

Szolidaritásból bojkottálták a melbourne-i olimpiát, most Magyarországon köszöntötték azokat a sportolókat, akik az 1956-os forradalom és szabadságharc után nem jutottak ki Ausztráliába. Összesen több mint 100-an nem mehettek Melbourne-be, közülük 13-an jutottak el Budapestre Hollandiából, Spanyolországból és Svájcból. Holnap este, a melbourne-i olimpia megnyitójának 60-dik évfordulóján gálán ünneplik őket.

BATACLAN: Egy éve történt a párizsi terrortámadás

Tavaly november 13-án este összehangolt támadássorozatot indítottak az Iszlám Állam terroristái Párizs több pontján, 130-an haltak meg és több százam megsebesültek, szombat este Franciaország szerte emlékeztek az áldozatokra.

A párizsi terrortámadás évfordulóján nyílik meg a Bataclan

A százhuszonkilenc halálos áldozatot követelő párizsi terrortámadás évfordulóján a Bataclan ismét megnyitja kapuit, méghozzá egy Sting-koncerttel. De, mennyiben változtatta meg az életünket, a biztonságérzetünket, milyen hatással volt a hétköznapjainkra, ami egy évvel ezelőtt történt?

Tizenöt éve töretlen a sorozat sikere! Barátok közt!

Ezen a napon, pont három évvel ezelőtt ünnepelte 15. születésnapját a sorozat, mely nap, mint nap több millió tévénézőt ültet le esténként. Ha akkor végig akartuk volna olvasni a Barátok közt addigi történetét, el se fértünk volna vele a kanapén, hiszen egy 179 ezer oldalas irományról volna szó. 15 évvel ezelőtt épp a mai napon indult útjára a páratlan sikersztori! Egyébként ma pedig pontosan 18 éves! Boldog születésnapot kívánunk!

60 éve tört ki a forradalom

Hatvan évvel ezelőtt a budapesti Kossuth téren, éppen ezekben az órákban több százezres tömeg követelt változásokat, és hogy a kormányfő Nagy Imre legyen. Néhány órával később már az első lövések is eldördültek a fővárosban, kitört a forradalom. 1956-ban a diktatúra ellen lázadtak fel az emberek és pár napig úgy tűnt, győzni fognak.

Így emlékeznek meg hírességeink október 23, 60. évfordulójának alkalmából! - Exkluzív!

Az 1956-os események és azok hősei előtt országszerte lerójuk tiszteletünket, így vannak ezzel énekeseink, színészeink és sportolóink is. Hogy kik ezek és hogyan tisztelegnek az '56-os hősök előtt? Mutatjuk!

Tank a Budai Várban


szerző:
2016.10.15. 18:50
Tank a Budai Várban

Másfél óra alatt szállítottak Szentendréről a Budai Várba egy szovjet T34-es tankot éjszaka. A harckocsit teherautó húzta le egy utánfutóról, majd tolta a Kapisztrán térig. A tankot a Hadtörténeti Múzeumnál állították ki, az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából. November végéig lesz ott látható.

15 éve támadták meg Amerikát

Az Egyesült Államok történelmének egyik legsötétebb napjára emlékeztek Amerikában. 15 évvel a szeptember 11-én történt terrortámadás után Barack Obama elnök azt mondta: nem szabad feláldozni az amerikai értékeket a terrorizmus elleni küzdelemben. Szerinte a merénylők épp azzal érnék el céljukat, ha a nyugati társadalmak a veszély miatt feladnák a szabadságukat.

Fókusz 2016-09-09


szerző:
2016.09.09. 17:25
Horányi Juli elárulta, hogy kire a legbüszkébb

Az énekesnő nagyszülei már elmúltak kilencven évesek, és még mindig ugyanúgy szeretik egymást, mint hatvannyolc éve.

Hosszú Katinka újabb győzelmet ünnepelhet!

Pontosabban egy újabb boldog pillanattal többet számolhat az életében, hiszen férjével, Shane-nel nemcsak a karrierjüket egyengetik közösen, hanem az életüket is. Mi lehet az öröm tárgya? Most kiderül!

Ünnepeld Reese Witherspoonnal Doktor Szöszi születésnapját!

Újabb film sokkolt le minket a ténnyel, hogy lassan már két évtized is eltelt, mióta először láttuk. A Doktor Szöszi most ünnepli 15 éves évfordulóját, és főszereplője is megemlékezett első ikonikus szerepéről.

Te is azt szeretnéd, hogy Channing Tatum legyen a férjed!

A színész és felesége, Jenna Dewan-Tatum most ünnepelték a hetedik házassági évfordulójukat, és ennyi idő elteltével is imádják egymást. A nagy megemlékezés végtelen cukiskodásba torkollott.

Felfedjük a titkot – Bemutatjuk a Barátok közt „házat”!

A sorozat beköszönő képkockáin mindig feltűnik az a épület, melyben a lakók sokszor vicces, szomorú, tragikus, avagy boldog élete zajlik. De hol található ez az ingatlan? Létezik egyáltalán?

15 év telt el, mióta bemutatták az első Halálos iramban filmet!

Az évforduló alkalmából lássuk, milyenek is voltak a kezdetek! A bennfentesek most megosztják tapasztalataikat és emlékeiket, egyszóval rengeteg érdekességet tudhatunk meg! Arról nem is beszélve, hogy Amerikában újra a mozikban landolnak a filmek, a rajongók nagy örömére!

Aurelio világgá kürtölte rosszakaróinak (is) szánt üzenetét!

A VV6 győztese éppen ma ünnepli második évfordulóját, ugyanis 2014-ben pontosan ezen a napon változott meg gyökeresen az élete.

Hogyan lehet feldolgozni a feldolgozhatatlant?

A harmincnegyedik áldozatnak érzi magát, tizenhárom évvel a siófoki vonatbaleset után megszólal a mozdony vezetője. A tragédia szabályosan beleégett a retinájába és az emlékeibe. Ő mindent megtett, hogy elkerülje az ütközést, amikor a német turistákat szállító busz sofőrje a piros jelzés ellenére a sínekre hajtott. De, hogyan tudta feldolgozni a feldolgozhatatlant?

Áldozatból paralimpikon

A 30 évvel ezelőtti katasztrófa egyik áldozata egy fogyatékos ukrán lány, akit egy amerikai nő örökbe fogadott. A most 26 éves Okszana nem azért tartja szerencsésnek magát, mert életben maradt, mégha torz végtagokkal is, hanem mert olyan valaki vitte el az árvaházból, akit a mamájának nevezhet.

Paksról vitáztak a csernobili évfordulón

30 éve ezen a napon robbant fel a csernobili atomerőmű. Az emberiség történetének legsúlyosabb nukleáris balesetében 31 ember vesztette életét, a sugárzás következtében elhunytak számát több ezerre becsülik. Ukrajnában több helyen megemlékezéseket tartottak, Budapesten pedig vitát rendeztek Paks bővítéséről.

Csernobil még mindig szedi áldozatait

30 évvel az emberiség történetének legsúlyosabb nukleáris katasztrófája után biztonságban vagyunk-e? Mi történt a sugárzás miatt meghalt magyarok hozzátartozóival? Miközben a németek egymás után zárják be az atomerőműveket, Csernobil óta Japánban, Angliában és Szerbiában is történt baleset. Előfordulhat-e hasonló a magyar határhoz közeli atomerőműben, vagy Pakson?

40 éves a Taxisofőr: újra együtt a szereplőgárda!

A ma már kultfilmnek tekinthető alkotás most ünnepli 40. évfordulóját, melynek tiszteletéből az alkotók és mi is felelevenítjük, miért is kiemelkedő és maradandó filmélmény Scorsese mozija!

400 éve halt meg Shakespeare

Minden Shakespeare-ről szól Nagy-Britanniában halálának négyszázadik évfordulóján. Egymást érik a fesztiválok, előadások. Még az amerikai elnök is részt vett az egyik londoni programon. A mai napig titkok és legendák övezik a világirodalom legnagyobb alakját, akinek életéről meglepően keveset tudunk.

20 éves házasságát ünnepelte Hugh Jackman!

Két évtizede házas Hugh Jackman és felesége, Deborra Lee Furness, ennek megfelelően megadták az alkalmat az ünneplésre. A 47 éves Jackman és a 13 évvel idősebb színésznő a Karib-tengeren a habokban pancsoltak.

Egy éve zuhant le a Germanwings gépe

A francia Alpokban tavaly lezuhant Germanwings repülőjáratának 150 áldozatára emlékeztek a hozzátartozók a tragédia első évfordulóján.

Kádár János beszéde Ákos zenéjével?

Ákos zenéjével szeretné ünnepelni az Operaház az 56-os forradalom 60. évfordulóját október 23-án. Erről az intézmény honlapjára került fel egy hír.

A dzsungel könyve: 20 év, 1100 előadás

Volt, hogy a díszlet is kigyulladt, a nézők mégsem menekültek, inkább megvárták az oltás végét. Mindez A dzsungel könyve egyik előadásán történt 10 éve. Ezt, és sok mást is felelevenítettek  csütörtök este a színészek a darab 20 éves évfordulóján, az 1100-ik előadáson.

Támadás az évfordulón


szerző:
2016.01.07. 18:25
Támadás az évfordulón

Allahot éltette és egy késsel támadt egy rendőrörsre Párizsban egy férfi. Azonnal lelőtték. Ezután lezárták a környéket, mert azt hitték, hogy robbanóövet viselt. Egy évvel ezelőtt ezen a napon támadtak szélsőséges fegyveresek a Charlie Hebdo szatírikus lap szerkesztőségére.

25 éve volt a taxisblokád


szerző:
2015.10.25. 18:40
25 éve volt a taxisblokád

Megbénult a közlekedés, hiányzott a kenyér a boltokból, elszabadultak az indulatok - 25 éve kezdődött a taxisblokád, amikor a benzináremelés ellen tiltakozó taxisok elbarikádozták a főváros, majd az ország nagyvárosainak útjait.

Ma lenne 50 éves a Ferencváros legendás kettese, Simon Tibor

Az egykori labdarúgó 2002. április 21-én baráti társaságával ment egy budapesti szórakozóhelyre, ahonnan egy szóváltást és lökdösődést követően kimenekült, de az utcán utolérték és agyonverték.

Ez történt a 34. héten


szerző:
2015.08.19. 21:15
Ez történt a 34. héten

A történtek után Aliz eltűnik. Bár Rudi tudja, hogy ki a tettes, de Krisztiánnal elhiteti, Fasírt és Nikol a felelősök. Gizella kártyajóslásba kezd, hogy az így keresett pénzből visszafizesse a Lucától kapott kölcsönt. László igyekezete, hogy segítse a vállalkozást azonban balul üt ki. Hanna komoly döntés előtt áll. Attila és Júlia egy délutánt töltenek együtt Attila apja halálának évfordulóján. Attila elmeséli, húsz évvel ezelőtt mi volt az apja kérése, ami örök nyomott hagyott benne.
 

Rendkívüli állapot Fergusonban


szerző:
2015.08.11. 18:35
Rendkívüli állapot Fergusonban

Egy év után újra rendkívüli állapotot kellett hirdetni az amerikai Fergusonban. Tavaly augusztusban hetekig tartó zavargások törtek ki, miután egy fehér rendőr lelőtt egy afroamerikai tizenévest. Most az évfordulón tartott tiltakozások közben szabadultak el az indulatok.

Reflektor 15-08-10


szerző:
2015.08.11. 01:15
Reflektor 15-08-10

Reflektor: Hajas László 60 éves lett. Balzsay Károly hálás a családjának.

70 éve bombázták le Nagaszakit


szerző:
2015.08.09. 18:20
70 éve bombázták le Nagaszakit

Ez volt a második, és mindeddig az utolsó alkalom a világban, hogy bevetették a legpusztítóbb fegyvert egy város ellen. A robbanás 70 ezer embert ölt meg.

25 éves a Republic


szerző:
2015.06.03. 09:03
25 éves a Republic

Idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját a Republic. Az énekessé előlépett Boros Csabával és Nagy László Attilával az együttes legszörnyűbb időszakáról, talpra állásukról, és a zenekar jövőjéről beszélgettünk.

Hofi Gézára emlékeztek a Heti Hetesben

Április 10-én volt a humorista halálának 13. évfordulója. Mindenki ismerte, mindenki szerette, hiszen neki mindig mindenről megvolt a véleménye, és soha nem rejtette véka alá. Egy ízben a Heti Hetest is megemlítette előadásán.

A Krím félsziget elcsatolását ünnepelték

Vlagyimir Putyin elismerte, hogy károkat okoztak az Oroszország ellen bevezetett nyugati gazdasági szankciók. Az orosz államfő a Krím félsziget Oroszországhoz csatolásának évfordulóján 110 ezer ember előtt beszélt Moszkvában, ahol nagyszabású koncerttel ünnepelték a két terület egyesítését.

Egy éve nem tudni, mi lett a géppel

Nem találtak emberi mulasztásra vagy műszaki hibára utaló jelet az épp egy éve eltűnt maláj repülőgép ügyében. A szakértői jelentést most hozták nyilvánosságra, de azt mondják, ez még nem a végleges dokumentum. Egyik fontos megállapítása, hogy a gép egyik feketedoboz akkumulátora a baleset előtt több mint egy évvel lejárt.

Reflektor 15-02-11


szerző:
2015.02.12. 00:25
Reflektor 15-02-11

Reflektor: Kétéves lett az Éjjel-nappal Budapest. Nyári Dia összeköltözött a szerelmével.

Fókusz 15-02-11


szerző:
2015.02.11. 19:20
Fókusz 15-02-11

Fókusz: Feladták a leckét? - Mitől lehet jobb a 9 osztályos iskola? Hogyan és mit tanulnak a gyerekek Hollandiában vagy Amerikában? Tarol a sikerszéria - Ünnepelnek az Éjjel-Nappal Budapest szereplői, 2 év alatt mindenki sztárrá vált. Kicsapta a biztosítékot - Fanni és Edina édesanyja is felháborodva nézi a Való Világot. Hogyan kommentálják a lányok szereplését?

Megszámlálhatatlan balhé, megannyi nevetés - kétéves lett a sikersorozat

Joe, Marci, Anikó, Kristóf, Regina, Lali és a többi szereplő, akik napra pontosan két éve költöztek be a nappalinkba. Még ők sem sejtették, hogy televízió történelmet írnak.

Wallenberg - A holokauszt 70. évfordulója

Wallenberg szinte már-már partizán volt amellett, hogy a svéd nagykövetség munkatársaként, humanitárius tevékenységet végzett és becslések szerint több tízezer zsidó életét mentette meg.

Kiengedték a kórházból Kaley Couco-t

Férjével és kutyájukkal, Ruby-val látták a tehetséges színésznő a természetben sétálni. 

10 éve pusztított a cunami


szerző:
2014.12.26. 18:30
10 éve pusztított a cunami

Pénteken a világ több országában is megemlékeztek az Indiai-óceáni cunami áldozatairól, ami éppen 10 évvel ezelőtt, 2004 karácsony másnapján pusztított.


 

ÉVFORDULÓ: Így érkezett a cunami

A szökőár volt az emberiség történetének egyik legsúlyosabb természeti katasztrófája, amelyben legalább 230 ezer ember vesztette életét. A cunamit egy víz alatti földrengés indította el, az általa keltett lökéshullámok a partra érve helyenként 30 méter magas pusztító hullámokká nőttek.
 

25 éve bomlott le a Berlini fal


szerző:
2014.11.10. 17:30
25 éve bomlott le a Berlini fal

A Berlini fal a fasizmus ellen épült és a szabadságért bontották le. Egy jelkép, amely november kilencedikén este omlott össze. Ez a dátum a németeknek egy világ vége és egy új kezdete, és most vasárnaptól a szabadság 25 éves évfordulójának ünneplését is jelenti majd.
 
 

25 éve bontották le a Berlini falat

A Berlini fal a fasizmus ellen épült és a szabadságért bontották le. Egy jelkép, amely november kilencedikén este omlott össze. Ez a dátum a németeknek egy világ vége és egy új kezdete, és most vasárnaptól a szabadság 25 éves évfordulójának ünneplését is jelenti majd.

25 éve kezdődőtt a berlini fal ledöntése

A berlini fal leomlásának 25. évfordulójára emlékeztek a német fővárosban. 1989. november 9-én több ezer keletnémet állampolgár léphetett Nyugat-Berlinbe, miután az NDK megváltoztatta az állampolgáraira vonatkozó utazási előírásokat. Ezután megszűnt a határellenőrzés, majd a lebontották a falat.
 

Radnóti Miklósra emlékeztek


szerző:
2014.11.09. 18:35
Radnóti Miklósra emlékeztek

70 évvel ezelőtt halt meg Radnóti Miklós költő, műfordító, rá emlékeztek több helyszínen is. A 20. századi magyar líra egyik meghatározó alakja 1909. május 5-én született Budapesten.  Ez az életrajzi adat biztos, ám halálának körülményei máig tisztázatlanok.

 

Jelképesen újra áll a Berlini fal

Ezúttal nem betontömbök, szögesdrót és aknazár jelzi a német fővárosban az egykori határt, hanem világító léggömbök. Berlinben és Németországban egész hétvégén arra emlékeznek, hogy 25 évvel ezelőtt, november 9-én leomlott a várost évtizedeken át megosztó fal.
 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való