KERESÉS search-close

értelmi fogyatékos

11 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "értelmi fogyatékos"

Brutális történet: építőkockák voltak a gyomrában

Fa építőkockákat találtak a boncoláskor egy 27 évesen meghalt, értelmi fogyatékos férfi testében, Szekszárdon. Az egyik helyi szociális otthonban élt, innen vitték kórházba, ahol meghalt. A nyelőcsövében és a gyomrában is találtak fajátékokat. Az eset még januárban történt, a rendőrség most közölte, hogy gondatlanság miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Tiltakoznak a gödi speciális otthon bezárása ellen

Szülők tiltakoztak a gödi Topház Speciális Otthon bezárása ellen. Azt szeretnék, ha inkább több gondozót vennének fel és javítanák az épület belső állapotát, szerintük ugyanis a gondozókkal nincs semmi probléma. Múlt héten kerültek nyilvánosságra azok a megrázó fotók, amiken ágyhoz kötözött gyerekek, rácsos ágyba zárt huszonévesek fekszenek lesoványodva. Egy civil szervezet szerint azért, mert nem megfelelően látták el őket. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a fotók megjelenése után bejelentette, felgyorsítják az intézmény bezárását. Az intézményvezetőt pedig azonnal felfüggesztették.

Értelmi fogyatékost büntettek

Értelmi fogyatékos férfit büntettek meg az ellenőrök, mert nem volt nála személyi. Az eset a Csongrád megyei Maroslelén történt, írta meg a Délmagyarország. Csak az a hatósági igazolvány volt nála, amivel évek óta kedvezményesen buszozik. Édesanyja nem érti, a fiát látva miért nem hitték el az ellenőrök, hogy valóban övé az igazolvány. Kísérőjével együtt tizennyolcezer forintra bírságolták, ennek nagy részét végül elengedték.

Újra nyomoznak a szerződések miatt

Újra nyomoznak annak az értelmi fogyatékkal élő férfinak az ügyében, akinek betéti társaságával három éven át kötött szerződéseket a Fővárosi Vízművek egyik leányvállalata. A férfi szerint 64 millió forint értékben szerződtek vele, de a pénznek csak a töredékét kapta meg. A Fővárosi Vízművek szerint végig tisztességesen jártak el a gyámság alatt álló 42 éves férfival, akiről nem tudták, hogy korlátozottan cselekvőképes.

32 magyar arany a speciális olimpián

Taroltak a magyar versenyzők a Los Angeles-i speciális olimpián. Az értelmi fogyatékosok legnagyobb versenyén az 58 fős magyar csapat több mint 80 érmet szerzett, köztük 32 aranyat.

Mi lesz Fruzsinával?


szerző:
2015.03.16. 16:05
Mi lesz Fruzsinával?

Fruzsina elmúlt 20 éves, speciális nevelésre szorul, nem tudja ellátni magát. Szülei nem élnek. Állandó felügyeletre van szüksége. Nagynénjével élt Magyarországon, ám ő belefáradt. Másik nagynénjéhez utazott Svédországba, mert csak ő vállalná nevelését. De ott nem maradhat, mert a svéd állam nem kívánja ellátásának költségeit fedezni. Mi lesz vele? – kérdezzük a ma Budapestre érkezett svéd nagynénit – és egy nemzetközi jogászt.
 

Kiutasították Svédországból a magyar értelmi fogyatékos lányt

Hiába küzdöttek érte 29 hónapon keresztül, kiutasítanak Svédországból egy 20 éves értelmi fogyatékos magyar lányt. Fruzsinának haza kell térnie, pedig az egyetlen élő rokona az ott élő nagynénje, itthon senkije sincs. A bürokrácia áldozata lett, ha hazatér, család helyett intézetben kell nevelkednie. Czakó József riportja.

Kiutasítják Svédországból, ahol az egyetlen rokona él

Hiába küzdöttek érte 29 hónapon keresztül, kiutasítanak Svédországból egy 20 éves értelmi fogyatékos magyar lányt. Fruzsinának haza kell térnie, pedig az egyetlen élő rokona az ott élő nagynénje, itthon senkije sincs. A bürokrácia áldozata lett, ha hazatér, család helyett intézetben kell nevelkednie. Czakó József ripotja.

Bárki beleírhat a kalandos blogmesébe

A cél, hogy felhívják a kicsik figyelmét az olyan értékekre mint a tolerancia vagy az együtt eltöltött idő.

Bezár a fogyatékos gyerekek iskolája

Az V. kerületi önkormányzat azt mondja: nincs pénze arra, hogy az intézményt fenntartsa, évek óta csökken a diákok száma.

Tényleg jobb velük a világ


szerző:
2010.11.11. 15:10
Tényleg jobb velük a világ

A Nemadomfel Együttesnek nem csak hitvallása, és programsorozatának elnevezése hogy „Jobb velünk a világ”.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való