KERESÉS search-close

érem

50 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "érem"

Kik és mi alapján döntik el, hogy melyik süni a legszebb?

A hétvégi süni szépségversenyen 73 afrikai fehérhasú törpesün mérte össze tüskéit. Bár lehetett érmeket és kupákat is nyerni, a tenyésztőket és gazdikat elsősorban az motiválta, hogy elbüszkélkedhessenek a kis „drágaságaikkal”. Az afrikai törpesünök tartása nagyon egyszerű. Egy hasonló méretű terrárium vagy ketrec kell nekik, mint a nyusziknak, egy kis alom, és egy zsák ház gyanánt.

GONDOLTA VOLNA?: Ennyi érme van Hosszú Katinkának

Sztárokkal indul az Úszó Világkupa, negyven országból ötszázan versenyeznek csütörtöktől szombatig a Duna Arénában, köztük több világ- és olimpiai bajnok is. A szerdai sajtótájékoztatón Hosszú Katinka azt mondta, szeretné, ha itt szerezhetné meg négyszázadik világkupa-érmét.

Újabb magyar bronzérem született


szerző:
2018.08.17. 09:12
Újabb magyar bronzérem született

Múlt héten, már az első napon a legjobb magyar szereplését produkálva, Karakas Hedvig bronzérmet nyert az 57 kilogrammos súlycsoportban, a cselgáncsozók olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatának budapesti versenyén!

Érme vagy érem?


szerző:
2017.11.15. 08:43
Érme vagy érem?

A szélhámosok manapság aranyozott érmékkel csalnak ki gyanútlan idősektől több százezer forintot. Annáék utánajártak az aljas átverésnek, és Töreki Milán, numizmatikai szakértő segítségével megfejtették a nagy kérdést: hogyan ismerhető fel egy hamis érme?

Érmet akart, megszerezte


szerző:
2017.08.15. 18:47
Érmet akart, megszerezte

Éremért ment Márton Anita a londoni atlétikai világbajnokságra, és meg is szerezte. A riói olimpián bronzérmes súlylökő most ezüstérmet szerzett. Az atléta hétfőn este ért haza Angliából, a reptéren hatalmas taps fogadta.

Hosszú Katinka ismét remekelt


szerző:
2016.11.09. 18:00
Hosszú Katinka ismét remekelt

November 2. és 5. között került megrendezésre a százhalombattai sportuszodában a XII. Országos Rövidpályás Bajnokság, melynek 17 döntőjéből 16-ot Hosszú Katinka nyert, ráadásul országos csúcsot is döntött a Cometen is jelölt úszónő.

Van, ahol ingyen sörözés jár az olimpiai aranyért

85 milliméter és 500 gramm. Ekkora egy riói aranyérem, ami összesen 564 dollárt, azaz 155 ezer forintot ér. Egy aranyéremben mindössze 6 gramm arany van, a többi – a maradék 494 gramm: ezüst.

Hosszú Katinka újabb győzelmet ünnepelhet!

Pontosabban egy újabb boldog pillanattal többet számolhat az életében, hiszen férjével, Shane-nel nemcsak a karrierjüket egyengetik közösen, hanem az életüket is. Mi lehet az öröm tárgya? Most kiderül!

Fókusz 2016-08-19


szerző:
2016.08.19. 18:55
Best of RIO: Első hét, a Fókusz kamerájával

Rio eddig olyan össztermést hozott, ami mellett kollégánk háttérmunkája fel sem tűnt. Szinte természetesnek vettük, hogy a vívó és úszósikerek mellett rendre feltűnnek kiküldött tudósítónk, Jász Zoltán képei, arca. Most összesítünk, megmutatjuk önöknek azt a nagy esti döntők előtt, hogy mi minden érdekesség van még a csillogó érmek mögött.

A női vízilabda-válogatott csak az olimpiára koncentrál

A női vízilabda-válogatott januárban megnyerte a belgrádi Európa-bajnokságot, ami azt is jelentette, hogy a csapat kijutott a riói olimpiára. Azóta gőzerővel készülnek a nyár végi megmérettetésre: edzésekkel, összetartásokkal, edzőmeccsekkel. Október óta a lányok új szakmai stábbal dolgoznak együtt, a céljuk pedig csak annyi, hogy sporttörténelmet írjanak a női vízilabdában.

Nyolcvanhét érmet szereztek a magyarok

Nyolcvanhét érmet hoztak haza a szervátültetett sportolók Argentínából. A XX. Világjátékon a negyedik helyen végzett Magyarország. És egy magyar atléta, Gelencsér Róbert lett a legeredményesebb férfiversenyző.

Lejárt az ellenszenvek szavatossága

Hetek óta mást se láttunk, hallottunk, mint Dennis és Dóri vitáit, illetve Robin és Laci kakaskodását. Mindenki egy Párbajon akarta bizonyítani a saját igazát. Most úgy tűnik, hogy bár mindenki feszült, mégis békesség honol a Villa falain belül, de ki tudja meddig?

Attila utolsó csínytevése és tanácsai a villalakóknak

Minden exvillalakó elköszön az általa támogatott játékostól. Ajándékokkal is készülnek, amelyek nemcsak személyesek, hanem viccesek és meghatóak is.

Kickboksz: 25 éve nem volt ekkora magyar siker

25 éve nem látott sikert ért el a magyar kickboksz válogatott a spanyolországi Európa-bajnokságon. A csapat hat érmet, köztük két aranyat szerzett.

Magyar arany a speciális játékokon

Az értelmi fogyatékosok egyik legnagyobb versenyén összesen 62 érmet, közte 19 aranyat szerzett a magyar csapat! Ezzel az egyik legeredményesebb ország lett.
 

Felajánlotta aranyérmét elhunyt barátnőjének

Szénmonoxid-mérgezésben nemrég meghalt az ország egyik legsikeresebb fiatal atlétája. Zitában a jövő olimpiai bajnokát látták. Megszólal a gyászoló család és az egykori vetélytárs, aki legutolsó aranyérmét a Fókusz kamerái előtt az elhunyt lány édesanyjának adta át!

Elsőre a győzelem kapujának közelében találta magát

Nem sűrűn lát az ember bikini-modellt édességgel a szájában, de Kiss Virág most megteheti, sőt meg is érdemli, hiszen bronzérmet szerzett a világ egyik legnagyobb fitness versenyén, az Arnold Classicson, bikini kategóriában.

Benedek Dalma szerb színekben evez „Rióig”

Benedek Dalma hétszeres világbajnok kajakozó, boldog feleség és kiváló sportoló, akinek egyetlen beteljesületlen álma, hogy olimpiai bajnok lehessen, és a legfényesebb medál és a legnagyobb elismerés eléréséhez bármit képes feladni.

A magyarok a kártyajátékok királyának legjobbjai

Az idei év nem a világ vége a magyar sportban, ez egészen biztos. Kiválóan szerepeltünk az olimpián és a paralimpián is – sőt azt is megmutattuk, hogy nem csak jó sportolók vagyunk, de jó „tanulók” is. 2012-ben bridzsben olimpiai bajnoki címet nyertünk!

Feladta a sportkarriert, hogy másokon segítsen

Hirling Zsolt a világ legjobb evezőse volt párosban, mégis abbahagyta a sportot, és csaknem fél évre Kenyába utazott, hogy önkéntesként dolgozzon egy árvaház építésénél és a gyerekek mellett. Azt érezte, hogy ott a helye.

Az olimpia kicsit másként: vesztesek vallomásai

Egy ökölvívó, aki élete első 30 évét egy lapra tette fel, és a világ egyik legjobb kézilabdázója, aki társaival együtt váratlanul a siker kapujában találta magát, de nem tudtak belépni. A londoni olimpia egyelőre sötét betűs verseny sportpályafutásuk történetében.

Nem adja aranyérmét a lólengés magyar bajnoka

Lólengésben Berki előtt Pelle István, Magyar Zoltán és Borkai Zsolt nyert a magyarok közül bajnoki címet. Az utolsót 24 éve, úgyhogy kitüntetett figyelmet érdemel a sportág és a megszerzett arany, amit Louis Smith most visszakövetel.

Rekordösszeg: 35 millió forint az aranyérmeseknek

Ez az összeg jóval több, mint amennyi egy pekingi győzelem után járt. Mennyit kap a sportoló külföldön és mennyit adna az utca embere? Egyáltalán kifejezhető pénzben egy sportteljesítmény?

Egerszegi inspirálta Risztov Évát

1998-ban Hódmezővásárhelyen készítettek egy dokumentumfilmet az akkor 13 éves Éváról, amelyben a lány elmondja, célja az, hogy kijusson az Olimpiára, és jó eredményt érjen el. Az inspirációt pedig egy akkor már olimpiai bajnok adta.

Dombi Rudolf családjától örökölte a vízi életet

Még alig hogy hazatértek olimpiai bajnokaink, riportereink máris egész napokat tölthettek velük. Hétfőn a Dombi család látta vendégül a Fókuszt. Rudi története egy aprócska újpesti teraszon kezdődött, ahol egy fiatal srác mellé egy kajakedző költözött.

Leszállt az Aranygép!


szerző:
2012.08.13. 19:36
Leszállt az Aranygép!

Népes küldöttség szállt buszba a Liszt Ferenc repülőtéren, hogy az első nagy ünneplés helyszínére megérkezzen. A Syma csarnok csordultig telt szurkolókkal, a himnusz alatt pedig mindenki újra átélhette a felejthetetlen londoni élményeket.

Bronzérmet nyert Marosi Ádám az öttusaversenyen

Marosi a vívás után hatodik, az úszást követően hetedik volt, majd hibátlanul lovagolt, így ötödikként vágott neki a lövészetekkel kombinált futásnak, melyben két helyet előrelépett. A verseny másik magyar résztvevője, Kasza Róbert 12. lett.

Douchev-Janics Natasa bronzzal növelte a magyar éremlistát

A háromszoros olimpiai bajnok a győzelemért szállt harcba 200 méteren. A rajtja ezúttal sem neki sikerült a legjobban, csakhogy most elmaradt a szokásos felzárkózása. Janics a magyar londoni küldöttség 16. érmét szerezte meg.

Milyen titkot őriz Pars Krisztián?

A Fókusz Szentgotthárdon Pars Krisztián családjával együtt drukkolt a kiváló sportolónak, ahol előkerültek a féltve őrzött gyerekkori fotók is, az édesanya pedig titkokat osztott meg bajnok kisfiáról.

Módos Péter a riói aranyra utazik

Módos Péter olimpiai bronzérmes birkózó öröme annak ellenére leírhatatlan, hogy korábban többször is elmondta: a legfényesebb éremért utazott Londonba.

Csúcsra úsztatta hazánkat Gyurta Dániel

A szárnyait bontogató tinédzser a Fókusz kamerái előtt vált az ország példaképévé. Egyedülálló felvételek, és interjú az újdonsült bajnokkal: hogy töltötte a verseny előtti éjszakát, milyen zenét hallgatott, hogyan ünnepelt, és mire készül ezután?

Újra itthon a nemzeti hős


szerző:
2012.08.02. 19:52
Újra itthon a nemzeti hős

Szilágyi Áron, aki elsőként csalt könnyeket a szemünkbe a londoni olimpián, újra magyar földet tudhat a talpa alatt. A helyszínen, a Liszt Ferenc repülőtéren kollégánk, Veress Kriszta köszöntötte az olimpiai bajnok kardvívót.

A Fókusz riportere Londonból jelenti…

A 80 ezer férőhelyes stadionból jelentkezik a Fókusz riportere, D. Tóth András, ahol nemsokára elkezdődik a Gettómilliomost is filmvászonra álmodó Dany Boyle által rendezett 2012-es Olimpiai Megnyitó Ünnepség!

Nem kíméli testét a győzelemért

Mi történik az izompacsirtákkal egy csendes tavaszi hétköznapon, amikor a bajnokságtól még hónapok választják el? Több titokra is fény derült.

A tavalyi hoki ezüst bronzzá halványodott

B csoportos jégkorong világbajnokság Ljubljana. Több fronton döngettük a kapukat. Hol a magyar szurkolók harcoltak a szlovén rendőrökkel, hol a magyar csapat próbálta felülmúlni az ellenfeleket. Sajnos, ezúttal nekünk vágtak léket a jégen.

Gerincműtét után vissza a csúcsra

Ma már Nóra és Róbert is könnyedén ugrik, vagy veti el a diszkoszt, bár a fájdalom még számtalanszor előjön. Mindkét sportoló gerincét meg kellett műteni, és deréktájon titánmerevítés, vagyis 6-6 csavar tartja össze a csontokat.

3 világbajnoki aranyérem története

A spanyolországi Fitness- és Testépítő Világbajnokságon a magyar lányok egyszerűen leiskoláztak mindenkit.

Kajak-kenu: Minden színből jutott egy

A magyar versenyzők mindhárom színű éremből egyet, továbbá öt londoni kvótát szereztek a szombati döntőkben Szegeden.

Kiváló magyar éremtermés a kajak-kenu vébén

A magyar csapat 3 arany- és 2 bronzérmet, valamint 7 londoni kvótát gyűjtött a szegedi kajak-kenu világbajnokságon.

Rekordot úszott az első magyar érmes

Megvan az első magyar érem a sanghaji vizes világbajnokságon. Kis Gergő szerzett bronzot gyorsúszásban.

Magyarok ugráltak a legjobban Szlovéniában

A magyar csapat aranyérmet szerzett a Célbaugró Ejtőernyős Világkupa második versenyén.

Taroltak kajak-kenusaink az Eb-n

A magyarok 6 arany, három ezüst és két bronzéremmel zárták a belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokságot.

Különleges érmekollekciót kapott a múzeum

A szegedi Móra Ferenc Múzeum páratlan éremgyűjteménnyel gazdagodott egy tavaly elhunyt gyűjtő akaratából.

Reggeli 10-08-24


szerző:
2010.08.24. 08:30
Reggeli 10-08-24

Megváltoztatta vallomását a Zámbó-ügy koronatanúja, a részletekről Hulé Éva ügyvédje beszélt a Reggeliben, nálunk jártak a kajakos lányok, 12 érmet szereztek a hétvégi poznani kajak-kenu világbajnokságon.

Hat aranyat lapátoltak össze a kajakosok

Hat arany, öt ezüst, egy bronz és egy világrekord. Ez a magyar kajak-kenu csapat mérlege.

14 érmet zsebeltek be úszóink

Hat arany-, négy ezüst- és négy bronzérmet nyert a magyar csapat az idei „vizes” Európa Bajnokságon.

Itthon a transzplantált bajnokok

23 arany-, 25 ezüst- és 25 bronzérmet szereztek a magyarok a világjátékokon.

Aranyeső a kajak-kenu Eb-n


szerző:
2009.06.28. 14:22
Aranyeső a kajak-kenu Eb-n

A magyar küldöttség 6 arany, 9 ezüst és 2 bronzéremmel zárta a kontinensviadalt.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való