KERESÉS search-close

építkezés

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "építkezés"

70 éves fák is az építkezés áldozatai

Sokkolta a lakókat, hogy reggel láncfűrésszel estek neki a munkások az egyik IX. kerületi utca fáinak. Egy társasház építése miatt több mint egy tucat fát vágnak ki közterületről. A lakók azt mondják, őket senki nem értesítette. Az önkormányzat szerint nem is kellett. A hivatal állítja, a beruházó háromszor több fát ültet majd a régiek helyett.

Tovább drágulnak az építkezések és a lakásfelújítások

Továbbra is jelentősen drágulnak az építkezések. Az építőanyagok ára átlagosan 10, a bérek 10-15 százalékkal emelkednek idén az Építési Vállalkozók Szakszövetségének friss előrejelzése szerint. Emiatt az új és a használt ingatlanok is többe kerülnek majd a Híradónk által megkérdezett elemző szerint. Egy teljes lakásfelújítás pedig 15 százalékkal drágulhat év végéig.

140 milliárd forintnál is többe kerül majd az új Puskás Aréna

Az átadási határidőt és a költségeket is igyekeznek tartani - ezt mondta az új Puskás Aréna építkezését felügyelő kormánybiztos. A szerkezetkész épületet ma mutatták meg a sajtónak. A beruházás 140 milliárd forintnál is többe kerül majd, és november végére készülhet el. Ez lesz Közép-Európa legnagyobb stadionja, itt rendezik meg a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság több meccsét. Ha kíváncsi, hogyan fog kinézni az épület, ha elkészül, kattintson: IDE!

PUSKÁS ARÉNA: Ilyen lesz, ha elkészül!

Az épület mostanra szerkezetkész, a tető is a helyére került. Annyi acélt építettek bele, amiből kétszer kijönne az Erzsébet-híd. A magasban már a kijelzők helyét is kialakították. A stadion legmeghatározóbb színe a szürke. A Népstadion elbontott épületének jellegzetes díszítőelemeit is lemásolták. Fürjes Balázs kormánybiztos szerint a stadion 100 százalékban magyar teljesítmény, pedig a kivitelezésre nemzetközi tendert írtak ki.

Pokolgépek rejtőznek a föld alatt!

A második világháborúban több tízezer bombát dobtak le Magyarországra, aminek egy része még mindig a föld alatt rejtőzik. Ráadásul sok közülük nagyon veszélyes, hiszen még ma is ugyanúgy működésbe léphet, ha hozzányúlnak.

Gyakran egy évet is várhat szakemberre, aki építkezik vagy felújít

Legyen türelmes, aki felújít vagy építkezik, gyakran fél, egy évet is várni kell szakemberre - erről a Népszava írt. A lap szerint a munkaerőhiány miatt Hazahívó néven programot is indít az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége. Az Évosz elnöke az RTL Híradónak azt mondta, jelenleg legalább 20 ezer szakmunkás hiányzik az építőiparból. A kormánytól azt írták: például a szakképzés átalakításával próbálják megnyerni a fiatalokat.

Mészáros Lőrinc cége konzorciumban építheti meg az új Néprajzi Múzeumot

Mészáros Lőrinc cége konzorciumban építheti meg az új Néprajzi Múzeumot. A beruházás 26 milliárd forintba került majd, azt a milliárdos vállalkozó cége, a ZÁÉV mellett a korábban Szíjj László, most pedig Paár Attila érdekeltségébe tartozó Magyar Építő Zrt. nyerte el.

Aggódnak a tatabányai boltosok

Mészáros Lőrinc cégének építkezése miatt aggódnak tatabányai boltosok. A milliárdos és a város közös vállalkozása épít mélygarázst a főtéren, ezért lezárták az ott lévő üzletház egyik bejáratát. A boltosok szerint nekik nem szóltak az építkezésről és attól tartanak, kevesebb lesz a vevőjük. Az önkormányzat szerint szóltak, és azt állítják, nem éri kár a tulajdonosokat. Ha mégis, hajlandók tárgyalni a kártalanításról.

 

Kivették a szabályok alól

Kiemelt fejlesztési területté nyilvánították Keszthelyen a Balaton partja melletti sáv több részét is, így arra nem lesznek érvényesek a beépítésre vonatkozó korlátozások. Az ellenzék szerint a fideszes többségű önkormányzat azért döntött így, hogy az Orbán Viktorral jó kapcsolatot ápoló Mészáros Lőrinc, házakat építhessen a területre.

Egy építkezés buktatói

Beckerék nemrég költöztek új házba három gyerekükkel Halásztelken. Szép házban laknak, szép kerttel, de van némi szépséghiba. A fűtés nem megy 17 fok felé és villany sincs, csak a szomszédok jóvoltából. És a fő gond: a tulajdonviszonyok se rendezettek, szóval a család patthelyzetbe került. Várják a banktól az utolsó hitelrészletet, de az addig nem jön, amíg nincsenek meg a közművek. Az építtető viszont addig nem viszi be a közműveket, amíg a család ki nem fizet mindent. De a történet még ennél is súlyosabb!

Felfelé száguldó ingatlanárak és külföldre vándorló munkások - ki végzi el a munkát?

Miközben lépten-nyomon épülnek a társasházak és irodák az országban, addig szakembereket szinte lehetetlen találni az építkezésekhez. A KSH adatai szerint tavaly 300 ezer ember dolgozott az ágazatban, de még további 30-40 ezer munkásra lenne szükség. Az egyre nagyobb munkaerőhiány miatt szinte már csoda, ha időben elkészül valami.
Topa Imre 20 éve foglalkozik kivitelezéssel, őt kérdeztük arról, mire számíthat az, aki építkezni szeretne. Ide kattintva megnézheti mit válaszolt.

ÉPÍTŐIPAR: „Ha most kérne fel munkára, jövő augusztusban tudnánk kezdeni”

Topa Imre 20 éve foglalkozik kivitelezéssel Dombóváron és környékén. Nem csak munkát ad, hanem gyakorlati képzést is biztosít a leendő munkásoknak. Azt mondja, ma egy építőipari munkás már Magyarországon sem keres az átlag alatt - de ez az összeg régiónként változó.
A témában készült teljes riportot ide kattintva nézheti meg.

Óriási dugók, bosszankodó utasok

Félórás-negyven perces késések egy épülő körforgalom miatt Sajószentpéteren. A 26-os út egyébként is forgalmas szakaszán alakítanak ki körforgalmat, már hetek óta tart az építkezés. A tömegközlekedés busszal a környékbeli falvakban élők szerint katasztrofális. Csúcsidőben lehetetlen időben eljutni iskolába, vagy a munkahelyre.

Lassabban haladnak az építkezések

 Több mint 3 és fél évig tarthat, mire elkészül egy társasház Budapesten, kétszer annyi ideig, mint egy évtizede a devizahitelezés csúcsidőszakában. Nincs elég szakmunkás, ugyanakkor egyre nagyobb lakóparkokat rendelnek

Félholtra vertek egy munkást a lakók Budapesten

Erről az Index írt először. Egy Facebook-posztra hivatkozva azt írták: két karbantartó dolgozott Kőbányán, egy gimnáziummal szemben, még kedden. Több lakót viszont zavart a zaj, ezért lementek a munkásokhoz, hogy szóljanak nekik.

Félholtra verték a munkást


szerző:
2018.08.31. 16:25
Félholtra verték a munkást

Félholtra vertek egy munkást a lakók Budapesten – erről az Index írt először.

Tovább drágulhat az építkezés

További kétszámjegyű drágulás várható az építőiparban. A tégla és a beton már most több mint tizedével, a munkaerő pedig néhol ötödével többe kerül, mint egy éve - az Építési Vállalkozók Szakszövetségének friss felmérése szerint. Arra számítanak, hogy kevesebb új lakás épül mostantól, miután a kormány egyértelművé tette, 2020-tól nem hosszabbítja meg a kedvezményes lakásáfát.

Magasabb lesz a luxuslakópark


szerző:
2018.07.26. 18:35
Magasabb lesz a luxuslakópark

Nagyobb is lesz, meg nem is a Rózsadombon épülő luxuslakópark, mint amekkora a helyén lévő, romos SZOT-szálló volt. A pesti oldalról már látszik, mekkora lesz az új társasház tömbje. Buda legszebb panorámájú domboldalán a rendszerváltás óta folyamatosan pusztuló épületet az ismert vállalkozó, Waberer György cége vette meg.

Félnek a lakók a rákkeltő azbeszttől

Budapesten a XI. kerületben egy önkormányzati épület bontásánál, több négyzetméteren is leverték az azbesztpalát. A lakók félnek, hogy ezért azbeszt került a levegőbe, amely belélegezve rákkeltő lehet. A kivitelező és az önkormányzat szerint csak véletlenül verték le a palákat, a biztonságos azbesztmentesítés később várható.

Dobó Ágiék végre tényleg beköltöztek új otthonukba!

A szépségkirálynő és családja már évek óta várják, hogy átvehessék álomotthonukat, ami most végre meg is történt! Bútorok nélkül, de a gyerekek és a szülők is ott hajtották álomra a fejüket.

Állványról zuhant le két munkás, meghaltak

Két munkás szörnyethalt délután Budapesten, amikor leszakadt alattuk egy mozgóállvány. A tragédia a 22. kerületben történt egy kollégium épületénél.

Hibázhatott a műszaki vezető és az ellenőr is

Hibázhatott a műszaki vezető és az ellenőr is a rendőrség szerint - vádemelést javasolnak ellenük. Ők lehetnek a felelősök azért, mert 2016 októberében egy építkezés mellett beomlott egy családi ház egyik szobája Debrecenben. A szomszédjukban lakópark épül.

 

Hiába a csúszás, újabb pénz jön a stadionra

Hiába a több hónapos csúszás, a kormány ellenőrzése mindent rendben talált a szigetszentmiklósi stadion építkezésén. Erről az Mfor.hu írt. Az elmúlt években háromszor állt meg az építkezés elszámolási viták miatt.

Tovább drágulhat az építkezés

Akár 15-20 százalékkal is tovább drágulhatnak az építkezések - az Építési Vállalkozók Szakszövetsége szerint. A cégek több mint 80 százaléka nem talál elég szakembert, és az építőanyagok is durván drágulni fognak a szövetség friss felmérése alapján. Emiatt az ingatlanok akár tizedével többe kerülhetnek majd idén, mint tavaly az általunk megkérdezett szakértő szerint - az újépítésűek és a használtak is.

Tovább drágulhat az építkezés

Akár 8-10 százalékkal emelkedhetnek az építőiparhoz kötődő árak várhatóan január elsejétől. A GKI kutatása szerint soha ennyi cég nem készült még áremelésre. Ezt részben a szakmunkás minimálbér újabb kötelező emelésével indokolják.

Munkagép dőlt a megállóra

Villamosmegállót zúzott szét egy munkagép Budapesten! A baleset tegnap kora este történt. A Margit híd budai oldalán az Irgalmasrendi Kórház új szárnyának építkezésén történt a baleset. Egy lánctalpas fúró dőlt el és bezúzta egy megálló tetejét. Senki sem sérült meg.

Lázár János kivizsgálná az építkezést

Lázár János miniszter kivizsgálná, a Fidesz-frakció szóvivője azonban biztos benne, hogy szabályosan működik Balatonfüreden az a szálloda, amelynek építéséhez sportakadémia és kollégium kialakítására kaptak félmilliárd forint TAO-támogatást.

 

Újabb milliós családtámogatás

Egymillió forintot átvállal a kormány azoknak a családoknak a jelzáloghiteléből, amelyek jövőre vállalnak harmadik gyereket - az erről szóló rendeletet szerdán fogadta el a kormány. A támogatás a háromnál több gyerekes családoknak is jár, de csak újabb gyerek születése esetén.

Növekednek a fuvardíjak, tovább drágulnak az építkezések

Tovább drágulnak az építkezések, a boltokban viszont elenyésző áremelkedést hozhat a fuvardíjak növekedése - a várakozások szerint. Hetek óta emelkednek a szállítási költségek Európában, Magyarországon pedig egyelőre 6-8%-kal emelkedhetnek az árak.

Attól tartanak, hogy rájuk omlik a löszfal

A százhalombattai házak felett, a löszfal széléhez közel, nyár óta épül két társasház. Az alpolgármester szerint ez veszélyes, korábban több helyen leomlott már a fal a településen. Az építtető viszont azt mondta az RTL Híradónak, több szakvélemény szerint is biztonságos az építkezés.

Sok építkezés csúszhat


szerző:
2017.10.16. 18:54
Sok építkezés csúszhat

Akár fél évet is csúszhat az új lakóparkok átadása - az Ingatlan.com értesülése szerint. Építőanyagból van elég a termékszövetség szerint, de a megrendelők nem szállítják el a raktárakból a krónikus munkaerőhiány miatt.

Rekord munkaerőhiány


szerző:
2017.09.13. 18:45
Rekord munkaerőhiány

Lefújták egy 160 lakásos társasház építését Budapesten a munkaerőhiány miatt, és visszaadták a befizetett pénzt a családoknak. Az egész országban lelassultak az építkezések, és a felújítást tervezőknek is hónapokig kell várniuk szakemberre. Történelemi rekordot döntött mostanra a munkaerőhiány a statisztikai hivatal szerint, 48 ezer betöltetlen álláshellyel számolnak a versenyszférában, 10 ezerrel többel, mint egy évvel ezelőtt.

Csak segítséggel lehet otthonuk

Alig 9 négyzetméteres épülethez hiányzik a tégla és a beton. Ettől függ egy súlyos beteg gyereket nevelő család otthona. A kisfiú születése óta beteg, állandóan mellette kell lenniük. Most bérlik a lakást, amit állami támogatással megvennének. Ehhez 9 négyzetméternyit hozzá kellene építeniük, különben hiába pályáznak. Az építkezésre viszont nincs pénzük.

900 millió forinttal drágulhat a székesfehérvári futballstadion

900 millió forinttal drágulhat az eddig 16 milliárdosra tervezett székesfehérvári futballstadion, az átadása pedig fél évet csúszik. Az önkormányzat ugyanis pénteken úgy döntött, elbontják a régi, amúgy alig több mint 10 éves főépületet, amit eredetileg beépítettek volna az új arénába. A város vezetői előre nem látott statikai problémára hivatkoznak. A baloldali pártok helyi képviselői viszont nem értik, hogy ez miért csak most, 8 hónappal az építkezés kezdete után derült ki.

Betonteknő a Szalajka-völgynél

Hatalmas betonteknőre hasonlít az épülő szilvásváradi lovas stadion. Erről az Index írt. A népszerű kirándulóhelynek számító Szalajka-völgy bejáratánál zajló építkezést részben Mészáros Lőrinc cége végzi. A beruházás az eredetileg tervezett négyszeresére drágult, de a kormánytól hiába kérdeztük miért. Az LMP szerint ez korrupció gyanúját veti fel.

Kiemelt beruházássá nyilvánította a kormány

Kiemelt beruházássá nyilvánította a kormány annak a református gyülekezetnek az építkezését, ahol Orbán Viktor miniszterelnök is meg szokott fordulni. A Magyar Nemzet írta meg, hogy a fővárosi Felhő utcában készülő központnak így gyorsabb ügyintézés jár, egyes engedélyeket be sem kell szerezniük. A kormány szerint az építkezés közcélokat szolgál, ezért minősítették át. Az MSZP szerint erre a miniszterelnök adhatott utasítást.

Jóval drágább lett építkezni

Ötödével drágultak az építkezések egyetlen év alatt - az építési vállalkozók szövetségének friss kutatása szerint. Már 30 millió forintot kérnek egy átlagos 100 m2-es házért, 6-8 millióval is többet, mint tavaly ilyenkor. Az építőanyagok drágulására hivatkoznak, illetve azt mondják, a kőműveseknek is legalább a harmadával többet kell fizetniük, különben a szakmunkások továbbállnak. Az Ingatlan.com szerint csökkenni kezdett az építkezések iránti kereslet, annyira elszabadultak az árak.

Mélygarázsba omlott egy családi ház szobája, azóta is a romos házban laknak

Egy műszaki vezetőt gyanúsíthatnak a debreceni házomlás ügyében. Tavaly októberben, egy éppen épülő mélygarázsba omlott egy családi ház egyik szobája. Csaknem 10 hónapja folyik a nyomozás az ügyben. A rendőrség közölte: már van gyanúsítottjuk. Bár senki sem sérült meg, a beomlott lakásban élőknek nem volt hova menniük, ezért azóta is a romos házban laknak.

Leszakadt a födém, heten sérültek meg

Egy munkás súlyosan, hat társa könnyen sérült meg délelőtt egy fővárosi építkezésen. Leszakadt alattuk a födém, több mint három méter magasból zuhantak le. Az angyalföldi baleset okát szakértők vizsgálják. Az építkezést végző cég Híradónknak azt írta, hogy ők minden szabályt betartottak.

Kilométerenként 3 milliárdba került az út

Helyére emelték az utolsó 30 tonnás elemet is – már látható a körforgalom a magasban. Körhíd épült a 47-es út hódmezővásárhelyi szakaszán, a kilométerenként 3 milliárdos út az egyik legdrágább elkerülő lesz az országban. Jövő tavaszra készülhet el, miközben már a keleti elkerülőt is tervezik – az kilométerenként 530 millió forint lesz a tervek szerint.

Mozgássérült parkolóra álltak

Még a mozgássérült parkolót is elfoglalták a munkások a Bibó István Szakkollégium új épületének építkezésén. A közelben egy súlyosan sérült gyerekekkel foglalkozó intézmény van. Egy nézőnk - aki oda viszi beteg unokáját - arra panaszkodik, rendkívül nehéz a munkálatok miatt megközelíteni az iskolát. Az építtető Magyar Nemzeti Vagyonkezelő szerint, hozzájuk még nem érkezett panasz, de az ígérték, fokozottan ellenőrizni fogják a kivitelezőt, hogy tartsa be a parkolási rendet.

Már másfél hónapja át kellett volna adni

Már másfél hónapja át kellett volna adni, de lassan fél éve nem áll meg a metró a Kossuth téren, mert ott az Országgyűlés számára irodaházat építenek. Illetve most még csak bontják a régi épületet. Korábban azt ígérték, március elején újra megáll majd a metró, de még mindig pótlóbuszok viszik az utasokat a Deák térről.

Kevés a munkás, drágulás jöhet

Sokan építkeznének, de nincs, aki felhúzza a házakat. Óriási a munkaerőhiány az építőiparban. Miközben az Európai Unió statisztikai hivatala szerint az elmúlt évben több mint kétszeresére nőtt Magyarországon a legalább kétlakásos társasházakra kiadott építési engedélyek száma. Ezzel elsők vagyunk Európában. Az ingatlanszakértők szerint a munkaerőhiány miatt drágulás lesz a lakáspiacon, sőt az is előfordulhat, hogy néhány beruházás meghiúsul.

Házelnöki rezidencia is lesz


szerző:
2017.03.30. 18:36
Házelnöki rezidencia is lesz

Díszterem, könyvtár és négy hálószoba is lesz a házelnök új rezidenciájában. Ezt a HVG írta meg. Az Országgyűlés elnökének egy Parlament közelében lévő épület legfelső szintjét építik át. Azt nem tudták megmondani, hogy mennyibe kerül majd a rezidencia. Az Együtt pénzkidobásnak tartja a beruházást.

31. rész - Segítség, a saját családom árul el!

Egy ház, ami nem készül el időben. Ungváriék az anyóshoz költöznek, aki pokollá teszi az életüket. A család széthullik, az építkezésből pedig tragédia lesz.

Átadták, majd lezárták a kilátót

Bezárták a néhány hónapja átadott, 40 millió forintból épült tihanyi kilátót. Egy helyi civil szervezet szerint a fokozottan védett területen nem lehetett volna környezetvédelmi hatástanulmány nélkül belefogni az építkezésbe, ezért megtámadták a használatbavételi engedélyt. A szervezet szerint a kilátóval járó turistaforgalom egyébként is túl nagy terhet jelent a környezetnek, ezért végső céljuk az, hogy lebontsák az építményt.

Zöld út a paksi bővítésnek

Zöld utat kapott Brüsszelben Paks2. Az Európai Bizottság igenjével az utolsó akadály is elhárult az építkezés elől. Az ellenzéki pártok szerint ugyanakkor az derül ki az uniós döntés indoklásából, hogy az atomerőmű csak állami támogatással, veszteségesen működhet majd. A kormány szerint erről szó sincs, olcsó lesz az áram és a hatalmas orosz hitelt is vissza tudják majd fizetni a bevételekből.

Összedőlt az épülő ház

Összedőlt egy épülő ház Nyíregyházán. 8 munkás dolgozott az építkezésen, amikor beszakadt a födémszerkezet, kidőlt a fal és leszakadt az állványzat. Egy férfit könnyebb sérülésekkel vittek kórházba a mentők.

Két vadászházat is épített

Két vadászházat is épített, összesen nyolcvanöt millió forint uniós támogatással Izsák fideszes polgármestere - derítette ki az Index. Nemcsak a településen, hanem Karádon is építkezett. Az öt éve elkészült épület zárva van, felújításra hivatkozva. Az izsákiról korábban elismerte, hogy ott lakik, és nem adja ki, ezt később tagadta, de a miniszterelnökség vizsgálatot indított. A karádi vendégház üzemeltetését viszont már nem ellenőrizhetik, mert az építkezést több mint öt éve befejezték.
 

„Kénytelenek voltunk kivágni”

Nyomoz a rendőrség Mészáros Lőrinc cégének Gellért-hegyi építkezése miatt - írta meg a 444.hu. A gyanú szerint ugyanis engedély nélkül vágtak ki fákat egy luxusvilla építésénél. A Mészáros és Mészáros Kft. szerint, idézem: a kivitelező kénytelen volt szabályszegést végrehajtani és állnak a hatósági büntetés elébe. A DK szerint Mészáros Lőrincnek nem számít sem a jog, sem az erkölcs, csak a saját anyagi javai.

Házon kívül 2016-10-26


szerző:
2016.10.26. 23:50
MEGDÖBBENTŐ: A központi műtő liftjében szállítják a sittet

Továbbra is romokban hever a magyar egészségügy. Ezúttal az egri Markhot Ferenc Kórház körülményeire panaszkodik a betegektől kezdve az ápolókon keresztül az orvosokig mindenki. Rejtett kamerával jutottunk be a megyeszékhely kórházába, és amit ott tapasztaltunk, az megdöbbentő volt.

A Market építhet a Rómain

Bár változtatási tilalmat rendeltek el, öt építkezést mégis be lehet fejezni a Római parton. Az engedélyt még azelőtt kapták meg, hogy bevezették a tiltást. Az egyik ilyen beruházás egy lakópark, amelynek építője a Garancsi István többségi tulajdonában lévő Market Zrt. A Párbeszéd Magyarországért szerint lakótelepet csinálnak az üdülőövezetből.  A kerület polgármestere azt mondta, a területen üdülőre kértek építési engedélyt, így nem volt jogi lehetőségük visszautasítani azt.

Saját felelősségre visszaköltöznek

Nincs hova menni annak a debreceni családnak, amelynek az otthona egy mélygarázs építése miatt vált lakhatatlanná. A héttagú család helyzete egyelőre kilátástalan, mert váratlanul az ideiglenes szállásukat is el kellett hagyniuk. Most a romos házban vannak, ahol se gáz, se villany nincs. Hétfőn derül ki, hogy tud-e segíteni rajtuk a debreceni önkormányzat.

Meghalt egy munkás, amikor rázuhant a födém

Tragédia az építkezésen! Meghalt egy munkás, két társa súlyosan megsérült, amikor rájuk szakadt egy épülő ház födémszerkezete kedd délelőtt Kiskunhalason. Azt egyelőre nem tudni, hogy mitől szakadt le a födém. Munkavédelmi felügyelők, az építésügyi hatóság és a rendőrség is vizsgálja az esetet.

Bomba miatt zárták le a Harminckettesek terét

A robbanótest egy építkezésről került elő, a honvédség tájékoztatása szerint egy II. világháborús tüzérségi lövedéket fordított ki egy munkagép a földből. A hatástalanítás idejére körülbelül 120 embernek kellett elhagynia otthonát. A rendőrség délután fél négytől zárta le a Harminckettesek terét, és nem engedtek be senkit a Blaha Lujza tér és a Baross utca közötti szakaszra.

 

Tégla és beton ömlött egy nő lakásába

Beomlott egy lakás fala Budapesten. A szomszédos építkezéshez használt beton törte át, amikor az új ház falát a lakás fala mellé próbálták felhúzni. A lakás fala valószínűleg nem bírta el a beton súlyát és beomlott. A beömlő beton összetört minden berendezést. A tulajdonos otthon volt, de nem lett baja. Elmesélte Híradónknak, mi történt. A kivitelező elismerte, hogy hibáztak. A rendőrség eljárást indított.

Gyásznap Olaszországban

Eltemették a földrengés 35 halálos áldozatát Olaszországban, ahol szombaton nemzeti gyásznap van. A ceremónián részt vett az olasz miniszterelnök és az államfő is. A mentőcsapatok még nem adták fel a reményt, hogy túlélőket találjanak. A halálos áldozatok száma 290-re emelkedett. Közben már nyomozás is indult, mert olyan középületek is összedőltek, amelyeket elvileg földrengésbiztossá építettek át.

Egy álom vált valóra!


szerző:
2016.08.18. 18:00
Egy álom vált valóra!

Nagy munkában van a Barátok Közt sztárja, Solti Ádám és menyasszonya. Közös otthonuk építése hónapok óta tart és már nagyon várják a beköltözés napját. A színész 17 éves kora óta gyűjt családi házra, nemrégiben pedig építész édesanyja segítségével végre meg is kezdődtek a munkálatok.

Ráomlott a gödör, meghalt a férfi

Vizsgálják, hogy megfelelő biztonsági körülmények között dolgozott-e a halálos földomlás áldozata. A 49 éves férfi csütörtökön Badacsonytördemicen egy hegyoldalba épült nyaraló felújításán dolgozott társával, amikor - információink szerint - két és félméteres földréteg zúdult rájuk. A férfit nem tudták megmenteni, társának nem esett baja, őt csak térdig temette be a föld. A rendőrség még vizsgálja, ki a felelős.

HALÁLOS: Föld temetett maga alá egy férfit egy építkezésen

A Veszprém megyei badacsonytördemicen a leomló támfal két embert temetett maga alá egy nyaraló építkezésénél. Egyiket csak térdig temette el a föld, a másikra viszont mintegy két és fél méter vastagságú földréteg zuhant. A 49 éves férfi élettelen testét csak több órás munkával tudták kiszabadítani, a másik férfi nem sérült meg a balesetben. Az ügyben a rendőrség nyomozást indított halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt.

Megígért autóutak: sokat még nem is építenek

Van, ahol még el sem kezdték építeni az autóutat, amit Orbán Viktor ígért. A miniszterelnök több mint egy éve azt mondta, 2018-ig minden nagyvárosba négysávos út vezet majd, és azok elérik az országhatárt is. A Demokratikus Koalíció szerint mindez csak kampányfogás volt. A Miniszterelnökségnél állítják, egy éven belül is meg lehet építeni az ígért autóutakat.

Panorámás nyaralót építtet Matolcsy fia

Panorámás balatoni nyaralót épít Matolcsy György fiának megbízásából az a cég, amely a jegybanki alapítványoknak is dolgozik. Az ügyről a Népszabadság írt. A céget egy olyan vállalkozás hozta létre, amelyben korábban tulajdonos volt Matolcsy György unokatestvére, Szemerey Tamás is. Az Együtt szerint ebből is látszik, hogy rokonainak juttat közpénzt Matolcsy György. Az alapítványok szerint kizárólag szakmai alapon bízták meg a céget az ingatlanfejlesztésekkel.

Hat milliárdból épülne sportcsarnok Felcsúton

Majdnem kétszer felépíthetnék a Pancho arénát a tervezett felcsúti sportcsarnok árából. A Figyelő című lap derítette ki, hogy a Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítvány 6 milliárd forintból építene sportcsarnokot az 1800 lakosú faluba. A beruházás jórészt a társasági adókedvezményekből befolyó pénzből valósulna meg. Az Együtt szerint ez közpénz, a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint nem az.

Kitartás hete a Ligetben


szerző:
2016.07.05. 18:42
Kitartás hete a Ligetben

Nem tágítanak a Ligetvédők, sőt Kitartás hete néven programsorozatot szerveztek erre a hétre a Városligetbe. A környezetvédő aktivisták a Liget átalakítása ellen tiltakoznak, három hete már területfoglalással is. A Ligetben élnek, hogy így védjék a kivágandó fákat. A Városfejlesztő Zrt. birtokvédelmi kérelmet adott be, hogy elkezdhessék a hónapok óta csúszásban lévő építkezést.

MNB alapítványok: csúszik az építkezés

Oktatás, és konferencia sem volt még a jegybanki alapítványok által csaknem egymilliárdért vett balatonakarattyai egykori MÁV-üdülőben. Tavaly azt ígérték, idén nyárra kész a felújítás, de most egy geológiai jelentésből kiderült, a felújítás megkezdése előtt komoly vizsgálatokra van szükség. Az Együtt szerint az üdülővásárlás csak pénzkidobás volt, az alapítványok annyit közöltek, még egyeztetnek arról, hogy mikor kezdődjön a felújítás.

FOTÓ: Ma is nagy volt a dugó a Budai Vár környékén

Amióta a korábbinál jóval kevesebb turistabusz mehet fel a Várba, az oda felvezető utakat árasztják el a buszok arra várva, hogy feljussanak. A felvétel a Várkert Bazár előtt készült, ahol ma is egymás után álltak az autóbuszok, ahol regisztrálniuk kell. A korlátozásokat azért vezették be, mert a várban építkezik a kormány. Csepreghy Nándor miniszter-helyettes szerint az is lehet, hogy ha az építkezések befejeződnek a turistabuszok teljesen kiszorulnak a Várból.

Teljesen kitilthatják a turistabuszokat

Nagy volt a torlódás Budapesten a Clark Ádám téren, mert szerdától új szabályok vonatkoznak a turistabuszokra. Sokkal szigorúbb szabályok szerint vihetnek csoportokat a várba, mint eddig. Előzetesen regisztrálniuk kell és legfeljebb öt percet tölthetnek a várban. A korlátozásokat azért vezették be, mert a várban építkezik a kormány. Csepreghy Nándor miniszter-helyettes szerint az is lehet, hogy ha az építkezések befejeződnek, a turistabuszok teljesen kiszorulnak a várból.

Eljárás a volt MDF-székház bontása miatt

Felügyeleti eljárást indított a hatóság a budapesti Bem József téren álló volt MDF székház, egykori Radetzky laktanya átépítése miatt - tudta meg az RTL Híradó. Azt, hogy az eljárás pontosan miért indult, nem közölte a fővárosi kormányhivatal. A befektető kérdésünkre elismerte, valóban indult eljárás, bár többet erről ők sem tudnak. Az építkezés ellen a környéken élők és egy civil szervezet is tiltakozik.

Állami bank adott hitelt a vásárláshoz

120 méteres toronyház, luxuslakások és –irodák, valamint szálloda is szerepel a Kopaszi-gát bővítésének tervei között. A beruházást Garancsi István milliárdos nagyvállalkozó cége végzi. A projekt állami hitelt és kiemelt minősítést is kapott a kormánytól, de hiába kérdeztük, azt nem árulták el, hogy miért. A DK szerint a kormány elherdálja a Kopaszi-gát területét.

Újabb mélygarázstól tartanak a Várban élők

Egyszer már megcsúszott a vároldal, most is ettől félnek az ott lakók - az egykori omlás közelében épülhet ugyanis az ötödik mélygarázs a budai Vár alá. A lakók attól is tartanak, hogy a 172 férőhelyes építmény a vár alatti zöld területeket is eltünteti - már 235-en írták alá az építkezés elleni tiltakozó ívet. Az általunk megkérdezett mérnök szerint az építkezés akár meg is erősítheti a várfalat - L. Simon László titkárságáról pedig azt írták, a világörökségi terület érzékenységét maximálisan figyelembe véve fognak dönteni.

Elkészült, de még nem adták át

Szökőkút, különleges LED csíkok, rengeteg pad. 5,3 milliárd forintból, másfél év építkezés után készült el a Széll Kálmán tér átalakítása. Az RTL Híradónak nyilatkozók többségének tetszik az új arculat, de akad olyan is, aki hiányolja a térről a régi órát, ami a budapestiek népszerű találkozási helye volt. Bár a tér kedden hivatalosan elkészült, pénteken mégis újra munkások dolgoztak rajta. A főpolgármester szerint garanciális javítást végeznek és a teret még amúgy sem adták át.

Korlátoznák a Várba tartó turistabuszokat

Éppen a nyári turistaszezon előtt akarja megtiltani a Miniszterelnökség, hogy nap közben felmehessenek a turistabuszok a Budai Várba. Ez azt jelenti, hogy a turisták ezrei csak gyalog vagy BKV-val tudnának odajutni. Erről elsőként a Népszabadság írt. Azért akarják korlátozni a forgalmat, mert elkezdődött Orbán Viktor leendő irodájának építése. A szocialisták szerint le kellene állítani a beruházást. A Miniszterelnökség úgy reagált: minden építkezés nehézségekkel jár, de azt ígérik: folyamatosan egyeztetnek majd a korlátozásokról.

A kormánynak egyszerűen megy, ami az építkezőknek nagyon nehezen

Nem értjük, hogy ha a kormányzat építkezik, nekik miért megy minden egyszerűen és zökkenőmentesen. Ha pedig mi építkezünk, miért szembesülünk sokszor azzal, hogy bonyolult az engedélyezés, sok a macera, kötözködnek a hivatalok. Mindez arról jutott eszünkbe, hogy erkély épül a budai Várban lévő Karmelita kolostorra, épp oda, ahol a miniszterelnök dolgozószobája lesz. A „nem értem” című sorozatunk újabb része, Szondi Vandától.

Vicces hiba a kormányépítkezésen

Vicces hibát vétettek a Budai Várban a kormányépítkezésen. Éppen a Miniszterelnökség költöztetésének munkálatai zajlanak, a karmelita kolostornál található paravánon olvasható az alábbi félresikerült fordítás.

Kisebb földrengéshez hasonlítják a bontást

Enyhe földrengéshez hasonlít - ezt mondták Pécsen a bontásra ítélt Magasház környékén élők. A 25 emeletes üresen álló épület legfelső szintjét már lebontották. A hétfőtől péntekig zajló munkákat nemcsak hallják, érzik is a lakók. Van, akinek a létrája rezonál egész nap és van, aki az ágyon ülve érzi, ahogy dolgoznak. A kivitelező az RTL Híradóval azt közölte: a zaj és a por nem nagyobb mint más építkezésen.

Eddig nem látott felvétel a pénteki mentőbalesetről

Budapesten a Duna parti Vizes Világbajnokság építkezésén dolgozott a férfi, aki leesett az állványról, ezért hívtak mentőt hozzá. A kórháztól alig 50 méterre azonban a mentőkocsi karambolozott és felborult vele. Végül egy másik mentő vitte kórházba.

Kaotikus helyzet az építkezésen

Április közepén adják át forgalomnak az M1-M7-es autópályák bevezető szakaszán épülő budaörsi csomópontot. Az építkezést tavaly szilveszterre kellett volna befejezni. A környéken élők azt mondták az RTL Híradó stábjának, hogy az építkezés tervszerűtlenül kapkodva halad és az biztos, hogy a munkások még a műszaki átadás után is dolgozni fognak itt. A budapesti közlekedési központot hiába kerestük, nem nyilatkoztak, csak további türelmet kértek.

Újabb milliárdok stadionokra

Újabb milliárdokat költ a kormány stadionokra és arra, hogy a kormányzat egy része a Várba költözzön. Egyetlen nap alatt több mint 16 milliárd forintot osztottak szét ilyen célokra. Csak a stadionépítésre szánt pénzt 13,6 milliárd forinttal növelték. Több mint 1 milliárd forintot pedig műtárgyakra költhetnek, hogy azokkal dekorálják a Várban azt az épületet, ahová a Miniszterelnökség és a Miniszterelnöki Kabinetiroda költözik.

Emberre zuhant az óriásdaru


szerző:
2016.02.06. 18:20
Emberre zuhant az óriásdaru

Egy ember meghalt és többen megsérültek, amikor pénteken Manhattanben összedőlt egy óriási építkezési daru. A 18 emelet magas monstrum egy forgalmas főútra zuhant, több autót maga alá temetve. Sokan bennrekedtek a szétroncsolt kocsikban, őket a tűzoltók szabadították ki. A darut a gyanú szerint az erős szél borította fel.

100 forintért adják a telkeket


szerző:
2016.01.14. 18:40
100 forintért adják a telkeket

Milliós telkeket kínál mindössze 100 forintért egy kistelepülés önkormányzata Zalában. Becsehelyen annyit kérnek cserébe, hogy a vásárlók három éven belül építsék fel a házukat, és legyen legalább két kiskorú gyerekük, akik a helyi óvodába és iskolába járnak majd. Azt remélik, hogy a kormány új otthonteremtési kedvezményeinek köszönhetően mindegyik telek elkel majd, és tavasszal már indulhatnak is az építkezések.

Lakásáfa: bíróság dönthet a vitatott árakról

Perelni kell - ezt ajánlotta a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára azoknak, akik olyan építési vállalkozóval szerződtek, aki zsebre akarja tenni az ÁFA csökkentésből származó hasznot. Sok olyan építési vállalkozó van, aki bruttó árban egyezett meg a vevőkkel még tavaly, és most is ragaszkodik az eredetileg kialkudott árhoz.


 

Perekre, mérges szomszédokra számítanak

Mérges szomszédokra, az egységes utcaképek felszámolására és perek sokaságára számít a Magyar Önkormányzati Szövetség amiatt, hogy jövőre már nem kell építési és használatbavételi engedélyt kérni a 300 négyzetméternél kisebb új lakások építéséhez. Azt mondják, az önkormányzatoknak így semmilyen beleszólásuk nem lesz, ki mit épít. A kormány szerint a változtatás célja a lakásépítések könnyítése.

Kerítés épül a szlovén határon is

Rendőrök és katonák már húzzák is a pengés szögesdrótot, és szállítják a helyszínre a három és fél méteres kerítéshez az alapanyagokat. Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, elkerülhetetlennek látja a szlovén szakasz megépítését. Az RTL Híradó úgy tudja, a magyar-horvát határszakaszon - ahol már egy ideje tart az építkezés - legkésőbb jövő héten elkészül a határzár, és várhatóan a szerb szakaszhoz hasonlóan azt is teljesen lezárják majd.

Lakóházakra zuhant két többtonnás daru Hollandiában

A baleset a Rajna folyó egyik hídjának a felújítása közben történt: a híd egyik darabját akarták a helyére illeszteni, amikor a híd eleme magával rántotta a hatalmas gépeket. A daruk öt lakóházat és két boltot temettek maguk alá, a romok alól egy embert kellett kimenteni.

Előzetes: Áramütés miatt ketten meghaltak egy építkezésen

Két munkás meghalt, egy társuk pedig súlyosan megégett, amikor áramütés érte őket egy monori építkezésen. A Pest megyei település iskolájának felújításán dolgoztak, amikor egy mobil állványt nekitoltak a nagyfeszültségű vezetéknek. A két munkás azonnal meghalt, harmadik társuk megpróbált segíteni rajtuk, ekkor égett meg.

Évek múlva buktak le az ékszerrablók

Mint egy krimiben, kibontották a falat, kivágták a páncélszekrényt, így loptak el csaknem 200 millió forint értékű aranyékszert Budapesten. Egy banda tagjai egy ékszerbolt melletti üres helyiséget béreltek ki és mintha éttermet nyitnának benne, építkezni kezdtek. Mindez csak álca volt. Az öt férfiból négyet elkaptak a rendőrök, ma emeltek vádat ellenük.

Visszakérik az előleget, de az alvállalkozókat kifizetik

A kormány visszakéri az eddig kifizetett előleget az M4-es autópálya építőitől, de az alvállalkozókat kifizetik – jelentette be Lázár János. Az Abony és Fegyvernek közötti autópálya építését idén áprilisban állíttatta le a kormány miután végleg kiderült: az Európai Unió nem ad pénzt a beruházásra. Eddig már 60 milliárdot kifizetett az állam a félbehagyott építkezésre, ebből szeretne most 22 milliárdot visszaszerezni. Arról, hogy mi lesz a beruházás sorsa, július elején tárgyal a kormány.

Az unió nem támogatta, mégis folytatták

Drágának és indokolatlannak tartotta az Európai Unió az M4-es autópálya megépítését, ezért már tavaly tavasszal sem támogatták a beruházást. Ez derül ki az Európai Bizottság Jávor Benedek EP-képviselőnek most megküldött leveléből. A kormány mégis folytatta az építkezést, 60 milliárd forint közpénzt költöttek rá és csak idén áprilisban állították le. Jávor Benedek szerint a kormány fölöslegesen erőltette a beruházást. A helyettes-államtitkár nem tudta megmondani, hogy mi lesz az építkezés sorsa.

Nem lesz szálloda a Puskás stadionban

Nem lesz a Puskás stadionban szálloda és konferenciaközpont, és nem fog 20 sportágat kiszolgálni, ugyanis kiderült, hogy ez nem fér bele az építésére szánt 100 milliárd forintba. Az RTL Híradónak nyilatkozó gazdasági elemző szerint így nem térül majd meg a beruházás, de az építkezésért felelős kormánybiztos azt mondja, ez nem is cél.

Még mindig áll a város – mi a helyzet a felújításokkal?

Reggel, délben, este dugó Budapesten. Sok helyen már a vége felé járnak az útfelújításoknak, de van, ahol még csak most kezdődik. Nyul Zoltánt, a BKK egyik munkatársát kérdeztük az aktuális építkezésekről és arról, hogy vajon sikerül-e tartani az ígért határidőt.

Fókusz 15-05-20


szerző:
2015.05.20. 17:55
Fókusz 15-05-20

Fókusz: Túl intim pillanatok? - sokan kiakadnak, ha meglátják a szülés után készült babafotókat ismerősük közösségi oldalán. De vajon meg kell felelni az elvárásoknak? Az őrület határán - A lezárások miatt mozdulni sem lehet Budapest belvárosában. De miért túrták fel azokat a helyeket is, amelyeket néhány éve már felújítottak? Sok az ellentmondás - Miért tört össze a magyar vadászgép, és miért kellett katapultálniuk a magyar pilótáknak? A Gripen baleset nyomában!

Lámpák is lehetnek az M4-esen?


szerző:
2015.05.12. 18:25
Lámpák is lehetnek az M4-esen?

Mindenképpen befejezik a félbehagyott M4-es autópályát, ezt mondta az RTL Híradónak a Miniszterelnökség helyettes államtitkára. Hogy pontosan milyen formában és milyen nyomvonalon, arról május után dönt a kormány. A Népszabadság információi szerint elképzelhető, hogy nem autópálya lesz, hanem gyorsforgalmi út, amin lámpás kereszteződések is lehetnek. A Demokratikus Koalíció szerint így veszélyes lesz az út, a kormány viszont úgy látja, még így is biztonságosabb lesz, mint a 4-es számú főút.

Kulturális kincsek semmisülhetnek meg

Beton és aszfalt alá kerülhet történelmi örökségünk nagy része - ezt mondta az LMP politikusa, aki szerint, ha elfogadják a fejlesztési miniszter törvénymódosító csomagját, ellehetetlenül a régészek munkája a nagyberuházások és építkezések előtt. Ezt mondják a régészek is - a minisztérium szerint viszont a javaslat nem veszélyezteti a kulturális örökséget, hanem egyszerűen csak felgyorsítja az építkezéseket és azok előkészítését.

Barbi kórházba juttatja Eriket

Barbi a felújítás során véletlenül annyira megsebezi Eriket, hogy kórházba kell mennie.

400 milliós stadion épül Mezőkövesden

Ötezer fő befogadására alkalmas stadion épül a kisvárosi csapatnak. A kisvárosban 16 ezren élnek, a focicsapat a másodosztályban játszik. A 400 millióból készülő komplexum egy része már kész, szeptemberre fejezhetik be.

Pusztító gránát a Széll Kálmán téren

Építés közben II. világháborús gránátot találtak a munkások - a forgalmat elterelték, a metró sem állt meg itt, tucatnyi épületet kellett kiüríteni a környéken. A tűzszerészek szerint ilyen veszélyes robbanószerkezetet még nem találtak itt, annak idején kifejezetten épületek elpusztítására vetették be. A bombaszakértők csak speciális felszereléssel közelíthették meg.

Előzetes: Gránátot találtak a Széll Kálmán téren

A szokásosnál is nagyobb a felfordulás a fővárosi Széll Kálmán téren. Építés közben II. világháborús gránátot találtak a munkások - a forgalmat elterelték, a metró sem állt meg itt, tucatnyi épületet kellett kiüríteni a környéken. A tűzszerészek szerint ilyen veszélyes robbanószerkezetet még nem találtak itt, annak idején kifejezetten épületek elpusztítására vetették be. A bombaszakértők csak speciális felszereléssel közelíthették meg - este hatkor megmutatjuk az RTL Híradóban.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való