KERESÉS search-close

éheztetés

20 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "éheztetés"

Nem törvénytelen a menekültek éheztetése

Egyetlen magyar törvény sem írja elő, hogy ételt kellene adni a fellebbezésük elbírálására váró menekülteknek a tranzitzónákban - ezzel utasította el a Nemzeti Nyomozó Iroda Szél Bernadett független képviselő feljelentését. Ugyan az Emberi Jogok Európai Bírósága több tucat esetben kötelezte a kormányt, hogy adjon enni ezeknek a menekülteknek, az NNI szerint ezt nem lehet általánosságban értelmezni. Szél Bernadett szerint a kormány embertelen.

Nem indít vizsgálatot az ombudsman a tranzitzónában történt éheztetések miatt

Nem indít vizsgálatot az ombudsman a tranzitzónában történt éheztetések miatt. Székely Lászlóhoz Szél Bernadett független képviselő fordult. A válaszában az ombudsman azt írta, egy korábbi látogatásán mindent rendben talált. Szél Bernadett szerint az ombudsmani vizsgálat lett volna az utolsó esély arra, hogy változzon a helyzet a tranzitzónában.

Szél Bernadett szerint a rendőrség vele végeztetné el a nyomozást

Feljelentés kiegészítést kért a nemzeti nyomozóiroda Szél Bernadettől a tranzitzónában történt éheztetések miatt tett bejelentése után - írta meg a 444.hu. A független képviselő szerint a rendőrség vele végeztetné el a nyomozást, pedig neki ehhez nincs joga. Szél Bernadett azért tett feljelentést, mert a strasbourgi emberi jogi bíróság eddig 23 esetben kötelezte a magyar kormányt, hogy adjanak enni a tranzitzónában várakozó menekülteknek. A kormány szerint senki nem éhezik.

Éheztették, harapdálták és láncra verve tartották 13 gyereküket

Életfogytiglani börtönre ítélte a bíróság a gyerekkínzó szülőket az Egyesült Államokban. A házaspár születésétől fogva éheztette, harapdálta és láncra verve tartotta 13 gyerekét. Tavaly kapták el őket, miután egyik lányuk megszökött és értesítette a rendőröket. A szülők az ítélethirdetésen azt mondták, sajnálják a történteket, de csak jót akartak.

Két és fél napig nem kapott enni két menekült a tranzitzónában

Két és fél napig nem kapott enni két menekült, miközben a tranzitzónában várakoztak. A Strasbourgi Emberi Jogi Bíróság kötelezte a magyar hatóságokat arra, hogy adjanak élelmet a felnőttkorú menekülteknek is. A Helsinki Bizottság szerint ez már a nyolcadik alkalom volt, hogy a tranzitzónában várakozók éheztek, míg a menekültügyi eljárás végét várták. A belügyminisztérium szerint minden a jogszabályoknak megfelelően történik.

 

Nyilatkozott a halálra éheztetett kislány apja

Soványnak látta, de másik kislányuk is sovány volt - ezt nyilatkozta a halálra éheztetett gyerek apja, aki továbbra is ártatlannak tartja magát. A börtönben nyilatkozott a Fókusznak, miután a múlt héten jogerősen 15 év fegyházbüntetésre ítélték. Felesége 18 évet kapott. Másfél éves kislányuk 2016 májusában halt éhen gyöngyösi lakásukban.

Embertelen körülmények között tartotta kutyáit egy szaporító

Éheztette, nem adott kutyáinak inni. Több tucat állatot tartott kegyetlen körülmények között egy gyulai szaporító, ez azután derült ki, hogy a gazda és a vevője is egy elszámolási vita miatt rendőrt hívott. A napokban fajtamentők, állatvédők és az önkormányzat közösen jelentek meg a tanyán, és elszállíttatták a legyengült állatokat.

Mégis ad enni a tranzitzónában tartózkodó menedékkérőnek a magyar állam

Korábban a terhes nők kivételével éheztették azokat a felnőtteket, akik bírósági döntésre vártak az ügyükben, mert a bevándorlási hivatal álláspontja szerint a törvények nem tették lehetővé, hogy gondoskodjanak az ellátásukról. A Magyar Helsinki Bizottság a strasbourgi bírósághoz fordult, az ügyből nemzetközi botrány lett. Ezek után döntött úgy a Bevándorlási Hivatal, hogy mindenki kaphat élelmet.

 

Újabb menedékkérőt éheztetnek?

Ezúttal egy afgán nőt éheztet a magyar hatóság a tranzitzónában a Helsinki Bizottság szerint. A szervezetnél azt mondják, ez már a nyolcadik olyan eset, hogy nem adnak élelmet a menekültnek.

Az éhhaláltól mentették meg a kölyökkutyákat

Alig álltak a lábukon, az éhenhalás szélén volt az a két kölyökkutya, amelyeket a komlói állatvédők mentettek meg. Egy mázai családnál voltak a kiskutyák, de nem adtak nekik enni. Csontsoványak voltak, majdnem az összes bordájuk kilátszott. Az egyik szomszéd szólt az állatvédőknek, akik elvitték a családtól a két kutyát.

Életük végéig börtönbe küldenék a szülőket

Élethosszig tartó börtönbüntetést kaphatnak, annak a másfél éves kislányak a szülei, akinek csontsovány holttestét múlt hét csütörtökön találták meg egy gyöngyösi lakásban. A Heves megyei ügyészség szóvivője Híradónknak azt mondta, a boncolás bebizonyította, hogy a kislány nem betegség miatt halt meg, hanem azért, mert nem kapott enni. A szülőket éppen ezért különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítják. Előzetes letartóztatásukról szombaton dönthet a bíróság.

Csak az apák erőszakosak?

Halálra éheztettek egy másfél éves kislányt Gyöngyösön. Brutális és kegyetlen bántalmazás, ilyenek ellen is kampányol az ENSZ gyermekjogi szervezete, az UNICEF magyar bizottsága adónk egy százalékát kérve. Kampányvideóikban a gyerekek bántalmazására hívják fel a figyelmet, meglehetősen szokatlan és megosztó tartalommal.

Megmenthették volna?


szerző:
2016.05.18. 17:50
Megmenthették volna?

Aznap amikor a gyermeküket halálra éheztető agárdi fényevőkként elhíresült család tagjai tizenöt év börtönt kaptak elsőfokon, Gyöngyösön holtan találtak egy csontsovány másfél éves kislányt. Még nem tudni, hogy beteg volt-e, vagy nem kapott enni, bárhogy is volt orvos november óta nem látta. A szomszédok sok mindent beszélnek, de tehettek volna ők is valamit a kislányért?

Halálra éheztették gyermeküket

Hogy nem vette észre senki, hogy a másfél éves kisfiú állapota válságos? A háziorvos miért nem látta, hogy csontsovány gyerek? Az agárdi, "Fényevőként" elhíresült család története három éve az egész országot hetekig foglalkoztatta. Miért nem tett valamit a halálra éheztetett kisgyereket látó természetgyógyász, vagy a szülőkkel együtt élő valamelyik anyai nagyszülő? A bíróságon azt mondták nem gondolták, hogy ekkora a baj és ártatlannak vallották magukat. Első fokon tizenöt év börtönt kaptak.

Egy vizsla megfagyott tetemére találtak

Lesoványodott német vizsla megfagyott tetemére bukkantak a szomszédok Kápolnásnyéken egy családi ház kertjében. Úgy tudjuk, a helyi alpolgármester fiáé volt. Az állatvédők szerint a kutya éhen pusztulhatott. De hogy pontosan mi történt vele, igazságügyi boncolás dönti majd el. Az ügyben állatkínzás miatt nyomoz a rendőrség.

Fókusz Plusz 2016-01-23


szerző:
2016.01.23. 18:50
Elítélték a vizslákat éheztető családapát

Nyolc hónap börtönt kapott a vizslákat éhezető családapa, de az ítélet végrehajtását egy év próbaidőre felfüggesztették. A férfi házánál állatvédők találtak három csontsovány vizslát, még tavaly augusztusban. Azt mondta, a család mellett nem volt ideje gondozni a állatokat. A tárgyalás előtt kutyabarátok tüntettek, azt remélték, letöltendő büntetést kap az állatkínzó. A bíró szerint elrettentő ítélet született.

Fókusz 15-02-27


szerző:
2015.02.27. 19:20
Fókusz 15-02-27

Fókusz: Mi történik Koszovóban? - Miért hagyják el tömegesen az emberek szülőföldjüket? Exkluzív riportunk Koszovóból. Édes mostohák - Hírességek vallomásai, akik szerelmükkel gyereket is kaptak. Hogyan tanultak meg együttélni? Nem kapott enni - Megkezdődött annak az agárdi házaspárnak a pere, akik a vád szerint halálra éheztették gyermeküket.

Hat embert állítottak elő a kisfiú éheztetéséért

Lezárta a nyomozást és hat emberrel szemben vádemelést javasol a rendőrség a halálra éheztetett másfél éves agárdi kisfiú ügyében. Az ügyészség szóvivőjét a legfrissebb hírekről telefonon kérdeztük, egy ügyvéddel pedig a lehetséges ítéletről beszélgettünk.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való