KERESÉS search-close

átépítés

14 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "átépítés"

Népszavazás lehet a Városligetről

Népszavazás lehet a Városliget átépítéséről, miután a Fővárosi Választási Bizottság hitelesítette az egyik erre vonatkozó kérdést. Az LMP egyik önkormányzati képviselője adta be a kérdést, amely arról szól: szeretnék-e a budapestiek, hogy a park zöldfelülete 70 százalék vagy annál több legyen. A 153 milliárd forintos építkezésért felelős állami cég azt közölte: ha változnak a szabályok, akkor annak megfelelően folytatják a beruházást.

Újra járható a Szabadság híd

Újra indult a forgalom a fővárosi Szabadság hídon, miután átépítették a villamosmegállókat. Van, ahol azonban biztosan nem készülnek el a felújításokkal az iskolakezdésig. Így az autósok dugókra számíthatnak például Budán, több helyen is. A BKK szerint nem lehetett volna jobban összehangolni a munkákat, hisz akkor teljes utakat kellett volna lezárni.

RTLII: A ligetvédők újabb táborát számolták fel

Ismét feszült a helyzet a Városligetben a park átépítésén dolgozó munkások, a rendőrök és a fák megvédésére szerveződött civilek között. Hétfőn újabb épületeket kezdtek bontani, a többi között azt is, ahol a ligetvédők vertek tábort. Az üres büfét még márciusban foglalták el a demonstrálók - önkényesen. A területre azóta tüntetést jelentettek be, ezért azt mondják, hogy a rendőrség jogtalanul szorította ki őket onnan.

Nem mentek el a kormánypártiak az ülésre

Határozatképtelen volt az Országgyűlés, ezért nem tárgyaltak a Liget átépítésének leállításáról az ellenzékiek által kezdeményezett rendkívüli ülésen, így csak a napirend előtti felszólalásokat mondták el a képviselők. A kormánypártok előre jelezték, hogy nem mennek el, de a kezdeményező ellenzéki politikusok közül is többen hiányoztak. A Párbeszéd Magyarországért nyár végére újabb rendkívüli ülést kezdeményez.

Műteni kellett az egyik ligetvédő kezét

Műteni kellett az egyik ligetvédő kezét, akkorát csapott rá szerdán a sisakjával az egyik biztonsági őr. De a biztonságiak azt mondják, közülük is megsérült két ember. A Ligetben csütörtökön nyugalom volt, de a helyzet továbbra is feszült. A PM közben bejelentette, rendkívüli parlamenti ülést kezdeményeznek, hogy helyezzék hatályon kívül a Liget átépítését megengedő törvényt.

Eljárás a volt MDF-székház bontása miatt

Felügyeleti eljárást indított a hatóság a budapesti Bem József téren álló volt MDF székház, egykori Radetzky laktanya átépítése miatt - tudta meg az RTL Híradó. Azt, hogy az eljárás pontosan miért indult, nem közölte a fővárosi kormányhivatal. A befektető kérdésünkre elismerte, valóban indult eljárás, bár többet erről ők sem tudnak. Az építkezés ellen a környéken élők és egy civil szervezet is tiltakozik.

Újra káosz lehet a Széll Kálmán téren

Káosz lehet a fővárosi Széll Kálmán téren holnap reggel. A felújítás miatt ismét változik a forgalmi rend, ezért az autósoknak kerülőutat kell használniuk, a gyalogosoknak pedig máshol kell keresniük a buszmegállókat. Lesz olyan busz, amely más útvonalon is jár majd. A BKK-nál azt mondják, az ütemterveknek megfelelően a tér más részén is lesznek korlátozások.

Nem mennek el a Határ útról az árusok

Nem hajlandóak lebontani üzleteiket a Határ úti kereskedők. Budapest egyik legforgalmasabb terét kedden kezdték átépíteni úgy, hogy a markolók és buldózerek között több üzlet is nyitva tart. Vásárlókat nem engednek a boltokhoz, mert azok lezárt építési területen vannak.

Káosz a Nyugati téren


szerző:
2015.05.11. 18:40
Káosz a Nyugati téren

Káosz a budapesti Nyugati téren. Megkezdték a felújítást, ezért lezárták az aluljáró egy részét, és a buszmegállókat is áthelyezték. A híradó által megkérdezett emberek többsége panaszkodik a sok egyszerre zajló építkezés miatt. A 4-es 6-os villamospálya felújítása még tart, és épül a fonódó villamospálya is. Ezt egy részen már bontani is kellett. A BKK szerint azért, mert a beton nem volt megfelelő.

Újabb nehezítés: átépítik a Nyugatit

Hétfőn kezdődik a Nyugati tér felújítása. Emiatt a gyalogosoknak és busszal közlekedőknek kell változásokra számítani. Lezárják az aluljáró egy részét, és áthelyezik a megállókat. A 4-es 6-os villamospótló buszok a Bajcsy-Zsilinszky út másik oldalán állnak majd meg.

Fókusz 11-09-08


szerző:
2011.09.08. 20:45
Fókusz 11-09-08

Fókusz: Átfazonírozva - Az első felvételek a vadonatúj ValóVillából. Vajon mi vár az ötödik széria szereplőire? Malek a Mátrixban - Az X-Faktor mentora Neo bőrébe bújt egy fotózás és SP kedvéért. Önélntes rabság - Miért vállalta a budai kávézó tulajdonosa, hogy áram és víz nélkül bezárkózik az üzletébe?

Új stadion a régi romjain


szerző:
2011.09.02. 19:17
Új stadion a régi romjain

A tervek szerint 2014-re új futballstadion épülne a jelenlegi Puskás Ferenc Stadion helyén.

Autóútból autópálya is lehetne

Át lehetne építeni autópályává az M70-es autóutat, amelyen kedden hat ember halt meg.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való