KERESÉS search-close

árvíz

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "árvíz"

Árvíz mosta el Irkutszk környékét

Már legalább 5 halálos áldozata van annak a hatalmas szibériai árvíznek, amely szó szerint elmosta a mongol határhoz közeli Irkutszk környékét. Az utóbbi napok szokatlanul heves esőzései miatt megáradt folyók több mint 50 települést öntöttek el, több ezer embert kellett kitelepíteni. A halottak száma még nőhet, mert jelenleg sokakat eltűntként keresnek.

Volt, ahol az ablakokon át öntötte el a víz a házakat

Folytatódik a szélsőséges időjárás. Több ház lakhatatlanná vált a Baranya megyei Kátolyon, ahol hatalmas felhőszakadás után villámárvíz pusztított pénteken délután. A hirtelen jött sok csapadéktól megáradt egy patak, a víz betört a faluba. Volt, ahol ajtókat szakított le az áradás, máshol az ablakokon át öntötte el a víz a házakat. Több család azt mondta, mindenük odaveszett, sokaknak az állataik is elpusztultak. Egy nappal a villámárvíz után még szombaton is gépekkel próbálták eltakarítani a sarat.

Villámárvíz Ajka környékén

Villámárvíz mosta el Ajka, Várpalota és több Somogy megyei település egy részét. Az intenzív zivatarokban megteltek a csatornák és az utcákon hömpölygött a víz. Pénteken még észak-keleten ugyan lehetnek zivatarok, de a hosszúhétvégén már nyugodtabb időjárás várható.

Napok óta tombol az ítéletidő az Egyesült Államokban

Napok óta ítéletidő tombol az Egyesült Államok középső részén. Előbb tornádók, majd árvizek tarolták le a térséget. Colorado államban pedig, a tavaszi évszakhoz képest szokatlan módon, a hirtelen jött havazás okozott fennakadásokat a közlekedésben.

Top 9: A legendás Gátvéder az árvízről próbált mesélni

A klasszikussá nemesedett felvétel egy áradó folyó mellett készült, de folyadékhiányban a legendás interjú főszereplője, Béla bácsi sem szenvedett.

ÁRADÁS: így öntötte el Franciaország egy részét a víz

Legalább hatan meghaltak a délkelet-franciaországi súlyos áradásokban. Az utóbbi napok nagy esőzései miatt a folyók kiléptek medrükből, és egész településeket öntöttek el. Sok ember esett a víz fogságába, őket csónakokkal és helikopterekkel mentik. Köszönjük a felvételeket Kuun Aladárnak.

Földrengés, tájfun, árvíz

Három ország, három természeti csapás. Kínában óriási károkat okozott a Rumbia nevű tájfun, amely ebben a szezonban már a 18. vihar, amely elérte az országot. Az indiai Kerala államban már több mint 350 halálos áldozata van a rengeteg monszunesőnek. Az indonéziai Lombokon pedig újra megmozdult a föld.

PUSZTÍTÓ ÁRVÍZEK: Hőség után esők, aztán áradás

A francia hatóságok több mint 400 tűzoltót és rendőrt vezényeltek a térségbe. Négy helikopter segítségével elkezdték kimenekíteni a kempingekben rekedt nyaralókat. Az egyikből 119 gyermeket kellett evakuálni. Néhány óra alatt 1600 embert helyeztek biztonságba. Egy német férfinak nyoma veszett. A lakókocsijába húzódott, de a járművet elvitte a víz.

Trópusi vihar okozott súlyos áradást

Legkevesebb 20 ember meghalt, több tucatnyian pedig eltűntek a heves áradásokban Vietnam északi részén.

Brutális áradás Vietnámban


szerző:
2018.07.23. 15:03
Brutális áradás Vietnámban

Legkevesebb 20 ember meghalt, több tucatnyian pedig eltűntek a heves áradásokban Vietnam északi részén.

Ez volt az évszázad árvize!

Öt évvel ezelőtt a Fókuszban döbbenetes riportot láthattak a nézők, ugyanis a Belgrád rakpartra rá sem lehetett ismerni, és Szentendrén a sétáló utca - turisták helyett - homokzsákokkal volt tele.

VILLÁMÁRVÍZ: Lapátolni kellett a sarat

A Zala megyei Gelseszigetre a szántóföldekről zúdult a sár miután órákon át szakadt az eső. Somogy megyében, Nagyatádon kerteket öntött el a villámárvíz, mert nem bírták a csatornák a rengeteg csapadékot. Baranya megyében, Szigetváron is állt a víz az utcákon egy felhőszakadás után.

Villámárvizet okozott az eső

Elakadt autók, túlterhelt csatornák, térdig vízben járó emberek. Sopronban villámárvizet okozott a hirtelen lehullott nagy mennyiségű csapadék. A Baranya megyei Lánycsókon pedig alig egy óra alatt annyi eső esett le, ami máskor több hónap alatt szokott. A sáros áradat több utcát is elöntött.

Videón a drámai mentés


szerző:
2018.03.25. 18:11
Videón a drámai mentés

Látványos mentés Kaliforniában! Egy megáradt folyóban rekedt autó sofőrjét hozták ki vízimentők. Egy drónnal vették észre, hogy bajban van, aztán a robotrepülő kamerája mutatta meg azt is, ahogy a tetőablakon keresztül kiszabadítják a hömpölygő áradatból.

Párizs a víz fogságában


szerző:
2018.01.27. 18:25
Párizs a víz fogságában

Egyre nagyobb gondot okot az áradó Szajna a francia fővárosban és környékén. Elővigyázatosságból bezárták a Louvre múzeum alagsori termeit. Sokaknak kellett elhagyniuk otthonukat.

Velence víz alatt


szerző:
2017.11.08. 20:32
Velence víz alatt

Elöntötte a víz Velence egy részét. Az észak-olasz városban négy éve nem mértek olyan magas vízszintet, mint most.(()) A turisták az erre a célra kihelyezett pallókon, illetve gumicsizmában közlekednek.

Kártérítés árvíz károsult autósoknak?

Kinek a felelőssége, ha egy hirtelen kialakult villámárvíz kárt tesz gépjárművünkben? Igényelhetünk-e kárpótlást ilyen esetben? Jogi tanácsosunk most megválaszolja ezeket a kérdéseket.

Elefántokkal mentik az embereket Nepálban

Már több mint 220 halálos áldozata van a Nepált, Indiát és Bangladest sújtó áradásnak és földcsuszamlásnak. A monszun okozta árvízből elefántokkal mentik a bajba jutott embereket. További részletek az RTL Híradóban. 

Fókusz 2017-05-08


szerző:
2017.05.08. 17:25
Árvíz követte a ciklont

Alig vonult végig a Debbie nevű ciklon Ausztrália keleti részén, máris újabb nehézségekkel kell szembenézniük az ott élőknek. Óriási árvizek pusztítanak két államban is. Többfelé elkezdték kitelepíteni a lakókat, miközben mindenkit óva intenek attól, hogy kocsiba üljenek.

Felbukott az árból


szerző:
2017.03.17. 18:25
Felbukott az árból

Megdöbbentő felvételek a tomboló perui árvíz túlélőiről: egy teherautósofőr az utolsó pillanatban tudta elhagyni járművét, mielőtt azt elragadta volna az iszaplavina. Egy nőt magával is rántott a sártenger, neki óriási szerencsével a mélyből sikerült felkapaszkodnia a fatörmelék tetejére. A heves esőzések okozta áradásoknak eddig több mint hatvan halálos áldozata van, a víz már a fővárost fenyegeti.

Árvíz- és belvízveszély

Több mint 72 ezer hektár föld került víz alá. 29 szakaszon van belvízvédelmi készültség az országban. Van, ahol a szivattyúk már éjjel-nappal, megállás nélkül dolgoznak. Eddig több mint 2 millió köbméter vizet vezettek el. Nem jobb a helyzet az ártereken sem. A folyók kiléptek a medrükből. Több száz kilométeren van árvízvédelmi riasztás.

Vízözön és pusztítás – Ez vár ránk?!

Két évvel ezelőtt igen nehéz helyzetben volt az ország, ugyanis rettenetes árvíz pusztított szinte mindenhol. A Fókusz stábja körbejárta a nehéz helyzetben lévő településeket. A változásban lévő éghajlat első jeleit már akkor a saját bőrünkön tapasztalhattuk, ugyanis egyre kaotikusabb a helyzet, ami az időjárásunkat illeti az utóbbi időszakban.

ŐRÜLET: Árvízben vízisízett


szerző:
2016.08.17. 15:01
ŐRÜLET: Árvízben vízisízett

Van, akinek nagyszerű lehetőség az árvíz. Egy orosz fiatalember vízisízett egyet Moszkvában, miután az orosz fővárosban valóságos áradás volt az utóbbi napok esőzései miatt. Egy amerikai Hummer terepjáró húzta az egyik utcai mélyvízen az alkalmi sportolót, akinek produkcióját sokan örömmel, sokan viszont nemtetszéssel fogadták. Ez utóbbinak az volt az oka, hogy több tucat ember került bajba az áradásban, és azok szerint, akiknek nem tetszett a vízisízés, ilyen helyzetben nem kellett volna bohóckodni.

Fókusz 2016-07-14


szerző:
2016.07.14. 18:55

Özönvíz Kínában


szerző:
2016.07.03. 18:18
Özönvíz Kínában

Több tucatnyian haltak meg Kínában az özönvízszerű esőzések miatti áradásokban. A víz országszerte hatalmas területeket öntött el, többfelé sárlavina zúdult le a hegyoldalakról. Az ár egy szénbányát is elárasztott. 12 bányász rekedt a járatokban. Még életben lehetnek, de eddig nem tudták kimenteni őket.

Orrfacsaró bűz, és horrorisztikus állapotok – Árvíz után vagyunk

Sajnos felejthetetlenné vált 2013 nyara. A Duna úgy döntött, kitér medréből és mindent maga alá gyűr. Az akkori stáb bemerészkedett a lesújtóan szomorú árvízi területekre.

Utcákat, játszótereket, nyaralókat árasztott el a Balaton

Kiöntött a Balaton. Utcákat, játszótereket, parti sétányokat, strandokat és nyaralók udvarát árasztotta el a víz a déli part több településen. Az erős szél fújta ki a vizet a mederből, Balatonfenyvesen tízmilliós a kár. A polgármester szerint lehetett erre számítani, mert nagyon sok víz van a tóban. A felesleget hetek óta próbálják leengedni a Sió-csatornán, de folyamatos az utánpótlás. Az elmosott parti sétányokat legkésőbb Húsvétra szeretnék helyreállítani az érintett településeken.

73 ezer hektár víz alatt

Már 73 ezer hektárt öntött el a belvíz, és a vízügyi szakemberek szerint a csapadékos idő tovább rontja a helyzetet. Év eleje óta folyamatosan szivattyúzzák a vizet, már a Velencei-tó vízmennyiségének ötszörösét emelték át. Készültség van az árvíz miatt is, összesen 1150 kilométernyi szakaszon.

BELVÍZ: Mindenünk tönkremegy a víz után

A vízügyi szakemberek szerint Szolnoknál még emelkedhet a víz szintje, és hosszú tetőzésre számítanak. Már 73 ezer hektárt öntött el a belvíz, és a csapadékos idő tovább rontja a helyzetet. Az esős időjárás miatt várhatóan még több területet önt majd el a belvíz. A Balatonon annyi eső esett, hogy a víz elöntötte a partot.

HÖMPÖLYGÖTT: Árvíz Andalúziában

Hatalmas vihar csapott le Spanyolországra súlyos áradásokat okozva. A napok óta tartó heves esőzésben több folyó is kilépett a medréből, de arra senki nem számított, hogy a tenger is kiönt. A hatalmas hullámok teljesen letarolták a Costa del Solt, a tartomány legnépszerűbb nyaralóhelyét.

Rendőrök küzdöttek a kiskutyáért

Kutyát mentettek a rendőrök egy megáradt patakból Kolumbiában. A dél-amerikai ország északi részén napok óta szakad az eső, emiatt nemcsak áradások, sárlavinák is pusztítanak. Az állatot magával ragadta az ár és az utolsó pillanatban tudták kihúzni a vízből.

FORGÓSZÉL: Leszakította egy iskola tetejét

Az Egyesült Államok déli és középnyugati tagállamaiban több vihar is pusztított, ezt a felvételt például Iowa államban rögzítették. A tornádó könnyedén szakította le egy iskola tetejét, és a levegőben tépte darabjaira a fából készült szerkezetet. A legnagyobb károkat eddig Texas-ból jelentették, a legutóbbi vihar éjszaka csapott le egy kisvárosra. Az esős időjárás Texas-ban áradásokat okozott, több városban nincs ivóvíz- és áramszolgáltatás.

Mindent vitt a víz


szerző:
2015.03.31. 18:30
Mindent vitt a víz

Már 17 halottja van a Chilében pusztító árvizeknek. 20 embert még mindig nem találnak. A 160 ezres Copiapo városának 80-százalékát sár borítja. Ezrek vannak átmeneti szállásokon, de néhányan már visszamerészkedtek otthonaikba. Legalábbis ami megmaradt belőlük.

Mindent vitt az ár


szerző:
2015.03.13. 18:45
Mindent vitt az ár

Csaknem egy teljes falut elsodort a hegyekből lezúduló villámár Peruban. Az ország déli részén rövid idő alatt nagyon sok csapadék esett, a víz percek alatt elérte a lakott területeket. Az egyik faluban több száz házat öntött el a víz.

Újra megjelent volna a pestis?


szerző:
2015.02.19. 19:10
Újra megjelent volna a pestis?

Egy 8 napja megjelent cikkben egy budapesti férfi nem kevesebbet nyilatkozott, minthogy pestises. A fertőző, patkányharapással vagy az állat bolháival terjedő betegséget a kutatók szerint hosszú ideje nem regisztrálták Magyarországon. Buzás Győző stábunknak már a leleteit is megmutatta.

ÁRVÍZ: Kell egy egészséges félelem az árvízektől

Láng István, Országos Műszaki irányító Törzs vezetője szerint Magyarországon egyre nagyobb árvizek várhatók. A 2013-as dunai árvíz rekordnak számított, és sajnos nem is lehet kizárni, hogy a jövőben nem kell majd ahhoz hasonló szélsőséges vízhozamra számítanunk.

Drónnal figyelik a tüzet és az árvizet

Már a tűzoltóknak is van drónja, élesben a szeptemberi árvíz idején be is vetették. A mini helikopterre szerelt kamerával akár ezer méter magasból 45 percen keresztül képesek filmezni olyan területet, ahová járművekkel vagy gyalog nem lehet eljutni.
 

Egymilliót adott az ismeretlen jótevő

Rengeteg adományt kapott az a csákánydoroszlói család, amelynek otthonát nyolcszor öntötte el az elmúlt két évben a Rába. A legutóbbi árvízben szinte mindenüket elvesztették.
 

Éjjel is védték a gátakat Baranyában

Volt, aki a gáton dolgozott, közben a falu másik végében majdnem az ő házát is elöntötte a víz. Baranya több pontján is éjszakába nyúlóan dolgoztak a gátakon, hogy nehogy elöntse a falut a víz.
 

Előzetes: Árvíz Baranyában


szerző:
2014.10.25. 15:45
Előzetes: Árvíz Baranyában

Volt, aki a gáton dolgozott, közben a falu másik végében majdnem az ő házát is elöntötte a víz. Hogy sikerült-e megvédeni a falut, kiderül az esti RTL Híradóból.
 

Szúnyoginvázió a sok eső után


szerző:
2014.09.21. 18:15
Szúnyoginvázió a sok eső után

A vérszívók a múlt heti árvíz és belvíz után szaporodtak el, és most megkeserítik az emberek életét. A Híradónak nyilatkozó szakértő szerint szokatlan a szúnyogok jelenléte szeptember végén.
 

Autókat, kisbuszt ragadott el az ár

A hirtelen jött esőzések miatt soha nem látott árvizek alakultak ki Barranquilla városában. Volt olyan autó, amelyből négy embert kellett kimenteni a saját életüket is kockáztató helyieknek.

Kidőlt a házfal a sok eső miatt


szerző:
2014.09.20. 18:05
Kidőlt a házfal a sok eső miatt

Napokig sírtak a szülők, a gyerekek pedig nem találják a helyüket. A szülők mondták ezt annál a bajóti családi háznál, amelynek a nagy esőzések miatt kidőlt a fala és lakhatatlanná vált.

Elöntötte a fél falut a szennyvíz

Az árvíz levonult, a bűz maradt. Zalabaksáról kértek segítséget az RTL Híradótól helybeliek, mert a múlt hétvégi felhőszakadásban telítődött a falu szennyvízelvezető rendszere, és fekália árasztotta el a település egy részét.

Sokan fotózzák az áradó Drávát

Jól bírják a gátak a nagy terhelést. Egyelőre figyelőszolgálat ellenőrzi a Dráván, hogy nincs-e szivárgás. Eközben sokan mennek az áradó folyóhoz fényképezni.

 

Van, akinek mindenét elvitte az ár

Apadnak a folyók, de még mindig harmadfokú az árvízvédelmi készültség az országban. Eddig 287 embert kellett kitelepíteni vagy kimenekíteni otthonából az erős esőzések és az ár miatt.

Minden idők legnagyobb árhulláma a Murán

Zala megye hét településén 65 ezer homokzsákkal védekeznek az árvíz ellen. Letenyén a valaha mért legmagasabb vízállás felett 40 centivel tetőzött a folyó. A Rába környékén éjjel-nappal szivattyúzzák a vizet.
 

Fókusz 14-09-16


szerző:
2014.09.16. 18:00
Fókusz 14-09-16

Fókusz: Nő a tét! - Ki lesz a legjobb, ki marad a versenyben? A Konyhafőnök versenyzői az esélyekről. Még nincs vége - Másfél hónapnyi csapadék egy hét alatt. Legfrissebb képek a hazai árvízhelyzetről. Különös fordulat - Filmben szerepelt a gólyatáborban szexuális erőszakkal gyanúsított férfi. Milyennek látták őt évfolyamtársai?

Így fest az ország az özönvíz után

Jött, látott és pusztított. Az elmúlt napok időjárása minden volt, csak kellemes nem, mintha dézsából öntötték volna úgy esett napokon át, azt hittük már sosem áll el.

Így fest az ország az özönvíz után

Jött, látott és pusztított. Az elmúlt napok időjárása minden volt, csak kellemes nem, mintha dézsából öntötték volna úgy esett napokon át, azt hittük már sosem áll el.

Vízben áll a fél ország

A változásban lévő éghajlat első jeleit már a saját bőrünkön tapasztalhatjuk, ugyanis egyre kaotikusabb a helyzet, ami az időjárásunkat illeti az utóbbi időszakban.

Ár: Órák alatt fél méteres emelkedés

Újabb falvakat öntött el a víz Zalában, a Balatonon szivattyúznak, Csongrád mellett vonat ütközött egy kidőlt fának, Szigetszentmiklóst pedig özönvíz öntötte el.
 

ÁRVÍZ: Van, ahol már csak csónakkal lehet közlekedni

Muraszemenyén embereket kellett kimenekíteni a házukból, mert ma reggelre mellkasig érő víz vette körbe az épületeket. Stábunk Szlovénia felől bejutott két, külvilágtól elzárt faluba.
 

ÁRADÁS: Kenuval közlekednek az utcán a helyiek

A Vas megyei Csákánydoroszlón a kerítés sem látszik ki a vízből. A falura éjszaka tört rá a víz, a Rába és a Vörös patak egyszerre öntötte el a település nagy részét.

Magyarok is segítenek Horvátországban

Délnyugati szomszédunknál legalább kétezer embert kellett kitelepíteni a folyók áradása miatt. Károlyvárosban arról panaszkodnak, hogy a horvát hatóságok nem kezelik jól a helyzetet. A városba a magyar katasztrófavédelem szombaton homokzsákokat küldött.

LENTI: Autókat, utakat és hidakat mosott el a víz

Éjszaka hatalmas eső zúdult a környékre, csaknem két órán át megállás nélkül zuhogott. A térségbe készenléti rendőröket vezényeltek, ők vigyáznak a kitelepített emberek üresen maradt házaira. A katasztrófavédelem szerint senki sem sérült meg, és mindenki biztonságban van.

Iszapos első lépések a Duna távozása után

A víz kettéosztotta a növényeket élő zöldre és szürkéskék holtra, akár egy Tim Burton film díszletén. Viszont sokkal jobbak a híreink a Szentendrei-szigetről, mint múlt hétvégén. Dunabogdány kapui megnyíltak, Kisoroszi pedig megszűnt lakatlan szigetté lenni.

Fókusz 13-06-13


szerző:
2013.06.13. 19:45
Fókusz 13-06-13

Fókusz: Iszap és bűz - Vendégségben a 10 napja elzárt Kisorosziban és a családnál, akik az emeleten vészelték át az árvizet. Bébibumm! - Anyai örömök előtt három szépségkirálynő. Dobó Áginak azt mondták, csoda lesz, ha teherbe esik. Megtaláltuk! - A Tankcsapdából kivált gitáros, Cseresznye New Yorkban kezdett új életet, először beszél a szakításról.

Fókusz 13-06-12


szerző:
2013.06.12. 19:45
Fókusz 13-06-12

Fókusz: A második sokk - Újra felkerestük az elöntött házak elkeseredett lakóit. Mi marad a rekordárvíz nyomában? Házi X-Faktor - Mentorokat választottak, kisfilmeket forgattak. Egy pécsi gimnáziumban egy az egyben lekoppintották a show-t. Esküvőre készül - A Barátok közt vietnámi származású szereplője, Kira 11 évvel idősebb Lee Henriknél.

Hosszú tetőzés és lassú apadás várható

Továbbra is több tízezren védik a gátakat, a Duna azonban nem áll meg. Az utolsó nagy csatát Baján vívják, itt 991 centiméteres rekord vízmagasságot ért el a folyó. A szakemberek hosszan tartó tetőzésre és lassú apadásra számítanak.

Megérkeztek Győrújfalura az első hazatérők

Percekkel a kitelepítés délután két órai befejeződése után már vagy tucatnyi helyi érkezett meg a szigetközi Győrújfalura.

Csala Zsuzsát is elérte az árvíz

A színésznő pénteken ünnepelte a kollégáival a 80. születésnapját, de az öröme nem lehetett teljes, mert a Luppa-szigeti házát mindeközben elöntötte a kiáradt Duna. Vasárnap a stábunk kíséretében már meg sem tudta közelíteni az otthonát.

Reflektor 13-06-10


szerző:
2013.06.11. 00:35
Reflektor 13-06-10

Reflektor: Csala Zsuzsa házát elöntötte a víz. A színésznőt pénteken köszöntötték a kollégái a 80. születésnapja alkalmából, de az öröme nem lehetett teljes. A Paramore énekesnőjének hamar fel kellett nőnie. Hayley Williams, a világhírű amerikai zenekar énekesnője még csak 24 éves, de már a fél világot bejárta.

Özönvíz Szentendrétől Dunabogdányig

Szombat reggel stábunk elindult oda, ahol a föld az égnek tükörképe, ahol a kisegér a virágon hintázik és Zeusz egy kőfaragóban ölt testet. Ilyen képekkel csak akkor találkozik az ember, ha árvízi stopposnak áll.

Extrém mennyiségű csapadék indította el az árhullámot

Bár a mostani dunai árvízhez a március 14-i hóvihar, majd a hűvös tavasz és a gyakori mediterrán ciklonok is hozzájárultak, azt közvetlenül egy viszonylag rövid, 36 órás intenzív csapadékos időszak és az akkor lehullott extrém mennyiségű csapadék váltotta ki.

Fókusz 13-06-10


szerző:
2013.06.10. 19:45
Fókusz 13-06-10

Fókusz: Riportereink bejutottak az árvíztől elzárt településekre, Kismarosnál a háztetőkig emelkedett Dunában járőröztünk. Dunabogdányban állatokat mentettünk. Azt az asszonyt, akinek konyhájában térdig gázoltunk a vízben, néhány órával később kimenekítették.

Járványveszéllyel jár az árvíz?

Járványveszély kialakulására utaló jelek eddig még nincsenek, de az ÁNTSZ továbbra is mindenkit kér az általános higiénés szabályok fokozott betartására. A 8:08 – Minden reggel adásában telefonon kapcsoltuk Dr. Ócsai Lajost, az ÁNTSZ Járványügyi Főosztályának vezetője, hogy megtudjuk, milyen higiénés szabályok vannak.

20 házat öntött el a Duna Szigetszentmiklósnál

Húsz ingatlan lakóinak kellett elhagyniuk otthonukat Szigetszentmiklós Lakihegy városrészében a Duna áradása miatt.

Megbénította a fél országot az árvíz

Több mint 185 kilométernyi országos közúton van forgalomkorlátozás a dunai árvíz miatt, ez 82 útszakaszra vonatkozik.

Szombat: Összefoglaló a rekordárvízről

A Magyar Honvédség további 1100 katonát rendelt ki a Dunakanyarba az árvízi védekezéshez szombaton.

Tahitótfalun az egyik gátat áttörte a víz

Tahitótfalun az ideiglenes gátat szombat délelőtt áttörte a víz, így jelenleg az eredeti, második gát védi a települést az ár ellen.

Kitelepítik Győrújfalut


szerző:
2013.06.07. 21:16
Kitelepítik Győrújfalut

Biztonsági megfontolásból döntöttek úgy, hogy pénteken kora este kiürítik a települést - mondta Bakondi György.

Fókusz 13-06-07


szerző:
2013.06.07. 19:50
Fókusz 13-06-07

Fókusz: Elszabadult indulatok - 30 év után a Fókusz kamerája előtt találkoztak. Az unokahúg is molesztálással vádolja a magyar úszók gyúróját. A kihívásokat kereste - Kivételes tehetség volt. Fotók és emlékek Kiss Péterről, akiről egykori főnöke mesél. Vízözön - Voltak, akik nem akartak költözni. A védekezés és várakozás képei az ország minden tájáról.

Rekordokat dönt az évszázad árvize

A Belgrád rakpartra rá sem lehet ismerni. Szentendre sétáló utcái turisták helyett homokzsákokkal vannak tele. A vizek városát, Győrt, pedig teljesen elárasztotta a víz. A Duna csak jön, és jön, pedig még több nap van a tetőzésig.

Fókusz 13-06-05


szerző:
2013.06.05. 19:50
Fókusz 13-06-05

Fókusz: Hol a nyár? - Tényleg ez lesz az elmúlt 200 év leghidegebb nyara? És árvízkörkép Nagymaroson, ahol már az értékeket mentik. Jolie-hatás - Megelőző mellműtét és a lelki következmények. Hogyan őrizhető meg a nőiesség egy komoly beavatkozás után? A legújabb őrület - Szűk farmer, fekete szemüvegkeret. Kik azok a hipsterek? Levadásztuk őket.

Készültségben az ország, közeleg az ár

Nem hagyják el otthonukat, inkább befalazzák annak nyílásait, és csónakkal közlekednek majd. Riporterünk Nagymaros környékén azokat a családokat kereste fel, akik megtanultak együtt élni azzal, hogy életük munkáját időnként ellepi a víz.

ÁRVÍZ: 21 embert telepítettek ki Pest megyében

Komárom-Esztergom vasútvonalon nem közlekedhetnek a vonatok. Budapestnél a vízállás elérte a rakpartok szintjét.

Fókusz 13-04-17


szerző:
2013.04.17. 19:50
Fókusz 13-04-17

Fókusz: Siker után sorscsapás - Szilveszter gazda birtokát elöntötte az árvíz! Az élet szép - Karok és lábak nélkül született, az anyja is lemondott róla. De hol az arany? - Sokan hónapok óta a pénzüket követelik, de a cég még mindig hirdeti a befektetést.

Falurombolás Magyarországon


szerző:
2012.08.29. 08:00
Falurombolás Magyarországon

Egy virágzó falu, amelyen átok ült. 1970-ben jött az árvíz. Azt gondolhatnánk az átok sodorta el a falut. Pedig nem. Egyszerűen a párt döntött.

XXI. század 12-08-28


szerző:
2012.08.28. 23:45
XXI. század 12-08-28

XXI. század: Egy virágzó falu, amelyen átok ült. Sárkány támadta meg, de a földesúr megkegyelmezett neki. Aztán Haynau épített itt kastélyt, melynek falát vérrel festették ki. 1970-ben jött az árvíz. Azt gondolhatnánk, az átok sodorta el Nagygécet, pedig egyszerűen a párt döntött. Falurombolás Magyarországon.

Fókusz 11-11-09


szerző:
2011.11.09. 20:10
Fókusz 11-11-09

Fókusz: A Fókuszban megszólal az az apuka, aki a hatalmas ütéstől szinte semmire sem emlékszik az egyiptomi buszbalesetből. Csütörtökre minden sérült megérkezik Budapestre, és az áldozatokért is elindult egy katonai repülő. Slágerek, amelyek feldolgozásuk után váltak híressé, és előadók, akikről megfeledkezett a világ! Vajon kitől lett híres Alexa Mizuja, hányan írták át a Quimby slágerét? Megtaláltuk az eredeti szerzeményeket!

Tovább ostromolja az ár Bangkokot

A thaiföldi főváros több kerülete már víz alatt van, de a kormány szerint a következő napokban újabb városrészekbe törhet be a víz.

9 millióan veszélyben Thaiföldön

Bangkokban újabb és újabb kerületekről menekítik ki, illetve költöztetik magasabb épületekbe a lakosságot az árvíz miatt.

Az ár nyerte a küzdelmet Thaiföldön

A thai miniszterelnök figyelmeztette a Bangkok alacsonyabb részén élőket, hogy költözzenek a magasabban fekvő területekre.

Életveszélyben a thaiföldi elefántok

Mintegy 100 elefánt esett csapdába Thaföldön az árvíz miatt. Az állatoknak alig van élelmük.

Többszáz áldozatot követelt az áradás

Már csaknem 270 halottja van a thaiföldi áradásoknak.

Helikopterrel érkezik az óvszer Thaiföldön

Ejtőernyővel jutattak óvszert Thaiföld árvíz sújtotta területeire az ország hatóságai, akik a népszaporulat növekedésétől tartanak.

„Amikor baj van, a magyarok összefognak”

Átadta a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Felsőzsolca általános iskolájának felújított tornatermét az Országgyűlés elnöke szerdán.

Négy árvízkárosult család lélegezhet fel

Új otthont kapnak Felsőzsolcán a Katolikus Karitásztól, az újjáépítési munkák már elkezdődtek.

Későn ment tönkre a háza, nem fizetnek neki

Nem kapott állami támogatást új ház építéséhez az árvíz után egy felsőzsolcai férfi.

Özönvízre ébredtek a győriek


szerző:
2011.08.04. 12:12
Özönvízre ébredtek a győriek

Nem tudtak kimenni a házaikból az eső miatt, több mint fél méteres vízre ébredtek Győr több utcájában.

Drámai menekülés az áradatból


szerző:
2011.06.20. 15:01
Drámai menekülés az áradatból

A házaspár egy hídon sétált Kínában, amikor a folyó kilépett medréből és az árvíz elsodorta az átkelőt.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való