KERESÉS search-close

árnyék

8 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "árnyék"

Közeleg a tavasz, nem látták meg a medvék az árnyékukat

Itthon a barnamedvéket figyelték szombaton sokan Miskolcon és Budapesten is. Egyik városban sem látták meg az árnyékukat az állatkertben, így ha lehet hinni nekik, akkor már nem sok van hátra a télből. A néphagyomány szerint ugyanis február másodikán, ha kijön a medve a barlangjából és nem bújik vissza, akkor már közeleg a tavasz.
A miskolci medvékről még több felvételt láthat, ha ide kattint.

Nem bújtak vissza a barlangba

Eszük ágában sem volt visszabújni a barlangjukba – a miskolci és a veszprémi állatkertben is kényelmesen sétálgattak a kifutójukban a medvék. Ma mindenki azt figyelte, hogyan viselkednek, a néphagyomány szerint ugyanis ebből meg lehet jósolni, meddig tart még a tél.

A medvék szerint jön a tavasz

A medvék szerint jön a tavasz, ugyanis miután kijöttek a barlangból, nem látták meg az árnyékukat és kint is maradtak. A néphiedelem szerint ez azt jelenti, hogy hamarosan véget ér a tél. Szegeden óvodások énekeltek a medvéknek, akik mézes almát is kaptak, Miskolcon a hóban sétálva jósolták meg, hogy milyen idő várható. Az előrejelzések szerint hétvégén tavaszias lesz az idő.

 

Attraction: milyen az élet ideát?


szerző:
2013.07.02. 21:00
Attraction: milyen az élet ideát?

Először láthatjuk az Attraction vezetőjét családja gyűrűjében! Hogyan borította fel életüket az angliai győzelem, amely egy csapásra világsztárrá tette árnyékszínházukat? Mit láttak a gyerekek a papa diadalmenetéből, és miért készül a házaspár Las Vegas helyett Kazahsztánba?

Árnyékos kalandtúrán a Vastag testvérekkel

Több mint 40 éve alakult az az egyedülálló tánccsoport, amelyik Bécsben, Vastag Csabát és testvérét, Tamást is a csodák földjére repítette.

Narancsba borult, majd elfogyott a hold

Teljes holdfogyatkozás volt szerda este, amit a derült égbolt miatt az ország egész területéről lehetett látni.

Kyle Eastwood kilépett a papa árnyékából

Nálunk ünnepelte születésnapját, és boldogon mesélt a Fókusznak világhírű apjáról az Oscar díjas Clint Estwoodról, és saját 16 éves lányáról is.

Robotra cserélnék Philt, a mormotát

Az Egyesült Államokban a rágcsálót használják időjárás előrejelzőként egy kisvárosban.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való