KERESÉS search-close

árfolyam

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "árfolyam"

1 százalék választotta el a forintot történelmi mélypontjától

Mindössze 1 százalék választotta ma el a forintot történelmi mélypontjától, a bankközi piacon több mint 327 forintot kértek egy Euróért. Az üzemanyagok literje holnap 5-5 forinttal drágul, de a GKI további áremelkedéssel számol, miután a dollár is két éves csúcsára erősödött. A Portfólió szerint aki külföldre készül nyaralni, már lecsúszott a számára kedvező pénzváltásról.

7 hónappal ezelőtti szintjére erősödött a forint

Alig több mint 317-es árfolyamon kereskedtek ma az Euróval a bankközi piacon, tavaly nyáron még 330-as szinttel kellett a nyaralni készülőknek számolniuk. Most jól járnak a külföldi síelést tervezők és várhatóan minden belföldön autózó is. Legalábbis a Holtankoljak.hu szerint néhány forinttal csökkenhet az üzemanyagok literenként ára akár már péntektől. 

 Tizedével drágult a nyaralás

Tizedével többe kerül Horvátország és Erdély a magyaroknak idén nyáron, a tavalyihoz képest - így számol a Bankmonitor. A kunához, a lejhez, sőt minden régiós versenytárs fizetőeszközéhez képest gyengült a forint. A pénzügyminiszter pénteken már azt mondta, véget ért a nyugodt időszak, amely 305–315 forint között tartotta az euró árfolyamát.

 

Rekordokat dönt a gyenge forint

Megközelítette a 329 forintot az Euró árfolyama. Már szerda este 3 és fél évvel ezelőtti történelmi mélypontja alá gyengült, csütörtökön pedig újabb rekordot állított be a magyar fizetőeszköz. A Portfolió szerint akár a 340 forintot is súrolhatja az árfolyam állami beavatkozás hiányában. A kormány spekulációs folyamatokat gyanít a háttérben. Az MSZP-Párbeszéd szerint Orbán Viktornak le kell mondania.

A forint két éves mélypontja közelében van – drágulás jöhet

Drágulhatnak a műszaki cikkek, az import élelmiszerek és a ruhák - állítja a Kereskedelmi Szövetség. Ennek oka a forintgyengülés és az, hogy folyamatosan emelkednek az üzemanyagárak. A forint két éves mélypontja közelében van az euróval szemben. A fuvarozók csaknem 4 éve fizettek annyit a gázolajért, mint most.

Kétéves csúcson a forint

302 forintért is adtak ma egy eurót, miután 2 éves csúcsára erősödött a forint. A külföldi befektetők bizalma értékelődött fel a magyar fizetőeszköz iránt. Ezért jól járnak, akik most indulnak nyaralni, és pénzt kell váltaniuk, illetve az üzemanyagok ára is mérséklődött. A jegybank mégis beavatkozott, szerintük a gyengébb forint összességében kedvezőbb a magyar gazdaságnak.  

Pánik a tőzsdén


szerző:
2016.11.09. 08:18
Pánik a tőzsdén

Pánik a tőzsdéken, zuhannak az árfolyamok, esik a dollár és a mexikói peso. Donald Trump győzelmi esélyeinak hírére 800 pontot esett a Dow index, a Hong Kong-i Hang Seng 2,8%-os mínuszban jár, a Nikkei 5 %-ot zuhant. Több mint 3 %-kal esett az olaj ára, az aranyé viszont jelentősen emelkedni kezdett. A valuták közül a legérzékenyebben a mexikói peso reagált, hajnali 2 óra óta 12%-ot zuhant, mivel a republikánus elnökjelölt korábban kemény kereskedelmi intézkedéseket lengetett be a szomszédos ország ellen. A dollár a forinttal szemben is esett, az amerikai valuta árfolyama néhány óra alatt 6 forintottal lett gyengébb.

 

BREXIT:

318 forintot kértek egy euróért napközben. Kora reggel, amikor nyilvánvalóvá vált, hogy a britek elhagyják az Európai Uniót, 322-re, másfél éves mélypontjára zuhant az árfolyam az éjszakai 312-ről. Nincs szerencséje annak, aki most indul nyaralni. Az angol font sokkal meredekebben zuhant. Átmenetileg csak 382 forintot ért, pedig egy napja még 412-et is adtak érte. Állásaik elvesztésétől, szigorításoktól viszont egyelőre nem kell tartaniuk a szigetországban dolgozó magyaroknak.

Elhúztak a brexit-pártiak, esik a font árfolyama

Hetek óta nem látott mélypontra esett az angol font árfolyama azután, hogy a legfrissebb közvéleménykutatások szerint nőtt azoknak a száma, akik támogatják Nagy-Britannia kilépését az Európai Unióból. A voksolásig már csak két és fél hét van hátra. Jelen állás szerint 3-4 százalékkal győzne a Brexit, vagyis az uniós tagság felmondása. A Nemzetközi Valutaalap és más gazdasági szakértők szerint egy ilyen fordulat súlyos gazdasági következményekkel járhat.

Mire várnak a végtörlesztő devizahitelesek?

A kedvezményes végtörlesztéssel megszűnt hitelnél – ha a fogyasztó kérte – a pénzügyi intézmények november végéig küldik meg az elszámolási értesítőket. A törvény szerint ugyanakkor a visszajáró összegből levonják a korábban igénybe vett kedvezményt, vagyis a piaci és a kedvezményes árfolyam különbözetét. Így sokaknak nem jár visszatérítés. Hogy is van ez? Erről kérdeztük Dr. Fülöp Zsuzsannát, a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti szóvivő-helyettesét.

Eldőlt az autóhitelesek sorsa

Országgyűlés tegnap döntött a devizában felvett autóhitelek forintosításáról, amit az augusztus 19-i árfolyamon hajtanak végre. Az intézkedés több, mint 230 ezer hitelest érint, és rengeteg kérdés felmerül az árfolyam, a tájékoztatás és végrehajtás kapcsán. A részletekről és a végrehajtásról Dr. Fülöp Zsuzsannát, az MNB felügyeleti szóvivő-helyettesét kérdeztük.

256-os árfolyamon forintosítanak


szerző:
2015.09.22. 18:20
256-os árfolyamon forintosítanak

Döntött a parlament: forintosítják az autókra felvett devizahiteleket is. A svájci frank alapú hiteleket 256 forintos árfolyamon számolják át, a jelenlegi 287 forint helyett. A minisztérium szerint 10-15%-kal csökkenhetnek a törlesztőrészletek. Ez 200 ezer családot érint. Az ügyfeleknek egyelőre nincs dolguk, a bankok december közepéig küldik ki az értesítőket az átváltásról, és az új törlesztőrészletekről.

Forintosítják az autóhiteleket is

Hogy mikor, és milyen árfolyamon, arról még nem döntöttek. Januárban a miniszterelnök még arról beszélt, hogy a devizaalapú autóhiteleknél az államnak nincs lehetősége beavatkozni.

A görög pánik miatt gyengült a forint

317 forintot is kértek hétfő reggel egy euróért a görög népszavazás végeredményének hírére. A Portfolió szerint napokon belül a fél évvel ezelőtti, 326 forintos történelmi mélypont közelébe zuhanhat az árfolyam, ha bizonyossá válik, hogy Görögország kilép az eurózónából. A forintgyengülés miatt drágul a nyaralás Európa szerte. Igaz, éppen Görögország nagyjából ugyanannyiba kerül a magyar turistáknak, mint tavaly ilyenkor – egyelőre.

Öt havi mélypontra esett a forint árfolyama a görög válság miatt

315 forintot is kértek ma egy Euróért. A Bankmonitor becslése szerint átmenetileg akár tizedével is drágulhatnak a svájci frank alapú autóhitelek, ha Görögország fizetésképtelenné válik.  A benzin literje pedig tartósan 400 forint körül maradhat a GKI számítása alapján.

Forintosíthatnák a bankok az autóhiteleket

Ugyanazon az árfolyamon forintosítanák az autóhiteleket, személyi kölcsönöket, mint a lakáshiteleket - értesült az RTL Híradó. A kormány akár adókedvezményt is adna a bankoknak a kedvező árfolyamért cserébe. Az adó és pénzügyi államtitkár azt mondta, nem tenné kötelezővé a forintosítást, mégis a maradék devizahitelek tömeges kivezetésére számítanak év végéig. A Bankszövetség megerősítette, hogy az autóhitelek átváltásról tárgyalnak.

Nem érdemes várni az euró vásárlással

Inkább gyengülni, mint erősödni fog a forint a nyáron - mondták el az RTL Híradónak elemzők. Április óta folyamatosan romlik a forint árfolyama. A nyaralni készülő családok egyelőre kivárnak, a pénzváltók is érzik, hogy elmaradt az ilyenkor szokásos roham.

Lakáshitelesek igen, autóhitelesek nem

Senki se hitte volna, hogy ez történik, de mégis megtörtént. Hogy a svájci frank árfolyama egyik pillanatról a másikra az egekbe szökik. A lakáshiteleket már forintosították, így ezek az adósok most megúszták. Az autóhitelesek azonban nem. Sokan aggódhatnak most, hogy ha nem fizetnek, nem veszítik-e el a kocsijukat. Főleg azok, akik számára nem kényelmi eszköz az autó, hanem nélkülözhetetlen része az életüknek. Boros Krisztina riportja.

Drámai mértékben gyengült a forint

Rekordszintre drágult csütörtökön a svájci frank, volt olyan pénzváltó, ahol 450 forintot kértek a valutáért. Az árfolyam azután szállt el, hogy a svájci jegybank megszüntette az euróval szembeni árfolyamküszöböt. A z RTL Híradónak nyilatkozó szakértő szerint 300 forintos szinten stabilizálódhat a frank árfolyama.

320 forint fölött az euró árfolyama

Közel járunk ahhoz, hogy euróban, de dollárban számolva is annyira keveset érjen a forint, mint még soha. A kedvezőtlen nemzetközi piaci hangulat miatt rogyott meg a forint. Napközben 320 forintért adtak egy eurót, elemzők szerint hamarosan akár 330 forintot is kérhetnek a pénzváltók.
 

Vita a forintosítás árfolyamáról

Lehet kedvezőbb árfolyamon forintosítani a devizahiteleket a Nemzeti Bank korábbi alelnöke és ellenzéki pártok szerint. Azt mondják, a kereskedelmi bankoknak egy forintjába sem kerülne, és a jegybanknak sem okozna veszteséget, ha a piaci árfolyamtól valamennyivel olcsóbban biztosítanák devizát az átváltáshoz.
 

Gyengült a forint


szerző:
2011.09.28. 10:55
Gyengült a forint

A romló globális piaci hangulatban gyengült a forint szerdán délelőtt mind az euróval, mind a svájci frankkal szemben.

Csökkentik a bankok játékterét


szerző:
2011.09.19. 22:43
Csökkentik a bankok játékterét

A kormány a referenciakamat bevezetésétől a hitelezés egyszerűsödését és átláthatóbbá tételét várja.

Deviza: Kizárnák a nyerészkedőket

Csak azok fizethetnék ki rögzített árfolyamon a teljes tartozásukat, akik frankban 180, illetve euróban 250 forinton vették fel a kölcsönt.

Még nem bólintottak rá a Fidesz javaslatára

A fix árfolyamon történő visszafizetésről vasárnap tárgyalt a kormány.

Megbéníthatják a gazdaságot a devizahitelesek

Több mint ezer milliárdos veszteséget okozhat a bankoknak, ha az adósok elfogadják a javaslatot.

Az eurót érdemes nézni a frankhiteleseknek

Stabilan a 230 forintos szint alatt van a svájci frank árfolyama. Csütörtök este egy frank 227 forintot ért.

Gyengülő frank boldogítja a devizahiteleseket

A svájci jegybank intézkedése nyomán másfélmillió magyarnak csökkenhet a törlesztőrészlete.

Zuhant a frank


szerző:
2011.08.27. 19:04
Zavar az árfolyamrögzítés körül

Korábban azt ígérték, 2015-től legfeljebb 15 százalékkal nőhet azoknak a törlesztőrészletük, akik az árfolyamrögzítést választják.

„Homály” fedi a fészekrakósok árfolyamrögzítését

Az egyik nagy bank szerint nem élhetnek az árfolyamrögzítéssel, a kormány viszont úgy fogalmaz: nagy valószínűséggel igen.

250 Forint körül a svájci frank


szerző:
2011.08.12. 18:37
250 Forint körül a svájci frank

Stabilizálódni látszik a svájci frank árfolyama, napközben 250 forint alá esett a jegyzés.

273-ig is felkúszott a frank


szerző:
2011.08.10. 08:37
273-ig is felkúszott a frank

Szerda reggelre erősödött a forint a kedd esti pánik után, amikor már 273 forint fölött is járt a svájci frank.

Már az eurót „ostromolja” a frank

260 forint fölött is járt kedden a svájci frank árfolyama. Ez újabb rekordnak számít.

260 felé száguld a svájci frank


szerző:
2011.08.08. 19:01
260 felé száguld a svájci frank

Újabb csúcsot döntött meg a svájci frank, amely kora este elérte a 258 forintos árfolyamot.

Sokan már csak a svájci frankban bíznak?

A frank erősödése szakértők szerint a bizonytalan világgazdasági folyamatok eredménye.

Nem tudni, mi vár a rögzítőkre 3 év múlva

Jövő péntektől jelentkezhetnek be a devizahitelesek bankjuknál a fix árfolyamrendszerre.

Gyengülés után ismét egekben a svájci frank

Szerdán is csúcsot döntött a svájci frank, és 252 forint felett is járt az árfolyam. Ekkor a svájci jegybank beavatkozott, de újra felerősödött a deviza.

Devizahitel: Rögzíteni vagy nem rögzíteni?

Elindult az árfolyamrögzítő kalkulátor a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének honlapján.

Újabb csúcson van túl a svájci frank

Rekord szintre gyengült a dollár és az euró a svájci frankkal szemben, ezzel párhuzamosan a forint negatív rekordja is megdőlt.

Jót tett a forintnak a görög mentőcsomag

Az uniós vezetők megállapodtak az újabb görög pénzügyi mentőcsomagról.

Vita a svájci frankról


szerző:
2011.07.19. 19:25
Vita a svájci frankról

Nem tud beavatkozni a kormány a gazdasági folyamatokba, amelyek a svájci frank rendkívüli drágulásához vezettek.

Drágább lesz a nyaralás


szerző:
2011.07.18. 19:03
Drágább lesz a nyaralás

Nem emelik meg a már befizetett utak árát az utazási irodák a forint romlása miatt.

Pánik a devizapiacon


szerző:
2011.07.12. 18:08
Pánik a devizapiacon

Sosem látott magasságokban a svájci frank, és pánik az európai tőzsdéken!

Erősödött a forint


szerző:
2011.07.01. 20:36
Egekben a svájci frank és a törlesztők

Történelmi csúcson, 228 forint közelében járt hétfőn a svájci frank.

Új csúcson a svájci frank


szerző:
2011.06.23. 17:51
Új csúcson a svájci frank

Újabb történelmi rekordon a svájci frank a forinthoz képest: egy frankért csütörtökön 227 forint 40 fillért adtak a bankközi devizapiacon.

Elfogadott hiteles mentőöv


szerző:
2011.06.21. 19:11
Elfogadott hiteles mentőöv

Megszavazta az Országgyűlés a devizahitelesek megsegítéséről szóló törvényt.

Izmosodik a forint


szerző:
2011.06.01. 21:01
Izmosodik a forint

Erősödött a forint szerda estére az euróhoz képest, és némileg gyengült a svájci frankhoz viszonyítva a bankközi devizapiacon.

Fél Kettő 11-05-31


szerző:
2011.05.31. 14:20
Fél Kettő 11-05-31

Fél Kettő: Mentőöv - Kiken és mennyiben segíthet a svájci frank árfolyamának rögzítése? Küzdelmes út - Kétszer is vesetranszplantáción esett át az RTL hangja, Both András. Visszatekintés - Hogyan látja élete első 50 évét Galambos Lajos? Vendégünk a volt művész.

Fix árfolyam a kevesebb törlesztőrészletért

180 forintos fix árfolyamon számítanák ki a svájci frank alapú lakáshitelek törlesztőrészleteit 2014 közepéig.

Eljött a befagyasztott árfolyamok ideje?

Mindegy, hogy valaki svájci frankban, euróban vagy japán jenben adósodott el, kap valamilyen segítséget.

Aranyárban a sárga nemesfém


szerző:
2011.04.20. 18:45
Aranyárban a sárga nemesfém

Az arany ára történelmi csúcsot döntött: 1500 dollárt kérnek egy unciáért.

Mesterséges árfolyammal a hitelesekért

Ne a napi árfolyamot használják a bankok a devizahitelek törlesztőrészleteinek kiszámolásánál.

Így mentenék meg a devizahiteleseket

Április végére megszülethet a devizahiteleseket segítő program, jelentette be Gyuris Dániel.

Nincs megállás az 500 forintos benzinárig?

Elemzők szerint ha nem áll helyre a közel-keleti béke, és a forint árfolyama sem erősödik, akár 500 forint fölé is emelkedhet egy liter benzin ára.

Nő a bizalom, hízik a forint


szerző:
2011.02.03. 17:07
Nő a bizalom, hízik a forint

Az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő szerint február végéig erős is marad az árfolyam, ugyanis a kormány akkor jelenti be a reformcsomag részleteit.

Tovább faragott „hátrányából” a forint

Kora este egy svájci frankért valamivel több mint 213 forintot kértek a bankközi devizapiacon.

Magához tért délutánra a forint

Jócskán lefaragott napközbeni árfolyamromlásából a forint a svájci frankkal szemben.

230 felé tart a svájci frank


szerző:
2010.12.28. 14:22
230 felé tart a svájci frank

Kedden járt 223 forint felett is a svájci frank árfolyama.

Kicsit fellélegezhetnek a devizahitelesek

A bankközi devizapiacon 213 forintot adtak hétfőn kora délelőtt egy svájci frankért.

Fidesz: A bankok vállaljanak több kockázatot!

Nyolc javaslattal állt elő a Fidesz a lakáshitelesekért, a Magyar Bankszövetség azonban elutasította kezdeményezéseit.

Összekapta magát a forint


szerző:
2010.09.09. 13:19
Masszívan tartja magát a svájci frank

A keddi csúcsérték közelében jár a svájci frank árfolyama a forinttal szemben szerdán is. A bankközi devizapiacon szerdán délelőtt 222-on állt.

Történelmi csúcson a svájci frank

Kedden egész nap 222 forint körül volt az árfolyam.

Csapdában a frankhitelesek?


szerző:
2010.08.29. 10:20

Erősödik a forint


szerző:
2010.08.26. 11:39

Gyengült a forint


szerző:
2010.08.24. 18:52
Jól jár a bank, ha segíti adósait

Ha csökkentik a törlesztőrészleteket az nemcsak az ügyfeleknek jó, hanem a bankoknak is.

Fellélegezhetnek a devizahitelesek?

Már ősszel törvény születhet a devizahitelesek helyzetének megkönnyítéséről.

Fizetnek, mégis több lett az adósságuk

Két hónap alatt 800 milliárd forinttal nőtt a devizahitelesek adóssága.

Éves mélyponton a forint


szerző:
2010.07.19. 17:47
Éves mélyponton a forint

Elemzők szerint a gyengülést egyértelműen az okozza, hogy félbeszakadtak a tárgyalások a kormány és az IMF, illetve a Európai Unió között.

Euró: 280 felett


szerző:
2010.07.16. 09:57
Havi több ezres könnyítés a devizahitelen

Megszüntetné a devizahitelezésben eladási árfolyamon történő elszámolást a PSZÁF.

LMP: A devizahitelesek nem érnek rá őszig

Az LMP szerint a kormány felelőtlen módon jár el ahelyett, hogy érdemi lépéseket tenne.

Kósa felszólalásakor üvöltöztek a képviselők

A fideszes politikusok forintgyengülést okozó kijelentéseiről sokat beszéltek hétfőn a Parlamentben.

Matolcsy: Nem lesz megszorítás


szerző:
2010.06.07. 11:42
Matolcsy: Nem lesz megszorítás

A politikus a CNBC-nek azt mondta, hogy növelik majd az állami bevételeket és csökkentik a kiadásokat, de részleteket nem közölt.

„Idióta nyilatkozat a politikusoktól”

Az Európai Bizottság elnökének kellett megvédenie a magyar gazdaságot a CNN amerikai hírtelevízióban.

Nyár végére erősödhet vissza a forint

Hónapokig kell többet törleszteniük a devizahiteleseknek a kormánypárti politikusok elmúlt napi nyilatkozatai miatt.

Csaknem 12 milliárdot bukott Budapest

Veszélybe sodorta a devizahiteleseket és hadat üzent Magyarországnak Kósa Lajos Horváth Csaba szerint.

Nem tart magyar csődtől az uniós biztos

Az Európai Unió gazdasági és pénzügyi biztosa elutasította a magyarországi államcsőddel kapcsolatos állítást.

Éves mélypontjára zuhant a forint

Az esés pénteken tovább folytatódott, miután Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője megerősítette Kósa Lajos nyilatkozatát.

Kósa Lajos szerint államcsőd fenyeget

Csütörtök délután zuhant a forint árfolyama, az euró jegyzése 273,50 forintról 281 forint közelébe ment fel, azaz 8 forinttal drágult.

Stagnál a forint, erősödött a tőzsde

Nem sokat változott a forint-euró árfolyam szerdán az előző napokhoz képest.

Stabilizálódott a forint


szerző:
2010.05.10. 15:40
Stabilizálódott a forint

Hétfő délután is 10 százalék körüli pluszban volt a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe.

Tovább erősödik a forint és a tőzsde

Több mint 2 ezer pontot erősödött hétfőn délelőtt a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe.

Vágta az európai tőzsdéken


szerző:
2010.05.10. 11:01
Vágta az európai tőzsdéken

Komoly szárnyalásba kezdtek a részvényárfolyamok az európai tőzsdéken a nyitás után az óriási európai pénzmentő-akció hírére.

A Fidesz megvédené a devizahiteleseket

Fidesz: megengedhetetlen, hogy egy család is utcára kerüljön, amiért nem tudja fizetni lakáshitelét.

A gyenge forint miatt drágulhatnak a hitelek

A magas euró és svájci frank árfolyam miatt 2-3 ezer forinttal drágulhatnak a törlesztőrészletek.

Oldódik a piacok feszültsége


szerző:
2010.05.07. 14:39
Oldódik a piacok feszültsége

Az elemző szerint a hangulatváltozás oka az, hogy a német parlament alsóháza elfogadta a görög mentőcsomag rájuk jutó részét.

Zuhanás az ázsiai tőzsdéken


szerző:
2010.05.07. 10:10
Zuhanás az ázsiai tőzsdéken

Jelentős esést könyvelhettek el pénteken az ázsiai részvénypiacok az amerikai indexek látványos zuhanása után.

Nagyot gyengült a forint


szerző:
2010.04.28. 17:26
Nagyot gyengült a forint

Egy éve esett utoljára akkorát a forint egy nap alatt, mint az elmúlt 24 órában.

Gyengül a forint és a tőzsde is


szerző:
2010.04.28. 09:27
90 milliós bírság a Deutsche Banknak

Nagy számban értékesített az euró-forint, a svájci frank-forint és a dollár-forint árfolyamváltozáshoz kötött termékeket.

Még drága a forinthitel


szerző:
2009.09.15. 09:01

Enyhe hegymenetben a BUX


szerző:
2009.09.08. 10:17
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való