KERESÉS search-close

állatvédelem

35 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "állatvédelem"

Milliárdok jutottak 3 alapítványhoz, megnéztük mire költötték

Kit ne hatnának meg a beteg gyerekek és az elhagyott állatok? És biztos, hogy aki teheti, megpróbál valahogy segíteni nekik. Hosszú idő óta nyertesei az adó egy százalék-gyűjtésnek azok a szervezetek, amelyek ezekkel a tevékenységekkel foglalkoznak.  Három, egy személyhez köthető alapítvány az évek alatt több mint kétmilliárd forintra tett szert, hála az adófizetőknek. Arról, hogy valami nem teljesen tiszta az alapítványok körül, a 444 írt még decemberben, és ahogy kutakodni kezdtünk, egy csomó mindent mi is furcsának találtunk.

Elítélték az állatcsempészeket

Kegyetlen körülmények között szállították a kutyakölyköket. Állatkínzásért ítéltek el két olasz férfit Magyarországon. Január végén érték őket tetten a szlovén határ közelében. A csomagtartójukban 25 kiskutyát találtak, amiből 7 elpusztult.

A brit állatkereskedések nem árulnak többé kiskutyát és kismacskát

Nem fognak többé kiskutyát és kiscicát árulni az állatkereskedések Nagy-Britanniában, hogy megakadályozzák az illegális állattenyészetek működését - számolt be róla a BBC hírportálja.

Állatvédők támadták le Dwayne Johnsont

A színész vízi állatokkal posztolt közös képeket egy akváriumból, mire rajongók tucatjai estek neki, azt állítva, hogy Johnson ezzel az állatkínzást támogatja.

Szigorú állatvédelem = javulás

Bíztató adatokat tett közzé a tanzániai kormány az elefántvédelemről. A veszélyeztetett állatok megmentése érdekében még a hadsereget is bevetették, és egy sor szigorú intézkedést hoztak.

Felakasztott kutyát találtak

Sokáig szenvedhetett az az alig két éves kutya, amelynek felakasztott tetemét szerdán találták meg állatvédők Kecskemét közelében. Szinte felismerhetetlen volt, hónapok óta a fán lóghatott. A rendőrök állatkínzás miatt nyomoznak, az állatvédők 150 ezer forintos nyomravezetői díjat ajánlottak fel.

 

Dohányzott az orángután


szerző:
2018.03.08. 18:51
Dohányzott az orángután

Felháborodtak az állatvédők. Dohányzó orángutánról készült videofelvétel az indonéziai Bandung parkjában. A félig elszívott cigarettát egy látogató dobta be az állatnak. Ugyanott ősszel csontsovány medvéket filmeztek, ahogy a látogatóktól kunyerálnak élelmet. A park bezárását azóta követelik, a petíciót már csaknem egy millióan írták alá.

 

NAGYMACSKÁK: Ma van a vadvilág világnapja

Látványos vadetetésekkel csatlakozott az ENSZ környezetvédelmi programjához a Nyíregyházi Állatpark.  A nagymacskák közül a tigrisek maradtak a legkevesebben. Egykor több mint százezer élt belőlük a földön. De a vadászatok és élőhelyük irtása miatt számuk rohamosan csökken. Mára 3 alfajuk a jávai, a kaszpi és a balti tigrisek teljesen kipusztultak. Borítókép: MTI fotó: Balázs Attila

Ma minden a nagymacskákról szólt

A Nyíregyházi Állatparkb a Vadvilág világnapján az ENSZ környezetvédelmi programjához csatlakozott. Ez minden évben más fajt mutat be, idén a kihalás szélén álló, veszélyeztetett ragadozók kerültek középpontba. Így aztán ezek az állatok ma még jobban lakhattak.

Előállítással fenyegette az állatvédőket

A nemzetbiztonságiakkal fenyegette meg egy kutyatulajdonos az állatvédőket, miután befogták a rossz állapotba került kutyáját. Azt állította, elindulnak, és előállítják őket. Kiderült, hogy a nő a Honvédelmi Minisztériumban dolgozik.

Gillian Anderson jó célból vetkőzött

Gillian Anderson elkötelezett állatvédő - a jó ügy érdekében pedig még meztelenre is vetkőzött. Az X-akták Scullyja a PETA, egy amerikai állatvédő szervezet figyelemfelkeltő kampányához csatlakozott. "inkább vagyok meztelen, minthogy szőrmét hordjak" a felirat mögött pedig valóban teljesen csupaszon pózol nagy mosollyal az arcán.

Vonattal menekültek a zaj miatt

Három kutya is vonattal menekült a petárdák zaja elől szilveszterkor. Egyikük 70 kilométert utazott, mire az állatmentők leszedték a vonatról és visszaadták a gazdájának. A menhelyeket folyamatosan hívják elkóborolt vagy elveszett állatok miatt.

Orrszarvú-árvaház Dél-Afrikában

Orrszarvú-árvaházat hozott létre két nő Dél-Afrikában. Céljuk megmenteni a fajt, különösen azokat a fiatal állatokat, amelyeknek legyilkolták az anyját. Évente több ezer rinocéroszt ölnek meg Dél-Afrikában a szarvukért.

Hagyta éhen halni az agarakat

Horror Hernádnémetiben: még az állatvédők is megdöbbentek a látványon, ami a borsodi faluban fogadta őket. Tucatnyi elpusztult agarat találták egy ház udvarán. A kutyákat nem gondozta a gazdájuk, valószínűleg éhenhaltak.

Az állatokért álltak a kamera elé

Nem mindennapi képek készültek, ugyanis állatbőrbe bújtak a magyar hírességek, akik így kampányolnak az állatok védelméért.

Sokkoló fotókkal kampányoltak az állatokért

Sokkoló fotósorozattal kampányol egy állatvédő alapítvány a felelős állattartásért. Ismert embereket fényképeztek le olyan helyzetekben, amilyenek kutyákkal szoktak történni. Így látható például, ahogy Horváth Évát utcára teszik, vagy Dombóvári Istvánt sintértelepre viszik. A szervezet azt is szeretné, hogy a fényképek hatására minél többen fogadjanak örökbe állatot. 

Pro és kontra: Állatkínzás a cirkuszi állatok betanítása?

A cirkuszban csak a hangyák viselkednek természetesen, a többi állatot kínozzák és kizsákmányolják. Mondja a legtöbb állatvédő. Ezzel szemben a cirkuszban vagy az állatparkban dolgozók azt mondják, hogy önszántukból hajtják végre a produkciókat az állatok, nem lehet őket kényszeríteni, boldogok, ha produkálhatják magukat. Vajon mi lehet az igazság? Ennek járt utána a Fókusz stábja!

ÁLLATVÉDŐK VS. CIRKUSZISTÁK: Kell állat a cirkuszba?

Hogy kell-e állat a cirkuszba? Ez a kérdés talán már évtizedek óta megosztja az embereket. A Fókusz stábja mindkét félt megszólaltatta: az állatvédők képviseletében Seres Zoltán, míg a cirkuszisták védelmében ifj. Richter József a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója mondta el véleményét.

Hurokkal ölik a szarvasokat

Megcsonkított szarvastetemeket találtak a tornaszentjakabi erdőben. Az agancsuk miatt ölték meg az állatokat. Négy szarvasbikát találták, de a helyiek szerint valószínű, hogy ettől sokkal több állat lehet. Már tavaly is láttak egy piros autót, ami rendszeresen behajtott az erdőbe. Akkor vált gyanússá két férfi, akiket a rendőrök a héten elfogtak.

Szívszorító képek a megkínzott komondorról

Tavaly náyron, éppen ezen a napon mutatta be az RTL Klub Híradója azt a meggyötört kutyust, akit egy Miskolc melletti tanyáról mentettek ki. Két nap alatt 200 ezer forint gyűlt össze a szomorú sorsú eb megmentésére. Megrázó képek következnek!

ÉNB Lali mentőexpedíciója hatalmas botrányba fulladt

Nem is olyan régen, azaz pontosan három évvel ezelőtt kísérhettük végig az Éjjel-Nappal Budapest bulizósának egyik legfurcsább tettét. Valóban képes volt megszöktetni egy orámányos medvét?

20 év után született a karvaly fióka

20 év után döntött a családalapítás mellett a karvalykeselyű pár. Az országban elsőként a Nyíregyházi Állatparkban született ilyen fióka. Ezek a madarak a veszélyeztetett fajok közé tartoznak és nagyon ritka, hogy fogságban szaporodjanak. Ez a pár is hosszú ideje él már együtt, de eddig nem mutattak egymás iránt érdeklődést.

Kameránk előtt bukott le az állatkínzó

Nemrég állatvédők érkeztek egy elég elhanyagolt házhoz Budapest környékén, hogy négy igencsak elhanyagolt kutyát elhozzanak a gazdájuktól. Nehezen, rendőrök segítségével, de sikerrel jártak. A rettenetes állapotban lévő vizslák megmentésénél ott volt a stábunk, de számtalan hasonló vagy még sokkal durvább esetet senki sem dokumentál. Állatkínzás miatt 200-250 ember kerül bíróság elé évente Magyarországon: az állatvédők azt mondják, ez kevés, és szerintük a törvény sem elég szigorú. De ha szigorúbb lenne, akkor vajon kevesebb lenne-e a kegyetlenkedés? Szabados Ágnes riportja.

A felelős állattartásért kampányol Tornóczky Anita

Anita hosszú évek óta lelkes állatvédő, így örömmel jelent meg azon a születésnapi rendezvényen, amelyet egy kutyabarát bevásárlóközpont tartott, és amelyen a szervezők az állatvédelemre és a felelős állattartásra helyezték a hangsúlyt.

 

Nemzetközi felháborodás a nyúlölés miatt

Dagad a botrány. Nemzetközivé vált a felháborodás az egyik dán rádióban történt véres előadás miatt. Biciklipumpával agyonütött egy kölyöknyulat egy műsorvezető. Az esemény élő adásban történt. A rádiócsatorna vezetője szerint az állatvédelem fontosságára akarták felhívni a figyelmet a kétségkívül meghökkentő akcióval.

Sokkoló fotókkal kampányolnak


szerző:
2015.04.19. 18:05
Sokkoló fotókkal kampányolnak

Megkínzott, vérző állatok hatalmas sebekkel. Sokkoló fotókkal kampányol a Siófoki Állatvédő Alapítvány, melynek a mottója „Ne csak sajnáld, védd!” A képeken a menhely munkatársai alakítják az állatokat: szőrmét, maszkot húztak és valósághű vérző sebeket festettek rájuk. Az alapítvány ezzel az elgondolkodtató fotósorozattal szeretné felhívni a figyelme a felelős kutyatartás fontosságára. Az ötletgazda azt mondja, muszáj sokkolni az embereket, hogy végiggondolják: az állatok ugyanolyan értékkel bíró élőlények, mint az ember.

Nem lehet többé élő halat venni

Jövő szerdától nem lehet élő halat vásárolni. Egy új jogszabály szerint az eladónak kötelessége egy ütéssel úgy elkábítani a halat, hogy az már biztosan ne térjen magához. A Magyar Haltermelők Szövetségének vezetője szerint az új rendeletet nemcsak az uniós elvárások, hanem állatvédelmi szempontok is indokolják.

40 kutyát mentettek ki a sintértelepről

Sínylődő állatok, megállíthatatlan állatvédők, drasztikus állattartók, és egy menekítés a rettenetből. Reggel fél hétkor pattant autóba az a megszállott kis csapat, akik az akciójukat már hónapok óta szervezték.

Állatrendőrségért kampányolnak

Az állatok keddi világnapja alkalmából állatrendőrség megalakításáért küzdenek magyar állatvédők.

Elcsatangolt fókát találtak a sztrádán

A víztől messzire elkóborolt oroszlánfókát mentettek az Egyesült Államokban, San Francisco határában.

Kampány a cápák megmentéséért

Az állatvédők egyre hevesebb küzdelmet folytatnak a fogyasztók megbüntetése érdekében.

Jön még kutyára adó?


szerző:
2011.05.24. 17:51
Jön még kutyára adó?

Minden kutyatulajdonosnak ebadót kellene fizetnie, és betiltanák a fül- és farokvágást.

Állatmentési fortélyok hétvégéje

Hogyan lehetne minél több állatot megmenteni a természeti katasztrófák helyszínein?

A Glee sztárja is kiállt az állatok védelméért

Lea Michele mellett számos sztár emelt szót a PETA gáláján, volt, aki egymillió dollárt adományozott.

Hosszabb póráz és 10 négyzetméter jár

Tilos a gömbakvárium a halaknak, hosszabb lánc kell a kutyáknak.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való