KERESÉS search-close

állatvédők

55 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "állatvédők"

Már az első nap 5 sérültje van a pamplonai bikafuttatásnak

Még egy napja sem tart, máris öt sérültje van a hagyományos bikafutattásnak a spanyolországi Pamplónában. 9 napon át minden reggel megy az utcai kergetőzés. Ilyenkor a 200 ezres városba több, mint 1 millió turista érkezik. A bikafuttatás és a bikaviadalok ellen állatvédők folyamatosan tiltakoznak.

Beszorult kutyát mentett a Spider speciális mentőcsoport

Kerítés rácsai közé szorult kutyát mentett a miskolci Spider speciális mentőcsoport. Állatvédők segítségét kérte valaki, mert egy családi ház kerítése foglyul ejtette az állatot. A kutya valahogy átdugta a fejét a rácson, de már nem tudta visszahúzni. Órákat tölthetett a rács fogságában a kánikulában.

Késsel támadt a rendőrökre

Késsel támadt a rendőrökre egy férfi szombat délután Tüskeváron. Először állatvédők mentek ki a házához egy bejelentésre, hogy rossz körülmények között tartanak kutyákat, de az ott élők rokonai agresszívan viselkedtek velük, ezért hívták a rendőrséget. Az esetről az állatvédők videót is készítettek. A támadó most őrizetben van.

FAJTALANKODÁS: Az állatorvos megvizsgálta Pötyi disznót

Az állatorvosi szakvélemény egyértelműen igazolta, hogy a disznóval fajtalankodtak. Az állatvédőket kérdeztük az esetről, amiről videó is készült.

Malacával fajtalankodhatott az ólban az idős férfi

Figyelem, ez a téma többeket érzékenyen érinthet.
Elvették az állatait attól az idős férfitól, aki malacával fajtalankodhatott az ólban, Dunaharasztiban. Erről egyik szomszédja készített videót még a múlt héten. Az állatvédők és a rendőrök ma közösen mentek el a 75 éves gazdához, akinek kutyái, lovai és kecskéi is vannak. Eljárás indult ellene, mert a hatóság szerint nem megfelelően tartja az állatait. Milliós bírságot kaphat. A férfi mindent tagad.

SEBES: nevéhez méltan hámmal száguldozik balesete után

Családot keres Sebes, akire az állatvédők még január elsején találtak rá. A kutyának eltört a gerince, többször megműtötték. Az Argos Állatvédelmi Egyesület vezetője szerint a kutyában hatalmas az élni akarás, ezért kapott kerekes hámot egy támogatójuktól.

Különleges, fehér zsiráfra bukkantak

Nem mindennapi látvány fogadta az afrikai állatvédőket, akik fehér zsiráfokat kaptak lencsevégre a kenyai szavannán. Ilyen állatból az egész világon csupán néhány él.

Állatvédők támadták le Dwayne Johnsont

A színész vízi állatokkal posztolt közös képeket egy akváriumból, mire rajongók tucatjai estek neki, azt állítva, hogy Johnson ezzel az állatkínzást támogatja.

Kutyaviadal a vágóhídon


szerző:
2018.07.23. 18:11
Kutyaviadal a vágóhídon

Illegális kutyaviadalra csaptak le a rendőrök a hétvégén Mohácson. Az állatvédők szerint a kutyák felépülnek majd a fizikai sérüléseikből, a beléjük nevelt agresszió miatt azonban nehéz lesz őket újra emberhez szoktatni.

KUTYACSEMPÉSZEK: Egymást taposták a pár hetes kölykök

Francia bulldogok, csivavák, uszkárok – 31 kiskutyát zsúfoltak össze egy autó csomagterében, két banános dobozban. Az állatokat Olaszországba vitték volna, valószínűleg nagyon sokan nem élték volna túl az utazást. Teljes iparág épült a kutyacsempészésre, ezellen pedig csak úgy lehet védekezni, ha nem senki sem vásárolna szaporítóktól.

NAGY PORT VERT FEL! - medve hozta be a labdát egy focimeccsre

Felháborodva reagáltak nemzetközi állatvédő szervezetek a videóra, amelyen egy medve átadja a labdát egy orosz focimeccs bírójának...

Megmérgezhették a macskát

Méreggel átitatott kenyér miatt pusztulhatott el egy macska Miskolcon a helyi állatvédők szerint. A tetemtől nem messze egy szelet megrágott kenyeret találtak…

Elpusztultak a kutyakölykök

Kiskutyákat hagytak az utcán egy dobozban Kiskunfélegyházán – a felelőtlen gazdákat felvette egy családi ház biztonsági kamerája. A házban élők a menhelyre vitték a pici állatokat, ahol azonnal állatorvost hívtak hozzájuk – de nem lehetett őket megmenteni.

Sok kutyát gázoltak el az éjjel

Csaknem tucatnyi kóbor kutyát gázoltak el szilveszter éjjel, és több száz eltűnt állatot még mindig keresnek. Az állatvédők szerint a tavalyinál sokkal rosszabbul alakult a mostani szilveszter. A közösségi oldalakon egymást érik az eltűnt állatokat kereső gazdák üzenetei. Sok kutyáról pedig azért töltenek fel fotót, mert bár megtalálták őket, nem tudni ki a gazdájuk.

A nyakában vitte a bébielefántot

A hónap internetes sztárja, és az állatvédők hőse egy indiai vadőr. A 28 éves férfi hosszú métereken át cipelt a nyakában egy több mint 100 kilós bébielefántot, hogy visszavigye az erdőbe, anyja közelébe. A kisállat ugyanis elkóborolt a csordától, és beleesett egy mélyedésbe, ahonnan az emberek mentették ki.

Sok ajándékállat menhelyre kerül

Ne vegyünk kisállatot karácsonyi ajándéknak. Ezt kérik az állatvédők. A tapasztalatok szerint ugyanis a meglepetésnek szánt kedvencek több mint fele az ünnepek után menhelyen köt ki, mert nem tetszik a megajándékozottnak. A győri állatmenhely ezért már évek óta nem ad örökbe karácsonyra kisállatot.

 

Story Extra 2017-09-27


szerző:
2017.09.27. 16:55
Denevéreknek építettek szállást

Denevérhotelt építettek a pécsi tűzoltók. A fából készült óvóhelyekre azért volt szükség, mert több száz példány költözött a tűzoltósági épületek repedéseibe. Természetvédőktől kértek segítséget, ők javasolták a fából készült denevérhotelt. Mivel ugyanazok a körülmények, mint a házak repedéseiben, így várhatóan az állatok maguktól átköltöznek majd.

Állatvédők a bikaviadalon

Állatvédők zavartak meg egy bikaviadalt Pamplonában. Az egyik aktivista a saját testével próbált megvédeni egy leterített bikát, de a szervezők lehúzták róla. Az állatvédők már régóta szeretnék betiltani a véres rendezvényeket, és sokan egyet is értenek velük, ám ilyenkor több mint másfél millió ember érkezik a városba.

Beakadt lábú kutyust mentettek ki az állatvédők

Kerítést szétfűrészelve mentettek meg egy kutyát állatvédők a Pest megyei Üllőn. Át akart mászni a kerítésen, de beakadt a lába. Hiába hívtak állatorvost, aki elaltatta a kutyát, de még így sem sikerült kiszabadítani. Most már viszont jobban van Bobi, sérülés nélkül megúszta a kalandot.

Story Extra 2017-06-20


szerző:
2017.06.20. 17:25
Ebadó: visszavonták a módosítást

Nem lesz új ebadó. A kormány a tiltakozások hatására visszavonta az állatvédelmi törvény módosítását. A javaslat szerint a vadász- és mentőkutyák kivételével minden kutya után adót kellene fizetni. Legalábbis így értelmezte a jogszabályt számos állatvédő egyesület az ellenzék és a sajtó egy része is. A kormány szerint azonban nincs szó új adóról, csak az eddigi szabályokat pontosították volna.

NyusziSTOP húsvétra


szerző:
2017.04.10. 15:04
NyusziSTOP húsvétra

Az állatvédők arra figyelmeztetnek, hogy ne vegyen senki felelőtlenül élő állatot Húsvétra!  Több éves tapasztalatuk, hogy az ünnepek után sokan egyszerűen kidobják a kisnyulat vagy a kiscsibét az utcára, mert nem tudnak vele mit kezdeni.

Fókusz Plusz 2017-02-18


szerző:
2017.02.18. 18:50
„Az élő állat nem ajándék”

Erre hívják fel a figyelmet az állatvédők és a kisállat kereskedések. A szakemberek szerint bár divat, hogy karácsonykor sokan meglepetésből egy aranyos kismacskát, kiskutyát vagy rágcsálót ajándékoznak, érdemes alaposan végiggondolni, hogy mekkora felelősséggel jár egy állat tartása. Hogy nem csak simogatni, hanem etetni, mosdatni, sétáltatni és nevelni is kell.

Kenguruval bokszolt a gondozó

Vírusként terjed pár napja az a videó az interneten, amelyen egy ausztrál férfi egy kengurunak húz be egyet, hogy megmentse kutyáját. A felvétel még júniusban készült. Bár első pillanatban viccesnek tűnik a felvétel, állatvédők szerint kifogásolható a férfi tette. Mások arra emlékeztetnek, hogy a harcias fiatalember pórul is járhatott volna.

Macskáját kínozta, videóra vette

Hűtőbe tette, rugdosta és dobálta macskáját egy pécsi fiatal. Mindezt videóra is vette. A felvételeket három nappal ezelőtt töltötték fel az internetre. Azóta vírusként terjednek. Az állatvédők azonnal elhozták gazdájától a cicát. Most ideiglenes befogadónál van.
Az ügyben feljelentést is tettek, de nyomozás még nem indult.

Kínozta a kiskutyákat


szerző:
2016.10.21. 18:30
Kínozta a kiskutyákat

17 kiskutyát tartott borzalmas körülmények között egy nő egy budapesti panellakásban – az állatvédők szerint szaporítóként árulta a kölyköket. Az állatok elhanyagoltak, soványak voltak, az egyik a fél szemére megvakult. A panelházban lakók már évek óta panaszkodnak a borzalmas szagra, de a nővel nem tudtak szót érteni. Több milliós tartozása van, május végén kellett volna elhagynia a lakást.

Bedrogozhatták a kutyát


szerző:
2016.08.16. 18:23
Bedrogozhatták a kutyát

Az állatvédők szerint bedrogozhattak egy kiskutyát a Veszprém megyei Várpalotán. Egy gyermekotthonhoz hívták őket, ahol a 2 hónapos ebnek habzott a szája és folyamatosan rohamai voltak. A kutya annyira szenvedett, hogy el kellett altatni. Az állatvédők feljelentést tettek. Megrázó felvételek.

Nem akarják, hogy leöljék a gyilkos bika anyját

Egy spanyol állatvédő párt mozgalmat indított azért, hogy ne öljék meg Lorenzo, a gyilkos bika anyját. Pamplonában ezekben a napokban ünneplik a város védőszentjét, és a fesztivál keretében tartják nyolc reggelen át a hagyományos bikafuttatást. Az ünnep miatt több spanyol városban is rendezvényeket tartanak, így fordult elő, hogy Teruel városában egy bika felöklelt és megölt egy matadort. A hagyományok szerint ilyen esetben nem csak a bikát, hanem annak anyját is megölik – ezt akarja megakadályozni az állatvédő párt.

Szelíd gyilkológépek?


szerző:
2016.07.05. 12:36
Szelíd gyilkológépek?

A Fókusz stábja utánajárt annak a legendának, hogy valóban őrjöngő fenevadak-e azok a harci kutyák, mellyektől retteg az utca embere. Három évvel ezelőtt bizony kiderült, hogy az izmos négylábúak bármennyire is ijesztően néznek ki, nem számít, mert az csak a külső, ami érző szívet takar. Persze a határozott és szigorú gazdi nélkül ez nem menne.

Kocsijához kötötte, úgy húzta a kutyát

Brutális állatkínzás! Kocsija után kötötte és úgy húzta több száz méteren keresztül a kutyáját egy férfi a Baranya megyei Pogányban. Az állat kis híján belepusztult sérüléseibe. Egy pécsi állatorvos négy órán keresztül műtötte. Az állatvédők úgy tudják, a gazda azzal védekezett, hogy futtatta a kutyát, majd elfelejtette lekötni az autóról. A rendőrség állatkínzás miatt nyomoz.

Patkányméreggel védte a kutyáját

Csirkehúsba rejtett patkányméreggel próbálta megvédeni tüzelő szukáját egy komlói férfi - ezt állítja egy másik gazda, akinek kutyája séta közben evett a csalétekből. A rémült asszony egyből állatorvost hívott, ez volt az eb szerencséje. A helyi állatvédők szerint egyértelmű kínzásról van szó. A mérgezett kutya gazdája nem tesz feljelentést, mert az állat jobban van.

Nem altatják el a kutyát, ami gyerekre támadt

Nem akarják, hogy elaltassák, inkább ismét befogadná az Állatvédőrség azt a staffordshire terriert, amely leharapta egy hatéves kisfiú fülét vasárnap Makón. A kutya nem először támadt emberre: szilveszterkor egy részeg embert harapdált össze. A támadás után az állatvédők elérték, hogy a kutyát ne altassák el, majd új gazdát találtak neki. Most azt mondják, a férfi nem tartotta be a szabályokat, amelyekben megállapodtak.

Még nem tudni, mi lesz a gyilkos kutyával

Szeret a gyerekekkel játszani, jól kijön az idősekkel és a többi kutyával is. Ezt mondták az állatvédők arról a kutyáról, amelyik februárban marcangolt halálra egy idős nőt Fejér megyében. A kutya egy hónapja van náluk. Azóta folyamatosan figyelik, de még semmire sem reagált agresszíven. Riporterünkkel is békés volt. Azt továbbra is vizsgálják: hogy az állat miért marcangolta halálra az asszonyt.

Hét kiskutyát ölhetett meg a gazdájuk

Nem tudott mit kezdeni a sok kiskutyával, ezért a gyanú szerint egy férfi ásóval többet is megölt közülük Mátészalkán. A szomszéd vette észre, hogy éppen elássa a tetemeket, ezért szólt a rendőröknek, akik eljárást indítottak. A kutyák gazdája azt mondta: semmi köze az állatkínzáshoz. A helyi állatvédők két kiskutyát találtak életben, azokat anyjukkal együtt menhelyre vitték.

 

Halálra szelfiztek egy delfinbébit Argentínában

Egy strandoló argentin férfi kihalászott egy delfinbébit, majd szelfikörútra indította a tengerparton. A védett állatka kiszáradt a fotózkodás közben és elpusztult, ezért kidobták.

Ha eddig félt a pitbulloktól, mostantól nem fog!

Egy amerikai fotóművész megelégelte, hogy a társadalom jelentős része kirekesztően bánik a szegény Amerikai pitbull terrierekkel. Ezért létrehozta a „Pit Bull Flower Power” nevű csoportot, ahol  virágkoszorús kutyákat fotóznak, hogy az emberek újra a szívükbe zárják ezt a fajtát.

Az állatvédők is készülnek a szilveszterre

A Budapesti Polgárőrség az Állatvédőrséggel fogott össze, hogy begyűjtsék és hazajuttassák a petárdától megijedő, szétszaladt kutyákat. A szakemberek azt tanácsolják, ha valaki kóbor kutyát talál, azonnal vigye olyan helyre, ahol van chipleolvasó.

KISKUTYÁK: A kidobott apróságok gazdira várnak

Zsákba rejtett kölyök kutyákat találtak Békéscsaba közelében, az egyik főút parkolójában. A pár hetes állatokat helyi állatvédők vették gondozásba, a kicsik jól vannak és arra várnak, hogy örökbe fogadják őket.

Összefogtak a komondorért az állatvédők

Két nap alatt 200 ezer forintot gyűjtöttek össze az interneten állatbarátok annak a kopasz, vak, csontsovány komondornak, amelyik egy Miskolc melletti tanyáról került állatvédőkhöz. Megrázó képek!

Visszakapja a lovakat, amiket megkínzott

Vissza kell adni állatkínzás miatt elítélt gazdájuknak azokat a lovakat, amelyeket két éve állatvédők és rendőrök mentettek ki elhanyagolt karámjukból. Erről a Komáromi Járásbíróság döntött. Az állatvédők szerint az ítélet felháborító, de nem egyedi.

Éhező kutyákat mentettek meg


szerző:
2014.11.26. 18:25
Éhező kutyákat mentettek meg

Fellázadt a falu, 17 kutyát vittek állatmenhelyre egy dobronhegyi portáról. A zalai településen teljesen lesoványodott, orvosi ellátásra szoruló kutyákat találtak az állatvédők.

Az állatokat ünnepelték országszerte

Rengeteg színes programmal várta a látogatókat szinte minden állatkert, vadaspark és menhely. Az akciók célja, hogy az állatvédők felhívják a figyelmet arra, hogy a WWF adatai alapján az elmúlt 40 évben az élőhelyek hiánya, a vadászat és a környezetszennyezés miatt a gerincesek száma majdnem a felére csökkent.

Westie-körkép: fehérbundás kutyusok találkozója

Megrendezték a harmadik „West Highland White Terrier” találkozót, ahol a kis fehérbundás házi kedvenceké volt a főszerep. A találkozó egyik célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a mentés és befogadás fontosságára. Idén több mint 100 kutya jött el.

Westie-körkép: fehérbundás kutyusok találkoztak

Megrendezték a harmadik „West Highland White Terrier” találkozót, ahol a kis fehérbundás házi kedvenceké volt a főszerep. A találkozó egyik célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a mentés és befogadás fontosságára. Idén több mint 100 kutya jött el.

Prérifarkas a kandallóban


szerző:
2014.09.14. 14:59
Prérifarkas a kandallóban

Egy halálra rémült férfi Amerikában azzal hívta fel a rendőröket, hogy a házába beszökött egy prérifarkas kölyök. Az állat nem volt hajlandó távozni, sőt a nappali kandallójába is befészkelte magát. Végül állatvédők tessékelték ki a hívatlan vendéget.

Forró nyomon - Best of 13-06-30

Forró nyomon - Best of: Egy igazi profi segítségével megmutatjuk, hány perc alatt és hányféleképpen lehet feltörni egy autót. Aztán utánajárunk, ki menti meg a megkínzott állatokat, végül leleplezzük az ingyenélő partiarcokat.

Állatrendőrségért kampányolnak

Az állatok keddi világnapja alkalmából állatrendőrség megalakításáért küzdenek magyar állatvédők.

Húsvéti nyuszi bojkott Szegeden


szerző:
2011.04.23. 16:17
Húsvéti nyuszi bojkott Szegeden

Mindenkit óva intenek az állatvédők attól, hogy az ünnepekre élő állatot - nyulat, naposcsibét - vásároljanak a gyerekeknek.

Félezer kutyát zsúfoltak egy teherautóba

Több mint fél napon át tartottak blokád alatt állatvédők egy kutyákat szállító teherautót Pekingben.

Kate Winslet a libamáj ellen kampányol

"Borzasztó és fájdalmas" az, ahogy előállítják a liba- és kacsamájat - mondja Kate Winslet egy a PETA által készített videón.

Felnyársalt egy férfit a bika


szerző:
2009.07.10. 13:36
Felnyársalt egy férfit a bika

A férfi azután halt meg, hogy az egyik bika felöklelte, és szarvával átszúrta a tüdejét.

Paris Hilton az állatvédők célpontja lett

Egy olyan klubban bulizott Cannes-ban, ahol egy kisebb állatparkot tartanak fent.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való