KERESÉS search-close

állatkínzás

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "állatkínzás"

Jobban büntetnék az állatkínzást

Az állatkínzásért járó, súlyosabb büntetést követelnek ellenzéki pártok és a Fidelitas is. Óriási felháborodást váltott ki a napokban történt balotaszállási eset, amikor egy nő az autója után kötötte a kutyáját. A Jobbik évek óta hiába nyújt be törvénymódosítást a szigorúbb büntetésért, a Fidesz eddig nem támogatta. A kormánypárt most azt közölte, készek megvitatni ifjúsági tagozatuk javaslatát.

Lincshangulat alakult ki a közösségi oldalakon a balotaszállási kutyakínzás miatt

Komoly indulatokat váltott ki a balotaszállási kutyakínzás. Lincshangulat alakult ki a közösségi oldalakon, több mint 100 ezer ember követel súlyos büntetést. Kedden a Híradóban bemutattuk: egy 68 éves helybéli nő kocsija után kötötte elszökött kutyáját, úgy akarta hazavonszolni. Az állat útközben elpusztult. Egy felháborodott autós videóra vette az esetet és hívta a rendőröket, a nő ellen eljárás indult.

Bérgyilkossal verette agyon saját kutyáját

Bérgyilkossal verette agyon kutyáját egy nő Dencsházán – értesült a Bors.

LINCSHANGULAT: miért háborodunk fel jobban egy állatkínzáson, mint egy hajléktalan tragédiáján?

Az RTL Híradónak nyilatkozó pszichológus, Benák-Tömöri Judit szerint természetes az a lincshangulat, ami a közösségi oldalakon kialakult a balotaszállási kutyakínzás miatt. Egyetlen nap alatt csaknem 100 ezren írták alá azt a petíciót, amelyben a legsúlyosabb büntetést kérik a 68 éves asszonyra, aki halálra kínozta kutyáját.

Kocsihoz kötve vonszolta kutyáját, az állat nem élte túl

Kocsihoz kötve akarta hazavonszolni szökött kutyáját egy asszony Balotaszálláson. Az állat nem élte túl. Egy másik autós videóra vette a kegyetlenséget, és hívta a rendőröket is. Mire a járőrök megérkeztek, a kutya elpusztult. A 68 éves asszony azt mondta, egyáltalán nem sajnálja az állatot. A rendőrök eljárást indítottak ellene.

KUTYAKÍNZÓ: „Egyáltalán nem sajnálom”

Kocsihoz kötve akarta hazavonszolni szökött kutyáját egy asszony Balotaszálláson. Az állat nem élte túl. Egy másik autós videóra vette a kegyetlenséget, és hívta a rendőröket is. A felháborodott autós felelősségre vonta az állat gazdáját, aki annyit mondott, egyáltalán nem sajnálja. Az állat szörnyű kínok között pusztult el.

A kutya nyakába nőtt a kötél

Állatkínzás Szabolcsban: a kutya nőtt, de az állandóan a nyakában lévő kötelet nem cserélte gazdája Nyírmihálydiban. Az két év alatt egyre szorosabb lett, végül az állat izmait és a légcsövét is átszakította. A kutya már alig élt, amikor állatvédők rátaláltak. Megműtötték és az orvos szerint teljesen felépülhet.

 

Légfegyverrel lőttek meg egy kutyát Szekszárdon

Meglőttek egy kutyát Szekszárd belvárosában szerda este. A kutya egy udvarra ment be, ahol egy ablakból légfegyverrel lőttek bele. A golyó a gerincétől pár milliméterre állt meg, ezért nem pusztult el, de hetekig ápolni kell majd. A rendőrség állatkínzás miatt indított nyomozást. Az állatvédők részletesen elmesélték, hogy akadtak az eb nyomára.

ÁLLATKÍNZÁS: Csontsovány lóra találtak rá az állatvédők

Csonttá soványodott lovakat foglaltak le egy pócsmegyeri állattartótól a rendőrök. Az egyik lovat az út mellett találták meg elfeküdve. A ló annyira le volt gyengülve, hogy felállni sem bírt.  A híradó otthon találta a 68 éves gazdát, aki azt mondta, nem éheztette az állatait. A telepen még több mint 20 leromlott állapotban lévő ló él.

38 kiskutyát szállítottak összezsúfolva az olasz kutyacsempészek

A kutyacsempészek még szombaton buktak le Rédicsnél, kocsijukban 38 kiskutyát szállítottak összezsúfolva, az állatok víz és élelem nélkül voltak. Az autó sofőrjét és utasát igazoltatták, majd átnézték a kocsit, így találták meg az egymás hegyén- hátán lévő, alig néhány hetes kiskutyákat. A két olasz férfit állatkínzás megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A kutyakölyköket állatmenhelyeken és ideiglenes befogadóknál helyezték el az ország különböző pontjain, például Budapesten, Veszprémben, és Zalaegerszegen.

Megrúgta a lova, ezért baltát vágott a hátába

Saját állatát bántalmazta egy 24 éves férfi a Bács-Kiskun megyei Orgoványban. A szomszédok értesítették az állatmentőket, akik feljelentést tettek. A 8 éves, Szilaj névre hallgató ló most egy Kecskemét közelében lévő tanyán gyógyul.

Mollin gyakoroltak a harci kutyák

Két kötél is bele volt nőve a nyakába és az egész testét sebek borították annak a kutyának, amit a Borsod megyei Edelényben találtak helyi állatvédők. A környéken élők szerint a 7 hónapos Mollit arra használhatták, hogy harci kutyák gyakoroljanak rajta. Az állat azóta több műtéten is átesett, most a nyíregyházi menhelyen lábadozik.

Arra hivatkozott az állatkínzó, hogy csak a szenvedéstől akarta megszabadítani kutyáját

Csak a szenvedéstől akarta megszabadítani – erre hivatkozott az a 34 éves férfi, aki tavaly augusztusban kegyetlenül megkínozta és megölte kutyáját Zalaegerszegen. Az állat élettelen testére súlyzót kötözött és egy tóba dobta. Az ügyészség állatkínzás miatt felfüggesztett börtönnel büntetné a férfit.

Szöggel és gombostűvel átszúrt ételeket szór szét valaki Újlipótvárosban

Szöggel és gombostűvel átszúrt virslit, kolbászt, sonkát és fasírtot szór szét hetek óta valaki Újlipótvárosban az utcákon, és az egyik parkban. Már több kutya is evett belőlük, egyikük csaknem elpusztult, végül több óra alatt sikerült eltávolítani gyomrából egy gombostűt. A helyiek azt mondták az RTL Híradónak, lincshangulat van kutyások között. A rendőrség állatkínzás miatt nyomoz.
Az ügyről ide kattintva még többet tudhat meg.

ÁLLATORVOS: A kutya gyomrából szedték ki a szöget

Az állatorvost kérdeztük, miért veszélyes, ha a kutya gombostűt vagy szöget nyel le és hogyan tudtak segíteni a szerencsétlenül járt állaton.

BRUTÁLIS: Szögekkel és gombostűkkel etetik a kutyákat

Szöggel és gombostűvel átszúrt virslit, sonkát és fasírtot szór szét hetek óta valaki Újlipótvárosban a kutyáknak. Mutatjuk az erről készült felvételeket! És beszél az állatorvos és egy gazdi is arról, mire kell nagyon vigyázni!

Embertelen körülmények között tartotta kutyáit egy szaporító

Éheztette, nem adott kutyáinak inni. Több tucat állatot tartott kegyetlen körülmények között egy gyulai szaporító, ez azután derült ki, hogy a gazda és a vevője is egy elszámolási vita miatt rendőrt hívott. A napokban fajtamentők, állatvédők és az önkormányzat közösen jelentek meg a tanyán, és elszállíttatták a legyengült állatokat.

Dühében halálra verte a saját kutyáját

Dühében halálra vert egy kiskutyát. Az állatkínzás ellen és a felelős kutyatartásért demonstráltak Szombathelyen tegnap. Több százan vettek részt a megmozduláson, amit állatvédők szerveztek egy brutálisan megölt tacskókölyök miatt. A kiskutyát múlt vasárnap verte agyon egy férfi, miután összeveszett családjával.

Fojtogatta, majd földhöz vágta kutyáját a budapesti férfi

Fojtogatta, majd hatalmas erővel a földhöz vágta kutyáját egy férfi Budapesten. Szemtanúk szerint akkor bántalmazta a 7 éves spánielt, amikor pár napja levitte sétálni az utcára. A férfit egy járókelő fogta le, amíg megérkeztek a rendőrök. Állatkínzás miatt nyomoznak ellene, most szabadlábon van. Úgy tudjuk 6 éve önkéntesként fogadta örökbe a kutyát, amelyet most az Újpesti Állatmentő Liga munkatársai elvettek tőle.

Nyomoznak az elásott sertéstetemek miatt

Állatkínzás és természetkárosítás miatt jelentette fel a kormányhivatal azt a tiszaföldvári vállalkozót, akinek a telepén több száz disznó pusztult el még nyáron. A tetemeket egyszerűen elásták a telken. A rendőrség csak emiatt indított nyomozást. A kormányhivatal zár alá vette a hizlaldát, de a malacok maradhattak, állatorvos vizsgálja őket naponta.

Elítélték az állatcsempészeket

Kegyetlen körülmények között szállították a kutyakölyköket. Állatkínzásért ítéltek el két olasz férfit Magyarországon. Január végén érték őket tetten a szlovén határ közelében. A csomagtartójukban 25 kiskutyát találtak, amiből 7 elpusztult.

 Lebukott az állatkínzó állatorvos

Jogerősen elítéltek egy budapesti állatorvost állatkínzásért - írta meg először az Nők Lapja Cafe. A vád szerint több tíz és százezer forintos vizsgálatokat számlázott ki, úgy, hogy valójában sosem végezte el azokat. Egy magyar vizsla le is bénult, miután hamis diagnózist kapott. Rejtett kamerás felvétel buktatta le, amit az egyik macska gazdája készített.

Nyugdíjba vonulnak a dán elefántok

Lara, Jungla és Jenny nemsokára nyugdíjba vonul. A dán cirkusz vezetői, nem a koruk, hanem egy új rendelet miatt vállnak meg az állatoktól.

Szatyorba csomagolva akartak megszabadulni tőle

Szatyorba csomagolták és átdobták a kerítésen - így próbáltak megszabadulni egy sérült emufiókától Albertirsán. A madárnak megsebesült a lába, ezért válhatott meg tőle a gazdája. A futómadarat most a Hortobágyi Madárkórházban kezelik, műteni kell.

Kegyetlenül bántak a birkákkal

Elpusztult és beteg birkákat találtak egy állattelepen a Hajdú-Bihar megyei Görbeházán. Egy nézőnk videóra vette a magatehetetlenül fekvő jószágokat. Megdöbbentőnek nevezte a látványt.

Csaknem 100 tacskót találtak a rendőrök ketrecekben összezsúfolva

A kölyökkutyákat a ház egyik szobájában, ketrecekben összezsúfolva tartották. Egy-egy ketrecben két-három kutya is volt. A nem megfelelő körülmények között tartott kutyusokra az Állatmentő Szolgálat Alapítvány munkatársainak bejelentése alapján bukkantak a rendőrök. Nagy részük nem rendelkezett chippel és okiratokkal.

Kegyetlenül vízbe fojtotta kutyáját

Kegyetlenül vízbe fojtotta kutyáját egy zalaegerszegi férfi: a gyanú szerint súlyzót kötött az állatra és egy tóba dobta. A rendőrök eljárást indítottak ellene. Az állatmentőket megdöbbentette az eset. Azt mondják, csak Zalaegerszegen három állatvédő egyesület működik. A kutya elpusztítása helyett a férfi akár segítséget is kérhetett volna tőlük.

 

Légpuskával lőtte le a Yorkie-t

Légpuskával lőtte le a kutyájukat a szomszéd fiú - ezt állítja egy család. A többszörös díjnyertes Yorkie tüdejét találta el a lövedék, azonnal elpusztult. A rendőrök állatkínzás miatt nyomoznak. Az RTL Híradónak nyilatkozó fegyverszakértő azt mondja: a fiú még az utcára sem vihette volna ki a légpuskát.

 

Nem kell börtönbe mennie a süngyilkosnak

Az első fokon kiszabott 3 év letöltendő börtönbüntetést 1 év négy hónap felfüggesztett szabadságvesztésre enyhítette a másodfokú bíróság. Két évvel ezelőtt a XIII. kerületben élve gyújtottak fel egy sünt, a kegyetlen állatkínzásról Híradónk is beszámolt. Az állatot orvoshoz vitték, de pár nap múlva elpusztult.

 

Szörnyű: lefejeztek egy kutyát Helvécián

Lefejezett kutya ügyében nyomoz a rendőrség. A Kecskemét melletti Helvécián egy kertes ház előtt találták meg az állat fejét, a teste pedig a kerítés másik oldalán, az udvaron volt. Az állatvédők szerint valaki levághatta az állat fejét, a rendőrök inkább arra gyanakodnak, hogy egy másik kutya támadhatott a pórul járt ebre.

MEGRÁZÓ: Lefejezett kutya miatt hívták az állatvédőket

A Kecskemét melletti Helvécián egy kertes ház előtt találták meg az állat fejét, a testét pedig a kerítés másik oldalán, az udvaron. Az állatvédők szerint valaki levághatta az állat fejét, a rendőrök inkább arra gyanakodnak, hogy egy másik kutya támadhatott a pórul járt ebre.

Majdnem elpusztultak a kiskutyák

Majdnem elpusztultak a kiskutyák - gazdájuk egy kocsi felforrósodott csomagtartójában, dobozban szállította az állatokat. A hat kölyköt rendőrök találták meg Balatonalmádinál, amikor a sofőrt egy félreeső bányánál ellenőrizték.

Videó a harci kutyák viadaláról

Egy kutyaviadalról készült felvétel került ki az internetre, ahol izsáki fiatalok uszítottak egymásnak két harcikutyát. Az állatok perceken keresztül marták egymást, majd gazdáik választották szét őket. Az állatvédők úgy tudják, a faluban rendszeresen tartanak kutyaviadalokat.

Szurikáta-ügy: durván fenyegetik a kisfiút

Óriási indulatokat váltott ki az elpusztult szurikáta története. Kommentelők fenyegetik a diákot, aki a park igazgatója szerint ijedtében földhöz vágta a kecskeméti vadaskert vemhes szurikátáját, miután a tiltás ellenére benyúlt hozzá, az állat pedig védekezésül megharapta. Egy gyermekvédő alapítvány szerint nem kellene veréssel fenyegetni a fiút.

TOKOVICS TAMÁS:

Kommentelők fenyegetik a diákot, aki ijedtében földhöz vágta a kecskeméti vadaskert vemhes szurikátáját, miután a tiltás ellenére benyúlt hozzá, az állat pedig védekezésül megharapta. A vadaskert igazgatóját kérdezte az RTL stábja a történtekről és a baleset következményeiről!

ÁLLATKÍNZÓK: Malacokat zsúfoltak össze

Két román férfival szemben indult eljárás, akik 2 teherautóban akartak 70 malacot kivinni az országból. Az állatokat összezsúfolva, papírok nélkül szállították. Forrás: Police.hu

Állatkínzás: Borzasztó körülmények között 70 malac

Két román férfival szemben indult eljárás, akik 2 teherautóban akartak 70 malacot kivinni az országból. Az állatokat összezsúfolva, papírok nélkül szállították. Forrás: Police.hu

Megcsonkítva, szétvagdosva találta meg versenylovát

Megcsonkítva, szétvagdosva, helyenként megnyúzva találta meg versenylovát Szabó Erzsébet. A sportoló a Sarkadi Vágtán esett el lovával, ami menthetetlenül megsérült. A versenyző gyógyulása alatt abban a hitben volt, lovát méltó helyre vitték. Végül véletlenül tudta meg, hogy Sarkad határában fekszik megcsonkítva. A versenyzőt sokkolták a látottak és feljelentést tett a rendőrségen

 

Majdnem elpusztult az autóban hagyott kutya

A kocsiba zárva, a napon hagyta kutyáját a gazdája Hortobágyon. A szombati kirándulásba a családi kedvenc csaknem belepusztult, miután több mint másfél órát lehetett a forró autóba zárva. A rendőrök törték ki az ablakot, a kutyát pedig azonnal orvoshoz vitték.

Kínhalált halhattak az állatok

Kínok között pusztulhatott el az a 12 őz, amit egy orvvadász ejthetett el Vas megyében. Drótból készült csapdákat, azaz hurkokat tett ki egy Szombathely melletti erdőben. Az állatok napokig szenvedhetnek, miután belesétáltak.

8 hónap börtön a kutyakínzóknak

Súlyosabb büntetés a megkínzott kutya gazdáinak. Jogerősen 8 hónap letöltendő börtönt kapott a nagycserkeszi házaspár, amiért Fülöp nevű kutyájukat olyan szoros pórázon tartották, hogy az állat feje hatalmasra duzzadt.

Valaki tovább mérgezi a kutyákat Miskolcon

Újabb kutyamérgezés Miskolcon. Három kutya is elpusztult az elmúlt napokban. Mindegyik gazdája arról számolt be, hogy a városnak ugyanabban a parkjában séta közben valamit megehettek az állatok, majd később rosszul lettek.

Nyúltetemek a Lajta partján

Zacskóban találtak meg egy nőstény nyulat és kicsinyét csütörtökön, a Lajta partján, Mosonmagyaróvárnál. Tegnap újabb két nyúltetem egy vödörben lebegett a vízen szintén ugyanott. Ma, amikor stábunk ott járt, szétmarcangolt nyulakat talált a folyóban.

MEGRÁZÓ: Szétmarcangolt nyúltetemek a Lajta partján

Zacskóban találtak meg egy nőstény nyulat és kicsinyét csütörtökön, a Lajta partján, Mosonmagyaróvárnál. Ma, amikor stábunk ott járt, szétmarcangolt nyulakat talált a folyóban. A helyi állatvédő szerint valószínűleg mindegyik esetért ugyanaz a személy lehet a felelős. Figyelem, megrázó felvételek!

Ellopta és megölte a kiskutyát

Maját egy kisgyerekes pár vásárolta meg kölyökként, nemrég lopták el tőlük. Ezt végignézte a szomszédjuk, de nem szólt a családnak. A kiskutya tetemét nem sokkal később találták meg egy fehér színű zsákban, nem messze a családi háztól. A lehetséges állatkínzót egy biztonsági kamera is felvette, amint a tetemet a biciklivel az erdőhöz viszi.

Sorra mérgezik meg a kutyákat Pécelen

Sorra mérgezik meg a kutyákat Pécel egyik utcájában. A csendes kertvárosi részen az elmúlt egy hónap alatt 4 kutyával akartak így végezni, három elpusztult. Amikor ma stábunk ott forgatott, akkor kaptuk a hírt, hogy egy ötödik kutyát is súlyos, mérgezéses tünetekkel vittek állatorvoshoz. Az ott lakók attól félnek, hogy a szétdobált méregből gyerekek is ehetnek.

 

Elpusztultak a kutyakölykök

Kiskutyákat hagytak az utcán egy dobozban Kiskunfélegyházán – a felelőtlen gazdákat felvette egy családi ház biztonsági kamerája. A házban élők a menhelyre vitték a pici állatokat, ahol azonnal állatorvost hívtak hozzájuk – de nem lehetett őket megmenteni.

Felháborító: így bánt el a kutyával a rendőr

Egy éppen szolgálatban lévő rendőr a kis kutyát először ököllel erősen megütötte, majd szó szerint behajította a csomagtartóba. Majd, mint aki jól végezte dolgát, beszállt a kocsiba a társával együtt és elhajtottak.

 

Állatkínzó rendőrről készült videófelvétel

Állatkínzó rendőrről készült videófelvétel miatt rendelt el vizsgálatot a gödöllői rendőrség, a videó a Facebookon terjedt el.

 

SOKKOLÓ: Állatkínzó rendőrről készült videófelvétel

Állatkínzó rendőrről készült videófelvétel miatt rendelt el vizsgálatot a gödöllői rendőrség, a videó a facebookon terjedt el. Egy rendőr ököllel a rendőrautó csomagtartójába vág egy kis termetű fehér állatot, majd becsukja az ajtót és beszáll az autóba.

 

Börtönt is kaphat a mélykúti állatkínzó

Vádemelést javasolnak a rendőrök a 63 éves állatkínzóval szemben. Éhező lovakat, bárányokat, elhanyagolt kutyákat találtak az állatvédők tavaly nyáron a Bács Kiskun megyei tanyáján. Amikor ott jártunk a Híradó operatőrére is rátámadt a férfi.

25 kölyökkutyát akartak kicsempészni

Huszonöt kölyökkutyát próbált meg kicsempészni Magyarországról két olasz férfi autójuk csomagtartójában. Az angol és francia bulldogok hosszú ideig lehettek étlen és szomjan, a rendőrség állatkínzással gyanúsítja a szlovén határ közelében csütörtökön lefülelt csempészeket. A híradónknak nyilatkozó állatvédő szerint az utóbbi években valóságos iparág lett az illegális kutyakereskedelem.

CSEMPÉSZEK: 25 kiskutyát zsúfoltak össze a csomagtartóban

Ennek a kocsinak a szűk rakterében zsúfolták össze a huszonöt kiskutyát. A rendőrségi videón az is látszik, hogy papírdobozokban és hordozható boxokban próbálták meg kicsempészni az angol és francia bulldogokat. A kölykök hosszú idei lehettek étlen-szomjan.

Állatkínzás: 3 év börtön


szerző:
2018.01.11. 18:20
Állatkínzás: 3 év börtön

Három év letöltendő börtönre ítélték első fokon azt a fiatalt, aki felgyújtott egy élő sünt Budapesten, tavalyelőtt. Az ítélet nem jogerős, az állatkínzó fellebbezett. Az összeégett sünt egy járókelő találta meg egy belvárosi kutyafuttatónál, majd orvoshoz vitte. Hiába kezelték, pár napon belül elpusztult.

A szomszéd lőhette le a kutyát

Légpuskával lőttek le egy két és fél hónapos kiskutyát a Tolna megyei Simontornyán, az állatot olyan helyen érte két találat, hogy már nem lehetett megműteni, el kellett altatni. A család még karácsony előtt vette a fajta tiszta staffordshire terriert, mindenki hamar megszerette. A rendőrség állatkínzás miatt indított eljárást.

Kapával verte agyon a kutyát

Kapával vertek agyon egy láncra kötött kutyát egy kazincbarcikai ház udvarán. A rendőröket a szomszédok hívták, ők pedig az állatvédőknek szóltak, de a németjuhászt már nem lehetett megmenteni.

Négyből csak egy kölyök élte túl

Bezacskózva, saját vizeletüktől átitatva találtak rá négy kiskutyára járókelők Győr mellett. A pár napos csöppségek közül csak egy élte túl, hogy kidobták. Jötti jelenleg ideglenes befogadónál van.

Százával haltak éhen a gazda disznói

Börtönbe kerülhet annak a sertéstelepnek a vezetője, ahol százával pusztultak éhen állatok januárban. Az RTL Híradó számolt be először az esetről. A birtokunkba került felvételeken több tucatnyi lesoványodott, elpusztult állatot lehetett látni. A füzesabonyi telep vezetője ellen most emelt vádat az ügyészség.

Hagyta éhen halni az agarakat

Horror Hernádnémetiben: még az állatvédők is megdöbbentek a látványon, ami a borsodi faluban fogadta őket. Tucatnyi elpusztult agarat találták egy ház udvarán. A kutyákat nem gondozta a gazdájuk, valószínűleg éhenhaltak.

HORROR: Halálra éheztetett kutyák

A miskolci „Szurkolók az állatkínzás ellen” nevű szervezet és az „Agár fajtamentés” csapata együttes erővel menekített ki borzalmas körülmények között sínylődő kutyákat egy hernádnémeti portáról, ahol több kutyatetemet is találtak.

Elpusztult a sorsára hagyott tacskó

Csontsoványan, tele daganatokkal hagytak sorsára egy tacskót a napokban Ajkán. Állatvédők azonnal orvoshoz vitték, de a kutya olyan rossz állapotban volt, hogy másnapra elpusztult.

 

Kutyaviadalra készülhetett?


szerző:
2017.09.30. 18:13
Kutyaviadalra készülhetett?

Belenőtt a kutyák nyakába a lánc és a nyakörv - három évet is kaphat a kecskeméti állatkínzó. Tavaly télen foglaltak le a hatóságok huszonöt kutyát egy lajosmizsei tanyán, a tulajdonos ellen most emelt vádat az ügyészség. A szabadlábon védekező férfi enni sem adott az állatoknak.

 

Nyilvánosságra került egy magyar hírességekről készült sokkoló fotósorozat!

Zimány Linda megkínozva? Dombóvári István hurokra húzva? Horváth Éva az utcára dobva? Ilyen és ehhez hasonló helyzetekbe láthatunk ismert embereket. Vigyázat, felkavaró képek következnek!

Kiss Rami fogságba esett?


szerző:
2017.09.19. 09:16
Kiss Rami fogságba esett?

Ripka Dániel merész fotósorozatra adta a fejét: magyar hírességekkel helyettesítette az állatkínzánson átesett ebeket. Vásáry André és Herczeg Zoltán a fotózás kulisszatitkairól mesélt, Rami pedig kipróbálhatta, milyen érzés ketrecben lenni. Ne feledjétek: Petya szerető gazdira vár!

Zsákban hagyták ott a kölyköket

Bekötött zsákban hagytak az útszéli árokban nyolc kiskutyát Felsőzsolcán. Az eset pár napja történt. Az állatok nyüszítésére a helyiek figyeltek fel, valaki szólt a rendőröknek. A kölykök közül egy már elpusztult, mire a segítség megérkezett. Még három vár gazdára a helyi önkormányzat telephelyén. Két kutya életét nem sikerült megmenteni, kettőt pedig az elmúlt napokban örökbe fogadtak. A rendőrség keresi a brutális állatkínzót.

Sörrel itatták a kiskutyát

Sörrel itatott egy kutyát egy férfi Veresegyházon, egy ház udvarában. Erről videó is készült. A felvételen hallani, amint egy szórakozó társaságból többen is arra buzdítják a férfit, hogy itassa meg a 8 hónapos Buksit, amit ő meg is tesz – egy üveges sörrel. A kutya ezután alig tudott lábra állni, de nem lett baja. Másnap az állatmentők szabadították ki az udvarból, most náluk van. A rendőrök állatkínzás miatt eljárást indítottak a férfi ellen.

FELHÁBORÍTÓ: Erőszakkal sörrel itatta a kutyát

Sörrel itatott egy kutyát egy férfi Veresegyházon, egy ház udvarában. Erről videó is készült. A felvételen hallani, amint egy szórakozó társaságból többen is arra buzdítják a férfit, hogy itassa meg a 8 hónapos Buksit, amit ő meg is tesz – egy üveges sörrel. A kutya ezután alig tudott lábra állni, de nem lett baja. Másnap az állatmentők szabadították ki az udvarból, most náluk van.

Fegyelmezetlen volt a kutya, ezért akart megszabadulni tőle

Tüzelt és fegyelmezetlen volt a kutyája, ezért akartak megszabadulni tőle. Információink szerint ezzel magyarázta tettét a rendőrségen az a solti nő, akit állatkínzással gyanúsítanak. A 43 éves asszony a gyanú szerint lánccal és bálazsinórral kötötte ki a kutyáját egy fához. A napokig étlen szomjan maradt állat próbált menekülni, de nem tudott. Végül megfulladt.

KÜLÖNÖS KEGYETLENSÉG: felakasztotta az ártatlan kutyát

Megrázó felvétel: különös kegyetlenséggel végzett egy ismeretlen Solt közelében egy kutyával. Az állatvédők ötvenezer forintot ajánlanak fel annak, aki meg tudja mondani ki akasztotta fel a szerencsétlen kutyát. Az RTL Híradónak az Ágica Állatotthon alapítója Zakariás Ágnes nyilatkozott. A kalocsai rendőrök állatkínzás miatt nyomoznak.

Megdobálta operatőrünket az állatkínzó

Nem kaptak enni, a legyengült birkákat és lovakat falták fel a kutyák – elképesztő állapotokat találtak állatvédők vasárnap este egy Bács-Kiskun megyei tanyán. Az RTL Híradó operatőrét kerítésléccel próbálta megdobni annak a tanyának a tulajdonosa, akinek a telkén tucatjával haltak éhen és szomjan az állatok Mélykút közelében. A hatóságok minden állatot lefoglaltak. A telek tulajdonosa nem először keveredik állatkínzás gyanújába.

MEGRÁZÓ: Tetemek borították az udvart

Elképesztő állapotokat találtak állatvédők egy Bács-Kiskun megyei tanyán vasárnap.

 Felfüggesztett börtön és olvasás a deteki kutyagyilkosoknak

Felfüggesztett börtön mellett olvasás - erre ítélte jogerősen a bíróság a deteki kutyagyilkosság elkövetőit. A helyi alpolgármester fia bottal agyonvert egy kiskutyát tavalyelőtt nyáron. A barátja mindezt videóra vette, a felvétel pedig felkerült az internetre. Az ügy kapcsán civilek többször tüntettek, hogy a kormány szigorítson az állatvédelmi törvényen. A bíróság a felfüggesztett börtön mellett arra ítélte a két fiatalt, hogy olvassák el Csáth Géza novelláját egy állatokat kínzó testvérpárról.

Kimentették az elásott cicákat


szerző:
2017.05.17. 18:20
Kimentették az elásott cicákat

Élve ástak ki a föld alól három kismacskát a főváros 11. kerületében. Valaki úgy temette el a kölyköket, hogy még mindegyik életben volt. A hangosan nyávogó állatokra egy szomszéd figyelt fel. Ő mentette meg a cicákat. Már az állatvédők vigyáznak rájuk. Ha kiderül, hogy ki tette ezt a macskákkal, állatkínzásért kell felelnie.

Élve temették el a kiscicákat - már jól vannak

Kedden délután élve elásott kismacskák megmentéséhez kértek segítséget az egyik budai kerületben. Az állatok keserves vonyítására lett figyelmes a szomszéd, ami még a föld alól is tisztán hallatszott. Az állatmentők és a rendőrök szinte egyszerre érkeztek a helyszínre, ahol szerencsére még időben sikerült kiásni a kölyköket.

A cicacsaládnak az állatmentők ideiglenes befogadót keresnek – abban pedig biztosak lehetünk, hogy a három kölyök és kétségbeesett anyjuk, nagyon meghálálják majd az önzetlen segítséget.

ÁLLATKÍNZÁS: Élve ásták el a cicákat

Keserves macskanyávogás a föld alól. Erre lett figyelmes egy fiatal lány Budapesten, aki családjával és a rendőrökkel együtt ásta ki a piciket, majd biztonságba helyezte őket. Később a helyszínre érkeztek az állatvédők is. A rendőrség szerint egy helyi idős személy lehetett az elkövető. A kiscicák állapota kritikus. További részletek a Híradóban!

200 ezer forintot kap, aki segít

Átvágott nyakkal találták meg pénteken, ma már jól van Polli. A kutya néhány napja vérző sebekkel kóborolt Kecskemét hobbikertes övezetében, önkéntes állatmentőknek köszönheti életét. Megtalálói 200 ezer forintos jutalmat ajánlottak fel annak, aki megmondja, ki bántotta a láthatóan emberhez szokott kutyát.

Hordóban találtak rá a kutyára

Hónapok óta lehetett szinte étlen-szomjan kikötve egy kutya egy nagycserkeszi ház udvarán. Az állat nyakára olyan szorosan volt rákötve a kötél, hogy alig tudott enni és inni. Most a nyíregyházi Állatbarát Menhelyen van, hónapokig tarthat, mire felépül. Állatkínzás miatt feljelentést tettek a rendőrségen.

Börtönbe mehet a macskakínzó

Két évre is börtönbe kerülhet az a pécsi fiatalember, aki tavaly novemberben megkínozta lakótársa pár hónapos kismacskáját. Először dobálta és a falnak rúgta, majd betette a fagyasztóba. A kínzásokat videóra is vette, ráadásul a macska gazdájának, egy fiatal nőnek a mobiltelefonjával. Az ügy úgy derült ki, hogy a nő megosztotta a felvételeket a közösségi oldalán. Az ügyészség most emelt vádat a férfi ellen.

Vascsővel verte kutyáját

Vascsővel ütötte a kutyáját egy idős férfi Ácson, az egyik szomszédja videóra vette az állatkínzást. A Facebookra feltöltött videót egy nap alatt rengetegen megnézték és megosztották, sokan felháborodottan kommentelték. A nyolcvankét éves férfi azt mondta, így akarta megnevelni a spánielt, amiért az rendszeresen kiszökött a kertből. A rendőrség eljárást indított.

Elpusztult az összevert kutya

El kellett altatni egy kutyát Kecskeméten, valaki annyira megverte. Az állatra egy kerékpáros bukkant rá egy családi ház udvaránál, azonnal szólt az állatvédelmi őrszolgálatnak. A kutya akkor még élt, valaki lécekkel takarta le. Orvoshoz vitték, ahol megállapították, hogy olyan súlyosan bántalmazták az állatot, hogy nem lehet megmenteni. Az állatvédők feljelentést tettek.

MEGRÁZÓ KÉPEK: Brutális állatkínzás Kecskeméten

Megrázó esettel szembesült a Mentsvár az állatokért alapítvány. Még februárban hívta fel őket egy nő, hogy brutálisan megvert kutyára bukkant egy családi ház udvarán.

Pro és kontra: Állatkínzás a cirkuszi állatok betanítása?

A cirkuszban csak a hangyák viselkednek természetesen, a többi állatot kínozzák és kizsákmányolják. Mondja a legtöbb állatvédő. Ezzel szemben a cirkuszban vagy az állatparkban dolgozók azt mondják, hogy önszántukból hajtják végre a produkciókat az állatok, nem lehet őket kényszeríteni, boldogok, ha produkálhatják magukat. Vajon mi lehet az igazság? Ennek járt utána a Fókusz stábja!

Fókusz Plusz 2017-02-18


szerző:
2017.02.18. 18:50
Kocsijukból dobták ki a tacskót

Mozgó autóból dobtak ki egy kiskutyát egy szatyorban Pápa közelében. Az állatot egy erdős területen hajították ki a kocsiból. Egy arra járó megjegyezte a rendszámot, és hívta a rendőröket, akik néhány óra alatt megtalálták a párt. A tacskónak az ijedtségen kívül nem esett baja, a körzeti megbízott egy állatmenhelyre vitte, most új gazdát keresnek neki. A pár ellen állatkínzás miatt eljárást indítottak.

Papagájokat kínoznak?


szerző:
2017.02.05. 18:15
Papagájokat kínoznak?

Papagájokat és más díszmadarakat kínoznak egy szentendrei állatorvos udvarán - ezt állítja több állatvédő. Azt mondják a hidegben is kint tartják a madarakat, és enni sem kapnak rendesen. Mindezt hiába jelentették az állatvédők több helyen is, semmi sem történt. A telek tulajdonosa egy állatorvos és az apja, kerestük őket, de nem akartak nyilatkozni az önkormányzat pedig nem reagált.

ÁLLATKÍNZÁS: Elképesztő körülmények közt tartják a madarakat

Összedőlt kerítés, messziről látszik, hogy az udvaron szinte lépni sem lehet a szeméttől: van itt műanyag és építési hulladék is. A szemétkupacok között ezekben a düledező ketrecekben összezsúfolva díszmadarak élnek, rengetegen, kint a hidegben, fagyban.

Hét kutya a fagyhalál szélén

A fagyhalál elől mentettek meg hét kutyát szekszárdi állatvédők a napokban Sárszentlőrincen. Gazdájuk, egy hatvankilenc éves férfi alig fél méteres láncra kötötte, és a mínusz 15 fokban magukra hagyta az állatokat az udvaron. A környéken lakók jelentették az esetet. A gazda ellen állatkínzás miatt indítottak eljárást.

Macskáját kínozta, videóra vette

Hűtőbe tette, rugdosta és dobálta macskáját egy pécsi fiatal. Mindezt videóra is vette. A felvételeket három nappal ezelőtt töltötték fel az internetre. Azóta vírusként terjednek. Az állatvédők azonnal elhozták gazdájától a cicát. Most ideiglenes befogadónál van.
Az ügyben feljelentést is tettek, de nyomozás még nem indult.

Megkínozták a kiskutyákat

Újabb állatkínzás Borsodban. Öt megvert, megkínzott kiskutyát találtak az állatvédők Sajószentpéteren, az anyjukat agyonverték, és egy zsákban dobták ki. A kiskutyák közül három még életben volt, amikor az állatvédők rájuk találtak, de hiába látta el állatorvos a sebeiket, közülük kettő elpusztult. A rendőrség nyomoz az ügyben.

Sovány, vérző kutyát mentettek

Csontsovánnyá fogyott, erősen vérző kutyát mentettek ki állatvédők egy üresen álló ház udvaráról a Borsod megyei Edelényben. Az ott lakó család nemrég elköltözött, a kutyát pedig otthagyták láncra kötve. Most a nyíregyházi állatkórházban ápolják, ha meggyógyul, új gazdát keresnek neki. A régit állatkínzás miatt feljelentették.

Megbánta, hogy agyonverte a kiskutyát

Megbánta az állatkínzást - ezt mondta a deteki alpolgármester fia, aki a vád szerint még tavaly nyáron brutálisan agyonvert egy kiskutyát. Barátja mindezt videóra vette, ami az internetre is felkerült. A fiatalok tárgyalása ma kezdődött. Vallomást nem tettek, a kutyát bántalmazó fiú korábban azt mondta, az állat már sérült volt, így a további szenvedéstől szabadította meg.

 

MEGRÁZÓ FOTÓK: Szögesdrót nőtte körbe a kutya nyakát

Egy 3 év körüli keverék kutyát találtak Hosszúpályiban néhány napja. Szögesdrót volt a nyakára tekerve, ami  már egész mélyen a húsába vágott. Iszonyatosan szenvedett. Feltehetően megszökhetett az előző "gazdájától". A kutyát a napokban mentették meg  az Együtt Az Állatokért Állatmentő Egyesület önkéntesei.

 

 

 

Az éhhaláltól mentették meg a kölyökkutyákat

Alig álltak a lábukon, az éhenhalás szélén volt az a két kölyökkutya, amelyeket a komlói állatvédők mentettek meg. Egy mázai családnál voltak a kiskutyák, de nem adtak nekik enni. Csontsoványak voltak, majdnem az összes bordájuk kilátszott. Az egyik szomszéd szólt az állatvédőknek, akik elvitték a családtól a két kutyát.

Csontsoványra fogytak az éheztetett kiskutyák

Már ugatni sem volt erejük, az éhenhalás szélén volt az a két kölyökkutya, amelyeket a komlói állatvédők mentettek meg.

Felgyújtottak egy sünt


szerző:
2016.07.27. 18:05
Felgyújtottak egy sünt

Figyelem, a következő riport sokakat érzékenyen érinthet! Élve gyújtottak fel egy sünt Budapesten. Az összeégett állatot egy járókelő vette észre órákkal később, majd orvoshoz vitte. Bár mindent megtettek érte, elpusztult. Az állatvédők feljelentést tettek, a rendőrség nyomoz.

Élve égettek el egy sündisznót Budapesten

Megrázó történet! Szadista állatkínzót keres a rendőrség. A főváros 13. kerületében a Tüzér és a Hun utca sarkán – szó szerint – tüzet rakott valaki egy élő sün hátán. A kisállat tüskéi szinte összefüggő páncéllá égtek a nagy hőtől. Állatbarátok próbálták megmenteni az életét és állatorvoshoz vitték. Egy rövid ideig úgy tűnt, van remény és sikerül megmenteni a süni életét, de az állat kedden délután elpusztult. Az állatvédők feljelentést tettek a rendőrségen. A környéken vannak térfigyelő kamerák, így abban bíznak, hogy lesz felvétel az állat kínzójáról. 100 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlottak fel.

Börtön járhat a megmérgezett sasért

Vádat emelt az ügyészség Remény, a parlagi sas elpusztítása miatt. Állatkínzás és természetkárosítás miatt akár hét és fél év börtönt is kaphat az a vadász és társa, akik idegméreggel mérgezett tojásokkal elpusztították a ritka madarat és a költő párját. A két férfi a környéken garázdálkodó rókákat akarta eltűntetni. De az állatok teteméből a sasok is ettek, ez lett a vesztük.

A kiskutya mindkét lábát eltörték

Mellső lábait eltörhették és úgy dobhattak egy alig három hónapos kiskutyát a tóba a Baranya megyei Bissén. Napokig lehetett ott, mire rátaláltak a környéken élők. Kimentették, és állatorvoshoz vitték. Az interneten 100 ezer forint gyűlt össze a műtétjére, így a kutya túlélte.

Eltörték a lábait és egy tóba dobták a kiskutyát

Mellső lábait eltörhették és úgy dobhattak egy alig három hónapos kiskutyát tóba a Baranya megyei Bissén. Napokig lehetett ott, mire rátaláltak a környéken élők. Kimentették az ebet, állatorvoshoz került, az interneten 100 ezer forint gyűlt össze a műtétjére, így a kutya túlélte. Az állatvédők eddig azért nem tettek feljelentést, mert először a kutya megmentésére törekedtek.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való