KERESÉS search-close

állati

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "állati"

Vasvillával ment a tigrisnek

Vérfagyasztó élményben volt része egy szibériai nyugdíjasnak, aki arra nyitott be az istállójába, hogy egy hatalmas amuri tigris marcangolja a teheneit. A férfi először egy vasvillával próbálta felvenni a küzdelmet a ragadozóval - óriási szerencséje volt, hogy végül ki tudott futni a puskájáért, amellyel aztán kénytelen volt lelőni a védett állatot.

CUKI: Bemutatkozott az albínó pingvin

Világszenzáció Lengyelországban! Kamerák elé állt a bolygó egyetlen albínó pingvinje a gdanski állatkertben. Még decemberben született, de csak most engedték ki a kifutójára. Eddig szigorú állatorvosi felügyelet alatt és karanténban volt, ugyanis az albínó pingvinek rendkívül betegesek. Az kérdés, hogy a többi pingvin mennyire fogadja majd be, egyelőre, mintegy testőrként, négy felnőtt társa vigyáz minden lépésére.

Nem mozdult a kocsiban hűsölő koala

A hőség elől mászott be egy borász autójába, amíg a férfi a szőlőjét ellenőrizte. Nyitva hagyta az egyik ajtót, hogy kutyája ki-be járkálhasson. Így jutott be a koala az autóba. Hiába noszogatta a borász, hogy szálljon ki, az állat makacsul ragaszkodott klimatizált rejtekéhez.

KOALA: Gondolt egyet, és beült hűsölni egy kocsiba

Beszökött a hőség elől egy borász légkondicionált kocsijába egy koala Ausztráliában. A férfi a szőlőjét ment ellenőrizni, és nyitva hagyta az egyik ajtót, hogy a kutyája szabadon ki-be járkálhasson. Igy jutott a koala az autóba. Se a kutya nem tetszett neki, se a visszatérő borász finom nógatása, hogy távozzon. Egyszer oda is suhintott a mancsával, ami azt jelentette, hagyják békén. Pedig a férfi kedves volt hozzá, még vízzel is kínálta. Végül a koala elment.

ÓRIÁSBÉBI: 50 kilogramm és 175 centiméter magas a debreceni kis zsiráf

Emma és Szilveszter a debreceni állatkert zsiráf szülőpárja, 2017 után újabb kis zsiráffal örvendeztették meg a közönséget.

Egész nap csak játszanak a győri tigriskölykök

Birkóznak és kergetőznek, egymáson tanulnak vadászni a győri állatkert fehér bengáli tigriskölykei. A négyesikrek már 5 hónaposak, napjuk nagy részét játékkal töltik. Egy hónapja él együtt az egész család, akkor engedték össze őket apjukkal is. Bár eleinte a hím sokat marakodott a kölykeivel, mostanra rendezett családi életet élnek.
A játékból ide kattintva még többet láthat.

Újra lefilmezték a hiúzt

Settenkedő hiúzt vett videóra egy vadkamera az Aggteleki Nemzeti Parkban. A szakemberek szerint az az állat tűnt fel ismét, amelyről korábban már több felvételt is sikerült készíteniük. Legutóbb néhány hónapja kapták lencsevégre, amikor egy rókával kényszerült osztozni a zsákmányán.

CUKISÁG: Bemutatkozott a berlini állatkert jegesmackója

Bemutatta új jegesmedve-sztárját a nyilvánosságnak a német főváros állatparkja, csaknem pontosan 8 évvel az után, hogy tragikus körülmények között elpusztult a berlini állatkert világhírű jegesmedvéje, Knut. A kis bocs most lépett ki először a szabadba anyjával, Tonjával. A kicsi 3 hónappal ezelőtt született. A bocsnak még nem adtak nevet, várják a javaslatokat. Annyi tudni, hogy a kis jegesmedve nőstény.

VADKAMERA: Újra feltűnt az Aggteleki Nemzeti Park hiúza

Settenkedő hiúzt vett videóra egy vadkamera az Aggteleki Nemzeti Parkban. A szakemberek szerint az az állat tűnt fel ismét, amelyről korábban már több felvételt is sikerült készíteniük. A szakemberek szerint az Aggteleki Nemzeti Park területén legfeljebb 3-4 hiúz élhet, és az egész Északi-középhegységben maximum 10-15 példány fordulhat elő. A kirándulóknak túrázóknak nem kell tartaniuk tőlük, a hiúz nagyon visszahúzódó, rejtőzködő életet él.

Oroszlánszőrből építenek fészket

Oroszlán és teveszőrből építenek maguknak fészket a Szegedi Vadaspark madarai. A februártól áprilisig tartó fészkelő időszakban ugyanis a természetben is mindent összeszednek, ami egy jó, biztonságos fészekhez szükséges.

 

Egy nap különbséggel született a 6 kistigris

Kis tigrisek morognak halkan, de ijesztően a nap felvételén. A dél-kínai tigriskölykök egy nap különbséggel születtek január elején Közép-Kínában. A két anyától származó három hím és három nőstény nagymacskát azóta a gondozók nevelik.

PÓNI: mutatjuk a kis állatot, amit a fél ország keresett!

Már békésen legelészik anyja mellett Pötyi, a kis póni, amit nemrég még a fél ország keresett. Elrablóit továbbra sem találják, a kis állat viszont megkerült. A filmbe illő történet hamarosan a Fókuszban!

ÖKÖRGAZELLA: Nem hétköznapi patások Nyíregyházán!

Sűrű bunda, szarvak, kissé bamba tekintet. Első ránézésre, mintha ökrök vagy marhák lennének, de nem hétköznapi patások. Ezek, a Himaláján őshonos takinok.  A Nyíregyházi Állatpark csordája két kis takinborjúval bővült.

LÁTOGATÁS: megkergette az RTL riporterét Samu, a láma

Párt keres magának Samu a négyéves láma, akiben már annyira tombolnak a hormonok, hogy még az RTL riporterét is megkergette. Híradónknak a láma gazdája Handó Eszter azt is elárulta, hogy milyen társat keresnek Samunak. A teljes riportot ITT nézheti vissza!

Kerekesszéket kapott a kacsa


szerző:
2019.03.01. 19:55
Kerekesszéket kapott a kacsa

Szegény kacsa korábban szinte gumikacsaként lebegett egy kád vízben, mert az egyik lábát szinte egyáltalán nem tudta használni és úszni sem volt képes a rossz végtaggal. De a napokban megkapta ezt a speciális kerekes szerkezetet!

MACI: Azt hitték, plüss, de igazi volt

Egy medvebocsot talált az út mentén egy autózó házaspár Horvátország nyugati részén. Mint mesélték, először azt hitték, hogy egy plüssmaci, csak közelről derült ki, hogy egy reszkető medvekölyök.

CUKI: Plüssnek nézték a medvebocsot

Medvebocsot talált az út mentén egy autózó házaspár Horvátország nyugati részén. Arra, hogy igazi, csak akkor jöttek rá, amikor közelebb mentek hozzá.

Szerelmes az egy szem hím szumátrai tigrisünk?

Új feleséget kapott az ország egyetlen hím szumátrai tigrise a Nyíregyházi Állatkertben. A párcserére azért volt szükség, mert az előző tigrisszerelemből nem született utód. Zoját, az arát, néhány napja engedték össze Gioval, a hím tigrissel. Eddig úgy tűnik, minden jól alakul.

Oltást kaptak a fehér bengáli tigriskölykök

Oltást kaptak a fehér bengáli tigriskölykök a győri állatkertben. A négyesikrek: Nyafi, Rózsa, Nárcisz és Gyula már 4 hónaposak és hősiesen tűrték a beavatkozást. Ez volt a második oltásuk. Mivel már a szabadban is kint lehetnek, a kóbormacskák fertőzésitől óvja őket a vakcina. A kicsiket szüleikkel együtt a kifutóban már bárki megnézheti.
Ide kattintva tovább gyönyörködhet a kis nagymacskákban.

Nyafi, Rózsa, Nárcisz és Gyula: oltást kaptak a tigriskölykök

Oltást kaptak a fehér bengáli tigriskölykök a győri állatkertben. A négyesikrek: Nyafi, Rózsa, Nárcisz és Gyula már 4 hónaposak és hősiesen tűrték a beavatkozást. Ez volt a második oltásuk. Mivel már a szabadban is kint lehetnek, a kóbormacskák fertőzésitől óvja őket a vakcina. A kicsiket szüleikkel együtt a kifutóban már bárki megnézheti.
A Híradó riportját ide kattintva nézheti meg.

Fehér szarvas a Mátrában!

Különleges színű dámszarvasról készített képeket a Mátraverebély-Szentkúti erdőben egy helyi fotós. A fehér állat ritkaságnak számít, az átlagos dámszarvasok ugyanis barnák. A képeket készítő amatőr fotós szerint legalább 5 fehér szarvas él a Mátrában, de nehéz őket meglesni, mivel kerülik az embert.

Bulit rendzetek a vizilónak

A legszebb víziló-korba ért Bálint, a pécsi állatkert nílusi vízilova. 25. születésnapjára igazi bulit rendeztek a mecseki vadasparkban: rajzokkal, lufikkal és hatalmas tortával köszöntötték. A víziló tavaly nyáron majdnem elpusztult, akkor egy vízbe esett pénztárcát nézett ételnek, ami kishíján elzárta a bélcsatornáját. De ma már egészségesen ünnepelhetett. A szülinapról készült hosszabb riportot megnézhetik ITT.

Megkerült az ellopott majom

Megkerült az ellopott majom. Egy floridai állatkertből hétfőre virradóra vittek el egy ugrótamarint. A gondozók nagyon aggódtak érte, mert az aprócska, mindössze félkilós, sötétszőrű állatnak különleges étrendje volt és gyógyszereket is kapott. A rendőrség 6000 dollárt ajánlott fel a nyomravezetőnek, de végül ők találták meg a veszélyeztetett állatok közé tartozó majmocskát.

Kitoloncoltak egy verebet Ausztriából

Kitoloncoltak egy verebet Ausztriából, mert potyautasként érkezett az iraki Erbilből a bécsi reptérre. A madár még felszállás előtt bújhatott el a gépen, a személyzet csak út közben vette észre, amikor elkezdett repkedni az utastérben. Az osztrák hatóságok megvizsgálták, majd miután egészségesnek találták, visszaküldték Irakba, ahol egy újabb vizsgálat után szabadon engedték.

Kiszöktek a csimpánzok a kifutójukból a belfasti Állatkertben

Furfangos módon jutottak ki kifutójukból a csimpánzok Belfastban. Észrevették, hogy a viharban meggyengült egy faág, amit letörtek. Ezt aztán a betonfalnak támasztották, hogy felmászhassanak rajta a kifutó tetejére. A legtöbb csimpánz ennyivel beérte, de volt olyan, aki kimerészkedett a látogatók közé is. Az egyik gondozó azzal nyugtatta az embereket, hogy a majmok tudják, hogy nem jöhetnek ki, és majd visszamennek. Ez egyébként később pontosan így történt.

Cukiság: Felismerte kölykét a vidramama

Néhány napos vidrakölyköt mentettek meg Kaliforniában.  A kisállatra halászok találtak rá, akik rögtön értesítették az állatmentőket. Ők rögzítették az anyja után síró kölyök hangját, majd a vidrák lakhelye közelébe hajóztak, ahol ezt felhangosítva lejátszották.

Egy leopárdfóka ürülékében talált pendrive tulajdonosát keresik

Szokatlan felhívás: egy leopárdfóka ürülékében talált pendrive tulajdonosát keresi az új-zélandi Víz- és Légkörkutató Intézet.

SZÜLETÉS: Így jöttek világra a kistigrisek!

Szenzációs felvételeket tett közzé egy sydney-i állatkert. Élőben mutatták meg, a különösen veszélyeztetett szumátrai tigriskölykök születését.

Különleges találkozókat hozott össze egy kínai állatpark

Olyan állatokat mutattak be egymásnak - persze biztonságos körülmények között -, amelyek még soha nem látták egymást, mivel élőhelyeik a Föld egymástól távoli pontjain vannak. Ezúttal az Északi -és a Déli-sarkvidéken élő állatokat randevúztatták.

 

Közeleg a tavasz, nem látták meg a medvék az árnyékukat

Itthon a barnamedvéket figyelték szombaton sokan Miskolcon és Budapesten is. Egyik városban sem látták meg az árnyékukat az állatkertben, így ha lehet hinni nekik, akkor már nem sok van hátra a télből. A néphagyomány szerint ugyanis február másodikán, ha kijön a medve a barlangjából és nem bújik vissza, akkor már közeleg a tavasz.
A miskolci medvékről még több felvételt láthat, ha ide kattint.

Négyes ikrek a győri állatkertben

Bújócska és kötélhúzás tigris módra. Akár egész nap játszanának a győri állatkert fehér bengáli tigriskölykei. A kicsik már több mint 3 hónaposak. A négyes ikreket eddig csak a bérletesek láthatták, de amint az időjárás engedi, kiengedik őket a kifutóba.
Még tovább nézheti a kölykök játékát, ha ide kattint.

 

Kutyával játszott az őz


szerző:
2019.02.01. 18:48
Kutyával játszott az őz

Először besétált a kertbe, aztán megkergette az ott őrködő rottweilert. Végül összebarátkozott a kutyával, majd megette a neki kitett szénát egy őz Tiszakécskén. A furcsa jelenetről felvétel is készült. A Budakeszi Vadaspark szóvivője szerint az állat valószínűleg egy bátor őzsuta lehetett és élelmet keresett a téli hidegben.
Az őzről készült teljes videót, ide kattintva nézheti meg.

Izraelbe költöznek a nyíregyházi oroszlánok

Izraeli állatkertnek ajándékozta három fehéroroszlánját a Nyíregyházi Állatpark. Két éve igazi szenzációnak számított a három kisoroszlán születése. Az állatkert fontos küldetésének tartja a veszélyben lévő, ritka nagymacskák tenyésztését. Ezért döntöttek úgy, hogy elajándékozzák a három állatot.

Télen kelt ki a bagolyfióka

Szokatlan időben, a tél közepén bújt ki a tojásból egy fülesbagoly fióka a Bács-Kiskun megyei Miskén. A helyi általános iskolások találtak rá az ijedt madárra a földön. Tanáruk azonnal hívta a Hortobágyi Madárkórházat, ott vették gondozásba a fiókát.

Őzike a Havanna-lakótelepen

Őz a panelházak között! Egy autós vette fel, ahogy az állat a friss havon gyalogol Budapesten, a Havanna-lakótelepen. Nem bántott senkit, békésen szaglászott, valószínűleg táplálék után kutatott. Ezt mondja a rákosmenti mezei őrszolgálat vezetője is: a szakember szerint a közeli erdőből vagy temetőből merészkedett a házak közé az őz.

Patkányinvázió Észak-Olaszországban

Rágcsálók százai lepték el az utcákat Cesenában és a város környékén. A legmegdöbbentőbb, hogy a patkányokat nem zavarja még az autóforgalom sem. A helyi lapok arról írnak, hogy megszűnt egy hatalmas galambtenyészet a környéken, onnan rajzottak ki a patkányok, amelyek gyorsan szaporodnak.

Beriszló, a pufók pápaszemes pingvinbébi

Ritka, pápaszemes pingvinbébi született a Debreceni Állatkertben. Még csak december elején bújt ki a tojásból, de már most több kilót nyom. A pápaszemes pingvinek nagy kolóniákban élnek, Dél-Afrika partjainál fészkelnek, de már kevés van belőlük a szabadban. Az országban Debrecenben látható a legnagyobb pápaszemes pingvincsalád.

DEEP BLUE:  Hét méter hosszú a világ legnagyobb fehér cápája

Ocean Ramsey kutató és hivatásos búvár Hawaiinál találkozott a Deep Blue-nak nevezett óriással, amely a feljegyzések története alapján a legnagyobb fehér cápa a Földön. A 2 és fél tonnás, 7 méter hosszú Deep Blue jámbor óriásként úszott a törpe-emberek társaságában. Rájuk sem hederített, mert olyan kedvében volt. Ocean Ramsey szerint persze történhetnek balesetek, de ha nem zavarják meg ezeket a halakat az élőhelyükön, akkor nem lehet baj.

A Föld valószínűleg legnagyobb fehér cápája

Sikerült egy búvárcsapatnak Hawaiinál megközelítenie a Föld feltehetően legnagyobb fehér cápáját. Sőt, az egyik búvár meg is érintette a hátát. A búvárok a cápák védelmében készítették filmjüket a különleges találkozóról a Deep Blue-nak nevezett 50 évesre becsült, feltehetően vemhes óriással.

ALPAKA FARM: Vannak, akik imádják a telet

30 alpaka futkorászik boldogan Jolanta Kuoriene farmján, Litvániában. Jolanta volt az első, aki a turizmus fellendítése és a gyapjuk miatt tenyészteni kezdte ezeket az eredetileg Dél-Amerikában őshonos teveféléket. Ha jobban szemügyre vesszük őket, nem nehéz kitalálni, hogy miért érzik olyan jól magukat a kemény, litván télben is. Az alpakák bundája ugyanis hatszor melegebb, mint a birkák gyapja. Jolanta 30 alpakája közül 10 érkezett Chiléből, a többi már ott a farmon született. Csoki, Mokka, Karamell, Áfonya és a többiek mind élvezik a mínusz 6 fokos téli hideget és erről a kamerába is elmondták a véleményüket.

Ritka, mint a fehér szarvas…

Ritka, hófehér dámszarvasról készített fél éven belül több felvételt is egy amatőr fotós a Tapolcai-medencében. Hogy pontosan hol, nem árulja el, nehogy valaki kilője az állatot.

Apja neveli a kis sátánmajmot

Állati csoda Nyíregyházán - anyja halála után a hím neveli az állatpark kis sátánmajmát. Gondozói megdöbbentek miután látták, hogy a hím magához vette kicsinyét - ennél a fajnál ugyanis ez egyáltalán nem jellemző. Az utódokkal csak a nőstények foglalkoznak, hónapokig a hátukon cipelik. A nyíregyházi hím azonban máshogy döntött.

Leltározzák az állatokat Veszprémben

Alig 40 kilós, de több mint 4 méter hosszú. Szalagos tigrispiton méreckedett a veszprémi állatkertben. Nem csak a hüllőt, hanem az összes lakójukat lemérik a következő hetekben a vadasparkban. Év eleji állatleltárt tartanak ugyanis, hogy nyomon tudják követni fejlődésüket.

Jávorszarvas legelt a kórházban, mókus a rendőrőrsön

Különös állatjárás borzolja a kedélyeket az Egyesült Államokban. Egy alaszkai kórházban megjelent egy jávorszarvas, majd a biztonságiakra fittyet hányva lelegelte a recepció előtti szobanövényeket, és játszott egy kicsit a fotocellás ajtóval. Illionis-ban pedig egy mókus okozott nagy riadalmat egy rendőrörsön.

Az elefántok is szeretnek a hóban sétálni

Van, amelyik a jeges vízben lubickol, más állatok a hóban futkároznak. A jegesmedvéknek vagy a szibériai tigriseknek meg sem kottyan a téli idő. De a Nyíregyházi Állatpark többi lakója is szívesen tesz egy kört a havas kifutókban - így tettek az afrikai elefántok is.

Szarvasok pusztítottak az óvodánál

Szétszaggatták a kerítést, letarolták a tujákat a szarvasok a Heves megyei Sirokon. A karácsonyi szünet után vették észre a helyiek a pusztítást az óvodánál. Az állatok másféle nyomot is hagytak maguk után. Vödörszám szedték össze az ürüléküket az óvoda udvaráról. A polgármester azt mondja, tehetetlenek.

Szilveszter a Grévy-zebrabébi

Szilveszter, a grévy-zebrabébi a Nyíregyházi Állatpark első idei csöppsége. Későbbre várták az érkezését a gondozók, de a szilveszteri durrogtatás miatt hamarabb megindult a szülés a zebramamánál. Makkegészséges a kiscsikó. A grévy-zebrákat messziről ki lehet szúrni a sűrűn csíkozott bundájukról és a csupasz hasukról. Afrikában őshonosak.

 

Vadmacskát vett videóra egy vadkamera

Vadmacskát vett videóra egy vadkamera a Tisza-tó egyik szigetén. Az állat egy rókával találkozott, össze is kaptak. A fokozottan védett fajból kevés él az Alföldön, éppen házi társaik veszélyeztetik, ugyanis génjeik keveredhetnek, és a betegségeket is átadhatják a vadmacskának.
A vadkamera felvételét ide kattintva teljes hosszában is megnézheti.

Állatok karácsonya Győrben

A győri állatok már most karácsonyoznak. Több tonna adományt gyűjtöttek kutyáknak, macskáknak a hétvégén a helyi állatmenhelyen. Volt, aki sétáltatott, vagy épp csak szeretgette az állatokat. Ahogy a karácsony előtti időszakban minden évben, most sem lehet örök befogadni, mivel az ajándékba szánt kutyák, macskák nagy része visszakerül a menhelyre.

Meglátogattuk az ország kistigriseit!

Az elmúlt hetekben tigris bébibumm volt hazánkban! Ezért meglátogattuk a győri és a felsőlajosi kistigriseket. Bár a látogatók nem simogathatják meg őket, mégis örök életre szóló karácsonyi ajándék lehet akár testközelből is megcsodálni őket. A szőrmókokról még több felvételt nézhetsz: ITT!

Új vőlegényt kapott a Szegedi Vadaspark tamarinja

Új vőlegényt kapott a szegedi vadaspark nőstény tamarinja, előző párja még vemhessége idején egy fertőzés miatt pusztult el múlt télen. Az anya egyedül nevelte fel a két kölyköt. A gondozók abban bíznak, hogy a nőstény elfogadja Spike-ot, az Angliából érkezett hímet.

SPIKE: új lakó a Szegedi Vadasparkban

A csupaszpofájú tamarint – az esőserdők rohamos pusztulása miatt - a kihalás veszélyezteti, mindössze párezer egyede él vadon az Amazonas esőerdeiben, viszonylag kis területen. Így igazi ritkaságnak számít, állatkertben is alig 180 látható belőlük.

Háziállat Furóka, a kis róka

Pórázon sétál, lakásban él és egy kutya a legjobb barátja. Egy kisróka lakik a győri állatmenhely egyik dolgozójának nagyszentjánosi otthonában. A Kisalföld szerint az állatra májusban, néhány hetes korában, betegen talált rá, rögtön magához vette, és azóta is együtt élnek. Furóka nagyon félénk, de a kutyával a legjobb barátok lettek.
Furókáról még több felvételt ide kattintva láthat.

 

Vadkamera figyeli a hódot az Aggteleki Nemzeti Parkban

Egész éjszaka dolgozik, hogy elkészüljön a gát a patakon - építkező hódról készített vadkamerás felvételeket az Aggteleki Nemzeti Park. Az állat a jeges vízbe gallyakból torlaszt épít, hogy saját kis tavat hozzon létre. A hódok Magyarországon 150 éve kihaltak, mert vadászták őket. A kilencvenes években telepítették vissza a fajt. Legutóbb lakmározó hiúzt vett fel a vadkamera a nemzeti parkban.

Új pókfajt fedeztek fel kínai tudósok

A pók úgy szoptatja kicsinyeit, mint az emlősök. Ráadásul a többi nyolclábútól eltérően 40 napig figyeli a kicsik növekedését. A Tajvanon előforduló, az ugrópókok osztályába tartozó faj tejjel táplálja utódait, amelyhez a kicsik anyjuk tojásrakó szervén keresztül jutnak hozzá.

 

Elvették Bandit, a szarvasborjút

Szarvasborjút nevelt másfél éven át a saját kertjében egy fiatalember a Somogy megyei Ötvöskónyiban. Most azonban elvették tőle, és lopás miatt kell felelnie. Azt mondja: az erdőben magára hagyva találta a legyengült állatot, megsajnálta, ezért hazavitte és a pónik között tartotta. A szarvasborjú most egy vadasparkba került.

Elpusztult Asha, az állatkert fiatal elefántja

Egy gyors lefolyású betegség támadta meg, és bár gondozói sokat küzdöttek az életéért, nem tudták megmenteni. Az RTL Híradó is többször beszámolt Asháról és az elefántcsalád életéről.

35 ezer vadlúd szállt fel

Elképesztő látványosság Tatán. Egyszerre 35.000 vadlúd repült fel az Öreg-tónál szombat reggel. A madarak északról érkeztek, hogy amíg a tó nem fagy be, ott teleljenek. Volt, aki órákig várt a pillanatra. A madarászok arra számítanak, hogy hamarosan újabb több ezer vadlúd érkezhet Tatára. További felvételek a ludakról ITT!

MADARAK: Látott már egyszerre 35 ezer vadludat?

Elképesztő látvány! Mutatjuk, milyen, amikor egyszerre több mint 30 ezer madár repked felettünk a levegőben! A helyszín: Tata, Öreg-tó. A Híradó riportjában megszólalnak madárszakértők és lelkes amatőr madárfigyelők is!

Új madárfajt figyeltek meg Magyarországon!

A sándorfalvi halastavak környékén egy amatőr madarász lett figyelmes a fehér tollazatú, maroknyi kis madárra, a lazúrcinegére. A gyönyörű színekben pompázó kis madár valószínűleg egy kékcinke csapattal érkezett valahonnan Közép-Ázsiából, vagy Oroszországból ide.

A nap hőse: a lángok közül mentett cica

Kaliforniában Paradise városát porig égették a lángok, de az állatnak sikerült élve kijutnia. Annyira hálás megmentőjének, hogy úgy dörgölőzik hozzá, mintha szerelmes lenne belé.

Bármilyen kutya képes a nyomkeresésre?

Bármilyen ruhadarab vagy személyes tárgy is elég egy képzett nyomkereső kutyának, hogy megtaláljon valakit. És állítólag egy új módszerrel a legtöbb fajta betanítható erre, hogy felkutasson és nyomába eredjen egy eltűnt embernek, gyilkosnak vagy egy sérültnek.

India, a víziló imád napozni!


szerző:
2018.11.15. 18:06
India, a víziló imád napozni!

A videón India, a nílusi víziló az Új- delhi állatkertben élvezi ki a tél előtti utolsó napsugarakat. Boldogan sütteti a hasát a sekély vízben. Ezek az állatok egyébként éjszaka élik az életüket, nem is szeretik a napot. India azonban igen. Szerencsére nem fenyegeti a veszély, hogy leég a hasa, a bőre ugyanis jó vastag és barna színű.

Sokáig csak nézték a tengert a pingvinek

Több tucatnyi pápaszemes pingvint eresztettek szabadon állatvédők a dél-afrikai Fokváros tengerpartján.

Sokáig csak nézték a tengert a szabadon engedett pingvinek

Több tucatnyi pápaszemes pingvint eresztettek szabadon állatvédők a dél-afrikai Fokváros tengerpartján.

 

Ismét vaddisznót láttak Budapesten

Az út közepén jött, aztán elfutott a kocsik mellett egy vaddisznó vasárnap délután Budapesten a Királyok útján, erről videó készült. A felvétel készítője azt mondta Híradónknak: először azt hitték, egy kutya miatt álltak meg az autók, később látták, hogy egy vaddisznó az. A budai kerületekben gyakran látnak vaddisznót.

Egy éves lett a Fővárosi Állatkert kiselefántja

Tortával lepték meg a kis ormányost. A krém réti szénából, a tortalap zabból és korpából állt. Alig pár pillanatba került, hogy leborítsa az egészet, de a látogatók ezt is örömujjongással fogadták.
Arunról még több felvételt ide kattintva láthat.

SZÜLINAPI BULI: Arun a kiselefánt egy éves

A cukiságra évtizedeket kellett várni. Bár már közel 100 éve tartanak elefántokat a budapesti állatkertben, 1961 és 2013 között, vagyis majdnem 50 évig nem született utóda az ormányosoknak. Az állatkert szakemberei azt szeretnék, hogy évek múlva egy kisebb elefántcsorda éljen itt, amelynek vezére a mostani szülinapos anyja lenne.

30 kilós pontyot fogott a Balatonon

Rekordfogás a Balatonon: sosem akadt még horogra akkora ponty, mint amit most fogtak ki Zánkánál. Egy 30 kilónál is nehezebb példányt emelt ki a vízből egy horgász. Ez sokáig tartott, majdnem háromnegyed óráig fárasztották.

 

Hashajtó segített a mohó vízilónak

Zöldségnek nézte a medencébe esett pénztárcát, és lenyelte a pécsi állatkert vízilova. Gondozói nagyon aggódtak érte, mert akár végzetes bélelzáródáshoz is vezethetett volna a mohósága. Végül úgy döntöttek, hashajtót etetnek a vízilóval, így három nap múltán viszontlátták az erszényt.

Állatkert a templomban

Egyedülálló egyházi kezdeményezés Oroszországban. Állatkertet rendeztek be az egyik templomban, hogy még több hívőt csábítsanak a misékre is. A helyiek örülnek a jövevényeknek, köztük a krokodiloknak, mert nincs a környéken állatkert. A krokodilos templom annyira sikeres, hogy bővíteniük kell a férőhelyet.

A nyúl győzött és nem a héja

Solymászvadászatot népszerűsített egy alapítvány a Csongrád megyei Sándorfalva közelében. Különböző ragadozómadarakat lehetett megfigyelni vadászat közben. Hamar kiderült, nem mindig az erősebb győz, a nyulak többször is megszöktek például a villámgyorsnak számító héják elől.

Markolóval és dróttal mentették a medvét

Markolóval és drótkötéllel húztak ki egy bajba jutott medvét egy vízerőműből Kína északnyugati részén. A medve túlélte az erőmű csapdáját, és a szabadító akciót is.

Röfögnek, horkolnak, mégis imádnivalóak!

Morcos pofa érző lelket takar. Nem csoda, hogy a világsztárok jelentős részét is bulldog boldogítja otthon. A vasárnapi találkozón senki nem volt bulldogtalan és még az esős idő sem állhatott a fekete, fehér, barna, tarka-barka, röfögő, böfögő bulldogok boldogságának útjába. A Fókusz járt már tacskó és Westie találkozón is!

Fehér csacsi született


szerző:
2018.10.22. 18:50
Fehér csacsi született

Albínó szamár született Szegeden – az apró hófehér jószág pénteken jött a világra. A gazda évek óta tart szamarakat, de most először fordult elő, hogy fehér kis csacsi született. A nem mindennapi csikó csődör.

RITKASÁG: Albínó csacsi született Szegeden

Apró, hegyes fülek kandikálnak ki a száraz fűcsomók közül. Nem nyuszihoz, hanem egy apró csacsihoz tartoznak. Tántorog, botorkál, még gyakran lepihen, de leginkább azzal telnek a napjai, hogy szinte folyamatosan eszik.  A szegedi gazda évek óta tart szamarakat, de most először fordult elő, hogy fehér kis csacsi született.

Vaddisznó tévedt be a pizzériába

Az állat percekig sétált az asztalok között, még a pult mögé is benézett. A riadt vadállatot végül speciális mentők fogták be és nem sokkal később szabadon engedték egy közeli erdőben.

BÚCSÚ AZ ELEFÁNTTÓL: Mielőtt elaltatták, szeretgették

Gitáros búcsúval, lakomával és fürdővel köszöntek el a gondozók az egyik kaliforniai állatkert 47 éves indiai elefántjától.

NÉZŐI: Így labdázott a róka a kertben

Nézőnktől kaptuk a felvételt, amin az látható, hogy egy róka kedélyesen labdázgat egy balatonfüredi családi ház kertjében. Az állatot láthatóan nem zavarja, hogy nem a szabadban van, csak a labda érdekli. Hogy hogyan jutott be a kertbe, nem tudni. A jelenetnek, akármilyen cukinak is tűnik, nem mindenki örül. A helyiek szerint valóságos róka invázió van Balatonfüreden.

Megdöbbentő videó: óriáskígyó a bankban

Sokkot kaptak egy dél-kínai bank alkalmazottai, amikor a munkakezdés előtti közös elmélkedésük közben egy óriáskígyó zuhant rájuk. A kígyó feltehetően a gazdájától szökött meg, egy közeli házból, de még nem tudni, hogyan került a banki előtér álmennyezetébe. A megdöbbentő jelenetről biztonsági kamerás felvétel készült.

Párt kapott a szegedi vadaspark vörös pandája

Két éve élt egyedül Baltazár, a párja egy betegségben pusztult el. A veszélyeztetett állat mellé Dániából érkezett új menyasszonya, akivel gyorsan összebarátkozott. A vadasparkban abban bíznak, hogy nemsokára kispandák is születhetnek.
Még több vörös pandás felvételért kattintson ide.

 

VÖRÖS PANDÁK: Baltazárnak új párja van, Phoeby

Párt kapott a szegedi vadaspark vörös pandája. Két éve élt egyedül Baltazár, a kispanda párja egy betegségben pusztult el. A veszélyeztetett állat mellé Dániából érkezett új menyasszonya, az élénk színű állatok gyorsan összebarátkoztak. A vadasparkban abban bíznak, hogy nemsokára kispandák is születhetnek.

Mit csinál majdnem ezer tacskó egy helyen?

A Fókuszba a velünk alvó vadászkutyák is beleugatnak. Mutatjuk, mit csinál majdnem ezer tacskó egy helyen.
A tacsikról még több felvételt ide kattintva nézhetsz meg.

I <3 TACSKÓ: Ott voltunk a hétvégi tacskótalin

Feketék, barnák, tigriscsíkosak, hosszú, rövid és szálkásszőrűek. A hétvégi tacskótalálkozón közel ezer tacsi bandázott együtt, sőt voltak, akik csapatostul érkeztek.

1 hónapos és 60 kilós a rinóbébi

Még csak egy hónapos, de már most 60 kilót nyom a Nyíregyházi Állatpark indiai orrszarvúbébije. Születése világszenzációnak számít. Az orrszarvúk szinte alig szaporodnak állatkertekben és az még ritkább, hogy egészséges utódot hozzanak a világra. A kicsi jó erőben van, szépen cseperedik: naponta akár 20-30 liter anyatejet is megiszik.
Születésének pillanatát ide kattintva nézheti meg.

SZENZÁCIÓ: Így született a kis indiai páncélos rinocérosz

Magyarországon először született indiai páncélos rinocérosz, ami azért is különleges, mert a Föld egyik legritkább állata. A kis bika borjú 16 hónapnyi vemhesség után, probléma mentes jött a világra szeptember 26-án, a késő délutáni órákban Nyíregyházán, a sok ritka fajt sikeresen tenyésztő Állatparkban.

Kisoroszlánt talált egy futó


szerző:
2018.10.09. 15:24
 Kisoroszlánt talált egy futó

A ketrecbe zárt kisoroszlánra egy futó talált rá a hollandiai Tienhoven mellett a mezőn. Egyelőre senki sem tudja, hogyan került ide. A rendőrség már nyomoz az ügyben, a kis állatot pedig egy alapítvány vette gondozásba.

Anyjuk hátán utaznak a kis majmok

Egészségesek, mégis hetek óta cipeltetik magukat és ez valószínűleg még hónapokig így lesz. Csuklyásmajom kölykök születtek a győri állatkertben. Az egyik még csak 3 hetes, a másik pedig már másfél hónapos. A kicsik fél éves koruk körül másznak majd le anyjuk hátáról.

Nyugdíjba ment Joey, a vakvezető

Tíz év után nyugdíjba ment Joey, a Baráthegyi Vakvezető Kutyaiskola egyik legöregebb kutyája. A golden retriver egy miskolci látássérült férfi mindennapjait tette könnyebbé. Együtt jártak mindenhová. A férfi nemrég új kutyát kapott, akivel szinte azonnal összebarátkoztak. Joeyt pedig az iskola egyik önkéntese fogadta örökbe, aki azt ígérte, kényeztetni fogja élete végéig.

 

PARÁDÉS FELVÉTELEK: bálnamentés a magasból

Drónkamerával filmezték le egy púpos bálna mentését Argentínában. Az állat a strand közelébe keveredett, és ott megfeneklett, nem tudott visszaúszni a nyílt vízre. A helyi hatóságok irányításával több mint 30 ember dolgozott az állat megmentésén!

Őzgida szaladgált az úton


szerző:
2018.09.30. 18:15
Őzgida szaladgált az úton

Riadtan szaladgált az utcán egy őzgida Miskolcon. Egy arra járó videóra vette, a felvétel először a 24.hu-n jelent meg. Az állat a közeli erdőből tévedhetett a lakónegyedbe. A környéken élők azt mondják, nem ritka, hogy vadállatok kóborolnak az utcákon.

Kis nagy mara született a Pécsi Állatkertben

A nagy mara egy Dél-Amerikában őshonos rágcsálóféle, a kifejlett példányok rendkívül gyorsak, akár 70 kilométer per órs sebességgel is képesek futni.

CUPP: Polippal csapta arcon a kajakost a fóka

Nem mindennapi élményben volt része annak a kajakos, társaságnak, akik Új-Zéland partjainál szállta partra a napokban. A fiúk épp teszteltek egy új akciókamerát, amikor felfigyeltek egy polippal küzdő fókára. Azt persze senki sem gondolta volna, hogy a nagy birkózásban a polip egyik csápja épp egyikük arcán landol majd.

JÁTÉK: ennyire örültek az állatkert lakói a meglepetésnek

Különleges labdákat kaptak a Fővárosi Állat-és Növénykert lakói. A játék célja, hogy fejlesszék a vadállatok készségeit. Hogy, mit kezd a labdával a zebramungó, a szurikáta, és az orrszarvú? Kiderül a videóból!

Különleges, fehér zsiráfra bukkantak

Nem mindennapi látvány fogadta az afrikai állatvédőket, akik fehér zsiráfokat kaptak lencsevégre a kenyai szavannán. Ilyen állatból az egész világon csupán néhány él.

Gondozója neveli a pár hetes szurikátát

Gondozója neveli a pár hetes szurikáta kölyköt, mert magára hagyta a családja. Legyengült és félő volt, hogy elpusztul a szegedi vadasparkban. Néhány hétig biztosan emberek nevelik, utána próbálják majd visszaszoktatni a többiek közé.

Még több felvételért kattintson ide.

Sok illegális kutyagyár működik

Virágzanak az illegális kutyagyárak Magyarországon - ezt mondják az ebtenyésztők egyesületénél. Szerintük a szaporítókat nehéz megfogni, mert az állatvédelmi törvény nem egyértelmű. A napokban a somogy megyei Barcson foglaltak le 106 tacskót, a kutyákat 9 állatvédő szervezet fogadta be. Állatvédők szerint azok is felelősek, akik az internetről vesznek olcsón kiskutyát, mert ezzel fenntartják az állandó keresletet.

Növekszik és pocakosodik a magára hagyott szurikáta kölyök

Gondozója neveli a pár hetes szurikáta kölyköt, mert magára hagyta a családja. Legyengült és félő volt, hogy elpusztul. Néhány hétig biztosan emberek nevelik, utána próbálják majd visszaszoktatni a többiek közé. A szurikáta kölyök növekszik, pocakosodik és már ahhoz is van ereje, hogy szaladgáljon a szabadban.

A szörföző kutyák a legnagyobb királyok!

Szörföző kutyusok lepték el a kaliforniai Del Mar tengerpartot. Az ebek valószínűleg a gazdájuktól tanulták el a hullámlovaglást nem is akárhogyan. Párosan, sőt hármasban is tökéletesen fent maradnak a deszkán.

Meggyógyult az uhu

Az egyikük csíp, a másik borzolja a tollait, hogy félelmetesebbnek tűnjön - így próbálják védeni magukat a sérült madarak a Mályi Madármentő Állomáson. Egy uhu több műtéten is átesett, miután a nyáron megsérült. Hamarosan újra szabad lehet. Remélhetőleg a kabasólyom is, aminek alkarsérüléseit kellett meggyógyítani. 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való