KERESÉS search-close

állapot

50 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "állapot"

Nem kell kitiltani a forgalmat a Lánchídról

Nem kell kitiltani a forgalmat a Lánchídról, annak ellenére, hogy rossz állapotban van - ezt írta közleményében a BKK. Hozzátették: minden nap ellenőrzik a hidat, amelynek felújítása várhatóan ősszel kezdődik. Azt nem tudni, hogy a munkák meddig tartanak, amelyeknek része az alagút és a Clark Ádám tér átépítése is. A főváros korábban 3 évet jósolt a munkálatoknak.

 

MÁV-START: Vakvágányon?

Ha megnézzük, honnan hova jutottak a nagy állami vállalatok az elmúlt 30 évben, az derül ki, hogy például a korábbi BKV, a Magyar Posta vagy az ELMŰ látványosan fejlődött, a MÁV és a MÁV-Start viszont majdhogynem tolat. Tény, hogy a vasúttal sokfelé gondok vannak: Németországban a villámgyors IC-vonatok késéseire panaszkodnak, a britek a jegyárakra. Mi még ennél jóval lejjebb küzdünk, pedig Magyarországon az uniós átlagnál ma is többen választják a rendszerint lassú, koszos és pontatlan vonatot.

Működésképtelen sürgősségi?

Legkésőbb október első felében működésképtelenné válhat a Honvédkórház sürgősségi osztálya - ezt írta a kórház vezetésének szóló levelében Zacher Gábor. A levelet az Index hozta nyilvánosságra. Az osztályvezető főorvos pénteken adta be felmondását, amelyet azzal indokolt, hogy az ottani állapotok már a betegellátást veszélyeztethetik. A felmondási idejét sem kell letöltenie, a honvédelmi miniszter felmentette ez alól.

 

Lepusztult mosdó a rendelőben

Letakart, rossz piszoárok, ülőke, szappan és papír nélküli WC-k – ilyen állapotokat tapasztalt egyik nézőnk a legnagyobb szegedi rendelőintézetben. Erről videót is készített. Híradónk üres sörös dobozt, rövid italos üveget és büdös WC-ket talált a helyszínen. A betegek szerint ez nem 21. századi ellátás. A látható problémák miatt kerestük a Szegedi Tudományegyetemet, de adásunkig nem válaszoltak.

A Híradó felvételét ide kattintva láthatják teljes hosszában.

Törőcsik Mariért aggódik Varnus Xavér

Varnus Xavér nagyon aggódik művésztársáért és barátjáért, Törőcsik Mariért. Személyes hangvételű, szívhez szóló facebook posztban üzent neki és azoknak, akik aggódnak a kórházban fekvő színésznőért. Az orgonaművész arra hívta fel a figyelmet, hogy mekkora ereje lehet a kollektív gondolatnak - ezért arra kérte ismerőseit, követőit: gondoljanak Törőcsikre.

Hazamehetett a kórházból Burkus Vanessza

Hazamehetett a kórházból a július közepén Bulgáriában balesetet szenvedett Burkus Vanessza. A 19 éves lány azt mondta Híradónknak, hogy jól van. Igaz vannak fájdalmai, de mindent megtesz azért, hogy teljesen felépüljön és visszakaphassa korábbi életét.

 

Barátok közt: Ez történt a 33. héten

Bandi súlyos állapotba kerül a történtek után, majd döntést hoz ügyvédjével kapcsolatban is. Félix és Emília kapcsolata ismét fordulatot vesz Emília készülő könyve miatt. Krisztián és Tóbiás tovább színlelnek Sári előtt. A kérdés csak az, hogy mennyire sikeresen teszik mindezt. Ludwig rájön, hogy mit tett Ágnes és változtat a tervén. Úgy tűnik, Natasa és Rudi megtetszettek egymásnak. László minden áron el akarja titkolni Gizella elől, hogy Piros a házban dolgozik. Hanna szinte csak rossz híreket kap.

Aggasztó hírek Michael J. Fox állapotáról

A Vissza a jövőbe sztárjának már a mozgás és a beszéd is nehezére esik. A színész álltólag már kizárólag csak kerekesszékkel tud helyet változtatni. A 90-es évek végén derült ki, hogy Parkinson-kórral küzd Fox, állapotáról több alkalommal megrendítő őszinteséggel beszélt.

Törőcsik Mari nem hagyta el magát

Törőcsik Marit már fél éve kórházban ápolják, ő azonban nem hagyta el magát. Egy interjúban azt mondta nem szeretné, ha közönségének a betegeskedő Törőcsik lenne az utolsó emléke róla. Ezért még filmben, színdarabban is szerepelne. A 81 éves, Jászay Mari-díjas színésznő jelenleg is le van gyengülve, de az elhatározása a teljes gyógyulásra mindennél erősebb: ezzel már orvosait is lenyűgözte a hírek szerint.

Súlyos agydaganatot diagnosztizáltak John McCainnél

Súlyos agydaganatot diagnosztizáltak John McCain szenátornál, aki a 2008-as amerikai elnökválasztáson alulmaradt Obamával szemben. A korábbi háborús hősnél egy vérrög eltávolítása során vették észre daganatot.

Benkő László két koncert között mesélt állapotáról

Benkő László a Tabánba invitált bennünket egy sétára, hogy megmutassa kedvenc helyeit és beszámoljon betegsége és gyógyítása legfrissebb helyzetéről. Az Omega billentyűse két koncert között mesélt pillanatnyi állapotáról és őszintén vallott kilátásairól.

Javult Lerch István állapota!


szerző:
2017.06.19. 17:50
Javult Lerch István állapota!

Lemondtak róla az orvosok mégis úgy tűnik javul a V'Moto-rock legendás zenészének állapota. Lerch István január elején kapott agyvérzést, azóta kórházban ápolják. Hogy pontosan milyen állapotban van most az Angyallány szerzője idáig mindenki csak találgatta.

Infarktus után óvatosan


szerző:
2017.06.12. 18:30
Infarktus után óvatosan

Veszélyes, ha egy szívinfarktuson átesett beteg nagyon hamar jól érzi magát, mert betegségtudat nélkül nem lesz elég óvatos. Ezt mondta az RTL Híradónak a Magyar Kardiológusok Társaságának főtitkára. A magyar infarktusos betegek 14-18 százaléka egy éven belül meghal. Sokszor az orvosok sem készítik fel őket megfelelően a szakértő szerint. Éppen ezért a Magyar Kardiológusok Társasága most tanító programot indított orvosoknak a témában.

 

Rettenetes állapotban van a kelenföldi vasútállomás

Elszomorító és rettenetes állapotban van a kelenföldi vasútállomás az általunk kérdezett utasok szerint. A vakolat helyenként a tégláig lehullott, a padló lyukasra kopott és nemrég még a plafon is leszakadt. Legutóbb tavaly márciusban forgattunk az állomáson. A MÁV most azt tervezi, inkább elköltözeti a romos épületből a jegypénztárakat.

 

Egészségügy: Baj van, lesz reform?

Csütörtökön két egészségügyi szakemberrel beszélgettünk az ezer sebből vérző, de még nem elvérző egészségügyről. Ennek helyzete mára a magyarok elsőszámú gondja lett: egy 25 országban végzett alapos felmérés szerint összesen két ország van, ahol ez a legnagyobb gond, de az arányokat tekintve Magyarország lett a listavezető: az emberek majdnem kétharmada sorolja a legnagyobb problémák közé az egészségügyet. Ez a nemzetközi átlag háromszorosa. 

Kristófot megrémíti Maja állapota

Kristóf kidobja az aktuális szeretőt, és rohan a kórházba. Maját apatikus állapotban találja, egy pszichiáter pedig elmagyarázza, hogy érezheti magát, és feltehetőleg mi történt vele. 

Előző rész (2017. január 31.)

Karesz és Milán reggel szörnyű állapotban találják Sárit a hajón. Bécy ráhajt Szimónára, és megbeszélnek egy randevút. Barbi és Zalán újabb castingra viszi Zsófikát.

Javul az egyik sérült állapota

Két hét múlva hazahozhatják a veronai buszbaleset egyik legsúlyosabb sérültjét, ha tovább javul az állapota. Erről a külügyminiszter beszélt. Arról a felnőtt sérültről van szó, akin koponyaműtétet hajtottak végre. Elképzelhető, hogy hamarosan felébresztik a mesterséges kómából. A másik súlyos sérült állapota is stabil.
 

Már csak 2 sérült van Veronában

Repülővel hozták haza a sítábor szervezőjét. A tornatanár ma érkezett a Honvédkórházba, az RTL-nek nyilatkozó olasz orvos azt mondta: eddig a neurológiai osztályon kezelték, mert bár tudatánál volt, súlyos fejsérülést szenvedett. Állapota stabil, jelenleg nem kell műteni. Két válságos állapotú sérültet még mindig Veronában tartanak. Kezelő orvosuk az RTL Híradónak azt mondta: óráról órára változik az állapotuk, még legalább két-három nap kell ahhoz, hogy eldőljön, mikor kerülhetnek szállítható állapotba.

Életveszélyes az állapotuk

Veronában van tudósítónk Litauszky Balázs, aki elmondja, hogy mi lehet tudni a két életveszélyes sérült állapotáról. És arról is, hogy hol tart a baleset vizsgálata.

GYŐRFI PÁL: A legmagasabb szintű ellátást kapják a sérültek

Két embert még mindig válságos állapotban kezelnek Veronában a buszbaleset sérültjei közül. A többiek azonban hazafelé tartanak, vagy már Magyarországon vannak. A főleg középiskolás diákokat szállító busz pénteken éjjel szenvedett balesetet, és teljesen kiégett. A helyszínre érkező, a tragédiákkal mindennap szembesülő szakembert is megviselte a találkozás a hozzátartozókkal. Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat szóvivője nyilatkozott.

BALÁZS FECÓ:

Nyáron még azért drukkoltunk, hogy ne legyen komolyabb baja, most pedig már újra a színpadon Balázs Fecó. A legendás zenésznek szívritmuszavara volt, és egy ideig úgy volt, hogy nem zenélhet többet. Igaz, hogy csak két dal erejéig, de újra zongora mögé ült Mága Zoltán teltházas újévi koncertjén a művész. Az énekes azt is elárulta a Fókusz stábjának, hogy már a búcsúkoncertjét tervezi.

Nyertes Zsuzsa minden fronton helytáll

Továbbra is súlyos betegek Nyertes Zsuzsa szülei: a színésznő minden idejét felemészti ápolásuk. Édesapja július elején került kórházba, az intenzív osztályon is ápolták. Zsuzsa azonban nem csak apukáját, hanem gerincproblémával küzdő édesanyját is kénytelen ápolni és segíteni a mindennapokban.

Kulka János: „Jól vagyok, végre jól vagyok!”

A három hónapja súlyos agyvérzésen átesett Kulka János egy napilapnak nyilatkozott állapotáról: „Jól vagyok, végre jól vagyok!” A színész megköszönte az aggódást és sok bíztatást majd annyit üzent: "Ne féltsetek engem, ismét minden jó lesz!”

Kulka János hazamehetett a kórházból

Egy nagyon jó hírünk van Kulka Jánosról. A Kossuth-díjas néhány hete kapott stroke-ot, de hazamehetett a kórházból. A család közleménye szerint a művész egyre jobban van és ezért orvosai úgy döntöttek, hogy már otthon is lábadozhat. Amint lehet részletesen is beszámolunk Kulka János állapotáról.

Kulka János tünetei napról napra enyhülnek

Az első hivatalos információ Kulka János állapotáról. Az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet közleményében azt írja: Még időben sikerült eltávolítani a színész agyi eréből a vérrögöt. Tünetei napról-napra enyhülnek, az állapota pedig javul. A Blikk színházi forrásokra hivatkozva azt írta, a színész reagál a környezetére, szemével kommunikál, de bal karját egyelőre nem tudja mozgatni.

Törőcsik Kulka betegségéről: Összetörtem!

Továbbra is súlyos Kulka János állapota, de az elmúlt napokban javulás tapasztalható, ez áll abban a közleményben, amit a színművész családja péntek délután adott ki. Azt is hozzátették, a közeljövőben Kulka János kezelőorvosai hivatalos tájékoztatást adnak betegségével kapcsolatban. A Kossuth-díjas művész, kedd délután lett rosszul, úgy tudjuk stroke-ot kapott. Rohammentő vitte előbb a Honvéd-kórházba, majd az Országos Idegtudományi Intézetbe, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

Először hajtottak végre tüdőtranszplantációt Magyarországon

Először hajtottak végre tüdőtranszplantációt Magyarországon, a műtét sikeres volt - jelentették be az operációt végző szakemberek és az Országos Onkológiai Intézet vezetője szombaton, Budapesten. Eddig ezeket a műtéteket Bécsben végezték magyar orvosok közreműködésével. A műtét pontos részleteiről és a beteg állapotáról most Dr. Czebe Krisztina, tüdőgyógyász főorvost, valamint Dr. Elek Jenő, osztályvezető főorvot kérdeztük.

Előző rész (2015. november 5.)

Vajon javítani fog Tóbiás állapotán a szteroidszedés? Vajon mit tett Róbert 15 évvel ezelőtt? Liza Péter elől futva egy titokzatos fiúba ütközik bele az utcán.

Következő rész (2015. november 5.)

Vajon javítani fog Tóbiás állapotán a szteroidszedés? Vajon mit tett Róbert 15 évvel ezelőtt? Liza Péter elől futva egy titokzatos fiúba ütközik bele az utcán.

Hogyan lehet szembenézni egy súlyos betegséggel?

Visszautasítja a kezelést a halálos beteg Val Kilmer. Az 55 éves, torokrákban szenvedő sztárnak orvosai szerint hetei vannak csak hátra. Val Kilmer olyan rossz állapotban van, hogy nemrég intenzív osztályra is került. Sokan utasítják el a gyógykezeléseket, félelemből, vagy más okból. Dr. Belső Nóra, pszichiátert arról kérdeztük, hogyan lehet szembenézni egy súlyos betegséggel és miben segíthetnek a hozzátartozók.

Hol tart most a menekülthullám?

Hol tart most a menekülthullám és mi lesz még azokkal, akik Európa felé tartanak. Németországban egyre több incidens történik, a hétvégén sok esetben bántalmaztak migránsokat, múlt héten itthon lezárták, majd később megnyitották a határt Ásotthalomnál, és arról is több hír szólt, hogy Németország több százezer migránst küld vissza Kelet-Európa felé. Emellett pedig a terrorveszélyt sem hagyhatjuk ki az egyenletből, az Iszlám Állam Egyiptomi tagozata ugyanis magára vállalta, hogy kilőtték a hétvégén, a Sínai-félszigetnél lezuhant orosz utasszállító repülőgépet. Mire számíthatunk? Nógrádi György biztonságpolitikai szakértővel elemeztük a helyzetet. 

Előző rész (2015. október 19.)

Tóbiás nagyon aggódik az állapota miatt. Ludwig érdekes információkat talál a Kft. könyvelésében. Együtt marad-e Hanna és Balázs az együtt töltött éjszaka után?

Következő rész (2015. október 19.)

Tóbiás nagyon aggódik az állapota miatt. Ludwig érdekes információkat talál a Kft. könyvelésében. Együtt marad-e Hanna és Balázs az együtt töltött éjszaka után?

Előző rész (2015. október 16.)

Sikerül-e Nórának kimagyaráznia magát a kémkedés miatt?  Péter nehezen tud megbirkózni Hanna döntésével. Tóbiás állapota nagyon aggasztó, és ezt később bevallja Zsófiéknak is.

Újabb trükk: halálos diagnózis egy termékbemutatón

Újabb termékbemutatóról adtak hírt, ahol ezúttal súlyos egészségi állapotukra figylmeztették a gyanútlan fogyasztókat, melyet egy ott, a helyszínen elvégzett egészségügyi vizsgálattal támasztottak alá, és természetesen megoldást is kínáltak a probléma megoldására “csupán” pár százezer forintért. Az ominózus termékbemutató híre természetesen a fogyasztóvédőket sem kerülte el, vizsgálódni kezdtek. Vendégünk volt Kiss Anita, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szóvivője.

Napi Doktor: Miért hullik ősszel jobban a hajunk?

Amikor nagyobb hajcsomót találunk a fürdőkádban, vagy a hajkefén fésülködés után, könnyen kétségbeesünk, hogy valami komoly probléma áll fenn. Nem könnyű eldönteni, hogy ilyenkor az évszakváltás miatt hullik jobban a hajunk és csupán hajváltásról van szó, ami természetes és teljesen normális folyamat, vagy valamilyen hiánybetegség, esetleg súlyosabb kórkép áll a háttérben. Vendégünk a témában, Borsányi Andrea, hajgyógyász.

Napi Doktor: Beteg a gyerek, mit tegyek?

Elkezdődött az ovi, suli, bölcsi és ilyenkor általában egy betegséghullám egyből végig is söpör a gyerkőcökön, ahogy ismét közösségbe kerülnek: végigfertőzik egymást. Éppen ezért lenne fontos, hogy a szülő megfelelően tudja mérlegelni a gyerek állapotát, mert ezáltal elkerülhető lenne, hogy a gyerek betegen fertőzi a többieket, sokszor azokat, akik már éppen meggyógyultak. Emellett persze, főleg, ha kisebb egyerekekről, vagy csecsemőkről van szó, sok szülő nem tudja, hogy hova kapjon, kihez rohanjon a gyerekkel, ha baj van, és egyáltalán azt sem könnyű eldönteni, hogy pl. egy hasfájás elmúlik, vagy orovosi beavatkozásra van szükség. Ezekről a helyzetekről beszélgettünk Dr. Tausz István gyermekorvossal.

Nem bombázás okozta a szír kisfiúk sérüléseit?

Bejárta a világsajtót az a fotó, melyet egy négyéves szír kisfiúról, Mohamedről készített egy német fotós. A képen jól látszik, hogy a fiúnak minden végtagja és feje is súlyosan megsérült. Mohamedet és egyéves öccsét az elmúlt napokban szállították a Bethesda kórházba. Állapotukról és a testükön lévő fertőzésekről, melyet valószínűleg nem a robbantás okozott, kezelőorvosukat, Dr. Kostyál Erikát kérdeztük.

Napi Doktor: Nyelvünk állapota aktuális betegségeinkre utal

Sokan nem is gondolnák, hogy mennyi mindenről árulkodik a nyelvünk. Pedig nyelvünk színe elmondja, hogy miben szenved hiányt szervezetünk és mire is kellene jobban figyelnünk. Hogy milyen betegségeket hordozunk nyelvünkön, erre kerestük a választ Dr. Balaicza Erika, belgyógyász segítségével.

Előzetes: Túl van már egy műtéten Rékasi Károly

A színész kedden szenvedett súlyos motorbalesetet, most intenzív osztályon ápolják. Állapota stabil, eszméleténél van, és nincs lélegeztetőgépen: a baleset miatt a feje sérült meg, boka-, medence-, és combcsonttörést szenvedett. Gyógyulása több hétig tart majd. A Barátok közt sztárja az RTL székházának közelében motorozott, amikor összeütközött egy kocsival.

Az utak fele kátyús


szerző:
2015.03.16. 18:15
Az utak fele kátyús

Teljesen széttöredezett aszfalt, tengelyszaggató kátyúk és agyonfoltozott útszakasz. Az országos közutak fele katasztrofális állapotban van, azokat teljesen fel kellene újítani. Erre azonban nincs pénz, így marad a kátyúzás és a zötykölődés. Riportereink az ország több pontján is megnézték, hogy a tél után milyenek az utak. Az eredmény elkeserítő.

 

Fókusz 13-08-09


szerző:
2013.08.09. 20:50
Fókusz 13-08-09

Fókusz: Alvajárók - Mi történik a Szigeten, amikor minden buli véget ér? Hajnaltól reggelig követtük a legkitartóbb partizókat. Fagyos fogadtatás - Amikor minden melegrekord megdőlt, az ország leghidegebb településén 12 fokra ébredtek. Siralmas állapotok - Bejutottunk abba az óbudai társasházba, ahol a szerdai robbanás 14 család életét tette tönkre.

Óránként elájul a kisfiú


szerző:
2012.11.22. 19:15
Óránként elájul a kisfiú

Áron még csak 2 éves, de többet küzdött egy normális életért, mint mások egy egész emberöltő alatt. Egy nagyon ritka betegség miatt szinte óránként elájul, majd percekkel később magához tér, és nem emlékszik szinte semmire.

Csodatevők a borzalmak országában

Az ország, ahonnan eddig csak a legszörnyűbb hírek érkeznek. Ez Banglades. A világ egyik legszegényebb országa. Az ott lakóknak szükségük van a segítségre.

CSISZ-rajt: veszélyben a prügyi fiúk fellépése

2011-ben nem jutottak be a legjobb tizenkettőbe, most sikerült, ám a szombati első élő show-juk máris veszélybe került, mert Dósa Krisztiánt vakbélgyanúval kórházba szállították.

Elfogy a Nagy Fal?


szerző:
2011.10.15. 12:20
Elfogy a Nagy Fal?

Egyre rosszabb állapotban van a Kínai Nagy Fal, a kelet-ázsiai ország jelképének számító építményt az időjárás is rombolja.

Jobban van az újinfluenzás kismama

Már önállóan lélegzik és táplálkozik a H1N1-gyel fertőzött asszony. Várhatóan már kedden átkerül a fertőző osztályra.

Rosszabbul van a kolontári súlyos sérült

Tovább romlott a vörösiszap-katasztrófában legsúlyosabban megsérült férfi állapota.

Elítélték, mert nem ült rossz rendőrautóba

Hiába kifogásolta a motor állapotát szolgálatba lépése előtt a balesetben meghalt rendőr.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való