KERESÉS search-close

állami média

18 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "állami média"

Hat kapun próbáltak bejutni az MTVA székházba

Ismét az állami média székházába mentek ellenzéki képviselők, akik ezúttal ötpontos követeléslistájukat próbáltak meg átnyújtani az MTVA vezetésének. A politikusok egyszerre hat kapun, köztük a teherportán próbáltak bejutni. Az egyik csoport találkozott is a Duna Médiaszolgáltató vezérigazgatójával, aki át is vette a követeléseiket. A képviselők egyebek mellett az MTVA vezetésének leváltását és kiegyensúlyozott tájékoztatást követelnek és további hasonló akciókat ígértek.

476 médium került egy kormányközeli alapítványhoz

A tüntetőknek az állami médiával van bajuk, de közben egy csomó magánkézben lévő médium is nagyon közel áll a kormányhoz. Ezek eddig különböző tulajdonosokhoz tartoztak, például Mészáros Lőrinchez vagy Habony Árpádhoz, de nemrég egy kézben összpontosultak, egy alapítványnál. Nem mind politizálnak, de amelyek igen, azok jószerivel csak a kormány üzeneteit közvetítik. 

A tüntetők a köztévé székházához vonultak, hogy követeléseiket beolvassák

Országszerte tüntettek a rabszolgatörvénynek nevezett jogszabály és a különbíróságok ellen. 

Demonstrációt tartottak az állami média átalakításáért

Az állami média átalakítását, vezetőinek leváltását és kiegyensúlyozott tájékoztatást követeltek vasárnap délután az MTVA székházánál. A rendezett demonstrációt Hadházy Ákos független parlamenti képviselő szervezte. A politikus azt mondta, az állami média még egyszer sem számolt be az általa kezdeményezett aláírásgyűjtésről, amelynek célja, hogy Magyarország is csatlakozzon az Európai Ügyészséghez.

Petíció az MTVA megszűntetéséért- eddig négyezren írták alá

Már csaknem négyezren írták alá az MTVA megszüntetését célzó online petíciót, amelyet a szombati kormányellenes tüntetésen indítottak. Több szónok is arról beszélt, hogy az állami média elfogult.

Önreklám több mint 2 milliárdért

Több mint kétmilliárd forintból reklámozza magát a kormányközeli médiában a Magyar Villamos Művek - így számol az LMP. Az ellenzéki párt közérdekű adatigénylés után tudta meg, hogy az állami cég tavaly és idén mennyit költ hirdetésekre. A listán Habony Árpád és Andy Vajna cégei mellett több olyan lap is szerepel, amelyeknek olvasottságáról nincsenek adatok.

Az állami média fizet a róla szóló hírekért

Habony Árpád üzlettársának cége gyűjti össze az állami médiáról szóló híreket, évi 16 millió forintért - írta meg a Népszabadság. A Demokratikus Koalíciónál azt mondják, az állami média fideszes kezekbe juttatja az adófizetők pénzét. Az MTVA szerint viszont annak, hogy ezt a céget választották, nincs köze ahhoz, hogy Habony Árpád üzlettársának cégéről van szó.

110 domaint vett az állami média

Több tízmillió forintot költött az állami média egy cége 110 olyan internetes oldal és domain név megvásárlására, amelyeknek nemcsak a neve hasonló, de technikailag és tartalmilag sincs érdemi különbség köztük – derítette ki a direkt36. Az oldalakat egy olyan cégtől vették meg, amelyik a Fidesz egykori pártigazgatójához, Várhegyi Attilához kapcsolódik. Az Együtt feljelentést tett, szerintük ugyanis mindehhez ennél sokkal olcsóbban is hozzá lehetett volna jutni.

Arról vitatkoznak, valóban vétózott-e Orbán

A kormányszóvivő és az állami hírügynökség is azt állítja, hogy Orbán Viktor vétója miatt szakadt félbe a hétfői uniós csúcs. A miniszterelnök hajnalban, a csúcs után nem beszélt vétóról. Azt mondta: nem értenek egyet a tervezet egyes részeivel, de nem akadályozták meg, hogy a többiek ezt a szöveget elfogadják. A DK szerint az állami média és a kormányszóvivő is hazudott. Ők ragaszkodnak ahhoz, hogy korrekt tájékoztatást adtak.

Az állami médiát vezette, nagykövet lesz

Az állami média volt vezetője lesz Magyarország új-zélandi nagykövete. Március 1-jével nyílik meg az új nagykövetség. 400 millió forintot költ erre a kormány. Az MSZP szerint nem indokolják sem a gazdasági nem a politikai szempontok a nyitást, és a volt MTVA-s vezér csak drága jutalmul kapja a kiküldetést. Külügyminiszter 1990-ben járt utoljára Új-Zélandon, magyar miniszterelnök pedig még soha.

Giró-Szász: Nem összeférhetetlen

Nem összeférhetetlen Orbán Viktor főtanácsadója szerint, hogy az ő cége gyártja a hírblokkokat az állami médiának. A DK szerint ez pofátlanság, Giró-Szász András viszont úgy véli, tud független lenni egy olyan hírszolgáltatás, amelyet a miniszterelnök közvetlen munkatársának cége készít.

Titkolja a kutatás költségét az állami média

Németországban és Ausztriában készíttetett közvélemény-kutatást az állami média a menekültválságról. Az MTVA egyebek mellett azt szerette volna megtudni, hogy vajon Angela Merkel nyilatkozatai felelősek-e a menekültválságért, illetve mit gondolnak a magyar kerítésről. Azt egyelőre nem tudni, mennyibe került a kutatás az idén összesen 80 milliárd forintból gazdálkodó állami médiának. Az Együtt szerint az MTVA-nak beszámolnia kellene a hírekről, nem generálnia azokat.

„Az állami média egy feneketlen zsák”

Feneketlen zsákhoz hasonlította az állami média gazdálkodását az Együtt. Az ellenzéki párt szerint az államnak nem kellene átvállalnia az MTVA 47 milliárd forintos adósságát, mivel a műsorokat kevesen nézik és a híradások hangvétele is elfogult.

47 milliárdos adósságot vállal át az állam

Hiába kapott idén a központi költségvetésből 70 milliárd forintot az állami média, évek alatt 47 milliárdos adósságot halmoztak fel, amit a tervek szerint az állam átvállal. A Nemzetgazdasági Minisztériumtól megtudtuk, hogy 36 ingatlant ad át cserébe az állami tévé és rádió csatornákat összefogó MTVA, 14 milliárd forint értékben.

Nem vonatkozna a közbeszerzés az MTVA-ra?

Kivenné a Fidesz a közbeszerzési törvény hatálya alól az állami médiát. Bár a kormány nem támogatja a javaslatot, arról az Országgyűlésnek kell döntenie. Ha a parlament is elfogadja a módosítást, akkor lényegében korlátok nélkül költheti el az MTVA az állami költségvetésből kapott forrásait műsorgyártásra.

Nem csak állami csatornát lehet választani

Meggondolta magát a Füredi Szívkórház vezetése, visszavonták a tévézésre vonatkozó igazgatói előírást. Csütörtöktől a betegek demokratikus szavazással eldönthetik, hogy melyik csatornát akarják nézni. Szerdáig csak az állami média adásait engedélyezték abban a három közös helységben, ahol televízió is van: az ellátottak kizárólag az M1, a Duna és a Duna World adását nézhették. Az igazgatói utasítás szerint ettől eltérni csak külön engedéllyel lehetett.

Kevesen nézik az állami hírcsatornát

Csökkent az állami hírcsatornává alakult M1 nézettsége, a Duna televízióé viszont nőtt. Ez a mérlege az állami média átalakításának az első adásnap után. Az állami médiumok idén minden eddiginél több pénzből, több mint 80 milliárd forintból gazdálkodhatnak. Ez még Lázár János, a miniszterelnökséget vezető miniszter szerint is sok.

80 milliárdra nő az állami média támogatása

Bár az állami televíziók nézettsége és a dolgozók száma folyamatosan csökken, a kormányzat jövőre tovább növelné a médiacsoport támogatását. Arra sajnos nem kaptunk választ, hogy mire költenék ezt a 80 milliárd forintot.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való