KERESÉS search-close

állami földek

10 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "állami földek"

Népszavazás lehet a földügyről

Népszavazás lehet a földügyről. A szükségesnél legalábbis több aláírást gyűjtött össze az MSZP, amelyeket kedden adtak le a választási irodának. Az állami tulajdonú földek eladását akadályoznák meg a népszavazással, ami a szocialisták szerint többről szól majd, mint mondják kormányellenes népszavazás lesz. A Fidesz szerint komolytalan a baloldal kezdeményezése.

Nem vizsgálták, miből volt pénze a földre

Nem vizsgálja a mentelmi bizottság, honnan van pénze L. Simon Lászlónak és a feleségének a már elnyert állami földek megvásárlására. A Blikk kért vizsgálatot, miután sehogy sem jött ki a képviselő vagyonnyilatkozatából és a céges bevételekből a vásárláshoz szükséges pénz. A mentelmi bizottság KDNP-s elnöke szerint azonban a hozzá érkezett bejelentések alaptalanok voltak, ezért nem indít vizsgálatot. Az LMP felháborítónak tartja, hogy amiért az adóhatóság egy átlagembert megbüntet, azt egy fideszesnél mégcsak nem is vizsgálják.

A képviselő is jól járhat a javaslatával

Saját törvénymódosításának nyertese lehet Győrffy Balázs fideszes országgyűlési képviselő. Ő kezdeményezte, hogy azok az új tulajdonosok, akik állami földet vettek, megemelhessék a terület bérleti díját. A képviselő, aki az agrárkamara elnöke is, 22 millió forintért vett földet, a Blikk szerint olyan helyen, ahol jelenleg a piaci árnál olcsóbbak a bérleti díjak.

Földet vett az államtitkár felesége

Százmilliókért vett földeket L. Simon László államtitkár fitnesz-edző felesége az állami földliciten. Hogy honnan volt erre pénze, azt nem lehet tudni. Az MSZP szerint földrablás zajlik, amely nem szól másról, mint a kormány és a Fidesz családtagjainak kiszolgálásáról. L. Simon Lászlót hiába kerestük, nem nyilatkozott Híradónknak.

Állami földek: aki kapja, marja?

Magyarországnak, a magyar államnak, tehát mindannyiunknak nemzetközi összehasonlításban is kiváló minőségű termőföldjeink vannak. A kormány parlamenti döntés nélkül úgy határozott, hogy az állam tulajdonában lévő földvagyonból 380 ezer hektárt elad és ebből 300 milliárdnyi bevételt remél – ez nagyjából egy év nemzeti össztermékének 1%-a. Önök elé tárjuk az érveket és az ellenérveket – földeladás mellett és ellene.

Alkotmánybírósághoz fordul az ellenzék

Az Alkotmánybíróságon támadják meg az ellenzéki pártok az állami földek eladását. A beadványt az összes ellenzéki frakcióból aláírták. Szerintük ugyanis a kormány végleg a saját holdudvarának akar átjátszani 380 ezer hektárnyi állami földterületet. A Fidesz szerint elég lehetősége volt az ellenzéknek a kifogásaik ismertetésére.

Lázár csak általánosságban beszélt

Csak általánosságban beszélt, a közvélekedést fogalmazta meg Lázár János, amikor pár napja azt mondta, azért jó, hogy már nincsenek állami kézben mezőgazdasági cégek, mert a szocialista, vagy fideszes menedzsment úgyis szétlopta. Ezt a Miniszterelnökséget vezető miniszter maga mondta a nyilatkozat tartalmát firtató kérdésekre.

A Fidesz nem tudja, mire gondolt Lázár

A fideszes és a szocialista kormányok alatt is szétlopnák az állami mezőgazdasági cégeket - erről beszélt Lázár János kedden egy bizottsági ülésen. Az állami földek eladása volt a téma, amely mellett a miniszter azzal érvelt, senkinek sem jó, ha az állam gazdálkodik a területeken. A Párbeszéd Magyarországért Lázár János kijelentése után az összes állami cég gazdálkodását megvizsgálná. A Fidesznél nem tudták megmondani, mire gondolhatott a miniszter, akitől ezt szerdán nem tudtuk megkérdezni.

Tüntetés az állami földek eladása ellen

A bérelt állami földek eladása ellen tiltakozik az LMP - vidéken forgalomlassító megmozdulásokat szerveztek, Budapesten pedig a Parlament elé hívták azokat, akik nem értenek egyet azzal, hogy a kormány értékesítse az állami földterületeket.
 

Rohamtempóban adnák el a földeket

Rohamtempóban értékesítené a kormány a százmilliárdokat érő állami földeket. Ez derül ki abból az előterjesztésből, amit az LMP hozott nyilvánosságra. A dokumentum szerint heti 5-600 árverést tartanának meg. Az LMP szerint az elmúlt 25 év egyik legnagyobb lopásáról van szó, amellyel a Fidesz-közeli gazdák, például Mészáros Lőrinc járnak majd jól. A Földművelésügyi Minisztériumnál saját javaslatukról azt mondták, hogy csak előterjesztésről van szó, ezért az nem tekinthető a kormány álláspontjának.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való