KERESÉS search-close

állam

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "állam"

Nem mindenkinek ingyenes a CT a nagyatádi kórházban

A beteg vagy fizet vagy 100 kilométert utazik – van ugyan új CT a nagyatádi kórházban, de a TB nem finanszírozza a működését a járóbetegek részére. Az egészségügyi államtitkár a CT-labor átadásán azt ígérte, hogy minden vizsgálatot fizet az állam, ez azonban egyelőre csak a fekvőbetegekre vonatkozik. A CT-t egyébként pénzért igénybe lehet venni, de ez akár 65 ezer forintba is kerülhet.

Háromszorosára nő a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság elnökének fizetése

Megháromszorozza a kormány a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság elnökének fizetését. Karas Monika az eddigi 1,3 millió helyett 4 millió forintot keres majd havonta, annyit, mint a jegybank elnöke. A kormány szerint erre azért van szükség, hogy a hatóság elnökének fizetése ne legyen kevesebb, mint a kereskedelmi televíziók és a távközlési cégek vezetőié. 

Debrecenben nem várnak az állami segítségre, megkezdik a szúnyogirtás

Annyi a vérszívó, hogy 825 millió forintot csoportosított át a költségvetésből a kormány az irtásukra. Debrecenben már nem várnak tovább az állami segítségre. Az önkormányzat 25 millió forintból 5 ezer hektáron megkezdi az irtást, amit vegyszerrel végeznek mindenhol.

Babaváró hitel: nem mindenki kaphat 10 milliót

Újabb részletek derültek ki a babaváró hitelről. A legmagasabb, tízmilliós összeghez legalább havi nettó 200 ezer forint összjövedelem szükséges majd a Bankmonitor szerint. Ha egy házaspár kisebb kölcsönt akar, akkor is legalább havi 100 ezer nettót kell igazolniuk. 12 nap múlva igényelhető az új kölcsön, van olyan bank, amelyik 50 évesnél idősebb férjnek nem ad majd belőle.

24 és fél milliárd forint felső középkategóriás autókra

Huszonnégy és fél milliárd forintért vásárol felső-középkategóriás autókat az állam. A kormányzati központ váratlanul megnövelte a jármű-beszerzési keretet. A plusz pénz nagy részét nem átlagos, hanem drága autókra költik. A kormány szerint a tömeges bevándorlás miatt szükséges az eredetileg tervezettnél több kocsi. A Pénzügyminisztérium azt közölte Híradónkkal, hogy a rendőrségnek vesznek járőrautókat. Az ellenzék viszont azt mondja, a drága autókkal állami vezetők járnak majd.

Bírálják az Orbán-interjúkat

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége szerint törvényt sért az állami média az Orbán Viktorral készülő rádióinterjúkkal. Úgy látják, vagy az ellenzéki pártoknak is biztosítani kellene megszólalási lehetőséget hasonló terjedelemben, vagy meg kellene szűntetni a kormányfővel készült rendszeres beszélgetéseket.

Hogyan terel egy táborba a gerjesztett félelem?

Történet arról, hogyan végez vélt ellenségével a zsarnoki rendszer, hogy még ideig-óráig hatalmon maradhasson. Hogyan gerjeszt bennünk félelmet az előítélet?

Választás '18 - Milyen a jó állam?

A kormánypártok ma sem jöttek el, így 3 ellenzéki párt politikusai vitatkoznak egy-egy témáról, hogy mit tesznek, ha a hatalom részesei lesznek. A mai téma: ki, milyen, mekkora államot akar? A résztvevők: Staudt Gábor, Jobbik, Szabó Tímea, Párbeszéd és MSZP és Fekete-Győr András, Momentum.

Hiányzik a szakértelem


szerző:
2018.02.07. 18:35
Hiányzik a szakértelem

A kormánynak nincs meg a szakértelme ahhoz, hogy össze kösse az online pénztárgépeket az adóhatósággal. Ezt válaszolta a szaktárca arra a kérdésünkre, hogy miért magáncégek és miért nem az állam szedi be ezért az évi több milliárd forintot.

 

RTLII Híradó 2018-01-22


szerző:
2018.01.22. 21:30
Sikertelen volt a közadakozás

Eddig mindössze hat készült el a magyar fejlesztésű csodazongorából. Pedig más megrendelője nincs a gyártónak és két évük volt legyártani 10 hangszert az államnak. A kormány szerint hosszabb idő, amíg megtérül ez a beruházás.

 

Nyugdíjrendszer: eltérő víziók

Nyugdíjakról, értelemszerűen nem a nyugdíjasoknak. Régen úgy volt, hogy sok gyerek, rövid élet, kevés idő nyugdíjban. Ma úgy van, hogy kevés gyerek, hosszabb élet, sokkal több idő nyugdíjban. Hogyan áll és hogyan alakul a magyar nyugdíjrendszer három szempontból: fenntarthatóság, méltányosság és egyenlőtlenség szempontjából?

Saját munkaügyi szabályait sem tartja be az állam a közszférában

Saját munkaügyi szabályait sem tartja be az állam a közszférában dolgozók foglalkoztatásánál. Sok helyen kettős jelenléti ívet vezetnek, hogy így leplezzék a túlmunkát és a ki nem adott szabadságokat – ezt állítja a szakszervezetük. Éppen ezért azt kérik a dolgozóktól, hogy mától csak nyolc órát dolgozzanak, és jelentsék, ha visszaélést tapasztalnak. Erre egy telefonvonalat is létrehoztak.

Olcsóbb államot ígértek, most mégis többet költenek rá

Bár olcsóbb államot ígért a Fidesz 2010-ben, most jóval többet költenek rá adófizetői pénzből. A Világgazdaság írta meg, hogy kétszer annyian dolgoznak a minisztériumokban, mint a kormányváltás után. Lázár János már csaknem egy évvel ezelőtt is létszámleépítést ígért. Most azt mondta: ebben a kérdésben érdekellentétek vannak a kormányon belül. De a Miniszterelnökségen kevesebben dolgoznak.

Vesztett az állam Budaörssel szemben

Vesztett az állam Budaörssel szemben, és 765 millió forintot kell kamatostul kifizetnie az önkormányzatnak. Így döntött első fokon a Fővárosi Törvényszék. Budaörs azért perelte be az államot, mert nemcsak át kellett adnia az iskoláit a KLIK-nek, de még szolidaritási hozzájárulást is beszedett tőlük az állam. A bíróság szerint ezt nem tehette volna meg, mert nem is létezik az a jogcím, ami alapján a pénzt beszedték. Az igazságügyi tárca azt írta: fellebbeznek és bíznak abban, hogy a végleges ítélet az államnak kedvező lesz. 

 

Soros: Orbán maffiaállamot épít

Megszólalt Soros György. Orbán Viktor szerinte maffiaállamot épít Magyarországon korrupcióval, propagandával és szemfényvesztéssel. A milliárdos Brüsszelben beszélt minderről, először azóta, hogy a magyar kormány támadja őt és az általa létrehozott alapítványokat, valamint a CEU-t. Soros szerint a magyar kormányfő egész politikáját a vele való szembenállásra építi, ezért terjeszt hazugságokat róla. Lázár János miniszter visszautasította Soros György szavait.

 

Az egyházi iskola többet ér az államinál?

Brutális összegű, jó két milliárdnyi szolidaritási pénz befizetésére kötelezi az állam Budaörsöt, pusztán azért, mert átvette a város iskoláinak működtetését. Ettől megbénulhat a város, magyar és nemzetközi pereket kezdtek. És egyre népszerűbbek az egyházi iskolák és úgy tűnik, ennek annyira örül a kormány hogy a következő tanévtől háromszor annyit fizet minden egyházi iskolába járó gyerek után, mint egy állami iskolának. Vajon miért?

A drog társadalmi probléma  - mit tesz az állam?

A drog társadalmi probléma, amivel az államnak – normális esetben – dolga van. Mivel Éva és Oszi (a Házon kívülben bemutatott drogos pár) nagy valószínűséggel maguk nem tudnak lejönni a drogról, ha akarnának, nyilván segítségre szorulnának. Ebben az állam és civil szervezetek is adhatnak támogatást. Az utóbbiak teszik is, amit tehetnek, az állam viszont – fogalmazzunk így – nagyon leegyszerűsítve áll a kérdéshez.

Veszélyben a demokrácia és az „európai értékek”? Tisztáztuk a fogalmakat!

Veszélyben a demokrácia és az úgynevezett „európai értékek”? Utat tör a populizmus a világban? Szavak és kifejezések, amelyekről sokszor halvány képzeteink vannak, hogy valójában mit is jelentenek pontosan.

Alacsony árról indult a licit

Négyzetméterenként háromszáznegyven ezer forintos induló áron írt ki árverést az állam egy hatalmas ingatlanra, Budapest belvárosában, a Gresham-palota mögött. A Híradónknak nyilatkozó szakértő szerint ennyiért főként pincehelyiségeket adnak az ötödik kerületben. Az árverés szombat este kilencig tart, és adásunkig mindössze egyetlen ajánlat érkezett, a kikiáltási áron. Az Együtt alelnöke szerint az állam külvárosi panelek áráért herdálja el az értékes belvárosi ingatlanokat.

30%-os béremelést követelnek

Egymás után jelentik be szakszervezetek, hogy harminc százalékos béremelést követelnek a dolgozóknak. Követeléseik sok tíz milliárd forintba kerülhetnek az államnak. A szociális ágazat munkavállalóival már megegyeztek, a vízügyesekkel még tárgyalnak, közben a vasutasok is bejelentették az igényeiket. Lázár János miniszter szerint az állami cégeknél csak azután lehet emelésről szó, ha átvilágították azokat.

Hazavihetnék a műkincseket

Az állam dönthetne arról, ki vihet haza műkincset. A kormánypárti javaslat egyik beterjesztője szerint olyan családoknak akarnak kedvezni, akiktől korábban elkobozták a műtárgyaikat. Az Együtt viszont attól tart, hogy még több kormányközeli ember irodájába kerülhetnének értékes műtárgyak.

Amikor az állam belegyalogol egy család életébe

Itt ez a hatalmas falfestmény, egy 56-os pesti srácról. A kép mellé azt írták, hogy ő Dózsa László, aki 1942-ben született. Pedig nem. Mert a képen szereplő pesti srác Pruck Pál, aki már nem él, a családja viszont igen. És a rokonok most csak kapkodják a fejüket: megalázva érzik magukat, mert egyszer csak jött az állam, és belegyalogolt a család történelmébe, sőt meghamisította azt.

Az uszodát megtartanák


szerző:
2016.10.30. 18:34
Az uszodát megtartanák

Kiskaput keresett a XIII. kerület, hogy ne kelljen visszaadnia az iskoláit az államnak. Társasházzá minősítenék át az épületeket, hogy azokat továbbra is az önkormányzat működtethesse. Azt mondják, az elmúlt években sokat költöttek az épületekre. Az Oktatási Államtitkárság szerint, ha az adott épületrész köznevelési feladatot lát el, akkor át kell adni.

A megszűnt Népszabadság újságíróival beszélgettünk

Ha úgy vesszük, egy intézmény szűnt meg nemrég: a Népszabadság 60 év után tűnt el az újságárusoktól. A lap sok korszakot megélt, és többféle ideológiát is képviselt az elmúlt több mint fél évszázadban. A bezárása azonban egészen váratlan és egészen megalázó volt a közönség és az újságírók számára. A lap működése és vége jól mutatja, hogy viszonyul ma az állam a sajtóhoz: ha akar, eltart neki kedves, de alig olvasott lapokat és hírportálokat, de ha akar, megnehezíti a többiek helyzetét. Erről is beszélgettünk a megszűnt lap újságíróival.

Szegénység miatt kiszakítva

20 éves a törvény, amely kifejezetten tiltja, hogy pusztán szegénység miatt a hatóságok kiszakítsanak családjából egy vagy több gyereket. A kiszakított gyerekek érzelmi szegénységben, családi háttér nélkül, gyökértelenül nőnek fel, amikor kikerülnek az állami gondozásból, képzettségük erősen az országos átlag alatt van, így maguk is szegényekké válnak, majd gyerekeik is, akiket, ha ez a rendszer nem változik, ezért majd elveszik tőlük. Van kiút ebből a körből?

Iskola-államosítás: a győztes mindent visz

Az összes iskolát kötelezik arra, hogy minden vagyonát, beleértve az épületet és összes berendezését sürgősen adja át az államnak vagyonkezelésre ingyen. Majdnem 3000 iskoláról van szó, főleg népesebb településeken. Mi a garancia arra, hogy az állam vagyonkezelőként gondos, értékmegtartó, meglehet értéknövelő gazdaként jár el ezzel a kicsikarandó önkormányzati vagyonnal?

Attól félnek, elveszi a vagyonukat az állam

Milliárdos vagyon kerülhet az államhoz az alapítványi szakiskolákból - ezt mondja az Alapítványi és Magániskolák Egyesületének elnöke. Szerinte ezzel tönkreteszik azokat az alapítványi iskolákat, amelyekbe pont az államinál színvonalasabb képzés miatt iratkoznak a diákok. A HVG írt először arról, hogy az alapítványi szakiskolák műhelyeit, felszereléseit ezentúl az állam is használhatja. A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint a cél a színvonal emelése.

Vállalkozók, akik az államból szereznek újabb és újabb milliárdokat

Jó pár olyan ember is felkerült a leggazdagabb magyarokat gyűjtő egyik listára, akik erős kormányzati kapcsolatokkal rendelkeznek. Ők azok, akiknek a milliárdjai legfőképpen, ha nem szinte teljesen, az államtól származnak. Közbeszerzés közbeszerzés hátán, úgy mennek hozzájuk az állami milliárdok, mint ahogy a mesében a kis gömböc nyelte el az embereket. Andy Vajna, Mészáros Lőrinc és Garancsi István cégei pont így halmozzák a cégeket és a munkákat. De egészséges így a piaci verseny?

Szúrja az állam szemét, hogy sok szegényen és elesetten segítenek

Az állam elvette, és az államnak vissza kellene adnia. De nem adja. Mármint az egyházi jogot. Egy pici egyházról beszélünk, amely gyerekeken, szegényeken, hajléktalanokon segít, óvodát és iskolát működtet, egyre nehezebb körülmények között. Iványi Gábor lelkész metodista egyháza valamiért az állam célkeresztjébe került, és azóta is ott van. Pedig a lelkész évtizedekkel ezelőtt jó viszonyban volt a miniszterelnökkel, ő adta össze Orbán Viktort és a feleségét, és két legnagyobb gyermeküket is ő keresztelte.

Függöny mögött marad a világhírű festmény

Önök mit tennének, ha kölcsönadnák, valakinek mondjuk az autójukat, vagy a lakásukat, vagy a család egyik fontos relikviáját, aztán az a valaki egyszer csak úgy döntene, hogy nem adja vissza. Ez történik most a Pákh Imre tulajdonában lévő milliárdokat érő festménnyel. Úgy tűnik, hogy elégé sportszerűtlen módon többé nem rendelkezhet a saját tulajdonáról.

Saját zsebünkből is százmilliárdokat költünk egészségünkre

Az állam szerint eleget költ egészségünkre a mi pénzünkből, ám a beteg matuzsálemi műszerekkel, ijesztő viszonyokkal és ellátással szembesül a kórházakban. De saját zsebünkből is százmilliárdokat költünk egészségünkre, de ezt a pénzt csak magáncégeknél hagyhatjuk, az államnak nem kell. Van, akinek üzlet az egészségügy, akkor az államnak legalább részben miért nem?

Korrupció: Visszaélnek a közbeszerzéssel

Mindannyian gondolunk valamit, de tényszerűen keveset tudunk a korrupcióról. Ez elsősorban a közbeszerzéseknél valósul meg, amikor állam, önkormányzat, közintézmény költi az adófizetők pénzét. Egy tájékozott becslés szerint évente valamennyiünknek fejenként több tízezer forintjába kerül az, hogy ügyesek és szerencsések nagyon sokszor többszereplős pályázat nélkül, bármiféle árcsökkentő verseny nélkül, a szükségesnél és a lehetségesnél sokkal magasabb áron szállítanak a köznek. És majdnem mindegy, hogy a magyar adófizetők, vagy az uniós adófizetők pénzéről van szó: ebből is, abból is lopnak, akik visszaélnek a közbeszerzéssel.

Kiszorítósdi a tankönyvpiacon

A tönkreközpontosított magyar közoktatás egyik jellemzője az államosított és összezsugorított tankönyvkiadás. Az állam azt mondja, fokozatosan bevezeti az ingyenes tankönyveket, ezzel évi 15 milliárdos kiadástól óvja meg az adófizetőket. Az új tankönyvek bírálói a minőséget kifogásolják. De erősen. És nem értik, hogyan lehet gyerekeken tesztelni tankönyveket. A tankönyvkiszorítósdinak van piaci-pénzügyi része és van tartalmi-minőségi része.

Verseny nélkül jutott a részvényekhez

Verseny nélkül vehette meg az államtól Schmidt Mária kormánybiztos családi cége egy ingatlan-hasznosítással foglalkozó cég 5 százalékát. Az eladó a Nemzeti Eszközgazdálkodási Zrt. volt, akik szerint más értékelhető ajánlat nem érkezett a részvénycsomagra. Igaz, nem is keresték meg a többi tulajdonost, érdekelné-e őket az üzlet.

Az államé lett az MTV 47 milliárdos adóssága

Az állami médiát 47,2 milliárd forintos hiteltől szabadítja meg a kormány. Az MTVA szerint a tartozás a korábbi adósságok kifizetése, és az előnytelen székházbérlés miatt halmozódott fel. A Párbeszéd Magyarországért szerint elfogadhatatlan, hogy az állami médiaszolgáltatóra a 80 milliárdos támogatás mellett további 47 milliárd forintot költenek, ezért számvevőszéki vizsgálatot kezdeményeznek. A kormány szerint a hitelátvállalás miatt nem növekszik az államadósság, mert az MTVA adóssága már eddig is az államadósság része volt.

Magyarul Balóval szeptember 14-től újra az RTL II-n!

Menekültválság a tanácstalan Európában, Magyarország déli és nyugati határain, Budapest pályaudvarain és az autópályákon is. Közben kormányátalakítás lehet, eladják az állam földjeit. Görögország megint választ. A fővárost fenyegeti az Iszlám Állam Szíriában. Lassulhat a kínai gazdaság. Lesz miről beszélgetni ősszel is!

Munkácsy-botrány: a milliárdos úgy érzi, zsarolják

Pákh Imre, Amerikában élő magyar származású műgyűjtő. Közismert Munkácsy rajongó, világhírű festmények egész sorának tulajdonosa. A konfliktus ott kezdődött, hogy az állam ajánlatot tett a Golgotára, majd 2 évvel később közölte, hogy csak jóval kevesebbet hajlandó fizetni érte. Amikor a tulajdonos kevesellte az összeget, és el akarta vinni a képet, bejelentették, hogy védetté nyilvánítják azt, és nem engednek a zsarolásnak.

Vérlázító: Milliókat követel a szigetszentmiklósi lány gyilkosa

Ötven milliót követel lánya gyilkosától, a felháborodott édesapa alig tudja türtőztetni magát a dühtől, amit azért érez, mert lánya gyilkosa Strassbourghoz fordult. Tíz millió forintra perli a magyar államot, mert szerinte embertelen körülmények között tartják a börtönben. Az apa azt mondja, elperli a pénzt a férfitól, aki tönkretette a családját. A tragédiát máig nem tudták feldolgozni.

Már lehet pályázni a mosógépcsere-programban

Ma indul a mosógépcsere-program, így akár a bolti ár 50%-át hozzáteszi az állam az új, energiatakarékos mosógépünk árához. A további részleteket és a legfontosabb tudnivalókat Nagy Bálint, a Pénzcentrum vezető szerkesztője mondta el.

Kártérítést kap az államtól egy volt trafikos

Jogerősen pert nyert egy volt trafikos a magyar állam ellen Strasbourgban. Hiába fellebbezett a kormány januárban, szerdán végül nagyjából 4 és fél millió forint kártérítést ítéltek meg a kereskedőnek, mert sérült a magántulajdonhoz fűződő joga az Emberi Jogok Európai Bírósága szerint. A kisvállalkozó vegyesboltja tönkre ment, miután nem árulhatott többé cigarettát. A KSH legfrissebb adati szerint tavaly több mint ezer kisbolt ment tönkre, de a kormány szerint ennek semmi köze a trafiktörvényhez.

Nyugdíjrendszer - ma és holnap: mi lesz a jövő nyugdíjasaival?

Hétfőn a nyugdíjrendszer helyzetével és távlataival foglalkoztunk - kedden azzal, amíg dolgozunk, mit tehetünk azért, hogy nyugdíjasként majd kiegészíthessük az addigra bizonyára szerény állami nyugdíjunkat. Vendégeink: Kovács Erzsébet egyetemi tanár és Farkas András nyugdíjszakértő.

Ön is aggódik a nyugdíja miatt?

Ki fizeti a jövő nyugdíjasait? Ön is annak a többségnek a része, amely aggódik, hogy esetleg nélkülözni fog nyugdíjasként? Ha sok fiatal kivándorol, ha oly sok gyerek nem születik meg, tehát az ország öregszik, ön csak magára számíthat: sorozatunk második részében szakértőket kérdezünk, mikortól és mennyit kell félretennünk ahhoz, hogy ne szegényedjünk el nyugdíjas éveinkben.

Ki fizeti a jövő nyugdíjasait?

Van, akit már érint, s arra kíváncsi, mikor kapja, mennyit és – meddig…s van, akit előbb-utóbb érinteni fog: kétrészes sorozatunk első része a nyugdíjrendszerről. Meddig bírja a mostani? Hozzá kell-e nyúlni? Hogyan alakulnak a nyugdíjak? Csökkenteni kellene őket? Hiszen: egyre később leszünk nyugdíjasok – de alighanem egyre kevesebb nyugdíjat adhat az állam.

A Quaestor volt a slágertéma a Parlamentben

Szinte másról sem szólt az Országgyűlés keddi ülése, mint a Quaestor-ügyről. Bár a Befektető-védelmi alap várhatóan a héten dönt az esetleges kártalanításról, Répássy Róbert államtitkár már megelőlegezte a döntést. Szerinte a Beva kártalanítja majd a kisbefektetőket. Az MSZP szerint az államnak és a jegybanknak kellene vállalnia a kártalanítást.
 

Az önkormányzatok 11 milliárdja is veszélyben

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete is jóváhagyta, hogy 700 millió forintot helyezzen ez az almásfüzitői önkormányzat a Buda-Cash Brókerháznál. A polgármester azt mondja: bár lett volna lehetőségük arra, hogy máshová tegyék a pénzüket, bíztak a pénzügyi felügyeletben. Az Együtt szerint a PSZÁF szerepvállalása miatt az államnak is felelőssége van a brókerbotrányban.

Házon kívül 15-04-01


szerző:
2015.04.01. 23:40
Házon kívül 15-04-01

Házon kívül: Luxusvilla, luxushotel, pláza, focicsapat és nagyra törő tervek. Bejártuk a hatalmasra duzzadt Quaestor-birodalmat. Befolyásos politikai kapcsolatok és közmunkásból lett börtönviselt vezérigazgató. Az állam kimentette a pénzét, a kis emberek futnak utána. A Quaestor-birodalom csődje; hová tűnt 150 milliárd forint?

Kevesebben kaphatnak segélyt vasárnaptól

Vasárnaptól még nehezebbé válik a lakhatási szegénységben élő emberek helyzete. Szombaton lejár a téli kilakoltatási moratórium, és megszűnik a lakhatási támogatás és emellett más segélyek is. Márciustól az állam kivonul bizonyos segélyek mögül, és az önkormányzatokra bízza, hogy kinek és mennyi támogatást adnak.

Robbanásszerű változás a szociális segélyek bonyolult rendszerében márciustól

Legalább félmillió, meglehet sokkal több embert érint. Az állam jobban, tízezrek rosszabbul járhatnak. A legfontosabb változás, hogy egyes segélyeket, amelyeket eddig az önkormányzatok adtak, mostantól adhatnak. Szakértők, majd az illetékes államtitkár a műsorban.
 

Bajban az egyház, amelynek nem fizet az állam

Bajban van az Evangéliumi testvérközösség, miután az állam továbbra is 2 milliárd forinttal tartozik nekik. Az Emberi Jogok Európai Bírósága még szeptemberben kimondta, a magyar egyházügyi törvény jogellenesen vette el tőlük az egyházi státuszt és az ezzel járó támogatást.

Fizet az állam a Mal helyett


szerző:
2015.02.19. 18:25
Fizet az állam a Mal helyett

Az állam fogja kifizetni a vörösiszap katasztrófa károsultjainak nem vagyoni jellegű kárait is – a kormányrendelet a szerdai Magyar Közlönyben jelent meg. Az egyik károsult családnak éppen csütörtökön ítélt a bíróság csaknem 10 millió forintot, a férfi édesanyja vesztette életét a katasztrófában.
 

Személyi összefonódások?


szerző:
2015.02.10. 18:50
Személyi összefonódások?

Személyi összefonódások lehetnek az állami MVM és a MET cég között, erről ír a 444.hu. A MET gázkereskedelemmel foglalkozó cégének jelenlegi vezetője épp a Magyar Villamosművek gázkereskedő cégének igazgatósági elnöke volt, amikor a két vállalat között elkezdődött az együttműködés.
 

Daganatos betegek pereskednek az állammal

Zokogásban tört ki egy hozzátartozó az azbeszt-per első tárgyalásán, miután kiderült, el kell halasztani a pert. Ugyanis a bíróság rossz helyre címezte az idézést, ezért az állam képviselője nem jelent meg a tárgyaláson. A selypi cementgyár környékén élők közül többen valószínűleg a szálló azbesztpor miatt lettek halálos betegek.

Vajnától bérelt ingatlant az állam

Egymilliárd forintért bérelt Andy Vajnától épületet az állam, hogy legyen hol működnie Szerencsejáték Zrt. kaszinójának - írta a Népszabadság. Magát a Tropicana Casinót is a filmügyi biztostól vette meg az állami cég, az épület azonban nem járt vele, azt évről-évre külön kellett bérelni. Ez került négy év alatt összesen egymilliárdba. Most pedig a kaszinó ismét Vajnáé lett.

Nem vállalja át az állam a kártérítést

14 és fél millió forintot ítélt meg jogerősen a Fővárosi Ítélőtábla egy kolontári vörösiszap-károsult családnak. A pert a családfő indította, aki szüleit és a nagyszülői házat veszítette el a katasztrófában. Hiába ítélte jogosnak az igényüket a bíróság a MAL Zrt-vel szemben, nem tudni, ki rendezi a kártérítést. A céget azóta felszámolták, az állam pedig nem vállalja át a fizetést.

Csak februártól vehető igénybe a kedvezmény

Leghamarabb februárban lehet igénybe venni az első házasoknak járó adókedvezményt. Hiába fogadta el a parlament, hogy a december 31-e után kötött házasságok után jár a kedvezmény, januárban még senkinek sem fizet az állam.


 

Kivégzése előtt írta a levelet


szerző:
2014.12.13. 18:30
Kivégzése előtt írta a levelet

Néhány órával a kivégzése előtt írhatta az egyik aradi vértanú azt a búcsúlevelet, amely most egy hagyatékból került elő. Nagysándor József vezérőrnagy nagybátyjának címezte a búcsúszavakat. A magyar állam egy árverésen 14 millió forintért vásárolta meg a levelet, amely az elmúlt évek egyik legjelentősebb dokumentumleltének számít. A Magyar Nemzeti Múzeumban állították ki.
 

Lefagyott az oldal, nem lehet pályázni

Még csak most indult, de máris felfüggesztették az állami kazán-, hűtőcsere és ablakcsere támogatásokra kiírt pályázatot. Ugyanis akkora volt az érdeklődést, hogy lefagyott a rendszer. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium egyelőre nem tudta megmondani, mikortól lehet ismét pályázni, de közleményükben azt ígérték, senki nem fog lemaradni a pályázati lehetőségről.
 

A minisztérium semmibe vette 177 ezer adózó akaratát

Mi, ha nem átverés az, hogy az emberektől pénzt kérnek valamilyen nemes célra, aztán ennek a pénzek a nagyobb részét teljesen másra költik? Az összeg több mint 1 milliárd forint. Aki kért, az állam. A nemes cél pedig az allergiások szenvedésének enyhítése. De hogy miről is van szó? Arról, hogy 177 ezer magyar adózó úgy döntött, hogy az adója plusz 1 százalékát parlagfűmentesítésre ajánlja fel. A földművelésügyi minisztérium viszont úgy döntött, hogy több mint 600 milliót teljesen másra költi. Hogy mire és miért? Kiderül Moskovics Judit riportjából.
 

Hiába nyertek pénzt, nem fizet a minisztérium

Több mint két hónapja várják egy pécsi társasház lakói, hogy megkapják az államtól elnyert pályázati pénzüket. A 28 lakásos házat idén nyáron újították fel, 22 millió forintból. Ennek felét a támogatási szerződés szerint az állam állta. A lakók az önrészt kifizették, a másik felét viszont a késlekedés miatt nem tudják utalni. A kivitelező ezért 250 ezer forintos késedelmi kamatot követel.
 

Naponta megerőszakolják a kislányokat

A kislányokat naponta megerőszakolják és szexrabszolgaként tartják, a férfiakat, időseket és gyerekeket pedig hidegvérrel lemészárolják. Egyre több részlet derül ki az Iszlám Államként ismert terrorszervezet rémtetteiről.

Fordulat Irakban?


szerző:
2014.09.08. 15:21
Fordulat Irakban?

Legalábbis erre utal, hogy az eddig viharosan terjeszkedő Iszlám Állam nevű terrorszervezettől az iraki kormányerők sikeresen megvédték az ország egyik legjelentősebb gátját.

XXI. század 13-10-29


szerző:
2013.10.30. 00:10
XXI. század 13-10-29

XXI. század: Mesterségesen alacsonyan tartották a rezsiköltségeket a szocializmusban. Olcsó volt a lakbér, olcsó a villany és a gáz. Nem volt miből fejleszteni és felújítani: lepusztultak a házak, elavult berendezésekkel dolgoztak a szolgáltatók. A piaci árakat is leszorították, a KGST országok egymással kereskedtek, át is verték egymást. A szocialista gazdaság kódolt bukása, a XXI. században. Ahol azt az időszakot is bemutatjuk, mikor harci feladat volt a motorozás.

Egy kényszernyugdíjazott tanár története

Még dolgozna, marasztalják is, csak az állam nem engedi. Senki sem érti, miért, mégis sokan jutnak hasonló sorsra.

Házon kívül 12-10-03


szerző:
2012.10.03. 23:05
Házon kívül 12-10-03

Házon kívül: Az apa kálváriája gyermeke életéért. Munkába kényszerítheti az állam a súlyos betegeket? A munka világa: önéletrajzírás felsőfokon.

Munkába kényszerítheti az állam a súlyos betegeket?

A középkorú férfi középvezetőként jól keresett, hirtelen megbetegedett, így fel kellett adnia a munkáját, pedig még szívesen dolgozott volna. Az állam 110 ezer forint rokkantnyugdíjat állapított meg a számára, amiből egyik napról a másikra 28 ezer forint lett, és felszólították, hogy keressen munkát.

Házon kívül 12-04-25


szerző:
2012.04.25. 23:10
Házon kívül 12-04-25

Házon kívül: Amikor az állam mondja meg, hogy hol vásárolhatunk. Készpénz helyett jön az Erzsébet-utalvány. Kiszámoltuk egy családdal, mennyit buknak, ha nem ott vásárolnak, ahol szeretnének. - Három rablás, 22 milliós zsákmány, életfogytig tartó fegyház a „három csapás” törvény miatt. Egy botcsinálta bankrabló története, akit állítólag kényszerítettek a rablásokra. Összeomlás helyett segíteni kezdtek. A 20 évvel ezelőtti skálás gyilkosság egyetemista áldozatának szülei tízmilliós alapítványt hoztak létre, és fiatalokat segítenek.

Megköti a kezünket az utalványrendszer

Amikor az ember vásárol, számít az ár, a bolt közelsége, és sok minden más, de mindenki maga döntheti el, hol költi a pénzét. Kivéve az Erzsébet-utalványosok, akik csak meghatározott helyeken vásárolhatnak, és nem is akármit.

Házon kívül 11-11-15


szerző:
2011.11.15. 22:40
Házon kívül 11-11-15

Házon kívül: Festmények, amelyeket 20 millió forintért rendelt meg az állam az új Alkotmány tiszteletére. Politika vagy művészet? Kerényi Imre kormánybiztos tárlatvezetése a Házon kívül nézőinek. Megmutatjuk, hogyan működik a legális drogbiznisz. Fizettünk, és vittük az árut, de előtte még állásajánlatot is kaptunk a dílertől. Kábítószerek, amelyek legálisan beszerezhetők, de rettentő veszélyesek. Fél éve még sokan tartottak tőle, de nemrég felkötötte magát a saját garázsában. Mit szólnak Gyöngyöspatán a volt katona és véderős parancsnok, Eszes Tamás halálához?

Egyre több pénzt felejtünk az államnál

1,8 milliárd forintot nem igényeltek vissza az adóbevallók, ami a határidő lejárta miatt az államé lesz.

Beléptető: Az állam kétszer fizet, egyet kap?

Az államnak újra meg kellene vennie azt a stadion beléptető rendszert, amelyért egyszer már több milliárd forintot fizetett.

Jöhet a diplomásadó


szerző:
2011.09.09. 19:12
Jöhet a diplomásadó

Az általános iskolákat, a szakközépiskolákat és a gimnáziumokat az állam tartja fenn és szervezi a jövőben.

Az állam pénzelné a tanárokat


szerző:
2011.08.25. 17:25
Az állam pénzelné a tanárokat

Csak a tanárok bérét fizetné az állam, a rezsit és az iskola épületének egyéb költségeit továbbra is az önkormányzatok fizetnék.

„Európa még mindig homokba dugja a fejét”

Gordon Brown korábbi brit miniszterelnök szerint a gondok súlyosbodására kell számítani.

„Dobd ki a hamutartódat!”


szerző:
2011.07.29. 18:21
„Dobd ki a hamutartódat!”

Naponta hetvenen halnak meg Magyarországon a dohányzással összefüggésbe hozható betegségek miatt.

Pénzügyi gondok az USÁ-ban és Franciaországban

Nincs döntés az amerikai adósságok ügyében, és Franciaország további megszorításokra kényszerülhet a deficitcsökkentés miatt.

Milliónyi ember tartozik az államnak

A több mint egymillió magánszemély összesen 170 milliárd forint hátralékot halmozott fel.

Új állam született


szerző:
2011.07.09. 13:09
Új állam született

Örömmámorban ünnepelték éjszaka a világ legújabb államának megalakulását a dél-szudániak.

Rejtélyes közvetítői hálózatot lát az MSZP

Több kérdést is felvet az MSZP szerint az állam MOL-részvény vásárlása.

Milliárdos korrupciós botrány a HM-nél?

Hende Csaba honvédelmi miniszter szerint a minisztérium felső vezetése 1 milliárd 773 millió forint kárt okozott a magyar államnak.

Lakásvásárlás az állam segítségével

Az államilag támogatott lakásvásárlási hitel konstrukciója is szerepel a kormány és a Bankszövetség megállapodás közeli tervezetében.

Visszatér az állam az energiapiacra?

A fogyasztók érdekében szállna be az állam újra a hazai energiaszolgáltatásba.

Megszüntetnék a költségtérítéses képzéseket

A jövőben megszűnik az állami egyetemeken a költségtérítéses képzés, a magánegyetemek pedig semmilyen állami támogatásra nem számíthatnak majd.

Nem fizetik az árvízi védekezés költségeit

Sok borsodi településen még mindig nem kapták meg az összesen több tízmillió forintos összeget.

Ködbe vesző súlyos milliárdok


szerző:
2010.11.12. 08:24
Ködbe vesző súlyos milliárdok

Ezermilliárdokkal - egyes becslések szerint akár ötezer milliárd forinttal - tartoznak az államnak és a gazdasági élet szereplőinek a felszámolás alatt álló társaságok.

Kritizált a Költségvetési Tanács

Nem tartható fenn a költségvetés, ha az állam a költségvetési hiányt azzal akarja elkerülni, hogy a háztartások megtakarításait magához veszi.

Kórházak kerülhetnek az állam kezébe

Tárgyalna az állam azokkal az önkormányzatokkal, amelyek lemondanának kórházuk fenntartásáról.

4 milliárdot fordít az állam a helyreállításra

Több mint 4 milliárd forinttal támogatja a kormány az árvíz-, vihar-, és vörösiszap katasztrófa utáni helyreállítási munkákat.

Keresztre feszített alkotmánnyal tüntettek

Az egyház ellen tüntettek Lengyelország több városában is.

Csak plusz pénzért szigetelnek Felsőzsolcán

A helyiek arra panaszkodnak, hogy az állam nem finanszírozza a házak külső szigetelését.

Csak az állam segíthet a BKV-n?


szerző:
2010.10.20. 08:07
Csak az állam segíthet a BKV-n?

Az egyik lehetséges megoldás a cikk szerint egy százmilliárdos állami tőkeemelés lehet.

3 milliárdért nyomoztak állami megbízásból?

Az elszámoltatási kormánybiztos szerint a szocialista kormány milliárdokért bízott meg egy biztonsági céget.

Felsőzsolcán még nem tudtak pénzt kérni

A településen több mint 170 házat kellene újjáépíteni az árvíz után.

Spórolós lesz az augusztus 20-i ünnepség

Közintézmények felújítására fordítják a pénzt, amelyet az augusztus 20-i ünnepségeken takarítanak meg.

Szikszó polgármestere is elégedetlen

Csak azok kapnak állami támogatást, akiknek összedőlt a háza az árvíz miatt.

Szűkmarkúan támogatják a munkanélkülieket

Sokan kerülhetnek hasonló helyzetbe, mint az a fiatalasszony, akinek havi 9 ezer forintot fizet csak az állam. Minden szabályos, de vajon jók-e a szabályok, ha a támogatásból még az óvodai étkezést is alig-alig lehet befizetni?

Az okos állam - Bokros Lajos szerint

A Magyar Demokrata Fórum miniszterelnök-jelöltje a lehetséges gazdasági távlatokról és az ehhez szükséges változásokról beszélt.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való