KERESÉS search-close

Ökumenikus Segélyszervezet

33 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Ökumenikus Segélyszervezet"

Magyarok is segítenek visszaállítani a békét és jó körülményeket Irakban

2014 óta segíti az Ökumenikus Segélyszervezet Irak újjáépítését, most a harcokban károkat szenvedett iskolák kerültek sorra. Öt iskolát fognak felújítani. Emellett felújítanak egy ivóvíz-ellátó hálózatot is és humanitárius segélyeket is adnak a családoknak. Ehhez az újjáépítéshez kapnak támogatást a magyar államtól.

Egész évben jól jön, amit a Fókusz karácsonykor gyűjtött

A szegényekért, az elmaradott térségekben a mindennapokért küzdőkért, a betegség vagy más miatt bajba kerültekért 2018-ban is százezrek fogtak össze. Ők azért adományoztak az Ökumenikus Segélyszervezetnek, hogy esélyt kaphassanak az esélytelenek. A segélyszervezet nem csak karácsonykor, hanem egész évben gyűjt. Ráadásul az év végén beérkező adományok 10 százalékát használják csak fel az ünnepi időszakban, 90 százalék az egész éves munkájukat segíti.

57 millió forint gyűlt össze RTL Klub és az Ökumenikusok közös adománygyűjtésén

Összesen 57 millió forint gyűlt össze az RTL és az Ökumenikus Segélyszervezet közös adománygyűjtésén. A Fókusz Plusz szombati különkiadásában a 1353-as adományvonalra Önöknek köszönhetően 47 millió forint értékű pénzadomány érkezett, amit az RTL Magyarország az idén is 10 millió forinttal egészít ki.

Sikeresen zárult az RTL Klub és az Ökumenikus Segélyszervezet közös adománygyűjtése

A Fókusz című infotainment magazin december 22-i különkiadásában a 1353-as adományvonalra 47 millió forint értékű pénzadomány és felajánlás érkezett, amit az RTL Magyarország az idén is 10 millió forintos támogatással egészített ki.

Adománygyűjtés Barabás Évivel és Tokár Tomival

Barabás Évi és Tokár Tomi szombat este együtt állnak majd kamera elé. A rendhagyó Fókusz adásban - sztárokkal karöltve- buzdítják majd a nézőket arra, hogy tárcsázzák az Ökumenikus Segélyszervezet adományvonalát és legalább 250 Forinttal segítsék a "szeretet.éhség." Országos Adventi Pénzadománygyűjtést. Már hívható a 1353!

GYURTA DANI: „Egy jó szóval, egy finom meleg étellel be lehet aranyozni az emberek napját”

Ezer adag melegétellel várta a rászorulókat csütörtökön is az Ökumenikus Segélyszervezet Szeretetvendégsége. Az olimpiai bajnok úszó, Gyurta Dániel is az önkéntesek között volt.

Wolf Kati:

Az Ökumenikus Segélyszervezet évente családok tízezreinek nyújt kézzelfogható segítséget. November 17-én magyar hírességek fogtak össze azzal a céllal, hogy egy délelőtt alatt elkészítsenek 1353 db mézeskalács szívet.

Titkos menedékház és krízisambulancia nőknek

Az Ökomenikus Segélyszervezet rengeteget tesz és tett az elmúlt időszakban a bántalmazott nők védelmének érdekében, pl. krízisambulanciák létrehozásával. Mi ez pontosan és hogyan lehet a nők segítségére? Rácsok Balázs, az Ökomenikus Segélyszervezet szociális fejlesztési igazgatója válaszol!

Fejlesztő ház Olaszliszkán

Fejlesztő házat adtak át hátrányos helyzetű gyerekeknek Olaszliszkán. Az országban több mint száz úgynevezett Biztos Kezdet Gyerekház működik, amiből többet az Ökumenikus Segélyszervezet építtetett. Az intézmények célja, hogy biztosítsák a hátrányos helyzetű régiókban a gyermekek korai fejlesztését, és segítsenek a szülőknek a gyermeknevelésben. Az olaszliszkai gyerekházat az RTL Magyarország 10 millió forinttal támogatta.

1353 darab mézeskalácsszív

1353 darab mézeskalácsszívvel hívja fel a figyelmet most induló adománygyűjtésére az Ökumenikus Segélyszervezet. A mézeskalács szívek sütéséhez ismert énekesek, sportolók, színészek és az RTL több műsorvezetője is csatlakozott.

Iskolakezdés Szabados Ágival és Katus Attilával!

Iskolakezdés együtt! címmel hetedszerre hirdet országos pénzadománygyűjtést az Ökumenikus Segélyszervezet, 1000 gyermek beiskolázásának támogatására. A Segélyszervezet idén is személyre szabott, minőségi tanszercsomagokkal támogatta a nehéz sorsú iskolásokat!

Szegénységben indul a tanév

Szegény családok, ahol gondot okoz az iskolatáska vagy a tanszerek megvásárlása. Hogyan spóroljanak, ha nincs miből, és mit tegyenek, akik tanulni akarnak, még sincs rá lehetőségük? Mindenesetre, aki teheti, az segítsen!

Tanszercsomagok rászorulóknak

Félidejénél tart az Ökumenikus Segélyszervezet tanszercsomag-adományozása. Az első dobozokat ismert emberek pakolták tele, köztük az RTL-es Szabados Ágnes, és van olyan rászoruló család, ahol már kaptak is a csomagokból. A szervezet összesen 1000 nehéz sorsú gyereken szeretne segíteni.

Futással jótékonykodnak


szerző:
2018.06.10. 18:51
Futással jótékonykodnak

Bántalmazott és hátrányos helyzetű gyerekeknek gyűjtöttek az Ökumenikus Segélyszervezet jótékony futói a 25. K&H Mozdulj! maraton és félmaraton váltóján.

 

Segíts Te is a nélkülöző és bántalmazott gyermekeken!

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója elmondta, miről szól a Felhőtlen Gyermekkor kampány, és hogyan segíthetünk mi is!

A budapesti brit nagykövet a magyarokért fut!

Adni jó! Különösen azoknak, akik rászorulnak. Évről évre, több alkalommal is felhívja a figyelmet a hátrányos helyzetű gyermekekre az Ökumenikus Segélyszervezet - szombaton is értük futnak. A kezdeményezés mellé állt a brit nagykövet úr is!

Mindig támogatják a rászorulókat

Óriási sikerrel zárult az Ökumenikus Segélyszervezet 22. alkalommal indított adománygyűjtő akciója. Ahogy az elmúlt években mindig, a Fókusz idén is egy adománygyűjtő különkiadásban mutatta be a szervezet munkáját, amiben azt is láthatták, hogy milyen fejlesztésekre fordították az előző évben befolyt összeget.

Adománygyűjtő különkiadással jelentkezik a Fókusz!

Az Ökumenikus Segélyszervezet idén 22. alkalommal indította el Országos Adventi Pénzadománygyűjtését. A kampány részeként december 28-án 18:45 perctől az RTL Klub Fókusz című műsora 50 perces élő különkiadással jelentkezik.

Rászorulóknak gyűjt adományt a Fókusz

Az Ökumenikus Segélyszervezet idén 22. alkalommal indította el Országos Adventi Pénzadománygyűjtését. A kampány részeként december 28-án, 18:45 perctől az RTL Klub Fókusz című műsora 50 perces élő különkiadással jelentkezik.

Családok is jönnek meleg ételért

Van, aki többször is sorba áll és szinte mindenki naponta visszatérő vendég az Ökumenikus Segélyszervezet budapesti ételosztásán. Nem csak hajléktalanok, olyan rászorulók is ott esznek, akiknek van hol lakniuk, de sokat jelent nekik, ha legalább az ebéd árát meg tudják spórolni.

Gondoljuk másokra is!


szerző:
2017.12.21. 16:10
Gondoljuk másokra is!

Az RTL sztárjai az Ökumenikus Segélyszervezet segítségével osztottak ételt rászorulóknak az elmúlt napokban.

 

Segítség nehézsorsú gyerekeknek

Rászoruló gyerekeknek szervezett élménydélutánt az Ökumenikus Segélyszervezet. Az akció kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet országos adventi pénzadománygyűjtéséhez, melyhez a 1353-as adományvonalon az egész országból lehet csatlakozni. Egy hívás 250 forint adományt jelent.

Vannak, akiknek spórolniuk kell a tanévkezdésre

Az Ökumenikus Segélyszervezet adatai szerint minden második család csak nehezen, és közülük minden 10. csak hitelekből, rokoni kölcsönökből tudja fedezni a tanévkezdést. Éppen ezért kezdtek idén is gyűjtésbe, céljuk, hogy szeptemberig 1000 rászoruló gyerek iskolatáskáját töltsék meg tanszerekkel.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Lehel László visszatért az Ökumenikus Segélyszervezet élére

Visszatért az Ökumenikus Segélyszervezet élére Lehel László, akiről másfél hónapja kiderült, hogy III/III-as ügynök volt - szúrta ki a HVG.hu. A felügyelőbizottság visszahívta az elnök-igazgatót. Elhibázott döntésnek tartják, hogy együttműködött az államszocialista titkosszolgálattal, de azt mondják, a partnerek bizalma töretlen iránta.

 

EXKLUZÍV: Interjút adott a beszervezett lelkész

Megszólalt az RTL Híradónak Lehel László, evangélikus lelkész, az Ökumenikus Segélyszervezet vezetője, aki korábban elismerte, hogy III/III-as ügynök volt. Ügynökmúltjáról a Kötőszó blognak beszélt  korábban.

Félreáll az ügynökvád miatt

Felfüggesztette elnök-igazgatói tisztségét az Ökumenikus Segélyszervezet vezetője, miután ügynökvádba keveredett. A Magyar Nemzet szombaton mutatott be dokumentumot arról, hogy Lehel Lászlót 1983-ban beszervezte az államszocialista Belügyminisztérium. Kartonja szerint az evangélikus lelkész szívesen lett titkos megbízott a III/III-as főcsoportfőnökség kisegyházakat ellenőrző alosztályán. Az ökumenikusok most azt közölték, az elnök magánemberként akar majd reagálni a támadásokra.

Rászorulóknak gyűjtenek ruhákat

Krízishelyzetben lévő családoknak gyűjtenek az ország legnagyobb jótékonysági ruhagyűjtő akcióján, az Adok-Kapok Napokon. Tavaly rekordmennyiségű, 80 ezer jó minőségű ruha jött össze az egyik outlet áruház és az Ökumenkius Segélyszervezet közös akcióján. Ebből közel 10 ezer családnak tudtak segíteni.

Hatalmas sikerrel zárult az Ökumenikus Segélyszervezet összefogása

Pénteken egy sajtótájékoztatón mondott köszönetet a szervezet minden támogatójának az Ökumenikus Segélyszervezet képviselője. A jótékonysági akcióban segített a Fókusz Plusz is, melynek rendkívüli különkiadása alatt rengetegen tárcsázták az 1353-as adományvonalat.
Közel kétszázhúsz millió forint gyűlt össze az adományokból, amelyből a Fókusz Plusz különkiadása hetvenötmillió forinttal járult hozzá a sikerhez.

 

Palya Bea ezzel a nem mindennapi dallal ajándékozta meg a tévénézőket

A gyönyörű énekesnő tavaly szintén fellépett a szeretet.éhség. – Összefog az ország műsorában, ahol a Szabadon című dalát adta elő a nézőknek. Nemcsak a fülünket varázsolta el a Bea, hanem a szemünket is, ugyanis a dal közben olyan látvány fogadott minket, amit nem lehet egyhamar elfelejteni.

Csodálatos! – Összefogott az ország megint!

Tavaly ilyenkor az Ökumenikus Segélyszervezet és az RTL Klub közösen 110 millió forintnyi felajánlást gyűjtött össze a rászorulóknak. A szeretet.éhség. – Összefog az ország műsora rengeteg sztárt és hírességet vonultatott fel, akik szintén a szívükön viselték ezt a csodálatos eseményt. Józan László például  Csordás Ákossal nyolcvan hátrányos helyzetű gyermeknek vitt tartós élelmiszercsomagot.

Fókusz 2016-12-22


szerző:
2016.12.22. 19:00
Még sosem sütöttek mézeskalácsot

Nélkülöző gyerekek sütöttek mézeskalácsot és készítettek ajándékot az Ökumenikus Segélyszervezetnél, Csepelen. Olyan családokat hívtak, akiket rendszeresen támogatnak adományokkal. Volt olyan édesanya, aki könnyezve azt mondta: nekik nincs lehetőségük arra, hogy otthon mézeskalácsot készítsenek, ezért gyerekeinek ez a karácsonyi ajándék.

Rendkívüli adománygyűjtő adással jelentkezik a Fókusz!

Az Ökumenikus Segélyszervezet idén 21. alkalommal indította el Országos Adventi Pénzadománygyűjtését. Az RTL Klub idén is december 28-án jelentkezik egy speciális Fókusz különkiadással, melynek segítségével pénzt gyűjtenek a rászorulóknak.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való