KERESÉS search-close

Ázsia

46 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Ázsia"

Magyarok, akik Ázsiában leltek otthonra

Hipermodern óriásvárosok és falvak a dzsungel mellett. Különleges ételek és varázslatos helyszínek. Sok magyar költözött oda, és állítják, tényleg annyira más a világ, hogy szinte mindent újra kellett tanulniuk, még az egyszerűnek tűnő hétköznapokban is.

Balesetet szenvedett a Barátok közt szereplője!

Nagy Alexandra a sorozat közösségi oldalán mesélt arról, hogy hol, és hogyan érte őt utol a balszerencse.

85 nap alatt 4000 kilométert tekert – hospice háznak gyűjt

85 nap alatt 4000 kilométert tekert Ázsiában - közben 600 ezer forintot gyűjtött egy mosonmagyaróvári teniszedző az épülő, helyi hospice háznak. Egy alapítvány vállalta a beruházást, az intézményben súlyos betegekkel foglalkoznak majd. Decemberre tervezik az átadást, az alapítvány egyik vezetője azt mondta, minden segítség jól jön nekik.

Harapj bele az ázsiai street foodokba!

Az első feladatban a Séf kedvenc ázsiai street foodjait kellett elkészítenie a csapatoknak. Tudod, hogyan kell elkészíteni a hakaót, a gyozát vagy éppen a baót? Most kiderítheted!

Készülj, a Séf ma mindenkit meghív egy ázsiai körutazásra!

Az első feladatban egy ázsiai pult várta a versenyzőket. Persze, kaptak egy kis segítséget a Séftől, aki még kínai tudását is megmutatta Zének, majd jöhetett is a gyors bemutató a pulton pihenő izgalmas alapanyagokról.

Éld át te is Fördős Zé ázsiai gasztrotúráját!

A Konyhafőnök zsűritagja meg sem állt Bangkokig, ahol hihetetlen kulináris kalandokba keveredett, és mindezt élőben közvetítette.

Trump végzett Ázsiával


szerző:
2017.11.14. 18:45
Trump végzett Ázsiával

A Fülöp-szigetek elnöke dalra fakadt előtte, Kínában királyi vacsorával fogadták, Putyinnal pedig remekül megértették egymást - Donald Trump szerint rendkívül sikeres volt 11 napos ázsiai körútja.

 

Nagy Alexa elárulta, idén merre utazik

A gyönyörű színésznő imád utazni, és az sem zavarja, ha egyedül indul neki a nagyvilágnak. Úgy tűnik, ez idén sem lesz másképp.

Kóstolás: kókusz-káosz és tintahal undor

Az első feladatban Ázsiába utazhattak a csapatok, a pirosaknak a kókusz pucolással, a zöldeknek pedig a tojás-rizs arányokkal gyűlt meg a baja.

Alexa nem tűrt ellentmondást: keménykezű konyhafőnök volt

Andi folyamatosan próbálkozott az ötleteivel, azonban a konyhafőnököt ezek nem érdekelték. Alexa tűzön-vízen is átvitte az egyedül kitalált receptjét.

A zöldeket megszállta a tintahal-nyugalom!

Győző annyira lenyugodott, hogy még a fóbiáit is félretette, hogy harmóniában tudjanak dolgozni a csapatban. Olyannyira felengedett, hogy még a nyers tintahallal is összebarátkozott.

A csapatok Ázsiában kalandoztak a Séffel

Az első feladatban megannyi érdekes alapanyag pihent a zsűri pult előtt: ázsiai ihletésű ételeket kellett készíteniük a versenyzőknek. A Séf előtte gyorsan bemutatott pár hasznos technikát!

Utál lépcsőzni a plázákban? Kínában megoldották ezt a gondot egy csúszdával

Ha a hetedik emeleten jár, de meglát egy kihagyhatatlan akciót az elsőn, néha a lépcső vagy a lift lassú megoldásnak tűnik. Kínában, pontosabban Sanghajban egy bevásárlóközpontban áthidalták ezt a problémát egy több emeleten átívelő csúszdával. 

Jöjjenek velünk a lélegzetelállítóan gyönyörű Sri Lankára!

Ahogy itthon hidegebbre fordult az idő, mi gondoltunk egyet és a trópusok felé vettük az irányt. A választásunk egy rendkívül színes, egzotikus országra esett. Sri Lankán töltöttünk egy hetet, és ennek egyetlen percét sem bántuk meg.  Jöjjenek velünk, nézzék meg útibeszámolónkat!

Tea kisokos


szerző:
2015.12.09. 08:44
Tea kisokos

Egy hűvös téli estén, vagy reggelen, nincs is jobb annál, mint egy forró teát kortyolgatva nyitni, vagy épp zárni egy nehéz napot. Az ázsiai országokban külön szertartások léteznek a teázással kapcsolatban, ugyanis plusz élvezeti értéke lehet, ha megadjuk a módját  tea elkészítésének és nem csak egy csésze forró vízbe beletesszük a filtert, lehet ezt másképp is, sőt vannak szabályok, amiket jó, ha betartunk! Erről beszélgettünk Nagyné Szili Zsuzsanna, természetgyógyásszal.

Nagy Alexa beutazta fél Ázsiát


szerző:
2015.11.06. 00:55
Nagy Alexa beutazta fél Ázsiát

A Barátok közt fiatal színésznője, Nagy Alexa mindig is szeretett egyedül utazni, az azonban mindenképpen nagy bátorságra vall, hogy legutóbbi kalandjára is útitársak nélkül indult el. Alexa ugyanis az elmúlt néhány hónapban hátizsákos turistaként járta be a Távol-Kelet egzotikus országait.

Bruce Willis menni Kína


szerző:
2015.06.16. 15:44
Bruce Willis menni Kína

Hatalmas költségvetésű második világháborús kínai filmre szerződött a Die Hard sztárja.

Ázsia ízei a Konyhafőnök konyhájában

Az első feladatban a versenyzőknek ázsiai ihletésű főételeket kellett készíteniük. A zsűri tartott attól, hogy egyhangú lesz a kínálat. Vajon képesek meglepetést szerezni az ítészeknek a Konyhafőnök jelöltek?

Afrika felé nyitna a kormány


szerző:
2015.03.06. 18:40
Afrika felé nyitna a kormány

Kelet-Európa és Ázsia után Afrika és Dél-Amerika felé fordul a kormány. A keleti után a déli nyitás politikáját hirdette meg Szijjártó Péter külügyminiszter. Több nagykövetséget és kereskedőházat nyit Magyarország egy éven belül olyan országokban, mint Etiópia, Ecuador vagy Ghána. Az LMP szerint egyszer volt próbálkozás chilei cseresznyével, de az sem hozott sok sikert.

„Két csöcse kint csüng, csak oda tekintsünk”

Robin megismertette a többiekkel az általa képviselt földrészt, majd az Ázsiára jellemző tárgyakból bemutatót tartott. A mi kis gésánk hozta most is a formáját.

A Holdújévet ünneplik


szerző:
2015.02.19. 18:50
A Holdújévet ünneplik

Megkezdődtek az újévi ünnepségek Ázsiában. Kínában a Bárány évét, Ázsia több más országában a Kecske évét köszöntötték. A holdújév a világ legnagyobb népvándorlásával jár. A 15 napos ünnep idején csak Kínában 3 milliárd ember ül repülőre, vonatra, vagy utazik autóval családjához.

2015: Így búcsúztatták világszerte az óévet

Tokiótól New Yorkig a tűzijáték volt a legfőbb látványosság. A világ legmagasabb épületeiről is lőttek ki rakétákat. A brazíliai Rióban 2 millióan buliztak, míg a New York-i Times Square-en 1 millió ember köszöntötte az újévet.


 

Falusi Mariann, Ázsia kalandora

Mariann közismerten nagy utazó és nem az a típus, aki csak úgy lógatja a lábát. Igazi bevállalós, legyen szó utazásról, vagy egy nemzetközi közös koncertről.

Fókusz Plusz 14-05-03


szerző:
2014.05.03. 20:00
Fókusz Plusz 14-05-03

Fókusz Plusz: „Sokkot kaptam” - Megszólal Amy Winehouse édesapja, aki lányának volt párját okolja. Miért kellett az énekesnőnek meghalnia? Orrfújás és böfögés - Ami nálunk gusztustalan, máshol előírás? Hol tilos a papírzsebkendő, és hol zárnak börtönbe hamburgerevésért?

Fókusz 12-05-14


szerző:
2012.05.14. 20:45
Fókusz 12-05-14

Fókusz: Átalakulás - A fél ország találgatja, mi történt Puzsér Róberttel. Jön a magyarázat és a nagy összecsapás Varga Viktorral. Váratlan fordulat - Miközben menyasszonyától kért segítséget, már másik nőt szeretett Damu Roland. Dupla dinamit - Már Ázsiában is sorban állnak a gyönyörű magyar modellikrekért.

Törzsutas: Bangkok, Thaiföld - 2. rész

Törzsutas: Tovább kalandozunk Bangkokban, a városban, ahol régi és modern egy egészen különleges mixben egyesül.

Fókusz 12-02-27


szerző:
2012.02.27. 20:45
Fókusz 12-02-27

Fókusz: Újdonsült milliomos - Az első interjú VV Attilával a Finálé után és a döntő eseményei a kulisszák mögött. Ázsia amazonjai - A Távol-Keletről származnak, de magyarul beszélnek. Ott voltunk a mandulaszemű hölgyek szépségversenyén.

Törzsutas: Bangkok, Thaiföld


szerző:
2012.02.26. 12:05
Törzsutas: Bangkok, Thaiföld

Törzsutas: Bangkokban jártunk. Délkelet-Ázsia egyik legérdekesebb városa így vagy úgy, de mindenkire hat.

Ázsiára is átterjedt a Foglald el mozgalom

A nagyvállalatok mohósága ellen tüntetők a New York-i tőzsde előtt kezdték tiltakozó akcióikat néhány hete.

Catherine hercegnő fellendítette a zafír piacot

Erősen nőtt a Srí Lanka-i kék zafír iránti kereslet Vilmos brit herceg és Kate Middleton esküvője óta.

A legszebb mandulaszemek csatája


szerző:
2011.04.27. 21:02
A legszebb mandulaszemek csatája

A 15 legszebb Magyarországon élő távol-keleti lány a Miss Asia Hungary címért versenyzett. Limuzin, őrjöngő tömeg valamint vietnámi, kínai, mongol és japán fürdőruhás hölgyek, akik után minden magyar férfi megfordul az utcán.

Lopják a mocsárláz elleni orvosságot

Korrupció miatt nem jut hozzá sok fertőzött a malária elleni gyógyszerekhez.

Elfogták a bujkálásból hazatérő kerítőnőt

A nőt először 2004-ben fogták el, mert bordélyházat tartott fenn. A bíróság azután el is ítélte, de ő elszökött a büntetés elől.

meneTrend: Thaiföld - 3. rész


szerző:
2011.02.06. 12:00
meneTrend: Thaiföld - 3. rész

meneTrend: Nagyság és dicsőség - nemcsak Thaiföld jelenlegi fővárosát jellemzik ezek, hanem a régit is, amely egyébként nincs is olyan messze Bangkoktól, csak olyan bő egyórányi autóútra.

meneTrend: Bangkok, Thaiföld


szerző:
2011.01.23. 12:00
meneTrend: Bangkok, Thaiföld

meneTrend: Bangkokban jártunk. Délkelet-Ázsia egyik legérdekesebb városa így vagy úgy, de mindenkire hat.

Ajtókba bújtatott milliárdos heroinfogás

Ausztrália történetének egyik legnagyobb drogcsempész-akciójában 80 milliárd forint értékű heroint importáltak, fa ajtókban rejtve.

100 fölött az ítéletidő áldozatainak száma

Eddig százkilenc halottja van az áradásoknak és a földcsuszamlásoknak Ázsia-szerte.

Félelmetesen növekedik a Facebook

A világ bő félmilliárd felhasználójának több mint fele naponta belép az oldalra.

Békanásszal imádkoznak az esőért

A bangladesi hiedelem szerint a békaházasság meghozza a monszunt, vagyis az esőt.

Letartóztatások a focivébé árnyékában

Illegális fogadások gyanújával csaknem hétezer embert vettek őrizetbe négy ázsiai országban.

Tőzsdei zuhanórepülés


szerző:
2010.06.07. 08:35
Tőzsdei zuhanórepülés

Eséssel nyitottak az ázsiai tőzsdék az magyarországi félelmek miatt.

Obama Ázsiában turnézik


szerző:
2009.11.14. 12:49
Obama Ázsiában turnézik

Első ázsiai körútjára indult az amerikai elnök. Szoros együttműködést akar.

Nagy erejű földrengések Ázsiában

Japánban 6,4-es, az Andeman-szigeteken 7,6-es földrengés miatt tört ki pánik.

Teljes napfogyatkozás Ázsiában


szerző:
2009.07.22. 11:42
Teljes napfogyatkozás Ázsiában

Milliók követték XXI. század leghosszabb teljes napfogyatkozásának Ázsiában.

Világrekorder napfogyatkozás lesz szerdán!

Az égi jelenség teljes része szokatlanul hosszú ideig, 6 perc 39 másodpercen át tart majd.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való