Műsorújság
RTL Most

Rakonczay Gábor gyerekkora óta felfedező akart lenni

Véget ért a Déli-sark Expedíció, az extrém sportoló teljesítette álmát, és visszatérése után szüleivel mesélt róla, miért is olyan fontosak neki ezek a kihívások.

„Egy hihetetlenül fantasztikus 44 nap van mögöttem, nem volt egyszerű, sőt nagyon-nagyon nagy mélypontok voltak!”


A nehézségek és az ingerszegény körülmények ellenére, Gábor boldogan emlékezik vissza az elmúlt 44 napra, hiszen hiába a sok küzdelem, a végén már csak egészben látja, mi van mögötte. Az pedig nem más, mint egy igazi kaland.

A hasonló élményekre és utakra pedig már gyerekkora óta vágyakozott, bújta a könyveket, tájfutó volt, 13 évesen lefutotta az első maratonját - és már akkor megvolt benne a kitartás, ami a Déli-sark Expedíción és végig hajtotta.

Édesapja szerint sosem lehetett semmiről se lebeszélni, mindig azt tette, amit akart. Kezdetben ők sem hitték, hogy fiúk álma valóra válhat, de mostanra teljesen megváltozott bennük minden:

„Mindig az volt, hogy ő felfedező lesz, én meg gonosz szülő – illúziórombolóként mondtam neki, hogy Gábor, már mindent felfedeztek… és hát óriási dolog, hogy ezt így megcsinálta!” – mesélte Gábor édesapja.

#együttsikerül #maradjotthon