Műsorújság
RTL Most

Mucsi Zoltán közös színházat alapított a Válótársak sztárjával?

A hatvan éves színész nagy utat járt be élete során, a kamerák előtt pedig a nézőkkel is megosztotta kalandos pályájának részleteit.

Napjaink egyik legnagyobb magyar színésze már több évtizede szórakoztatja a nézőket képernyőn és színházban egyaránt, nem olyan régen pedig a kamerák előtt is mesélt arról, hogy miként került erre a pályára.

„Nem tudok különleges eseménnyel szolgálni. Nem bontottunk házat, nem raboltunk trafikot. Állandóan fociztunk…”

– mesélte Mucsi, akit eleinte inkább vonzott a futball-karrier, mintsem a színházak világa.

Sokáig azon volt, hogy profi focista váljon belőle, még egy Fradi edzésre is eljutott, ahol aztán - bár visszavárták őt - úgy ítélte meg, hogy nincs meg benne a kellő tehetség a sporthoz.

Innentől aztán teljes figyelmét a színháznak szentelte, a szamárlétrán apránként lépdelve jutott egyre feljebb. Ekkorra már gépészlakatos végzettséget szerzett, szabadidejében pedig elmondása alapján három év alatt nagyjából négyszáz előadást nézett meg.

„(A szüleim) nem is értették, hogy mi történik… Várták, hogy ebből a bohókás ötletből mi lesz. Szerintem nem gondolták, hogy ez hosszútávú lesz, később meg nagyon büszkék voltak rám…”

Karrierje egyik legnagyobb mérföldköve talán a Válótársak színészével, Scherer Péterrel való munkakapcsolata és barátsága lett. Pedig első közös színjátszásuk alkalmával még nem tettek nagy benyomást egymásra, egy évvel később lettek csak igazán jóban, hogy aztán a sok évnyi közös munka még közelebb hozza őket egymáshoz.

 

Dolgoztak együtt színdarabokon, filmeken, például Jancsó Miklós ikonikus Kapa és Pepe filmjein, mostanra pedig odáig jutottak, hogy közös színházat alapítottak.

És bár szerepeiben sokszor alakít hirtelenharagú, hangosan káromkodó karaktereket, Ő maga cseppet sem hasonlít az általa játszott szereplőkre, állítása szerint egyedül magával türelmetlen sokszor.

Forrás: Story Extra

Hasonló videók

Legnézettebb videók