Műsorújság
RTL Most

Fordulóponthoz ért a Déli-sark Expedíció?

Igaz lehet, hogy a sors hosszú távon döntetlenre játszik, mert az időjárás a megszokottnál kedvesebb arcát mutatta a Déli-sark Expedíció tizenhatodik napján.

Rakonczay Gábor 18.2 kilométert tett meg, és a délutáni órákban elkezdett megváltozni a felszín, a hó több helyen is keményebb és jobban járható volt. Még így is kőkemény kihívás volt haladni rajta, de ez legalább egy pozitív jel, amibe bele lehet kapaszkodni a nehéz pillanatokban.

„Nagyon kellett a csapatnak az időjárás jobbra fordulása, mert az elmúlt néhány nap fizikailag elég kimerítő volt – mondta Rakonczay Gábor. – Ráadásul megtudtuk, hogy a másik expedíció tagjai közül két sportolót ki kellett menteni, mert a magas hóban járhatatlanná vált az út. Az egyikük az a kanadai srác, aki palack nélkül mászta meg a Mount Everestet és átevezte az Észak-Atlanti óceánt. Chilében még együtt pakoltuk a szánjainkat, most meg kénytelen volt visszafordulni. Számunkra viszont talán éppen most jött el a fordulópont, amihez szikrázó napsütés és szokatlan meleg, mínusz tíz fok társult.”

Az expedíció tagjai már csak 2.7 kilométerre vannak az első valódi forduló ponttól, amikor ráfordulnak arra a szögre, amellyel már tényleg a Déli-sarkpont felé haladnak. A lényeg pedig az: ha a tervezettnél lassabban és nehezebben is, de Rakonczay Gábor halad előre, a célja felé.

Az expedíció hivatalos oldalán folyamatosan követheted a legfrissebb híreket Rakonczay Gáborékról!

Legnézettebb videók