Műsorújság
RTL Most

Ez lesz Rakonczay Gábor Mikulás-ajándéka!

„Nagyot küzdöttünk ma is, és ahogy a dolgok állnak, még egy jó hónapig ez lesz minden nap” – kezdte Rakonczay Gábor a Déli-sark Expedíció 12. napjának beszámolóját, amelyen 20.2 kilométert tett meg, 216 méter szintemelkedéssel.

A magyar extrém sportoló elmondása szerint a jég felszínén hatalmas, megfagyott hullámok alakultak ki az erős szél miatt, ezek között szlalomozva próbálják tartani az irányt, amelyet még 76 kilométeren keresztül követnek, majd elkezdenek ráfordulni arra a szögre, amellyel már a Déli-sarkpontot veszik célba.

„Az ívre azért van szükség, hogy kikerüljünk egy hatalmas, hasadékokkal szabdalt területet és a Pensacola hegységet, amelynek a távoli csúcsai ma már meg is jelentek bal kéz felől. Tizenkét nap után ez az első újdonság, amit látunk. Igaz, hogy a messze távolban, és néhány milliméternyi fehéres-kékes ragyogás az egész, de mégiscsak valami.”

És a lényeg, Rakonczay Gábor boldog Mikulás-napot kíván mindenkinek a „világ aljáról”!

S hogy mi lesz az ő ajándéka?

A hazai ultrafutók, akik befogadták maguk közé ezt a kalandvágyó fiút, futást szerveznek a tiszteletére, Ötvös Ádám felhívására, aki száz kilométert tesz hozzá a maga erejéből az expedíció sikeréhez. S kezdeményezéséhez a hazai ultrafutók közül jó néhányan csatlakoztak, hiszen ha valakik, ők pontosan tudják, milyen elképesztő kihívásokkal kell szembenéznie Rakonczaynak az Antarktiszon.

Kíváncsi vagy, hol tart most pontosan Gábor? A Reggeliben kitárgyaltál, nézzétek:


Kövessétek az expedíció részleteit a hivatalos oldalán!
 

Legnézettebb videók