Műsorújság
RTL Most

Déli-sark Expedíció: találkozások a semmi közepén

Váratlan, de kellemes találkozás fémjelezte a Déli-sark Expedíció 22. napját, amelyen Rakonczay Gábor és három társa 28.1 (!) kilométert tett meg.

Ez az eredmény annak is köszönhető, hogy míg az út első hetében 45, az elmúlt két hétben pedig 50 percesek voltak az egyes szakaszok, a pihenőnap után ezt feltornázták 60 percre, így jött össze ez a nagyszerű táv. De ez jóformán semmi ahhoz képest, hogy ötszáz kilométerre a Déli-sarktól sikerült sört szerezniük…

 


„Reggel észrevettem egy sötét pontot a horizonton, ami fél órával korábban még határozottan nem volt ott – mesélte Rakonczay Gábor. – Húsz perccel később már jól kivehető volt, hogy egy sarki lánctalpas jármű araszol lassan felénk. Mint kiderült, a nagyobb szállítmányokat az egyes bázisok között olcsóbb ezzel a szörnnyel szállítani, mint repülővel. A járgány napok óta úton volt, úgyhogy nehéz megmondani, ki örült jobban a másiknak, a lánctalpas háromfős személyzete, vagy mi négyen. Beszélgettünk, és hamar felvetődött a kérdés, szükségünk van-e valamire? A többiek mondták, hogy mindenünk megvan, de én csak nem hagytam annyiban a dolgot, és megjegyeztem, hogy sörünk nincs. Nagyon rendesek voltak, rögtön nekünk adták az utolsó négy doboz sörüket, majd nem sokkal később elbúcsúztunk, és a lánctalpas kacskaringós nyomát is eltüntette a 37 km/órás sebességgel fújó szél. Hogy egyáltalán ott járt, azt csak a nap végén kinyitott sör bizonyította, amit aközben ittam meg, miközben este arra vártam, hogy átfagyott lábaim felmelegedjenek a sátorban.”

Kövesd itt a Déli-sark Expedíció legfrissebb híreit!

Legnézettebb videók