Műsorújság
RTL Most

Balogh Péter, a Cápa diploma nélkül is milliárdos lett

A Cápák között sikeres angyalbefektetője elkezdte az egyetemet informatika szakon, de úgy érezte, neki bele kell vetnie magát abba, amihez igazán ért. Bár az iskola nem az ő világa volt, egy dolgot mégiscsak köszönhet neki, a feleségét.

Balogh Péter szerint az angyalbefektető más szóval mondva balek, mert azokat a befektetőket hívják így, akik nagy rizikót vállalnak és már akkor felkarolnak egy start-upot, amikor még semmilyen eredményt nem tudnak felmutatni vele. Aki előbb hisz egy induló cégben, minthogy bizonyítva van, hogy sikeres lesz, az az angyalbefektető.

„Ami izgalmas ebben, hogy egy igazi döntést kell hoznunk. Belép valaki azon az ajtón, ott látjuk először, meg kell fejtenünk nemcsak az üzletet, nemcsak a piacot, hanem magát az embert is” – mondta Balogh Péter a Cápák közöttben látható találkozásokról.

Hogy mennyire szereti az izgalmat és a kockázatot, mi sem bizonyítja jobban, minthogy abbahagyta az egyetemet azért, hogy vállalkozzon. A programozás érdekelte, amihez jobban értett, mint a végzősök és ezt a tudását akarta kamatoztatni.  Bár diplomája nem lett, az egyetemi éveknek köszönheti mostani feleségét, akit ott ismert meg, egymásba is szerettek, de a kapcsolat akkor hamar véget ért. Mindketten mással kötöttek házasságot, majd 21 év után összefutottak és kiderült, hogy mégiscsak egymás mellett tud kiteljesedni az életük.

„Egy szinten laktunk a kollégiumban egymással szemben, de a gépteremben chateltünk két napig úgy, hogy nem tudtuk, hogy egymás mellett lakunk. Aztán Petya elhagyta az egyetemet, külön úton folytattuk és aztán 21 év múlva újra…” – mondta Balogh-Mázi Mária a Reggeliben a megismerkedésükről.

Ha szeretnél többet tudni arról, hogyan derült ki, hogy mégis egymással akarják leélni az életüket, nézd meg a Reggeli videóját!

#együttsikerül #maradjotthon