Cápák között

Befektetési hullám söpört végig a Cápák között stúdiójában

rtl.hurtl.hu

2023. január 29. 19:30

A negyedik adásban egy idén még nem látott befektetési hullám ötből négy olyan vállalkozót sodort a Cápák elé, akikre óriási kedvvel haraptak rá a nagyhalak.

Újabb azonnali ajánlat

Egy anya-fia vállalkozás nyitotta meg a Cápák között adását. Lilu és Tomán Szabina is korábbról ismerték a neves sminkmestert. Közel 30 éve a pályán lévő Dévényi Kathy és fia, Dévényi Máté most nem három kívánsággal érkeztek, csupán eggyel. Pitchüket azonban nem volt idejük végigmondani, Moldován András és Tomán Szabina azonnal lecsaptak rájuk! Egy saját gyártású kozmetikai termékcsaládot (LPSM Skincare) kívántak felfuttatni, ehhez 6 millió forintért 30 százalékot kínáltak. Bár Lakatos István megpróbált egy „bőrt lehúzni” a vállalkozásról és 1 százalékkal alámenni az ajánlatnak, végül Moldován András sikerrel vitte vásárra saját bőrét, és megnyerte Dévényi Tibi bácsi volt feleségének és fiának cégét.

 

Elsötétült a kép

Mercs Milán egy árnyékolástechnikai, digitális fóliával állt a Cápák elé. A nagyhalak körbeúszták a vállalkozót, rengeteg kérdést tettek fel, amelyekre nem kaptak kristálytiszta válaszokat, ezért sorra kiszálltak és nem adtak ajánlatot a cég 50 százalékos tulajdonosának.

 

Kreatív fejlesztés, mesébe illő befektetés

Magyar Attila, akit a hétköznapokon a Drága örökösök: A visszatérés színészeként láthatnak a nézők, most új oldalát mutatta meg, ráadásul ezúttal vasárnap bukkant fel az RTL képernyőjén. Párjával, Helyes Ginával és kolléganőjével Korponay Zsófival együtt, a pandémia alatt egy kreatív, fejlesztő mesekönyvet és olyan játékokat készítettek, melyeket saját webshopjukban árulnak, ez az OkosMese. Növekedni szeretnének és egy üzletember mentorálására volt szükségük, hogy ne a csak a játékok, hanem a vállalkozás is fejlődhessen. Balogh Petya szerint kiváló az ötlet, de nem tudta üzletileg értelmezni.

Azért, hogy a gyerekek ne csak mobiltelefonnal játszanak

Lakatos István beszállt a cégbe 7 millió forintért cserébe az üzlet egyharmadát kérve.

 

„A diákság képviseletében” – kemény csata zajlott a fiatalokért

Gyarmati Fanni és László Miklós külföldi tanulmányaik során arra lettek figyelmesek, hogy a hazai diákok nem részesülnek annyi kedvezményben, mint külhoni társaik. Ezért hozták létra a Diverzumot, ahol nagy cégek kedvezményeket nyújtanak diákoknak. 2-2 százalékért 4-4 millió forintot Balogh Levente, Moldován András és Lakatos István, majd Balogh Petya és Tomán Szabina is felajánlott. Azaz 10 százalékért 20 millió forint az összes Cápától. Balogh Petya azonban még egy, újabb ajánlattal élt: egyedül is megadja a 20 millió forintot, 8 százalékért, amire Lakatos István is ráúszott, ő ugyanezt az összeget 7,5 százalékos üzleti részesedéssel kínálta fel. A fiatalok végül ellenajánlattal érkeztek, amit a Cápák nem fogadtak el, de Balogh Petya végső ajánlatára, 20 millió forintért 7 százalékos üzletrész és mentorálás, azonban igent mondtak, így a Cápák között történetének egyik legösszetettebb tárgyalásával zárult a pitch.

 

Visszatérő győztes – ezzel esznek a hollywoodi sztárok is  

A Munch egyik alapítója után a Vilhemp is visszatért a Cápák elé! A harmadik évad egyik vállalkozója, Szűts Gergely, jó hírekkel és gazdasági teljesítménnyel a háta mögött újra kiállt a befektetők elé, hogy 12 millió forintból a Vilhemp a műanyag poharakat is eltüntesse a világból. Bár a számok nem teljesen győzték meg a Cápákat, mégis párosával tettek ajánlatot a környezettudatos biznisznek. Balogh Levente és Lakatos István 6-6 millióért 10-10 százalékkal, Balogh Petya és Tomán Szabina 6-6 millióért 7,5-7,5 százalékkal szálltak volna be a cégbe, mert meggyőzte őket, hogy a vállalkozás a kezdeti kudarc ellenére is sikeres tudott lenni. Ellenajánlatot követően a Cápák végül 6,5-6,5 százalékkal szálltak be.

 

A Cápák között egyik legaktívabb adásában ötből négy vállalkozó üzleti ajánlattal a zsebében térhetett vissza otthonába vagy éppen székhelyére.

A negyedik adást követően, a Cápák között partnerei az alábbi különdíjakat ajánlották fel:

a K&H az innovációért és fenntarthatóságért különdíj jelöltje, a Telekom Digitálisan Tettrekész díjasa, valamint a Kia fenntartható mobilitás különdíj jelöltje a Diverzum. A Samsung különdíj jelöltje pedig az OkosMese.

#Cápák között#összefoglaló#5. évad#4. rész#balogh péter#balogh levente#tomán szabina#lakatos istván#moldován andrás

Címlapról ajánljuk