Bulvár

Összejött Harry hercegnek a rekord: egy nap alatt 1,4 millió példány fogyott a könyvéből

rtl.hurtl.hu

2023. január 12. 17:59

Ezzel az ország leggyorsabban fogyó nem fikciós könyve.

Több példány fogyott el a Pengiun Random House által kiadott Spare-ből, mint a neves kiadó bármelyik másik könyvéből valaha, írja a Guardian. Harry herceg művét csak az első nap során 1,4 millióan vásárolták meg. Ezzel együtt az Egyesült Királyság leggyorsabban fogyó nem fikciós műve lett.

A könyvből máris újabb példányokat kell nyomtatni a lap szerint. Korábban arról is beszámoltunk, hogy a Spare-nél egy könyvre sem érkezett több előrendelés az elmúlt évtizedekben, sokan órákat voltak képesek sorban állni azért, hogy mielőbb megszerezhessék Harry herceg művét.

A Harry Potter hetedik részének rekordját azonban nem tudta megdönteni a királyi család saját útját járó tagja: abból a könyvből első nap 2,65 millió példány kelt el.

Már olvastuk is a könyvet és beszámoltunk tartalmáról, de semmi „sokkoló” nem derül ki belőle, ha csak az nem, hogy Károly király régebben fejen állt kisgatyában, Katalin hercegnő pedig nekiesett Meghan Markle-nek, amiért az a hormonokról beszélt neki. A Spare néhol végtelenül szomorú, néha pedig már-már hihetetlenül kicsinyes történeteket villant fel arról, mi is történt Sussexékkel az elmúlt években.

Nyitókép: Leon Neal / Getty Images

 

#Bulvár#harry herceg#önéletrajz#könyv#spare#rekord#egyesült királyság

Címlapról ajánljuk