Belföld

Pokorni Zoltán: Kovács Gergely igazi antipolitikus, ezért nyerte meg a választást

rtl.hurtl.hu

2024. július 10. 8:05

Pokorni Zoltán szerint csak azokat a szerződéseket fogják megkötni szeptember végéig, amelyeket nagyon muszáj.

„Nagyjából 15 milliárd forintnyi közbeszerzést kéne-lehetne megkötni, de ezeket nem kötjük meg, mert gavallérok vagyunk, azokat kötjük meg, amik lejárnak szeptember harmincadikán” – mondta Pokorni Zoltán, a XII. októberben leköszönő fideszes polgármestere az ATV-nek.

Pokorni szerint emellett csak azokat a szerződéseket fogják megkötni, amelyeket mindenképpen muszáj és azok is csak december végéig fognak élni, vagyis a hosszú távú kontraktusokat már az új, Kovács Gergely-féle vezetés fogja intézni.

A fideszes politikus arra a kérdésre, hogy a kormánypártok miért bukták el az ősjobboldali Hegyvidéket azt mondta, „ez jó kérdés, több válasz is van erre, de a tendencia régóta látszik.” Ezt erősíti, hogy az országgyűlési választásokon a momentumos Hajnal Miklós is győzni tudott a fideszes jelölttel szemben.

Emellett Kovács Gergely személyét emelte ki, aki a Magyar Kétfarkú Kutya Párt színeiben megnyerte a polgármester-választást és a párt a közgyűlésben is kényelmes többséget szerzett. Pokorni Zoltán szerint az emberek megutálták a pártokat, Kovács pedig maga az antipolitikus – már a kinézete is olyan – aki antipártot épít. Szerinte ez bejön a választóknak.

Arról, hogyan nyerhetett a Kutyapárt az Orbán Viktor által is lakott kerületben, az RTL Híradó riportot is készített:


Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

#Belföld#pokorni zoltán#hegyvidék#12. kerület#XII. kerület#közbeszerzés#kovács gergely#mkkp#választás#polgármester

Címlapról ajánljuk