Belföld

Néhány havi működés után 13 milliót kaszált a végrehajtói kar új elnöke

Lőrincz TamásLőrincz Tamás

2023. május 25. 17:44

Tavaly május végén alapította végrehajtói irodáját Lupkovics Beáta, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar frissen megválasztott elnöke. Beszámolója szerint a tört év után 13 millió forintos osztalékot vett ki. 

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar csütörtökön megválasztotta Schadl György, valamint a többi elnökségi tag utódját, az elnök Lupkovics Beáta lett. 

Mint megírtuk, csak részben újult meg a testület, többen ugyanis már az előző elnökségben is szerepet vállaltak, a hivatalvezető pedig egyelőre nem mondott le. 

Lupkovics Beáta esetében már a jelölés is meglepetést okozott, a Miskolci Járásbíróság mellett dolgozó végrehajtót ugyanis csak 2022-ben nevezték ki, azaz önálló végrehajtóként meglehetősen kevés gyakorlati tapasztalattal rendelkezik.

Végrehajtói irodáját 2022 májusában alapította, az azutáni hét hónapban pedig a beszámolója szerint összesen 13 millió 88 ezer forint volt az adózott eredménye, amelyből 13 millió forintot fel is vett osztalékként. 

A végrehajtói irodák ennek általában sokszorosát keresik évente, de Lupkovics Beáta esetében csak július 1-jétől kezdődött meg a gyakorlati tevékenység, általában pedig elmondható, hogy az első hónapok kevesebb nyereséget termelnek.  

A miskolci jogi egyetemen végzett 2004-ben, ami azért érdekes, mert ugyanebben az évben volt egy másik ismert végzőse is ennek az egyetemnek, méghozzá Varga Judit igazságügyi miniszter. További részleteket itt olvashat az elnökválasztásról

Nyitókép: Marjai János/MTI

#Belföld#lupkovics beáta#magyar bírósági végrehajtói kar#elnökség#közgyűlés

Címlapról ajánljuk