Hadházy Ákos Mészáros Lőrinc feljelentésével teszteli az új korrupcióellenes hatóságotEgy 40 milliárdos bizarr buliról van szó – írja a független képviselő.
Belföld

Hadházy Ákos Mészáros Lőrinc feljelentésével teszteli az új korrupcióellenes hatóságot

rtl.hurtl.hu

2023. március 22. 9:04

Egy 40 milliárdos bizarr buliról van szó – írja a független képviselő.

„Tettem egy próbafeljelentést a gázszerelő egyik primitíven manipulált közbeszerzése ügyében. Egy régebbi korrupcióinfón már bemutatott, 40 milliárdos bizarr buliról van szó, ahol úgy kaptak előre 40 milliárdos megbízást, hogy nem is lehetett tudni, hogy hol és mit kell majd építeni” – írja friss Facebook-posztjában Hadházy Ákos.

 A független képviselő szerint a „legdurvább” az eljárásban nem is ez volt, hanem hogy „az elbírálásban nem az ár volt a döntő, hanem egy teljesen szubjektív pontszám: egy »próbaköltségvetés szakmai színvonala« alapján osztották ki a legtöbb pontot”.

Akkor még észre sem vettem, de utólag kiderült, hogy van ennél még egyértelműbb és primitívebb csalás is az ügyben: a beadási határidő előtt néhány nappal durván módosították a jelentkezőktől elvárt referenciákat – nyilván azért, hogy nehogy ki kelljen zárni valamelyik céget

– írja.

Hadházy megjegyzi: „természetesen tudom, hogy a »rendőrség« el fogja szabotálni a nyomozást”. 

Ami miatt mégis megteszem, az az, hogy legalább egyszer teszteljem az Integritás Hatóságot, azt a kirakat hivatalt, amit az EU Ügyészség látszat pótlására hozott létre a kormány

– teszi hozzá.


Nyitókép: Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc Felcsúton Fotó: Máthé Zoltán / MTI

#Belföld#hadházy ákos#mészáros lőrinc#feljelentés

Címlapról ajánljuk