Belföld

Példátlan tömegbaleset apokaliptikus körülmények között, kordonbontás Orbán Viktor hivatalánál és Azahriah nemzetközi karrierje

rtl.hurtl.hu

2023. március 18. 15:21

Múlt szombaton 42 autó ütközött össze az M1-es autópályán egy hirtelen kialakult porvihar miatt, a helyszínen katasztrófafilmre emlékeztető látvány fogadta a tűzoltókat és a mentőket. A nemzeti ünnepen Orbán Viktor Kiskőrösön mondott ünnepi beszédet, ahol megtudtuk, hogy mindannyiunkban van egy kis Petőfi. Ugyanezen a napon Ajkán a civilek azért gyűltek össze, hogy a sürgősségi osztály bezárása ellen tiltakozzanak. Gáspár Laci új klippel tért vissza a zenei életbe, Azahriah pedig arról beszélt a Fókusznak, mennyire zavarja a népszerűség. A koncert előtt a színpadon az RTL két műsorvezetője hangolta be a tömeget. Ezek a hét videói.

Mint egy katasztrófafilmben, úgy nézett ki az M1-es autópálya múlt szombaton Az egyik felvételen látni, ahogy egy anyuka gyalogol kisgyerekekkel a sztráda elválasztósávjánál. Tőlük pár méterre mindenfelé autóroncsok. Óriási a por és a füst, látszik, hogy a személyautók mellett kamionok is karamboloztak. A súlyos tömegkarambolban legalább 42 jármű ütközött, sokan megsérültek, volt, akit mentőhelikopter szállított kórházba, és egy holttestet is találtak a helyszínen.

 

19 jármű ki is gyulladt Herceghalom közelében. Az eddigi adatok szerint legalább 36-an megsérültek, egy ember életveszélyesen, 13-an súlyosan.

 

Nem csak a lángoló autók látványa sokkolta a szemtanúkat: az is hallatszott, ahogy a kocsik ablakai és kerekei kirobbantak. Egy szemtanú szerint síró, sikító emberek voltak körülöttük mindenfelé, főként nők és gyerekek. Később kiderült, a tragédia halálos áldozata egy budapesti négygyerekes családapa volt. A 44 éves férfival együtt utazott felesége és kétéves kislánya is. Ők mindketten kórházba kerültek. 

 

Korábban elkezdhették volna a mentést, ha pontosabb információkat kapnak arról, hogy teljesen lezárták az M1-est – ezt mondták az RTL Híradónak a szombati tömegszerencsétlenséghez elsőként kiérő bicskei önkéntes tűzoltók. Azt mesélték, teljes volt a zűrzavar a helyszínen, egyszerre kellett a tűzoltással és az emberek irányításával foglalkozniuk. Közben kiderült, már órákkal a tömegkarambol előtt lezártak egy magyar autópályaszakaszt az erős szél és a por miatt. Ezt a szlovákok kérték, mert náluk addigra két karambol is történt a rossz látási viszonyok közt.  

 

A Fókusznak megrendítő interjút adott a tragédiában elhunyt négygyermekes férfi édesapja. A félárván maradt gyerekeknek és édesanyjuknak Ádám halálával kilátástalanná vált az életük, nem tudják, miből fizetik majd a kölcsönöket, és hogy a megözvegyült feleség hogyan viszi tovább egyedül a közös vállalkozást.

 

Kedden kordont bontottak a Várban. A Momentum akciójához Hadházy Ákos független képviselő is csatlakozott, aki azt mondta, a kerítés a sajtószabadság korlátozásának szimbóluma. A Momentum hétpontos, egyebek mellett a kormánypropaganda azonnali leállítását követelő kiáltványt ragasztott a miniszterelnök és a köztársasági elnök hivatalának falára. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára az RTL Híradó kérdésére azt mondta: véleményszabadság van, de a szabályokat be kell tartani.  

 

Március 15-én nem Budapesten, hanem Kiskőrösön, Petőfi Sándor szülőházánál tartott ünnepi beszédet Orbán Viktor. Beszéde elején Petőfi Sándor rövid élettörténetét elevenítette fel: a miniszterelnök szerint ha egy idegen rátekintene a 200 éve született költő életútjára, nem hinné el, amit lát. A miniszterelnök szerint minden magyarban van egy kis Petőfi.

 

Ugyanezen a napon Ajkán civilek tiltakoztak a sürgősségi osztály bezárása ellen, a főorvos sírva beszélt arról, hogy továbbra is minden beteget ellátnak.

 

Múlt pénteken fergeteges Aréna-koncertet adott Azahriah. A mindössze 21 éves és egyre népszerűbb Baukó Attila elárulta, már abban a pillanatban, ahogy kilép az utcára, számol azzal, hogy a rajongók oda fognak menni hozzá, és fotózkodni akarnak vele. A Fókusznak elárulta, mentálisan hogyan viseli a hírnévvel járó felhajtást. A fiatalok körében megkérdőjelezhetetlen a sikere, de hogyan fogadja őt az idősebb generáció? 

 

Dalai sikerét látva a menedzsment megpróbálkozik a nemzetközi megmérettetéssel. 

 

Mint derült égből villámcsapás: tavaly év végén meglepetésként érte Reviczky Gábort a hír, hogy prosztatarákos. A színész a Fókusznak elmondta: egész életében egészséges volt, 73 év alatt szinte sosem kellett orvoshoz fordulnia.

 

10 éve hunyt el a Republic legendás énekese. Bódi László Cipő barátai szerint a színpadon lehengerlő volt, a magánéletben viszont visszahúzódó és szerény. A 67-es utat a mai napig az ő hangjával játsszák be a Republic fellépésein.

 

Két hete ért véget a ValóVilág 11, VV Reni 105 napot töltött a játékban, élete egyik meghatározó élménye volt a villalét, sok élménnyel gazdagodott, és sokat tanult önmagáról is. Végül negyedikként végzett. A Reggeliben azt is elmesélte, milyen volt az első időszak a villán kívül, milyen meglepetések érték a kinti világban. 

 

Megvan az egyik tolvaj, aki ellopta a 4 és fél millió forintos cipőt annak a tizenéves vállalkozónak a fővárosi boltjából, aki a Cápák közöttben is feltűnt. A tolvaj társát még mindig keresik, és a drága lábbeli sincs meg. Az elfogott gyanúsított lett állampolgár, és kiderült, illegálisan tartózkodik Magyarországon, ugyanis korábban elítélték embercsempészet miatt, ezért kiutasították. Most letartóztatásban van a lopás miatt.

 

Már 145 nyomozás indult az elmúlt idők egyik legnagyobb magyarországi csalási ügyében. Egy amerikai filmforgalmazó cég nevével visszaélve ajánlottak munkát, de ehhez előbb pénzt kellett befektetniük a jelentkezőknek. A befizetett pénz azonban eltűnt. Becslések szerint a csalók akár tízezer embert is átvertek, így a kár milliárdos nagyságrendű lehet. Híradónknak a cég egyik volt vezetője azt mondta, hogy ő ártatlan.

 

Tanulságos történtet mutatott be a Fókusz Plusz. Paróczai Geri cukorbetegsége miatt végérvényesen megvakult, amit – szerinte – csak saját magának köszönhet. Másfél év bezárkózás, depresszió után merész döntést hozott: felvállalta, amit elrontott, és saját készítésű videókban meséli el, hogyan csúszott félre az élete, no meg hogy hogyan jött ki a legmélyebb gödörből.

 

Gáspár Laci észre sem vette, milyen sok idő telt el azóta, hogy utoljára új klippel jelentkezett. Állj fel! című dalát a Reggeliben mutatta be, és azt is elárulta, mi inspirálta dalszerzés közben. Bár a magánéletéről nem beszél a sajtónak, a zenén keresztül mégis megsúgja, mi zajlik benne. 

 

Az rtl.hu is beszámolt arról, hogy Jamie Lee Curtis nyerte a legjobb női mellékszerelőnek járó Oscar-díjat hétfőn hajnalban. Az elsőségének nem mindenki örült, egyik vetélytársa látványosan nem ünnepelte őt. Az átadó után a backstage-ben újságírói kérdésekre is válaszolt. A riporter ezután visszakérdezett, hogy mennyire tartja magát magyarnak, mire azt mondta, hogy ezt nem tudja megmutatni az állami tévében, és amúgy is nagyon személyes. Majd rázendített a „Katica, katica, felmászott a fára” kezdetű nótára.

 

A Cápák ezúttal sem unatkoztak, a fejükön landolt a ghánai ételkülönlegesség. A Caroline’s Shito vállalkozói, Afari Karolina és Blaskó Zsolt tradicionális ghánai csípős szószokkal próbálták kifogni a Cápákat, hogy 10 százalék tulajdonrészért cserébe 5 millió forint befektetést kapjanak, azonban a kóstoló balul sült el.

 

Az rtl.hu legújabb videójában arról faggatta a hírességeket, ha tehetnék, kitől kérnének bocsánatot. Szabó Győző 14 éves korában költözött Budapestre, és hosszú évtizedeken át egyáltalán nem tartotta a kapcsolatot a szüleivel. „Ha tehetném, azért kérnék bocsánatot, hogy ilyen sokáig magukra hagytam őket” – mondta az rtl.hu-nak. Szabó Győző mellett mellett Megyeri Csilla, Hevesi Kriszta, Yvonne Dederick, Csocsesz, Molnár Zsolti és Vajtó Lajos is elmesélték, ők kiktől kérnének bocsánatot.

 

A Gólkirályság 9. részének felvételei közben a színészeknek újra szembe kellett nézniük pár túlságosan vicces helyzettel. Elszólások, újrakezdett jelenetek és semmiből érkező poénok: nézz be te is a sorozat forgatására! Ezekkel a vicces képsorokkal egy időre búcsúzik is a sorozat, hiszen véget ért az első évad.

 

A hét videóit egy igazán jó hírrel zárjuk: megmenekült Samu, a fővárosi állatkert kétéves kiselefántja. Samu szervezetét az elefántherpesz-vírus támadta meg, amely még kezeléssel is csak 50 százalékos túlélési eséllyel gyógyítható. A kis ormányos a gyógyszerek mellett vér- és vérplazma-átömlesztést is kapott. Felépülése után pedig talán elevenebb, mint valaha.

 

 

#Belföld#Videó#tömegbaleset#m1-es autópálya#reviczky gábor#Bódi László Cipő#Gólkirályság#orbán viktor#hadházy ákos#ajkai sürgősségi orsztály#Azahriah#vv reni#jamie lee curtis#Cápák között#a hét videói#ma

Címlapról ajánljuk