Több száz fát vágott ki Mészáros Lőrinc cége Sződligetnél a gödi akkumulátorgyár miattAz akkumulátorgyár bővítését készíti elő a Mészáros és Mészáros Kft. Sződligetnél. Gödön egy fenyőerdő részleges kiirtását is tervezik az LMP szerint.
Belföld

Több száz fát vágott ki Mészáros Lőrinc cége Sződligetnél a gödi akkumulátorgyár miatt

rtl.hurtl.hu

2023. március 17. 15:14

Az akkumulátorgyár bővítését készíti elő a Mészáros és Mészáros Kft. Sződligetnél. Gödön egy fenyőerdő részleges kiirtását is tervezik az LMP szerint.

Több száz fát vágott ki Mészáros Lőrinc cége, a Mészáros és Mészáros Kft. Sződligetnél – közölte Kreitler-Sas Máté, az LMP elnökségi tagja pénteken. A politikus a Facebookra feltöltött videójában elmondta, egy természetvédelmi területen vágták ki a fákat egy tízméteres sávban, mintegy fél kilométer hosszan.


Kreitler-Sas szerint a pusztítás oka, hogy hamarosan bővítik a gödi Samsung-akkumulátorgyárat, amihez plusz vízvezetéket kell lefektetni a megnövekedett vízigény miatt.

Egy másik területen is fákat készülnek kivágni a politikus szerint, Gödön egy egészséges fenyőerdő részleges kiirtását tervezik. Tetlák Örs elnökségi tag szerint nem arról van szó, hogy jogszerűtlen lenne a fák kivágása, hanem arról, hogy a jogszabályi környezet nagyon rossz.

A Samsung gödi akkumulátorgyárát 34 milliárd forintos állami támogatással bővíthetik. További részletek itt:


Nyitókép: a kiirtott fák. Fotó: LMP videó.

#Belföld#Kreitler-Sas Máté#lmp#fakivágás#irtás#mészáros lőrinc#mészáros és mészáros kft#göd#Sződliget

Címlapról ajánljuk