Belföld

Meghalt a tanárnő, akit 300 ezer forintos tartozás miatt lakoltattak ki az V. kerületben

rtl.hurtl.hu

2023. február 20. 15:47

Élőlánccal próbálták megakadályozni a kilakoltatást Jámbor Andrásék, de nem sikerült. 

Még októberben történt, hogy polgári engedetlenséggel, élőláncot alkotva tiltakozott egy kilakoltatás ellen az A Város Mindenkié (AVM), kiegészülve Jámbor András, Tordai Bence, valamint Csárdi Antal országgyűlési képviselőkkel, és Misetics Bálinttal, Karácsony Gergely tanácsadójával.

A tiltakozók egy 67 éves lipótvárosi nő mellett álltak ki, akit úgy tettek utcára, hogy a fideszes polgármester korábban megszavazta a kilakoltatások felfüggesztéséről szóló fővárosi határozatot. Az AVM fejalánlotta, hogy kifizeti a nő tartozását, ám a polgármester sem felfüggesztést, sem halasztást nem adott. 


Jámbor András most arról számolt be, hogy Zsuzsa, a kilakoltatott nő elhunyt. 

A politikus hozzátette, hogy a nőt 300 ezer forintért rakták az utcára, annak ellenére, hogy civil szervezetek egy összegben kifizették volna a tartozását.

300 ezer forintért, miközben a végrehajtói maffia korrupt vezetője, Schadl György alig pár utcával arrébb négyzetméterenként keresett ennyit azokon az ingatlanokon, amelyeket az V. kerület eladott neki

– írta Jámbor.

A politikus úgy tudja, hogy „Zsuzsa doktor volt, franciatanár, aki még a 2000-es években is írt tanulmányokat középkori kódexekről. A sajtóban rágalmazták azzal, hogy a szomszédok nehezen viselték, nem lehetett vele együtt élni. Hazugság! A ház lakói, akikkel beszéltünk, nemhogy nem panaszkodtak rá, hanem szerették Zsuzsát” – tette hozzá. 


Nyitókép: RTL

#Belföld#kilakoltatás#Jámbor András#tordai bence#aktivisták#meghalt

Címlapról ajánljuk