Belföld

Ujhelyi István szerint a Fidesz kedvéért lehetetlenítette el őt az MSZP

rtl.hurtl.hu

2023. február 3. 10:46

Molnár Zsolttal az élen.

Ujhelyi István az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arról beszélt, hogy nem lepte meg, hogy a 2024-es Európai Parlamenti választásokon az MSZP listavezetője Töttő Kata lesz.

Már tavaly nyáron, amikor szerettem volna átalakítani az MSZP-t, megtisztítani és egy új lapot indítani a szociáldemokrata párt életében, akkor Molnár Zsolt mindenható pártigazgató közölte velem, hogy két dolog nem lehetek: pártelnök és EP-listavezető.

– mondta Ujhelyi, aki számára világossá vált: a jelenleg főpolgármester-helyettesi pozíciót betöltő Tüttő Kata lesz a párt listavezetője az EP-választásokon.

Az egykori MSZP-s politikus szerint a Fidesznek nem tetszett az, hogy átvenné a szocialista párt irányítását, ezt pedig elmondása szerint Molnár Zsolton keresztül adták a tudtára. Arra a kérdésre, miszerint az MSZP a Fidesz kedvében járhatott-e el, Ujhelyi azt mondta, hogy „biztos, hogy vannak néhányan. Sajnálom azokat a volt párttársaimat, akik tehetségesek, nem korruptak, valódi baloldali Magyarországot álmodnak meg, de mégis beszorultak egy olyan helyzetbe, amiben szerintem az MSZP menthetetlen.”

Ujhelyi viszonya a tavalyi választások után kezdett el romlani a párttal, október elején aztán ki is lépett az MSZP-ből.

Nyitókép: Ujhelyi István – Fotó: Kovács Attila / MTI

#Belföld#ujhelyi istván#mszp#fidesz#molnár zsolt

Címlapról ajánljuk